Asus Zenfone 5'i almalımıyım?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba Arkadaşlar,
Ben Haftsonu Zenfone6 ek telefon olarak (iş amaçlı) Zenfone6 aldım ve açıkcası beni gayet memnun bıraktı şimdiye kadar. Performans olarak çok güzel ve haftasonunu tek şarj ile atlattım. Kamerası güzel ve karanlıkta harika resim çekiyor. Kullanım olarak basit ve diğer birçok Android cihazlara nazaran daha sade, gereksiz şeyler ile cihazı doldurmamışlar. ZenFone6'nın içerisinde bulunan Remote Link ile Notebook'u yönetmek ve kullanmak müthiş keyfli. Şuana kadar gerçekten memnunum ve tavsiye edebilirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende ZenFone 5 kullanıyorum hiç bir sorun gayet stabil çalışıyor!..
Kaldıki GM gibi bir firmayla ASUS gibi bir devi karşılaştırmak saçmalıktan öte değildir..Bilgisayarımda ASUS Tabletimde artık Telefonumda hiç bir sorunda yok gayet iyiler gerek servis gerek kalite konusunda.Çekirdek konusuna gelirsek 1.6 yeterli gayette hızlı sorunsuz çalışıyor illa 8 çekirdek 4 çekirdek isterim diyosanız KURUYEMİŞÇİYE gidin!! "ASUSTAN ALINTI" :D Uzun lafın kısası 5" segmentindeki en iyi telefonlardan diyebilirim.. Batarya çıkmamasıda "Aaaa Şok Oldum!!!" denilecek birşey değil :D meşhurrr Iphone da da Z,G3 gibi telefonlardada çıkmıyor ;) Unutmadan kamera konusu kamera iyi sorun yok örnek olarak s4 mini standartlarında kalitesi var karşılaştırdım. ASUS CANDIR GERİSİ HEYECANDIR!!

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar stabilite vede sağlamlık olarak gayet güzel.Batarya yönünden ortalama seviyede 5inch olmasına karşın daha düşük inç telefonlar ile batarya süresi aynı seviyede hatta uzun gittiği bile olur.Elinize aldığızda kaliteli malzemeden yapıldığını sizde anlayacaksınız.Ekranın üst ve altındaki kısımlar çok gereksiz ve telefonu haddinden koca phablet türüne itiyor gibi olmuş.6inch olanı alsa idim ne olcaktı.Kamera yönünden gayet güzel tabi bana göre.Tabi bu sizin ne beklediğinize göre değişir.Oyunlarda ısınma yapıyor mu nıormal bi akıllı telefon ne kadar yapıyor ise bu da o kadar idi.Modern Combat'ı sırf bunu cevaplayayım diye indirip 15dk oynadım:thumbup1:(Pek oyun oynamayı sevmem de).Oyun yönünden asla kasma gibi bir mefhum yok.Telefonu gerçekten ben beğendim.Telefonun eksi yönlerinide yazmaya çalıştım.İstesem hemen iade edip parayı alarak yine discovery veya moto g alırdım.Fakat bu aklımın ucundan dahi geçmedi.Size zorla alın diyen yok isterseniz önümüzdeki aylarda oppo ve xonami nin telefonları gelecekmiş onları bekleyebilirsiniz.Seçim sizin....

Reaksiyon puanı
16,128
kullanan arkadaşlar bu telefonla görüntülü konuşma oluyor mu?

Screenshot_2014-08-16-17-37-50.png

buna benzer tuşları yoksa yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ses boğukluğu hakkında bilgi verebilir misiniz? telefonu yarın alacaktım ama ses boğukluğuyla ilgili yorumlar görünce kararsız kaldım.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
ses boğukluğu hakkında bilgi verebilir misiniz? telefonu yarın alacaktım ama ses boğukluğuyla ilgili yorumlar görünce kararsız kaldım.
Arkadaşım ses bozukluğu konuşurken ses seviyesi en yüksekte iken insanı rahatsız ediyor fakat bir derece aşağı indirince sorun olmaktan çıkıyor. Zaten gelecek güncelleme ile bu sorun ortadan kalkacakmış.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
byzeyd
Aslında 'biraz ötesi' çok fazla araştırmıştım ancak net ve sağlıklı bir bilgi elde edememiştim. Henüz yeni cihaz almadım, halen araştırıyorum. Bu söylediğinizi de değerlendireceğim, teşekkür ederim(iz).
Ayrıca bu cihazı kullanan biri olarak, cihazın 1.6 Gzh olduğunu bilmiyordum ve bence cihazın 2.0 Gzh lik bir performansı var. Önceki cihazım HTC One X'ti ve internetteki hızı, performansı bununla kıyasladığımda %50 daha fazla.
Görüşme esnasında cihazdan çıkan ses ile de kıyaslarsam kesinlikle Htc One X netliği hiçbir cihazda olamaz... Asus Zen 5'te ses seviyesi en yüksekteyken hışırtı ile boğukluk arası bi durum söz konusuydu ki belki ben bu konuda hassas olduğum için fark edebilmişimdir.
Kulaklık performansını bir arkadaş beğendiğini yazmış buna istinaden söylemek istiyorum ki muhakkak satın alırken kulaklığı görüşme yaparak test edin zira benim sesim karşıya gitmiyor denecek kadar az gidiyordu.
Performans, özellik ve fiyat olarak bu segmentteki en iyi cihaz. (ki bir de batarya açılıp kullanım süresi uzuyorsa...)
(elifz)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Gm 2, 2 GHz hızında (true octa-core) ok ama arkasında mediatek adlı firma var.. sonu ne olur kim bilir?
ZF 5, 1,6 Ghz hızında Intel Atom Z2560 işlemcisine sahip yani koskoca intel var...

