Bilgisayar Bir Süre Sonra Donuyor

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam 2 gun once format attım ben duzelmedi. Smdi bu uygulamayı yapamam cunku format cd sini okuyo pc ama windows simgesi cıkıp donuyor yani onar veya komut yazma yerine gelmiyor

ahmet5542

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddiskinde bad sector olabilir. Bence garantisi varsa hemen servisine götür. Geçmiş olsun.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Win xp cd ile denedinizmi hic ? Sorun %70 hdd de tanidik bilgisayarci varsa baska pc de kontrol ettirebilirsiniz. Herhangi islem yapamiyorsaniz.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
muhtemelen harddiskte kararsız sektörler olusmustur. hatta sadece 1 tane bıle bunlara sebep olabılır. HD Tune ile tarama yapın (errors scan) eğer kararsız sektör bulursa gosterecektir.. Daha sonra harddisk uretıcnızın sıtesınden bu tamırlerı yapan cd ye çekılebılen yazılımlar vardır. onlarla tamır edılebılır bu kararsız yerler. Tamırden zıyada kararsız yerlerı cıkarıp , kullanmamanı sağlar. HDD markası Seagate ise "sea tools" bu işlemi görüyor. diğerlerini bilniorum

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Smdi bilgisayarcıya hdd goturdum. Normal calısıyor bıseyi yok. Kasayı getir dedi

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Smdi bilgisayarcıya hdd goturdum. Normal calısıyor bıseyi yok. Kasayı getir dedi

anladım umarım çözülür.Bu arada dediğimi kendin yapsaydın birde. gözlerinle gör yani sonuçtan emin ol. daha bugun bunla uğraştım bende. sadece 1 tane kararsız sektör olduğu için herşey normal çalışıyormuş gibi ama belli bir süre sonra geçici donmalar takılmalar oluordu. sonra tekrar bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyordu. dediğim programla tarat bence.
http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe
free zaten. error scandan taratıorsun, 500 gb harddiski yaklasık 30-40 dk da tarar . bişey kaybetmezsin. nedense serviserlere güvenemiyorum sorunu gözümle görmedikçe

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım umarım çözülür.Bu arada dediğimi kendin yapsaydın birde. gözlerinle gör yani sonuçtan emin ol. daha bugun bunla uğraştım bende. sadece 1 tane kararsız sektör olduğu için herşey normal çalışıyormuş gibi ama belli bir süre sonra geçici donmalar takılmalar oluordu. sonra tekrar bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyordu. dediğim programla tarat bence. http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe free zaten. error scandan taratıorsun, 500 gb harddiski yaklasık 30-40 dk da tarar . bişey kaybetmezsin. nedense serviserlere güvenemiyorum sorunu gözümle görmedikçe
Tam olarak nasıl yapcam hocam bi yardım edermisin tek tek yazarsanPc acılıyo format cd sini okuyo windows penceresinde kalıyo pc komut falan giremiyorum. Bu mesajları telefondan yazıyorum pc acılmıyor

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tam olarak nasıl yapcam hocam bi yardım edermisin tek tek yazarsanPc acılıyo format cd sini okuyo windows penceresinde kalıyo pc komut falan giremiyorum. Bu mesajları telefondan yazıyorum pc acılmıyor

hmm kardeş ben açıldığında donmalar oluor sanıordum,kaçırmışım onu.bunu açılmadan yapamıyorsun. komut ekranı gelseydi eğer chkdsk yap derdim. peki windows ccd sini okuyunca nereye kadar gelebiliyor? yükleden önce bilgisayarı onarın seçeneği var. ona kadar geliyormu yoksa okumadan donuyormu?

fat_32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunun büyük bir ihtimalle power supply den kaynaklanıyordur. üzerindeki 450 W yetmiyor olabilir. Eğer sağlam bir güç kaynağı varsa ilk önce onu denemeni tavsiye ederim.

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hmm kardeş ben açıldığında donmalar oluor sanıordum,kaçırmışım onu.bunu açılmadan yapamıyorsun. komut ekranı gelseydi eğer chkdsk yap derdim. peki windows ccd sini okuyunca nereye kadar gelebiliyor? yükleden önce bilgisayarı onarın seçeneği var. ona kadar geliyormu yoksa okumadan donuyormu?
Oraya kadar gelmiyo malesef sadece windows yazısı cıkıyor sonra ekran kararıyor

---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

Sorunun büyük bir ihtimalle power supply den kaynaklanıyordur. üzerindeki 450 W yetmiyor olabilir. Eğer sağlam bir güç kaynağı varsa ilk önce onu denemeni tavsiye ederim.
Ustam power den oldugunu sanmıyorum onceden uzerinde orjinal pc nin 250 watt vardı omru bitti bende 8ay kadar once 450 watt taktım. Hayli hayli yetmesi lazm onun

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya arkadaşlar anlatmış seçenekleri ben gene sölim
1.temizle fanları
2.termal macun sür ama düzgün sür .d
3.dvd ve harddisk çıkar aç
4.ram 2tane ise 1tane tak dene sonra öbürünü tek tak dende
5.bios pili çıkar 5dk sonra tak

6.xp kur en iyisi .d

---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

windows başlatıyor dedikten sonra yapısıyosa düzgün kuramamışın veya çökmüştür windows

