Beklemeye devam mı etsem?

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar
Bu haziran-temmuz gibi telefon almayı düşünüyordum. Fakat vazgeçmek üzereyim. Nedeni ise yeni gelecek 805 ve 810'lu işlemcilerin şuan ki telefonları normalden çok daha çabuk 2. plana düşürecek olması ve değerlerinin daha çabuk düşmesi. Ayrıca şuanki amiral gemilerde çok büyük bir gelişme yok belki 4k video ve 2k ekran olabilir ama ne yalan söyleyeyim 2 özellikte benim işime çok fazla yaramayacak kısaca olmasa da olur cinsinden.
Yıl sonunda doğru yani şu htc - samsung prime modelleri veya z3 açıklanabilir arada bir de note 4'te var. 64 bit sistemler çok uzakta da değil. Bilemedim alsam mı almasam mı şimdi telefon diye. Ha bu arada apple modellerini pek sevmiyordum ama şuan merakla iphone 6 bekliyorum onun da ülkemize gelmesi ekim sonunu bulabilir fiyatı da minimum 2500-2600 tl olur herhalde
Kısaca kafam karışık

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
G2 ya da Z1C alın paralel ithalat 2 sene kullanın hem paranızda cebinizde kalsın tabi bu benim fikrim.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O telefonlar da iyi de biraz eskidiler

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne eskimesi canavar gibi hala donanım desen yenilerde 0.3 ghz fazla gpu aynı

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bende 4-5 aydır bir telefon alacacağım zırt pırt yenisi çıkıyor diye bekliyorum. Bu işin sonuda yok. Z2 çıktı Z3' ü tanıtırlar onu beklersin S5 çıkar hemen arkasından S6 dedikoduları çıkar yine onu beklersin.

Sonunda elimdeki telefonda bozuldu öylece kalakaldım dandik Nokia ile elimde geziyorum :)

Hermonie6666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende seninle aynı korkuyu yaşıyorum 64 bit ve de S805. Çok kararsızım. Fakat şunu biliyorum ki üstteki arkadaşın dediği gibi zırt pırt üst model çıkmasın diye iPhone 6 daha iyi.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senede tek model oluşu kararlı ve stabil oluşu İphone'u cazip kılıyor diğerlerine göre ama şarj ömrü canımı sıkıyor

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Artık bu vakitten sonra beklemek de beklememek de mantıksız. Artık öyle senede bir çıkmıyor telefonlar. Firmalar bu işi birbirinden haberdar olup yapıyorlar. 4 ay artt arda yeni amiral gemilerinin çıkması tesadüf değil. Ya da Eylül ayında note 4 ile ip6'nın yanı anda çıkması. Piyasada beğendiğin varsa al. Ve şunu unutma. Yenisi çıkınca seninki eskimiyor ya da işlemci hızı, ram miktarı, performansı azalmıyor. Yenisi çıksa da çıkmasa da aynı performansı veriyor. Zaten bekle bekle nereye kadar. Al sana döngü 2014 eylül'den başlıyorum Note4, iPhone6>android silverlar (2015 başı)>S6,M9,G4 (mart) gördüğün gibi yeni modellerin çıkmasının aralığı hep aynı. O yüzden beklesen de bu sefer diğerini mi beklesem diyeceksin. Bu işin sonu yok.
Not: Snapdragon 810 2015 ilk çeyrekte çıkacak android silver telefonlarla gelecek.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Senede tek model oluşu kararlı ve stabil oluşu İphone'u cazip kılıyor diğerlerine göre ama şarj ömrü canımı sıkıyor
Bak iPhone konusunda sana yardımcı olayım. Ben S4 kullanıyorum yani android. iPhone'lara bakıyorum o stabillik o kalite o market al beniiii diyor. Ama sonra bir de iPhone aldım diye düşünüyorum samsung'a lg'ye vs. bakıyorum. Off ekrana bak. Menüler daha fazla seçenek sunuyor, çok daha kişiselleştirilebilir, kameraya bak ekran boyutuna bak diyorum. Yani ikisi de güzel.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Artık bu vakitten sonra beklemek de beklememek de mantıksız. Artık öyle senede bir çıkmıyor telefonlar. Firmalar bu işi birbirinden haberdar olup yapıyorlar. 4 ay artt arda yeni amiral gemilerinin çıkması tesadüf değil. Ya da Eylül ayında note 4 ile ip6'nın yanı anda çıkması. Piyasada beğendiğin varsa al. Ve şunu unutma. Yenisi çıkınca seninki eskimiyor ya da işlemci hızı, ram miktarı, performansı azalmıyor. Yenisi çıksa da çıkmasa da aynı performansı veriyor. Zaten bekle bekle nereye kadar. Al sana döngü 2014 eylül'den başlıyorum Note4, iPhone6>android silverlar (2015 başı)>S6,M9,G4 (mart) gördüğün gibi yeni modellerin çıkmasının aralığı hep aynı. O yüzden beklesen de bu sefer diğerini mi beklesem diyeceksin. Bu işin sonu yok.
Not: Snapdragon 810 2015 ilk çeyrekte çıkacak android silver telefonlarla gelecek.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bak iPhone konusunda sana yardımcı olayım. Ben S4 kullanıyorum yani android. iPhone'lara bakıyorum o stabillik o kalite o market al beniiii diyor. Ama sonra bir de iPhone aldım diye düşünüyorum samsung'a lg'ye vs. bakıyorum. Off ekrana bak. Menüler daha fazla seçenek sunuyor, çok daha kişiselleştirilebilir, kameraya bak ekran boyutuna bak diyorum. Yani ikisi de güzel.

