Beyniniz İçin Bunları Yapın

elmeo

Asistan
Katılım
28 Mart 2009
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Dünya’da 13-19 Mart tarihleri arasında kutlanan Türkiye de ise bu yıl kutlanmaya başlanan aklınıza başınıza toplayın yani Beyin Haftası’nda beynin daha verimli nasıl kullanılacağına dair bilgiler verilecekmiş. Bu hafta ile aklınızı başınıza toplatacağız diyen uzmanlara kulak vermek gerekiyor sanırım. Beyninin çok küçük bir bölümünü kullanabilen insanoğlu beynini daha verimli çalıştırmak için uzmanların sözünü dinlemeli ve aşağıdaki önerileri dikkate almalı:
  1. Beyin açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. Önemli kararlarınızı açık havada yürürken alın.
  2. Beyin örneklerle akıl yürütür. Kararsız kaldığınız bir durumda “Atatürk benim yerimde olsaydı ne yapardı?” diye düşünün.
  3. Yabancı bir dil öğrenme ve ezber beyni güçlendirir. Her gün birkaç yeni kelime öğrenin ve kullanın.
  4. Zihinsel jimnastik yapın. (Bunun için başta Sudoku olmak üzere bulmaca ve satranç gibi oyunları kullanabilirsiniz)
  5. Zihinsel rutinlerinizi kırın. Bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer alinizde taşıyın, evinize başka bir yoldan gidin.
  6. Zihinsel zevklerinizi zenginleştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş kitabından, birkaç cümle okuyun. Güzel bir resme bakın. Sevdiğiniz bir müziği gözleri kapalı dinleyin.
  7. Bir konu hakkında düşünürken, nasıl düşündüğünüzü de gözlemleyin. Düşünmek üzerine düşünmek, düşünce kalitesini artırır.
  8. İyi bir uyku kaliteli bir beynin temelidir. 24 saati geçen uykusuzluk sarhoşluğa benzer bir şekilde beyin fonksiyonlarını etkilemektedir.
  9. Bol ve temiz “birinci el” oksijen beyin için çok önemlidir. Beyin vücuda alınan oksijenin dörtte birini tek başına tüketir.
  10. Farklı düşünme tarzları beyni geliştirir. Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.
  11. Kullanılmayan organ körelir. Sürekli TV seyrederek beyninizi düşük viteste çalıştırmayın. Beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler, beyninizi geliştirmez.
  12. Beyin diyeti yapın. Beynimiz “garbage in garbage out” ilkesine göre çalışır. Yani beninize çöp girerse, beyninizden çöp çıkar. Beyninizi neyle beslediğinize, midenizi neyle beslediğiniz kadar dikkat edin.
  13. Kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız. Günde aklımızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkında?
  14. Beynimiz kendisinin nasıl çalıştığı hakkındaki bilgi ve inançlarına göre çalışır. Beynin çalışması hakkında yanlış bilgilere sahip olduğumuzda, beynimiz de yanlış çalışır.
  15. Başarı beyinde başlar. İnsan “kafadan” kaybeder! Bu hafta “beyin haftası.” Aklımızı “başımıza” toplama haftası! Bu hafta kafanızı nasıl daha iyi çalıştırabileceğiniz üzerine daha fazla kafa yorun
    smile.png
Kolay Gelsin.
Apoletsiz – Antalya


Kaynak: http://www.mehmetnaber.com/?p=706
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
İyi bir uyku kaliteli bir beynin temelidir. 24 saati geçen uykusuzluk sarhoşluğa benzer bir şekilde beyin fonksiyonlarını etkilemektedir.

Bak bunda üstüme yoktur... :D

Kullanılmayan organ körelir. Sürekli TV seyrederek beyninizi düşük viteste çalıştırmayın. Beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler, beyninizi geliştirmez.

Ayrıca bu maddeye %100 katılıyorum.Beyin zorlandıkça gelişiyor...
 

oxytacin

Asistan
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
374
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
12. mükemmel arkadaşım çok saol günlerdir aldığım en iyi bilgi buydu eline sağlık
 
Üst