Bedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
10405354_909099835781016_6013509963420449642_n.jpg

bedelli_askerlik--161029.jpg

Her fakir asker doğar

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bu olay toplum vicdanını içten içe kanatmıştır. ADALET duygusu bireylerde derin hasarlar açmıştır. Faiz lobisi denilen karşı çıkılan Yahudi lobisine çok güzel bir kıyak yapılmıştır tamda bu kriz ortamında bankalar bu karardan en çok sevinen kesim hiç şüphesiz. Onlara bu üstü örtülü yardım yapılırken kendi toplumunda Eşitlik ve Adalet duygusunu da sarsmıştır, fakir olan evlatlar kışlalarda kar kürekleri ile kışlaları temizlerken, dağlarda yatıp sürünürken ŞEHİT olurken parası olan vatandaş keyfi askerlik yapmaktadır !..

Bu karar olmamıştır. Güçlü Devlet her vatandaşına eşit davranır , vatan evlatlarını vatana küstürmez, onların moralini düşürmez, şimdi kışlada olan askerlerin psikolojisini bir düşünün. Bunlar ileriki dönemde de Türk Silahlı Kuveetlerimizde de moral bozukluğu ve disiplin zafiyetine yol açaçaktır.

Ekonomik yönden söylendiği kadar '' çok güçlü '' olmadığımız bu verilen karar ile net ortaya çıktı.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Eğer bi devlet 18 bin liraya bedelli askerlik yaptırıyorsa ekonomi sınıktılı demektir, para lazım demektir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yaşadığınız dünyaya bakın ondan sonra bu olayı yargılayın. Yargılanacak o kadar şey varken bunu sorun yapmanız bile tuhaf. Bu hatta normal bişey bunu büyütecek bişey yok herşey para değil mi ? Parala saadet olmuyor mu ? Parayı veren düdüğü çalar bu kadar basit

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Bedelliyi,parasını değil , zorla askerde çürütülen hayatları konuşmamız lazım.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Geç kalınmış ama doğru bir karar kimini sevindirdi kimini Düşündürdü 15-18 Ay yapanlar haklarını helal etmemekle haklıdır.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
.Eski bir imparator un lafı vardi para kokmaz diye bende diyorum ki paranın vicdani yoktur toplumsal vicdan hikaye toplumu düşünen yada toplumun istekleri doğrultusunda çıkarılan kanun varmı yok o zaman bunada ses çıkarmaya hakkımız varmı .Ha merak eden olduysa askerliğimi yaptım 15 ay ve askerliğimi yapmamış olsam o parayı verecek maddi gücüm olmadı bu güne kadar o göre laf carpin.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Askere gidip de "iyi ki askerlik yaptım be" diyen duymadım. Elbette ülke için gerekli birşeydir ona karışmam ama gitmeme imkanı varsa neden gideyim ki?
Ben gittiğim(gideceğim diyelim) süre boyunca asker olarak bu ülkeye 18000 liralık bi katkı yapacağıma inanmıyorum şahsen. Bedelli yaparsam sonuçta hem ülkemin hem de kendimin kazanacağını düşünüyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
askere gitmeden o kışlaya girmeden adam olunmaz.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,387
Vatan borcu olmuş Banka borcu. Gerisi ne acet!

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,387
Üst cümlelerde bir soru sormustum giden abilerimize, arkadaslarimiza. Cevap verirseniz memnun olurum.

Askerliğimi İstanbul Esenler Atışalanı'nda yaptım. Görevim Mutemet Yardımcısı olarak yaptım. Normal mesai saaatleri içerisinde çalışıyordum. Gece ise sadece 2 saat nöbetim vardı.

Sorma sebebiniz?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Askere giden abilerimiz, arkadaşlarımız askerde hangi görevde bulunduklarını yazabilir mi? Örn: nöbet tuttum, tuvalet temizledim, sabah koşu yaptım vb.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Mesajı değiştirme yetkisi kaldırılmış. Neyse. Yukarıdaki kısım görevlerde olacak.
topçuer yer ölçme takımında optik cihazlar verdiler onlarla bütün gün eğitim yada 2bin küsür ağaç çukuru kazıp son baharda ilk baharda kurbağa neslinin artmasına vesile olduk fidanları diktik kalan zamanı onları sulamakla geçirdik sabah sporundan sonra 20.zıhlı tugayı topçu taburunda 1998-1999 arasında bunlar oldu ağaç ve kurbağalar bizi sever...
20061126110746_spotted-marsh-frog.jpg

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
[video=youtube;JvbY5HUGDFo]http://www.youtube.com/watch?v=JvbY5HUGDFo&feature=youtu.be[/video]

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Askere gidip de "iyi ki askerlik yaptım be" diyen duymadım. Elbette ülke için gerekli birşeydir ona karışmam ama gitmeme imkanı varsa neden gideyim ki?
Ben gittiğim(gideceğim diyelim) süre boyunca asker olarak bu ülkeye 18000 liralık bi katkı yapacağıma inanmıyorum şahsen. Bedelli yaparsam sonuçta hem ülkemin hem de kendimin kazanacağını düşünüyorum.

vallahi ben iyki yapmışım dedim askerde anlıyor insan insanlarnı iki yüzlüsünü de vicdanlısını da dostluğu arkadslığı

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Bu ülkeye 48bin liralık bir katkın da olsa yine sen kaybedersin, kimse kazanmaz.
Cebinden zaten yok yere ne paralar çıkıyordur vergi olarak, bırak da 18bin liran cebinde kalsın...

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Askere giden abilerimiz, arkadaşlarımız askerde hangi görevde bulunduklarını yazabilir mi? Örn: nöbet tuttum, tuvalet temizledim, sabah koşu yaptım vb.

Anlatacaklarım Doğuda askerlik yapan yiğitlerinkinin yanında esamesi bile okunmaz ama anlatalım.

2000 de 8 aylık askelik yaptım. Önce Kırklareli 33. Mekanize Tugayında Tankçı olarak başladım. 1 ay sonra Tugay Muhabere Merkezinde 7 ay Santral görevlisi olarak çalıştım. Yapılan iş telefon bağlamak gibi görünsede ilk ay çok zorlandım. Sonra işi iyice öğrendim. Oranın en iyi iş bilen elemanı oldum.

8 aylık askerliğimce 2 tatbikat gördüm. Birinde iç çamaşırına kadar ıslanıp, iki günde üzerimde kendi kendine kuruduğunu bilirim. Siemensin en kaliteli haberleşme araçlarından tutun en eski muhabere araçlarını kullandım. Şu an lazım olsa yine profesyonelce yaparım.

Yüzlerce telefon numarası ve askeri kişilerin nerde olduğunu anında bulur görüştürürdüm ki bu çok önemlidir.

Ayrıca öğretmenim. Onlarca okuma yazma bilmeyene kurs verdim. Bunun yanında komutan çocuklarına da emir ile hiç sevmesemde ders verdim ki çok yanlış bişey bu.

Askerlikte çok saçma işlerde var ama herkesin görmesi lazım bence.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
israil dünyanın en gelişmiş ülkesidir ve zorunlu askerlik vardır. bırakalım bu gelişmiş ülke martavalını.