Başım belaya girer mi ?

Assismr977

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
2 ay önce bir firmada isteğe bağlı staja başladım ve bilgisayarıma solid kuruldu daha sonra firmaya sahte solid kullanıldığı için ceza gelmiş. Bilgisayarını daha getirme dediler
2 aydır ses seda yok fakat ben bu bilgisayarı kullanacam başka yerde işe girecem belki.
İleride bu benim başımı ağrıtır mı ?

Assismr977

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
solid i sildiniz degil mi? Siz silerseniz ve bir daha kullanmazsaniz asil sorumluluk bence ticari amacla kullanmaya calisan sirketindir..
Solidi sildim format attım ve sonra kendim öğrenci olduğum ve kullandığım için tekrar kurdum mecbur ödevdir projedir kendimi geliştirmektir vs

mechman1983

Asistan
Reaksiyon puanı
116
ancak bu sekilde de kullanmak ogrenci olarak da yasak diye biliyorum.. ogrenci lisansi olmali en azindan..

mechman1983

Asistan
Reaksiyon puanı
116
deneme surumu evet.. onunla olur tabii.. ama crack e tesvik etmeleri cok sacmalik..

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
2 ay önce bir firmada isteğe bağlı staja başladım ve bilgisayarıma solid kuruldu daha sonra firmaya sahte solid kullanıldığı için ceza gelmiş. Bilgisayarını daha getirme dediler
2 aydır ses seda yok fakat ben bu bilgisayarı kullanacam başka yerde işe girecem belki.
İleride bu benim başımı ağrıtır mı ?
Aynısı bizim dükkanın başına geldi solidi sil pc ye formatlayabiliyorsan formatla iş yerine götürsen bile internete bağlamadığın zaman sıkıntı yok

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
ticari bir işletmenin sizin bilgisayarınıza kurduğu yasal olmayan lisanstan öncelikli olarak şirket sorumludur tabii. Size uygulamayı şirket verdiği için bunun yasallığı sorgulamayı bile düşünmeyebilirsiniz. Zaten yasal lisanslı program olduğunu varsayarak.

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
kim takar caddesi, kemalpaşa tatlısı, no:3,
Sildim format attım ama.kullanmam gerekiyor derslerim var evde kulanıyorum yani
Hocam eğer kar amacı gütmeyen işler için kullanıyorsanız ceza yemezsiniz. Adamların amacı eğer onların programını kullanarak para kazanıyosan onlarada bi pay vermen. Kazanmıyosan sıkıntı yok.

Assismr977

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
ticari bir işletmenin sizin bilgisayarınıza kurduğu yasal olmayan lisanstan öncelikli olarak şirket sorumludur tabii. Size uygulamayı şirket verdiği için bunun yasallığı sorgulamayı bile düşünmeyebilirsiniz. Zaten yasal lisanslı program olduğunu varsayarak.
Ben stajyerim zaten özellikle başlamadan önce bilgisayara format atıp gitmiştim başımıza böyle bişi gelmesin diye fakat kendileri kurdu. Benim sorum şu yarın bir gün başka yerde işe girerken kullanacağım bilgisayarın bu konuda bir sıkıntısı olur mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam eğer kar amacı gütmeyen işler için kullanıyorsanız ceza yemezsiniz. Adamların amacı eğer onların programını kullanarak para kazanıyosan onlarada bi pay vermen. Kazanmıyosan sıkıntı yok.
Ben evde şu an sadece youtubedan parça çizip kendimi geliştirmek için kullanıyorum

mechman1983

Asistan
Reaksiyon puanı
116
yalnizca onlarin verdigi sure dahilinde.. (60 gun) bundan sonra kar amaci gutmeden bile lisansi varsa almak zorundasiniz.

mechman1983

Asistan
Reaksiyon puanı
116
yazilim firmalarinin odeme gucu olmayan ulkelerde ve kurumlarda uyguladigi strateji bu biraz da.. oncelikle serbest birakiliyor.. sonra insanlar kurumlar yazilima baglanip yazilimsiz yapamadigi noktada herkesin pesine dusmeye basliyor.. windows icin de ayni sey gecerli degil mi? kucuk isletmeler de olsa yasal bir sekilde bu hizmetlerden yararlanmalari gerekir.. ozellikle de stajyerinin bilgisayarina yukletmesi bence cok dha buyuk sorumsuzluk maalesef.. ama size birsey olmaz bence de rahat olun :)

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Hiçbir şey olmaz bilgisayarını kullanmaya devam edebilirsin silip silmemek sana kalmış

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bu işine yarar mı?