Ben Ettim Siz Etmeyin!

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
C'ye bişey olur falan diye bende dosyaları ikinci harddiskte depoluyorum artık :) Hatta yakında 3. ve 4. vede NAS gelecek oralarada depolayacağım :D o.O (hayvanlığın bu kadarı)

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ikxan dedi ki:
Koskaca Vista çökmesi bişey değilde nasıl partition uçmuş acaba.
Ben de en çok buraya şaşırdım.Durup dururken hard diskin bir bölümü neden yok olsun ki o.O

Alex1024 dedi ki:
Linux ile CD den başlatıp testdisk programı yardımıyla. Uzun zamandır kullanıyorum bu programı, harddiski derin bir tarama yapıp buluyor partitionları. Bir inceleyin derim bu programı :)
Bu program vista uyumlu değil :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
elektr10 dedi ki:
ikxan dedi ki:
Ben de en çok buraya şaşırdım.Durup dururken hard diskin bir bölümü neden yok olsun ki o.O
Olabiliyor olmaz diye birşey yok.Birgün bende güncelleştirmeleri yükledim.Makineyi yeniden başlattım ama oda nesi sistem boot etmedi :S :S microsofta bir dizi küfür saydıktan sonra mecburen format atmıştım.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Eğitim videolarını beklyoruz baronum saygılar sevgiler
..

Pyrotoxin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynen son zamanlarda harddiskimden garip sesler geliyor geç olmadan bende bu yola başvursam benim açımdan iyi olacak sanırım.
Ayrıca imaj alma konusunda acronis true image bence daha başarılı.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
büyük geçmiş olsun Troy, herkesin muzdarip olduğu bir durum. Az kayıpla atlatmana sevindim ama Vista bunu yaparsa nasıl güvenelim 64bitmiş bir de sistemin. Arkadaşların dediği gibi bazı güncellemelerde Vista çökebiliyor, 2-3 kere mavi mavi ekranlar karşıladı beni vistada sonra güncelleme hatası dedi vistamı geri verdi bana ^^ şimdilik güncellemelerde uzak duruyorum :^)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Haftaya kalmaz, eğitim videoları hazır olur. Norton Ghost'un da 14 sürümü çıkmış indirdim.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
fake olmasın o ??? sitesinde Norton Ghost 12.0 var da :*

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bak unutmuştum, hemen Symantec'e bir e-posta göndereyim bu son sürümü test için alalım. Böylece resmi yollardan alırız.

Bu arada indirdiğim de fake değildi.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda biri yer imleri için yedekleme demiş (for firefox). Eklentisi var FEBE addons.mozilla.org vardır burada.

Yer yok bilgisayarımda ondan yedek alamıyorum . Bir ara dvdlere döküp arşivi yedeklemek lazım. sonra 1 ay ağlarım walla :S

Gerçi benim pc de ruhunu teslim ederse şaşırmam. 7 aydır neredeyse (elektrik kesintileri vb nedenler dışında) açık bilgisayar download halinde. İşlemciye oc yaptım %5 . sıcaklık vurdu 80 dereceye hdd ler böğürüyor sürekli.

Bir elden geçirmek lazım aslında. Norton ghost u bende duymuştum denemek lazım ama bir yer açayım daha sonra ...

Geçmiş olsun troy...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Yedek almak iyidir. Ben kendi arşivimi geçenlerde 100 dvdye kayıt ettim. Maxell kullandım,iyide marka.Ama gel görki 100 dvdden 30u okumuyor :S Sorun max hızda yazmaktan kaynaklanıyor sanırım,ama son hızda kullanamadıktan sonra ne işime yarasın bu cihaz,asus sata dvd-rw :S

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli Dostlar,

Optik medya, sağlam bir yedekleme ortamı değil. DVD çok ucuzlamışsa da 100 liraya 250 GB sabit disk alıyorsunuz. Alın, yedekleyin, sonra diski kaldırın kenara koyun. Çok daha güvenli; çok daha hızlı.

Güzel günler dilerim.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Dvd'lere asla max hızla yazmamak gerek hangi marka olursa olsun . 8x i geçmeyin. Maxell bendede var ama çok fire veriyor. DMS dvd aldım taş gibi vallahi bir tane fire vermedi 150 tane aldım yarısını çekmişimdir hiç fire yok. Ancak dvdleri açıkta bırakmayın mutlaka kabında veya kağıdında olsun.