Ama iphone da satarken iyi androidler bu konuda kötü

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Şu anda Android kullanan firmalar rekabet içindeler, dediğin gibi her firma ufak tefek şeyler ekliyor ve bunların hiç biri kullanıcıyı tatmin etmiyor.

İphone 6yı bekliyorum demişsin bence doğuru bir karar almışsın. Büyük ekranı olucak böylelikle kullanımıda daha rahat olucağına inanıyorum, 64bit ile gelicek '' daha sonrasını düşünme '' gibi bir derdinde kalmayacak Güncellemeside zaten şakır şakır yıllarca alıcaksın. Şöyle canavar gibi sağlam bir android telefon çıkana kadar iphoneye devam bence.

umutkaya04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple ülkemizde mağazasını açtığı için bu yıl biraz daha erken gelmesi bekleniyo

umutkaya04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende iphone 4s var bu bile stabil kasmadan çalışıyo düşün bende iphone 6yı bekliyorum seninde beklemeni öneririm

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet arkadaşlar
Bu haziran-temmuz gibi telefon almayı düşünüyordum. Fakat vazgeçmek üzereyim. Nedeni ise yeni gelecek 805 ve 810'lu işlemcilerin şuan ki telefonları normalden çok daha çabuk 2. plana düşürecek olması ve değerlerinin daha çabuk düşmesi. Ayrıca şuanki amiral gemilerde çok büyük bir gelişme yok belki 4k video ve 2k ekran olabilir ama ne yalan söyleyeyim 2 özellikte benim işime çok fazla yaramayacak kısaca olmasa da olur cinsinden.
Yıl sonunda doğru yani şu htc - samsung prime modelleri veya z3 açıklanabilir arada bir de note 4'te var. 64 bit sistemler çok uzakta da değil. Bilemedim alsam mı almasam mı şimdi telefon diye. Ha bu arada apple modellerini pek sevmiyordum ama şuan merakla iphone 6 bekliyorum onun da ülkemize gelmesi ekim sonunu bulabilir fiyatı da minimum 2500-2600 tl olur herhalde
Kısaca kafam karışık

Ben yerinde olsaydim cin telefonlarindan alirdim. Yurtdisinda oturuyorum, iki telefon aldim. Biri oneplus one digeri xiaomi red note. Oneplus one honkongdan , redmi note ise malezyadan geldi. Satin aldigim kisi urunu aksesuar etiketiyle gonderdi. Bu sayede gumruge takilmadan geldi. Sen de bu sekilde yapabilirsin. Ikisi de 470 euro tuttu.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben yerinde olsaydim cin telefonlarindan alirdim. Yurtdisinda oturuyorum, iki telefon aldim. Biri oneplus one digeri xiaomi red note. Oneplus one honkongdan , redmi note ise malezyadan geldi. Satin aldigim kisi urunu aksesuar etiketiyle gonderdi. Bu sayede gumruge takilmadan geldi. Sen de bu sekilde yapabilirsin. Ikisi de 470 euro tuttu.

