- Konuyu başlatan
Ustam benim pc bu. Ama uzerinde bazı modifiyeler var power-ekran kartı-ram deisti http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=937&IID=67372
Smdi bilgisayarcıya hdd goturdum. Normal calısıyor bıseyi yok. Kasayı getir dedi
Tam olarak nasıl yapcam hocam bi yardım edermisin tek tek yazarsanPc acılıyo format cd sini okuyo windows penceresinde kalıyo pc komut falan giremiyorum. Bu mesajları telefondan yazıyorum pc acılmıyoranladım umarım çözülür.Bu arada dediğimi kendin yapsaydın birde. gözlerinle gör yani sonuçtan emin ol. daha bugun bunla uğraştım bende. sadece 1 tane kararsız sektör olduğu için herşey normal çalışıyormuş gibi ama belli bir süre sonra geçici donmalar takılmalar oluordu. sonra tekrar bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyordu. dediğim programla tarat bence. http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe free zaten. error scandan taratıorsun, 500 gb harddiski yaklasık 30-40 dk da tarar . bişey kaybetmezsin. nedense serviserlere güvenemiyorum sorunu gözümle görmedikçe
Tam olarak nasıl yapcam hocam bi yardım edermisin tek tek yazarsanPc acılıyo format cd sini okuyo windows penceresinde kalıyo pc komut falan giremiyorum. Bu mesajları telefondan yazıyorum pc acılmıyor
Oraya kadar gelmiyo malesef sadece windows yazısı cıkıyor sonra ekran kararıyorhmm kardeş ben açıldığında donmalar oluor sanıordum,kaçırmışım onu.bunu açılmadan yapamıyorsun. komut ekranı gelseydi eğer chkdsk yap derdim. peki windows ccd sini okuyunca nereye kadar gelebiliyor? yükleden önce bilgisayarı onarın seçeneği var. ona kadar geliyormu yoksa okumadan donuyormu?
Ustam power den oldugunu sanmıyorum onceden uzerinde orjinal pc nin 250 watt vardı omru bitti bende 8ay kadar once 450 watt taktım. Hayli hayli yetmesi lazm onunSorunun büyük bir ihtimalle power supply den kaynaklanıyordur. üzerindeki 450 W yetmiyor olabilir. Eğer sağlam bir güç kaynağı varsa ilk önce onu denemeni tavsiye ederim.
O yazdıklarının hepsini denedim olmadı windows coktu yanlıs kuruldugunu sanmıyorum. Cunku birgun pc kapatırken dondu o gune kadar hersey duzgundu. Sonra pc duzelmedi zaten.ya arkadaşlar anlatmış seçenekleri ben gene sölim1.temizle fanları2.termal macun sür ama düzgün sür .d3.dvd ve harddisk çıkar aç4.ram 2tane ise 1tane tak dene sonra öbürünü tek tak dende5.bios pili çıkar 5dk sonra tak 6.xp kur en iyisi .d---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 18:06 ----------windows başlatıyor dedikten sonra yapısıyosa düzgün kuramamışın veya çökmüştür windows
Hocam pc hicbir sekilde acılmıyor 5sn sonra donuyo yada ekran kararıyor. Bilgisayarcıya hdd goturdum bunda sorun yok dedi. Kasayı bıraktım bide o format atmayı denicekmis bakalım ne dicek sonuc bekliyorum ama hemen cozebilecegini sanmıyorum hurda olcak gibime geliyo hayırlısıbilgisayarına sality virüsü bulasmış olabilir.bu virüs ve türevleri format atsan bile bilgisayarında kalmaya devam edıyor.istediğin kadar format at. bu virüs türevi usb den bulasıyor daha çok.bir defa böyle birsey gelmişti basıma.yapman gereken güvenli modda bilgisayarını aç.combofix adlı antimalvare yükle.bı tarattır.yada en kesini kaspersky nin boot olan yazılımı var.onu indirip usb biçimlendirdikten sonra onu usb ye kur.bios ayarlarından usb ile baslatma için ayarla.bilgisayarın açılısında kaspersky kendını boot edecek.oradan taramaya baslayacak.yada aynı seyı bitdefenderin boot edelebılır yazılımı ile yapabıırsın.eger sıstemıne sality virüsü bulastı ise bunu temizlemeden baska çaren yok.formatla falan silinmez.ayrıca usb nı biçimlendir.ŞURAYI dabi oku istersen.
hocam büyük ihtimal ide benim. ben sata hdd alsam onu takabilirmiyim acaba anakart desteklermi ?