batarya ömrü uzatma

Kaan eralp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
İphone Se 2020 aldım bataryası 1 günün yarısını zor çıkartıyor ben olsam S10e alırdım ama babam hediye verdi süpriz oldu her neyse konuya geçeyim pilin daha fazla gitmesi için ne yapabilirim depolama pili etkilermi neler yapabilirim

XYQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Selamlar, bataryayı en çok hangi uygulamanın tükettiğini biliyor musunuz ? iPhone de mynet uygulaması sömürür , ve batarya ömrünüz yüzde kaç? Arka planda uygulama yenilemeyi kapatıp en çok arka planda pil tüketen uygulamayı silerseniz işe yarayacaktır whatsapp vb den bahsetmiyorum tabi, mynet gibi olmasa da olur diyebileceğimiz uygulamalardan bahsediyorum. Pil ömrünüzde zayıfsa deji marka pil ile değiştiriniz daha fazla mah sunuyor

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İphone Se 2020 aldım bataryası 1 günün yarısını zor çıkartıyor ben olsam S10e alırdım ama babam hediye verdi süpriz oldu her neyse konuya geçeyim pilin daha fazla gitmesi için ne yapabilirim depolama pili etkilermi neler yapabilirim
S10e nin bataryası Se 2020 den kötü.Se 2020 de yeterli batarya performansı için yapman gereken ayarlar:1-Otomatik parlaklığı kapat.Parlaklığı manuel %40 ile %50 arasında yap. 2-Arka planda uygulama yenilemeyi kapat. 3-Ayarlar/Gizlilik/Konumu ya tamamen kapat yada uygulamalarda uygulamayı kullanırken seçeneğini seç. 4-Ayarlar/Erişebilirlik/Hareketi azaltı aç. 5-Uygulamalarda kullanmadığın uygulamaların bildirimlerini kapat.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Konu yanlış yere açılmış, Apple başlığına taşınmalı.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Bir şeyi merak ediyorum yazdıklarımda komik olan ne? Neye güldün? Merak ediyorum.
2 gün önce XR vs SE konusunda SE savunuculuğu yapıyordun. Hatta annenin iPhone 8'i mi ne vardı bahsetmiştin. Ben haklı çıktım, SE'nin bataryası re za let tir.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
2 gün önce XR vs SE konusunda SE savunuculuğu yapıyordun. Hatta annenin iPhone 8'i mi ne vardı bahsetmiştin. Ben haklı çıktım, SE'nin bataryası re za let tir.
Se nin Bataryasına süper demedim.Normal kullanımda günü çıkartıyor dedim.Batarya olayı kullanıma göre değişir.Sen 1 saat oyun 2 saat YouTube dan video izlersen Se 2020 Bataryası yetmez.Senin haklı çıktığın falan yok.Se 2020 batarya performansı hariç xr dan daha iyi bir cihaz.Xr takoz gibi tasarımı ile 11 le beraber Apple kalitesine yakışmayan iki cihazdan biri.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Se nin Bataryasına süper demedim.Normal kullanımda günü çıkartıyor dedim.Batarya olayı kullanıma göre değişir.Sen 1 saat oyun 2 saat YouTube dan video izlersen Se 2020 Bataryası yetmez.Senin haklı çıktığın falan yok.Se 2020 batarya performansı hariç xr dan daha iyi bir cihaz.Xr takoz gibi tasarımı ile 11 le beraber Apple kalitesine yakışmayan iki cihazdan biri.
Dostum ciddi problemlerin var, iyi akşamlar.

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Batarya özelliği ile alakalı, bataryanızı araştırın eğer li-po pil ise eski nesil oluyor, li-ion ise yeni nesil ama artık bir çok üretici malzemeden kısmak için eski nesil batarya yani li-po kullanıyor. İphoneda denk geldiğiniz sorun ise siz orijinal şarj alet, orijinal kablo, orijinal batarya kullanın, telefona çok yüklenmeyin, %20’nin altına düşmeden şarja takın, %80’de şarjdan çekin böylelikle daha uzun süre dayanır iphone. Realme ve xiaomi’nin bir çok modelinde li-po bataryaya denk geldim