• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Basit bir mantık sorusu

gizli_özne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
-Bir şirket birisini öldürmek için seri katil gönderir

-Bu seri katili de öldürmek için de ondan habersiz 2.ci seri katili gönderir

-1.Katil 2.ye göre cok daha zekidir ama

--2.Katil ,1.katili sürekli görünmeden takip etmektedir

-Nereye gitse peşinden görünmeden takip etmektedir

-Sonra 1.Katil bir gemiye biner ve 2.katil peşinden gider

-Daha sonra gemide takip etmeye devam eder

-1.Katil odasına dinlenmeye girer

-2.Katil ne yapcagını düşünür ,odaya kapıyı çalıp girer " PARDON KENDİ ODAM ZANNETTİM " der ve kapıyı kapatıp cıkarken 1.Katil , silahını cıkarıp 2.katili kafasından vurur !

Not: Katil , 2.Katilin varlığından nasıl haberdar olmuştur ??

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Çünkü 0. katil yani işi veren katil 2. katildir

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İnsan kendi odasının kapısını çalıpta mı girer?

Böyle bir hata yaparsan çocuk olsa anlar. :D:D:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1. sırada olduğu için

ysfysr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsan kendi odasının kapısını çalıpta mı girer?

Böyle bir hata yaparsan çocuk olsa anlar.

yani nokta konulmuştur başka söze gerek yok

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Şirketin iki katil içinde ayırdığı oda aynıdır :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şirket öncelikle iki katilden hangisinin daha yetenekli olduğuna bakmak için böyle yapmıştır ;)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ama bizden istenilen şirketin değil, ilk katilin ikinci katilden nasıl haberdar olduğudur.

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Alakasi bile yok... ya o odada kapiyi tiklatan adam baska biri ile kaliyosa ve kaldigi kisiye saygisindan tiklatiyosa. Tamam baska biri ile kalmiyo 2. Katil, biz bunu biliyoruz, ama bunu 1. katil nerden bilecek. Hem soruda 1. Katilin en azindan zeki biri oldugundan bahsediliyor , öyle ise 1. katil sirf o adamin yalan söylüyor olma ihtimali var diye niye direk vursunki ( ki yukarida 1. Katilin, 2. Katilin 100% yalan söyledigini, düsünmesinin gerekmedigini kanitladim). En azindan öldürmeden biseyler sorarak emin olmak isterdi. Ama hic tereddüt etmeden adami vurmasinin sonucunda, bence 1. katilin 2.katili , sirf kapiyi tiklatmasindan dolayi vurma ihtimalini rahatlikla eleyebiliriz. Yani konu nokta felan konulmamistir... Enteresan bi aciklama su olabilir: belki 1. katilin görevide 2. katili öldürmekti. Sorunun basinda bi kisiyi öldürmesi gerektiginden bahsediyor 1. katilin, ama tam olarak kim oldugu söylenmiyor. Bu herseyi aciklar.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ama bizden istenilen şirketin değil, ilk katilin ikinci katilden nasıl haberdar olduğudur.
Şirket ikisini de tutarken :
-Bak dikkatli ol, postu deldirme diye ikisini de uyardığı için haberdar olabilirler. ;)

aligoren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şirketin 1. katile söylediği katil 2. katildir. 1. katilin öldürmesi gerekende 2. katil olduğundan onu öldürmüştür.şirketle 2. katil arasında problem varmış demek ki :) yazık oldu :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şirket ikisini de tutarken :
-Bak dikkatli ol, postu deldirme diye ikisini de uyardığı için haberdar olabilirler. ;)
Sanmıyorum. Niye dersen şöyle:

Cevabın bize verilen bilgiler ile örtüşmesi gerekecek. Ayrıca son kısımda zaten kendi odam zannettim cümlesi büyük yazılarak vurgulanmış.

Bana göre kapıyı çalıp afedersiniz kendi odam zannettim diyerek çok büyük bir hata yaptı ikinci katil.

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
yukaridaki post u mu okursan sevinirim, AliA , cünkü bence bu fikrin neden yanlis oldugunu mantiklica acikladim :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
yukaridaki post u mu okursan sevinirim, AliA , cünkü bence bu fikrin neden yanlis oldugunu mantiklica acikladim :D
Elbetteki bu da olabilir. Ama hiç değilse içerikte odada iki kişi kalıyorlar diyebilirdi. Ben bu yüzden olmaz diyorum.

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
hmm, icerikte derken galiba sorunun iceriginden bahsediyorsun. Eger öyle ise, soru nun icerisinde iki kisi kaliyor denmesinden, 1. katil in haberdan olmayacagindan, bu benim yürüttügüm mantiga alakasiz kalir zaten derim.. yoksa icerik derken baska biseyimi kasdeyordun.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
hmm, icerikte derken galiba sorunun iceriginden bahsediyorsun. Eger öyle ise, soru nun icerisinde iki kisi kaliyor denmesinden, 1. katil in haberdan olmayacagindan, bu benim yürüttügüm mantiga alakasiz kalir zaten derim.. yoksa icerik derken baska biseyimi kasdeyordun.
Evet sorunun içeriğinden bahsediyorum.

Eğer böyle olmazsa herkes kafasından bir hikaye uydurur konunun akışı bozulurdu.

En iyisi cevabı konuyu açan arkadaştan öğrenmek. :D

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
harbiden yeterince kafa patlattik :D cevabi isteriz !

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
bende Kapıyı Çalıp "Pardon benim Odam zannettim" demesine Takıldım . Adam Odasının Kapısını niye Çalsın ki . ! Ayrıca 1.Katil Çok Zeki Demişsin . ! ÇAbuk bu kararı Vermiş olabilr

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Çok uğraşmayın katil uşak hahaa :D

aligoren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İnsan kendi odasının kapısını niye çalsın :).

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bence Katil konuyu açan arkadaş ve yırtmak için bizden polislere verebileceği mantıklı bi cevap istiyo :D :D

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bencede insan niye odanın kapısını çalıp sonrada pardon benim odam zannettim desinki sonuçta o gemiye ilk defa biniyor ve kaybolacak kadar oda varsada onların mumaralarıda vardır.işin özü 1. katilde zeki birisi oldugunu göre ölürmüş işte

gizli_özne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bi adam kendi odasına kapıyı çalıpta mı girer.
2. katil bu yüzden ölmüş:D
1.katilin öldüreceği adam zaten 2. katildir... :mrgreen:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Doğru tahmin, teşekkür ederim kendime. :D:D:D

Çok da mütevaziyimdir. :D