Amerikada 16GB İphone 5s 199Dolar, burda 2200TL :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
199 dolar kontratlı fıyatı normalı 600 cıvarı, tabı bızde yıne pahalı ayrı mesele

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
199 dolar kontratlı fıyatı normalı 600 cıvarı, tabı bızde yıne pahalı ayrı mesele

Amerikada maaşlar ne kadar bilmiyorum ama 1000TL maaşla çalışılan ülkede 2.200TLye telefon satmak çok saçma geliyor. Benim dedem çifte vatandaş bulgaristandan araba alıyor 0 ve o kadar ucuzki o fiyatlarla burda şahin alırsın :). Tabi 6 ay orda 6 ay burda kalması gerekiyor :) Kısaca şu ülke şu vergilerle yaşanabilinecek bir yer değil.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Amerikada 16GB İphone 5s 199Dolar, burda 2200TL :D

Oyle dostum malesef. Apple urunleri cok kaliteli ama cok pahali. Ornegin note 3 ilk ciktiginda 730 euro civarindaydi, italyada ise 570 eurodan satiliyordu. Ben de italyadan aldim. Gecen yere firlattim, sigortaliydi. Sigorta ya parasini verecek ya da yeni bir note 3 verecek.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ithal urunleri pahali almaktan daha normal ne olabilir ki? ureten kazanacak, ithal eden kazanacak, devlet kazanacak.

eger kontratli fiyatlari konusacaksak, Almanya da 1 euroya veriyorlar o telefonlari. ama maaslara gore iyatlar belirlensin diye bir sey olmasini beklemiyorsunuz herhalde. satin alip kullanmaktan baska bir sey dusunmeyen ve uretim adina hicbir sey yapilmayan bir ulkeye gore fiyatlar gayet normal. ozellikle herkesin kolay ve hizli yoldan zengin olmak istedigi bir ulkede.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Oyle dostum malesef. Apple urunleri cok kaliteli ama cok pahali. Ornegin note 3 ilk ciktiginda 730 euro civarindaydi, italyada ise 570 eurodan satiliyordu. Ben de italyadan aldim. Gecen yere firlattim, sigortaliydi. Sigorta ya parasini verecek ya da yeni bir note 3 verecek.

Ablama ümreden 4G LTE N9005 olması lazım note3 getirttik, donanımı g2 ile aynı sadece ramı 3 gb ve 1100TLye geldi. Garantisi yok ama o sıkıntı :) vardırda ümreye kim götürücekki garanti için? :).

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ablama ümreden 4G LTE N9005 olması lazım note3 getirttik, donanımı g2 ile aynı sadece ramı 3 gb ve 1100TLye geldi. Garantisi yok ama o sıkıntı :) vardırda ümreye kim götürücekki garanti için? :).

Garanti o kadar onemli degil, zaten sinirli garanti hizmeti veriyorlar. En iyisi telefonu satin aldiktan sonra gidip yillik sigorta yaptirmak. Ornegin bazi sitelerde telefonu satin alirken sigorta secenekleri var. 1 senelik,2,3,5 vb. Ben genelde bir senelik yaptiriyorum. Ne olur ne olmaz diye. Toplam 15-30 euro arasi tutuyor. sigorta tipleri de farkli farkli tabi. Bir cok kere telefonum kirildi ya parasini aldim ya yenisiyle degistirdiler. Telefon konusunda kaybim olmadi. Konuyu acmamin sebebi Turkiye'de telefon ucretleri malum, yurtdisindan alsan bile telefonu Turkiyede international bir sigorta firmasina sigortalatabilirsin. Aldigin firma farkli bir ulkede olabilir yine de Turkiye'de bu telefonu sigortalatarak bozulma veya kirilma aninda sigortadan yararlanabilirsin.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende iphone 4s var bu bile stabil kasmadan çalışıyo düşün bende iphone 6yı bekliyorum seninde beklemeni öneririm

Şarj sorunu yaşıyor musun
Bir arkadaşımda var telefonda bir kamerayı açıyor yüzde 50 gidiyor şarj anında

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İphone 6 ve Z3'ün buralara gelmesine en az 3 ay var Bu nedenle şuan kafamda M8 Var
Temiz 2. el bulursam galiba alıcam

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Z2 veya M8 sizi asla pişman etmeyecek 2 android telefondan birisi o yüzden aralarında tercihinizi üyelere sorarak değil '' kafanızı karıştırabilirler '' videolar izleyip yazılar okuyup kendinize en uygun kararı verebilirsiniz.

