onboard derkencahillimi mazur gör ama onboard neresi onu bilmiyorum ekran kartının aşağısında kalan bölüm mü ?
Estağrufullah.

Buraya takacaksınız. Ama ekran kartınızı çıkaracaksınız yoksa görüntü alamazsınız.
onboard derkencahillimi mazur gör ama onboard neresi onu bilmiyorum ekran kartının aşağısında kalan bölüm mü ?
Benim ekran kartı zaten hep oraya takılıydı zaten ama yukarıda bi tane daha giriş varmış onu gördümEstağrufullah.
![]()
Buraya takacaksınız. Ama ekran kartınızı çıkaracaksınız yoksa görüntü alamazsınız.
Benim ekran kartı zaten hep oraya takılıydı zaten ama yukarıda bi tane daha giriş varmış onu gördüm![]()
ona taktım bip sesleri normal bilgisayar açıldı ama ekranda görüntü yok ve mavi led yanmıyor
(mavi led yanıyormuş ama görüntü yok )
Zaten en alttaki girişe takılıydı üsttede anakarta doğru bir giriş farkettim ona taktım bu sefer herşey normal ama görüntü gelmiyorAnlamadım ekran kartınız nasıl işaretlediğim yere takılıydı ?
Zaten en alttaki girişe takılıydı üsttede anakarta doğru bir giriş farkettim ona taktım bu sefer herşey normal ama görüntü gelmiyor![]()
Nasıl yani ben şimdi ekran kartını çıkaracağım ve monitörde anakarttaki yere mi bağlı olacak ?Kardeş ekran kartını çıkarmadan görüntü alamazsın. Ekran kartını çıkarıp denemelisin.
![]()
Nasıl yani ben şimdi ekran kartını çıkaracağım ve monitörde anakarttaki yere mi bağlı olacak ?
Bu sefer hiçbir yere takamıyorum acaba kabloyumu bozdumAynen öyle
Bu sefer hiçbir yere takamıyorum acaba kabloyumu bozdum%%%%%% DÜZELTTM
![]()
hocam şu anda pc yi açtım normal açıldı hiçbirsorun yok ancak ekran kartı yok tabi o işi ne yapcağız SANA BUNU YAZARKEN GENE EKRAN GİTTİSaat 3 yönündeki iğnenin teki yamulmuş onu dikkatlice düzelt ve iğnelerin vga giriş yerine girdiğinden emin ol
hocam şu anda pc yi açtım normal açıldı hiçbirsorun yok ancak ekran kartı yok tabi o işi ne yapcağız SANA BUNU YAZARKEN GENE EKRAN GİTTİsimsiyah oldu kalvye falan pasife düştü
gene başa döndük ama durduk yere ekran gittiŞimdi ekran kartını tak ve vga kablosunu ekran kartına tak anakartına değil
gene başa döndük ama durduk yere ekran gittiklavye yok yeniden başlattım aynı fanlar açık dvdrom açık ama gene görüntü yok fare klavye pasifte
Şuan kasanın arkasının resmini çeker misiniz ?
![]()
- - - Mesaj Güncellendi - - -
ve bilgisayar kendini tekte açamıyor en az 5 defa deniyor sonra zar zor açılıyor
sencede donanımsalmıdır yoksa virüs filanmıdır bu işini içinden çıkamayacağız gibiKasanın bütün bağlantılarını kes sadece vga kablosuyla güç kablosu takılı kalsın. Öyle çalıştır bakalım
aynı hocam ya ilk başta normal 10 saniye sonra kendi kendi kapanıyor virüsmüdür donanımsal birşeymidir çakamadım çünkü 1 hafta önce virüs yüzüden format atmıştım pc yi sıfırlamıştım ama donanımsal daha ağır basıyor gibi duruyor
- - - Mesaj Güncellendi - - -
sencede donanımsalmıdır yoksa virüs filanmıdır bu işini içinden çıkamayacağız gibi
Hocam emin ol içinden hiç o kadar anlamıyorum artık karlar çekildiğinde ilk işi işi uzmanına götürmek donanımsal olarak daha o kadar eğitim görmedim ama yardımların için çok teşekkür ederim uğraştın benim için çok sağol olsa daha iyi olurdu ama bakalım her işte bi hayır vardır bi götüreyimDonanımsal sorun. Uzay montaj yolu gözüktü. Tabi yapabilir misin orası aynı. Parçalarını tek tek denemen gerekiyor. Anakartının üzerinde sadece ram işlemci PSU güç pinleri takılı olsun vga kablosunu onboarda bağla harddiski dvdrom falan bağlama. Öyle çalıştırmayı dene bakalım
sorma y zaten bi anlık lag sorunu var bu cihazın deli etti beni şu olayla zatenBelki de bilgisayar sana bozuktur
Yedek pc varsa power supply degiltirmeyi dene
Belki de bilgisayar sana bozuktur
Yedek pc varsa power supply degiltirmeyi dene
bakıcağız artık şu karlar bi erisinde götüreceğim haydi size de kolay gelsin iyi akşamlarAynen sorun powersupplyde olabilir. Ama bence sen fazla kurcalama tanıdığın teknik servise git ama güvenilir birisi olsun.
Hocam en sonunda bugün götürebildim sorun ramlerdeymiş ramler değişti sanada yardımların için teşekkürlerAynen sorun powersupplyde olabilir. Ama bence sen fazla kurcalama tanıdığın teknik servise git ama güvenilir birisi olsun.