Benimde bu haftasonu yedekleme ile geçicek . Kolay gelsin bana :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
En mantıklısı Berkin hocamın bahsettiği gibi bir disk alıp yedeklerini buna atıp ve bunu hiç kullanmamak.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
online destek dedi ki:
En mantıklısı Berkin hocamın bahsettiği gibi bir disk alıp yedeklerini buna atıp ve bunu hiç kullanmamak.
Hiç kullanmasakta kullanmadığımızdan bozuluyor :)

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
elektr10 dedi ki:
ikxan dedi ki:

Alex1024 dedi ki:
Linux ile CD den başlatıp testdisk programı yardımıyla. Uzun zamandır kullanıyorum bu programı, harddiski derin bir tarama yapıp buluyor partitionları. Bir inceleyin derim bu programı :)
Bu program vista uyumlu değil :)

Sayfasında bakmışmıydınız?
NTFS ( Windows NT/2000/XP/2003/Vista/2008 )
Vista bölümlerini destekliyor. Eğer vista altında çalışmadığını
kastettiyseniz doğrudur, ama vista bölümü uçtuktan sonra vistada
çalışması mantıklı değil zaten :) CD oluşturup boot ediliyor sonra
taramada buluyor genelde kayıp bölümleri. Kaç senedir kullanıyorum,
hep buldu. Tabi bölümlerinizin yaklaşık büyüklüğünü ve tipini (FAT32/NTFS)
biliyorsanız işiniz kolay, buldukları bölümlerin doğru olup olmadığını
anlama fırsatınız olur. Yoksa daha önce var olup sonradan üstüne yazdığınız
bir bölümü de bulabilir bilemeyebilirsiniz.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Alex1024 dedi ki:
Sayfasında bakmışmıydınız?
NTFS ( Windows NT/2000/XP/2003/Vista/2008 )
Vista bölümlerini destekliyor. Eğer vista altında çalışmadığını
kastettiyseniz doğrudur, ama vista bölümü uçtuktan sonra vistada
çalışması mantıklı değil zaten :) CD oluşturup boot ediliyor sonra
taramada buluyor genelde kayıp bölümleri. Kaç senedir kullanıyorum,
hep buldu. Tabi bölümlerinizin yaklaşık büyüklüğünü ve tipini (FAT32/NTFS)
biliyorsanız işiniz kolay, buldukları bölümlerin doğru olup olmadığını
anlama fırsatınız olur. Yoksa daha önce var olup sonradan üstüne yazdığınız
bir bölümü de bulabilir bilemeyebilirsiniz.
Başka bir siteden bakmıştım herhalde uyumlu olduğu sürümlere.Şimdi tekrar kontrol ettim, vista uyumluymuş.O zaman gönül rahatlığıyla arşive katılabilecek bir program buldum demektir.Teşekkürler :)

delikurt_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
troy bey mümükünse acilen videoyu yayınlayın ghost 14 indirdim kurdum ancak kullanamadım birde bu işler riskli biliyorsunuz. yanlış bir işle tüm harddiski uçurabiliyorsunuz. bu yüzde eğitim videosunu bekliyorum merakla...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
delikurt_, kısmetse bu gece hazırlayacağım.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Microsoft Sony Ericsson ile anlaşma makaleside bekliyorduk ama gelmedi

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende bu tür problemler için Bootable XPE cd si var.CD içerisinde bir işletim sistemi ve bir teknisyene gereken her türlü program mevcut(norton ghost,antivirüs,burning room,web browser vs.)

aynı problemle bende karşılaştım.pc yalnızca C yi görmüyor.D ve E yi görüyordu.CD den açtım yine görmedi.Partition gitmişti.Formata mecbur kaldım.Sonra Hiren's la yaptıgım taramada HDD de birsuru badsector e rastladım.Değiştirme zamanı gelmiş sanırım. :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
mila12 dedi ki:
Microsoft Sony Ericsson ile anlaşma makaleside bekliyorduk ama gelmedi

hemen gündemime alıyorum bu isteği. saat tutun.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Görsellerini, müziklerini, döküman ve belgelerini hatta belki yerimlerini bile düzenli olarak DVD ye aktaran psikopat bi' arkadaşım vardı,[size=6pt](3-4 TB 'lık bi' multimedia materyalden bahsediyorum) [/size] Onu yad ettim bu yazıyı okurken.

Narton Ghost hakkında bi' şeyler biliyordum ama ne kadar yararlı olabileceği konusunda ciddi şüphelerim vardı. Hakkı Alkan Beyefendi lütfeder de bi' animasyon hazırlarsa eğer ve bahsi geçen yazılım hakikaten iş gören bi' yazılım ise süper olur.

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende bunun XP si var çok işe yarıyor.