Reaksiyon puanı
4
bilgisayarına sality virüsü bulasmış olabilir.bu virüs ve türevleri format atsan bile bilgisayarında kalmaya devam edıyor.istediğin kadar format at. bu virüs türevi usb den bulasıyor daha çok.bir defa böyle birsey gelmişti basıma.yapman gereken güvenli modda bilgisayarını aç.combofix adlı antimalvare yükle.bı tarattır.yada en kesini kaspersky nin boot olan yazılımı var.onu indirip usb biçimlendirdikten sonra onu usb ye kur.bios ayarlarından usb ile baslatma için ayarla.bilgisayarın açılısında kaspersky kendını boot edecek.oradan taramaya baslayacak.yada aynı seyı bitdefenderin boot edelebılır yazılımı ile yapabıırsın.eger sıstemıne sality virüsü bulastı ise bunu temizlemeden baska çaren yok.formatla falan silinmez.ayrıca usb nı biçimlendir.
ŞURAYI dabi oku istersen.

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar anlatmış seçenekleri ben gene sölim1.temizle fanları2.termal macun sür ama düzgün sür .d3.dvd ve harddisk çıkar aç4.ram 2tane ise 1tane tak dene sonra öbürünü tek tak dende5.bios pili çıkar 5dk sonra tak 6.xp kur en iyisi .d---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 18:06 ----------windows başlatıyor dedikten sonra yapısıyosa düzgün kuramamışın veya çökmüştür windows
O yazdıklarının hepsini denedim olmadı windows coktu yanlıs kuruldugunu sanmıyorum. Cunku birgun pc kapatırken dondu o gune kadar hersey duzgundu. Sonra pc duzelmedi zaten.

---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:15 ----------

bilgisayarına sality virüsü bulasmış olabilir.bu virüs ve türevleri format atsan bile bilgisayarında kalmaya devam edıyor.istediğin kadar format at. bu virüs türevi usb den bulasıyor daha çok.bir defa böyle birsey gelmişti basıma.yapman gereken güvenli modda bilgisayarını aç.combofix adlı antimalvare yükle.bı tarattır.yada en kesini kaspersky nin boot olan yazılımı var.onu indirip usb biçimlendirdikten sonra onu usb ye kur.bios ayarlarından usb ile baslatma için ayarla.bilgisayarın açılısında kaspersky kendını boot edecek.oradan taramaya baslayacak.yada aynı seyı bitdefenderin boot edelebılır yazılımı ile yapabıırsın.eger sıstemıne sality virüsü bulastı ise bunu temizlemeden baska çaren yok.formatla falan silinmez.ayrıca usb nı biçimlendir.ŞURAYI dabi oku istersen.
Hocam pc hicbir sekilde acılmıyor 5sn sonra donuyo yada ekran kararıyor. Bilgisayarcıya hdd goturdum bunda sorun yok dedi. Kasayı bıraktım bide o format atmayı denicekmis bakalım ne dicek sonuc bekliyorum ama hemen cozebilecegini sanmıyorum hurda olcak gibime geliyo hayırlısı

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
onboard ekran kartın var ise onboard ta kullanmayı denermisin. Pcı slot yollarında sorun oldugunda 5-10dk kullanımdan sonra pc yi dondurur.

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun hdd çıktı bu işin uzmanına götürdüm deneye deneye hdd bozuk oldugunu bulduk teşekkürler.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
tamda sorun hdd yazıyordum neyse ki sorun cözülmüş

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Dostum onu değiş bunu değiş demicem :D Değişe değişe zaten pc toplarsın ... :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam büyük ihtimal ide benim. ben sata hdd alsam onu takabilirmiyim acaba anakart desteklermi ?

merhaba ben bilgisayar oynarken bilgisayar bir süre sonra aniden dondu donduğunda kasdan bi ses geldi sonra yeniden başlatmaya ve kasdan kapatmaya çalıştım ama olmadı sadece fişii çekerek kapanıyor

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kısacası bütün parçaları sök tekrar tak temizle, format atarken önemli bilgin yoksa hddyi komple biçimlendir sonra bir daha böl .Dene

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim arkadaşlar bilgisayar kasasının için de ki tozlamayı giderdikten sonra baktınız olmuyor bilgisayarın için de pil var BİOS ayarlarınızı sıfırlamak için o pili çıkartıp takın bu sefer de olmassa duvara vurun ne olcak yenisini alırsınız :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar yeni format attım yine düzelmedi pc film oyun videoları herhangi bir görüntülü işlemde 10 dk sonra kasma meydana geliyor mouseu oynatınca yada klavye tuşlarından birine dokununca düzeliyor 10 dk sonra yine aynı sorun ne olabilir işlemci sıcaklığı iyi sorun ne anlamadım :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayara farklı bir windows cdsi ile format atmayı deneyebilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim pcde donuyor ve yeniden başlatıyor donduğunda fişi çekmek zorunda kalıyorum bide çok kasıyor kasanın içinide temizledim bazı ide kablolarında az yırtık var sizce sorun kablomudur pls yardım.

...mehmet...

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benimde bir masaüstü bilgisayarım vardı.Mavi ekran hatasından dolayı format attım.Önce driverler'ı yüklerken sorun yaşadım ama bir kaç programla yükledim.Daha sonra bilgisayar donmaya başladı.Önce 5-6 pencere açınca donuyodu şimdi ise google chrome'ı açınca donuyo.Ne oldu anlamadım.Yardım ederseniz çok sevinirim.Bide bundan önce böle şeyler olmuyodu.