Avea 976 KB. internet 10 TL

dünyahali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba.Bu gün başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim ki aynı halta kimse düşmesin.Avea seç ikli 1000 (heryöne 1000 dk. 1GB.internet=19 TL) paketindeyim.Bu gün gittim hattıma her ay olduğu gibi 20 tl yükledim, ben paketin otamatik yenilenmesini beklerken bir mesaj geldi ''Hattınıza 20 tl yüklenmiştir Mart ayına ait telsiz kullanım ücreti 1.49 tl kesilmiştir''diye.hal böyle olunca 19 tl olan paket yenileme işlemi 50 kurşluk fark için yenilenmedi ulan bileydik 50 kuruş fazla yüklerdik ki her ay 1 lira fazladan kaza bela parası yüklüyordum neyse ben buna sinir olmuşken eve gittiğimde bilgisayardan avea online işlemlere girdim sözde şikayetimi ileteceğim ya bir baktım 9 kusur lira kalmış hattımda noluyo falan derken baktımki 976 KB (Megabayt falan değil bildiğiniz kilobayt) internet kullanmışım 10 TLonun parasıymış.Meğer eve gelene kadar mobil internet açık kalmış.Yani sanırım artık yapacak birşrey yokda merak ettiğim yüklediğim lira nasıl internet kullanımına gider bunun için onay falan gerekmiyormu.
Kafanızınızı ağrıttım ama 50 kuruş için başıma gelene bakın.:crying:

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Merhabalar,

Burada avea yı savunmuyorum ama biraz da tüketiciler olarak bizim bilinç olmamız gerekiyor. Bahsettiğin olay sadece avea ya özel bir durum değil. Eğer internet paketin yoksa bütün operatörlerde neredeyse aynı şekilde ücretlendirilirsin. Aşağıda belirttim linkleri.

http://www.avea.com.tr/web/Destek/T...nInternet/StandartCeptenInternetTarifesiNedir

http://www.turkcell.com.tr/internet/cepten-internet/standart-mobil-internet-tarifesi

https://forum.vodafone.com.tr/t5/Faturasız/Faturasız-Tarifesiz-hatta-internet-kullanımı/td-p/135048

Ayrıca herkez sanırım telsiz kullanım ücretini biliyordur. Yei çıkan birşey değil. Hattnda hangi ücretleri kestiğini biliyorsan TL yüklemenide ona göre yapmalısın.

Geçmiş olsun diyelim ve umarım bundan sonra böyle bir hata yapmazsın...

İyi akşamlar.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
malesef yapabileceğin birşey yok. Eğer internet paketin yoksa mobil veri komple kapalı olmalı :)
adamlar yasal dolandırıcı. 100 KB internet kullanımı 1 tl olarak ücretlendiriliyor. BTK bu olaya bir el atmalı tabi işini gerçekten yapabiliyorsa

dünyahali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deffall aveayı suçladığım falan yok da MehmetYıldızın dediği gibi yasal dolandırıcılığın bukadarına da pes yani.Kafada hergün iş,ev,çocuk,patron vs. birsürü şey varken neye dikkat edeceğimizi nasıl yaşayacağımızı şaşırır olduk .Fiyatlar dediğin gibi olsada Sitemim 100 kb internet nasıl bu kadar pahalı olduğuyla ilgilidir.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ben de süper fırsat paketindeyim, son gün otomatik yenilenmesini beklemiyorum kendim super firsat yazıp gönderip yeniliyorum, bazen kendi otomatik yenilemesi gecikiyor o geciken arada kullandığın internet de kişiye giriyor, işimi sağlama alıyorum

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Internet kullanmıyorsaniz müşteri hizmetlerini arayıp hattınıza veri akışını merkezden kapattırabilirsiniz .Internetle işi olmayan bir kaç tanıdığım vardi adam artık rahatlıkla telefonu çocukların eline verebiliyor nasıl olsa bağlantı kurulamıyor diye.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Internet kullanmıyorsaniz müşteri hizmetlerini arayıp hattınıza veri akışını merkezden kapattırabilirsiniz .Internetle işi olmayan bir kaç tanıdığım vardi adam artık rahatlıkla telefonu çocukların eline verebiliyor nasıl olsa bağlantı kurulamıyor diye.
Paket varken internete giriliyor dimi bu işlemi yapsak dahi?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
yaptıktan sonra geri alabiliyormuyuz diye mi soruyorsun ?

Hayır.
Müşteri hizmetlerinden hattımızın mobil internetini kapatabileceğimizi söylemiş. Ben de dedim ki müşteri hizmetlerinden interneti kapattırsak, paket aldığımızda internete girmede sorun yaşar mıyız?

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hayır.
Müşteri hizmetlerinden hattımızın mobil internetini kapatabileceğimizi söylemiş. Ben de dedim ki müşteri hizmetlerinden interneti kapattırsak, paket aldığımızda internete girmede sorun yaşar mıyız?

Eğer tekrar müşteri hizmetlerini arayıp mobil veriyi açtırmazsanız internete giremezsiniz.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Herkese merhaba.Bu gün başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim ki aynı halta kimse düşmesin.Avea seç ikli 1000 (heryöne 1000 dk. 1GB.internet=19 TL) paketindeyim.Bu gün gittim hattıma her ay olduğu gibi 20 tl yükledim, ben paketin otamatik yenilenmesini beklerken bir mesaj geldi ''Hattınıza 20 tl yüklenmiştir Mart ayına ait telsiz kullanım ücreti 1.49 tl kesilmiştir''diye.hal böyle olunca 19 tl olan paket yenileme işlemi 50 kurşluk fark için yenilenmedi ulan bileydik 50 kuruş fazla yüklerdik ki her ay 1 lira fazladan kaza bela parası yüklüyordum neyse ben buna sinir olmuşken eve gittiğimde bilgisayardan avea online işlemlere girdim sözde şikayetimi ileteceğim ya bir baktım 9 kusur lira kalmış hattımda noluyo falan derken baktımki 976 KB (Megabayt falan değil bildiğiniz kilobayt) internet kullanmışım 10 TLonun parasıymış.Meğer eve gelene kadar mobil internet açık kalmış.Yani sanırım artık yapacak birşrey yokda merak ettiğim yüklediğim lira nasıl internet kullanımına gider bunun için onay falan gerekmiyormu.
Kafanızınızı ağrıttım ama 50 kuruş için başıma gelene bakın.:crying:
979kb için o kadar para alamazlar yanlışın var. Kullanım hareketlerine bak istersen çünkü zamanında bende geçtim faturasız kullandıgım zamanlarda 100 küsürü aşkın mb geçmişim 8 tl ödemiştim.

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aynı şey benimde vodafoneda başıma gelmişti 10tl alıyor sonra günlük sınırsız internet veriyor.