Merhaba arkadaşlar ben yeni Bianchi Surf Fs 24" 21 vites dag bisikleti aldim sizce nasil 200 e aldim ve bunla okula gitmek istiyorum okul 8.5 km vs kac saatte giderim gidebilir miyim?
Tesekkurler
Tesekkurler
Yani simdi bu fiyata baska bisiklet bulabilirmiydim yoksa acele mi ettimGideceğin süre hakkında pek bir fikrim yok ama bisiklet için bu paraya bu kadar diyebilirim.Normal şartlarda iyi değil.Çift amortisör aşırı ağırlık yapar bisiklet büyük ihtimalle 16-18 kg arasıdır.Çok beklentin olmasın.
Fiyat onemli yalniz bak mesela adam bunu 220 ye satiyorHayır gidilmez. Şiddetle yarış bisikleti al diyorum, olmadı yol bisikleti. Sen 4 pedal atarken ben Sedona'm ile 1 pedal atarım.
Seninki ne kadar 29 jant mi ?Çöp hocam.
Bunun gideri yok mu?Sedona 601 var bende. Eğer maddi durumun çok düşük ise hafif bir dağ bisikleti al lastikleri yol lastiği ile değiştir.
Turkiyede ucuz bisikletlerin cogu dag zaten yolda yokuş varDağ için yapılmış bir bisiklet yolda pek bir şey beklemeyin. 9km az değil. Düz yol ise bir şey diyemem.
9k ne hocam ? Hocam ucuz bi bisiklet alsak olur mu 100 vs idare eder mi yoksa 100 liralok bisiklet alacagina bunu mu kullan dersin ne de olsa saglamBen de diyorum zor hocam. Malum mecbursunuz alın. 9k yi her gün dağ bisikleti ile gidip gelmek zor olacak.
Simdi hafif bisiklet de dokukur bir yere vs carpinca9km yazmak istemiştim. Hafif bir bisiklet almaya çalış da.
8.5 km yol hiçbir şey, ben benzer ama tek amartisörlü(ön) bisikletle aylarca okula gidip gelmiştim lisedeyken. Okul-ev arası 4.5 kmydi. Hızlı gittiğimde 15 dkya varıyordum, sakin sürerken yarım saate çıkardı.Merhaba arkadaşlar ben yeni Bianchi Surf Fs 24" 21 vites dag bisikleti aldim sizce nasil 200 e aldim ve bunla okula gitmek istiyorum okul 8.5 km vs kac saatte giderim gidebilir miyim?
Tesekkurler
Simdi bi test surusu yaptim yaklasik 3 km de biz 2 den hesablayalim simdi 11 dakikada vardim 20 dakikada geri geldim simdi gidisten hesaplarsak 8km de okul olsa 11.4 den 44 dakika o da maximum ama yokus varsa zorlanirim yokuslar yoruyo nasil 11 dakika8.5 km yol hiçbir şey, ben benzer ama tek amartisörlü(ön) bisikletle aylarca okula gidip gelmiştim lisedeyken. Okul-ev arası 4.5 kmydi. Hızlı gittiğimde 15 dkya varıyordum, sakin sürerken yarım saate çıkardı.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu tür bisikletler kaliteli değil, ancak güzel ülkemizde bisikletler bile artık lükse dönüşmek üzere, yapacak bir şey yok.
En güzeli binin bisiklete ve süre tutun.
Değişkenler çok fazla, buradan düz bir yorum yapmak doğru olmaz. Ortadaki amartisörü olabildiğince sertleştirin, düz yolda daha rahat gitmenizi sağlar, tam tersine ön amartisörü de olabildiğince yumuşatın. Kaldırım gibi yerlerden çok sertçe inmeyin orta amartisör kırılmasın. Bence havanın çok yağmurlu olduğu günler dışında bisikletle gidin, gayet iyi bir ulaşım şekli, bacaklarınız da güçlenir hem.Simdi bi test surusu yaptim yaklasik 3 km de biz 2 den hesablayalim simdi 11 dakikada vardim 20 dakikada geri geldim simdi gidisten hesaplarsak 8km de okul olsa 11.4 den 44 dakika o da maximum ama yokus varsa zorlanirim yokuslar yoruyo nasil 11 dakika
Kardesim whatsap var mi ozelden soru sormamin bir sakincasi var miDeğişkenler çok fazla, buradan düz bir yorum yapmak doğru olmaz. Ortadaki amartisörü olabildiğince sertleştirin, düz yolda daha rahat gitmenizi sağlar, tam tersine ön amartisörü de olabildiğince yumuşatın. Kaldırım gibi yerlerden çok sertçe inmeyin orta amartisör kırılmasın. Bence havanın çok yağmurlu olduğu günler dışında bisikletle gidin, gayet iyi bir ulaşım şekli, bacaklarınız da güçlenir hem.
Forum benzeri yerlerde forum dışında iletişim kurmuyorum maalesef.Kardesim whatsap var mi ozelden soru sormamin bir sakincasi var mi
Neyse kardesim saolasin peki orta amortisor nasil sertlestirecem ve onu nasil yumustacam resim atiyim istersen tesekkurlerForum benzeri yerlerde forum dışında iletişim kurmuyorum maalesef.
İnternette de var, bisikleti inceleyin kendiniz de bulursunuz amartisörün kendisinde o ayar vardır zaten.Neyse kardesim saolasin peki orta amortisor nasil sertlestirecem ve onu nasil yumustacam resim atiyim istersen tesekkurler
Teşekkür ederimİnternette de var, bisikleti inceleyin kendiniz de bulursunuz amartisörün kendisinde o ayar vardır zaten.
Bu fiyata genelde hep böyle bisikletler var zaten.Bianchi ülkemizde çok satılır fakat Türkiye'ye gelen modeller ne yazık ki çöp.Yazın daha fazla bütçe ile alabiliyorsanız yazın almanız daha mantıklı olurdu.Yani simdi bu fiyata baska bisiklet bulabilirmiydim yoksa acele mi ettim
Babam da drdi acele etme yazin aliriz diye ben bianchi diye aldım
Hayir yazin bime vs geliyo ya onlar uxuz ondan [emoji16]Bu fiyata genelde hep böyle bisikletler var zaten.Bianchi ülkemizde çok satılır fakat Türkiye'ye gelen modeller ne yazık ki çöp.Yazın daha fazla bütçe ile alabiliyorsanız yazın almanız daha mantıklı olurdu.
Öyleyse aynı şey.Bu arada bende de bir salcano Hector var senin bisiklet gibi çift amortisörlü bir şey bir de aktarıcılarda sorun vardı vites geçmiyordu ondan dolayı 10.viteste çok uzun olmaması kaydıyla dik bir Yokuşu tırmanabiliyordum.Bacaklarım zaten baya sertleşmişti adeta kas yapmış gibi hissediyordum kendimiHayir yazin bime vs geliyo ya onlar uxuz ondan [emoji16]
Aklınızda bulunsun ağır bisiklet her zaman daha kötüdür daha çok güç harcarsın hatta çok zorlarsan kendini sakatlıklara dahil yol açabiliyor.Fark ettiyseniz zaten bisikletlerin fiyatı arttıkça hafifleşmeye başlar.ağır bisiklet daha iyi kasların alışınca yokuş yukarı 10.vitesle çıkarsın benim sarda power vardı 15kg yokuş aşağı manyak kaçıyordu ...
zamanla kasların açılcak başka bisiklet kullanınca çok hafif gelicek...