Telefonda bana göre dikkat edilmesi ve en gerekli 2 özellik vardır Ses ve Kamera, Z2nin sesini dinledim kulaklık ile çok iyi ama M8'de ses canavarı deniliyor onu denemeden karar veremem şu anlık ama eğer sesde ikiside aynı ise veya m8 birazcık daha iyise hiç düşünmeden Z2 seçerdim.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z2 veya M8 sizi asla pişman etmeyecek 2 android telefondan birisi o yüzden aralarında tercihinizi üyelere sorarak değil '' kafanızı karıştırabilirler '' videolar izleyip yazılar okuyup kendinize en uygun kararı verebilirsiniz.

Telefonda bana göre dikkat edilmesi ve en gerekli 2 özellik vardır Ses ve Kamera, Z2nin sesini dinledim kulaklık ile çok iyi ama M8'de ses canavarı deniliyor onu denemeden karar veremem şu anlık ama eğer sesde ikiside aynı ise veya m8 birazcık daha iyise hiç düşünmeden Z2 seçerdim.

M8'in tasarımını çok beğeniyorum Sony'nin garanti desteği kötü diyorlar Z2'de kasa açıklığı ısınma lens kayması su geçirmesi gibi çok sorun yaşanıyormuş

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
M8'in tasarımını çok beğeniyorum Sony'nin garanti desteği kötü diyorlar Z2'de kasa açıklığı ısınma lens kayması su geçirmesi gibi çok sorun yaşanıyormuş

Sony desteğini bilemem, garanti desteği denildiğinden appleden gerisi hikaye.

Z2'nin lens kayması kasa açıklı tarzında ki sorunlar ilk üretim cihazlardaymış şu anda son üretilen cihazlardan birini alırsanız o tarz sorunlarla karşılaşmazsınız %99 ihtimal.
@LittleMonster Model numarası varı XXwXX diye onların üst modellerinde yoktu hani bu tarz sorunlar :D ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sony desteğini bilemem, garanti desteği denildiğinden appleden gerisi hikaye.

Z2'nin lens kayması kasa açıklı tarzında ki sorunlar ilk üretim cihazlardaymış şu anda son üretilen cihazlardan birini alırsanız o tarz sorunlarla karşılaşmazsınız %99 ihtimal.
@LittleMonster Model numarası varı XXwXX diye onların üst modellerinde yoktu hani bu tarz sorunlar :D ?
Evet 14w21 ve üzeri serilerde yok bende 14w25 kullanıyorum hiçbir sorun yok tek sıkıntısı 4k video çekimini 4dakika kadar çekip kapanıyordu güncellemelerden sonra en son denediğimde 13 dakika kadar çekim yaptı hafif bir ısınma vardı kapattım .
Bıraksam devam edecekti daha
Ayrıca hani böyleydi hani şöyleydi vs tarzı yorumlar yapmışsında ben konuda senin dediğinle ilgili birşey göremedim ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Evet 14w21 ve üzeri serilerde yok bende 14w25 kullanıyorum hiçbir sorun yok tek sıkıntısı 4k video çekimini 4dakika kadar çekip kapanıyordu güncellemelerden sonra en son denediğimde 13 dakika kadar çekim yaptı hafif bir ısınma vardı kapattım .
Bıraksam devam edecekti daha
Ayrıca hani böyleydi hani şöyleydi vs tarzı yorumlar yapmışsında ben konuda senin dediğinle ilgili birşey göremedim ?

Ordaki yorum şöyleydi '' 14w21 ve üzeri serilerde hani bu tarz sorunlar yoktu dimi '' olarak yazdımda sanki alaycı yazmışım gibi olmuş yanlış anlanmak istemem :)