dün tüm gün arkadaşımın zenfone 5'i bendeydi.. şarjı süper gidiyor. hızı muhteşem. tasarım iyi. kamerası 12 mp'lik sony'den sonra tabi bana yeterli gelmedi ama o kadar önemli değil.. oyun performansı çok iyi.. ekran otomatikte olduğu halde gayet yeterli..

yazılacak çok şey varda vakit yok :) sadece şunu demek isterim.. zenfone 5 kesinlikle fiyat/performans ürünü..
z2 almayı düşünen ben kesinlikle vazgeçmiş durumdayım.. o kadar para vermeye hiç gerek yok.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Gm 2, 2 GHz hızında (true octa-core) ok ama arkasında mediatek adlı firma var.. sonu ne olur kim bilir?
ZF 5, 1,6 Ghz hızında Intel Atom Z2560 işlemcisine sahip yani koskoca intel var...

dün tüm gün arkadaşımın zenfone 5'i bendeydi.. şarjı süper gidiyor. hızı muhteşem. tasarım iyi. kamerası 12 mp'lik sony'den sonra tabi bana yeterli gelmedi ama o kadar önemli değil.. oyun performansı çok iyi.. ekran otomatikte olduğu halde gayet yeterli..

yazılacak çok şey varda vakit yok :) sadece şunu demek isterim.. zenfone 5 kesinlikle fiyat/performans ürünü..
z2 almayı düşünen ben kesinlikle vazgeçmiş durumdayım.. o kadar para vermeye hiç gerek yok.

Zenfone iyidir, hatta alabiliyorsanız 6'yı alırsanız çok daha memnun edicektir.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ZenFone 6 deneme fırsatım oldu. Telefon büyük baba bi telefon ama şarj konusunda arkadaşım bana 1 gün çok rahatlıkla gittiğini ertesi güne arttığını söyledi.

Bir iki oyun oynadım Modern Combat 4 denedim iyi çalışıyor yeterli.Hız konusunda şu Ghz olayına takılmamak gerekiyor işlemci çekirdekleri gayet güçlü telefon akıcı şişme yaşamadım. Haa biraz ısınıyor ama pek rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim.

Bkz: Bir incelemede GMD 2'nin 55 dereceyi aşıp ''Pil çok ısındı telefonu kapatacağım'' hatası,uyarısı geliyor. 6592'nin en büyük sorunlarından.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
ZenFone 6 deneme fırsatım oldu. Telefon büyük baba bi telefon ama şarj konusunda arkadaşım bana 1 gün çok rahatlıkla gittiğini ertesi güne arttığını söyledi.

Bir iki oyun oynadım Modern Combat 4 denedim iyi çalışıyor yeterli.Hız konusunda şu Ghz olayına takılmamak gerekiyor işlemci çekirdekleri gayet güçlü telefon akıcı şişme yaşamadım. Haa biraz ısınıyor ama pek rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim.

Bkz: Bir incelemede GMD 2'nin 55 dereceyi aşıp ''Pil çok ısındı telefonu kapatacağım'' hatası,uyarısı geliyor. 6592'nin en büyük sorunlarından.

İşlemci hızına evet takılmamak gerekiyor, eğer gayet düzgün çalışıyorsa 1 Ghz olsada takılmamak lazım önemli olan performans, G2'de ki gibi 2,3GHz işlemci koyup ısındıktan sonra fps düşmüyorsa iyidir :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya arkadaşlar telefonu aldım içine deus ex:the fall , call of duty:strike team ve gta 3 yükledim sadece gta 3 çalıştı diğerlerinin hepsi ana ekranda kalıyor ? telefonda sorun mu var ?

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İşlemci hızına evet takılmamak gerekiyor, eğer gayet düzgün çalışıyorsa 1 Ghz olsada takılmamak lazım önemli olan performans, G2'de ki gibi 2,3GHz işlemci koyup ısındıktan sonra fps düşmüyorsa iyidir :)

Aynen :D Baktığım kadarıyla bi sorunla karşılaşmadım. Fps düşüşü hiç yaşamadım :D

Reaksiyon puanı
16,128
benim esas turkcelltv+ açık min.18 saat gitmesi gerek ki bu hayal 3g ile wifi ile...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
meraba benm aklıma bi soru takıldı menüye duvar kagıtı olmuyormu sadece ana ekrandamı oluyor menü siyah

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar zenfone 5'i almalımıyım s3 mini vardı bugün sattım 650-700 arası telefon almayı düşünüyorum zenfone 5 mantıklı geldi fiyatına göre sizce almalımıyım alan arkadaşlar bilgilendirebilirmi herhangi bir sorun mevcutmu lütfen yardım?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bu telefonu alacagım ancak alan arkadaşlar bilgilendirirmi almalı mıyım her hangi bir sorunu varmı yoksa biraz beklesemmi?

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
asus zenfone 5 almalı mıyım? asus markası aslında iyi marka da telefon alanında yeni olduklarından çekiniyorum gm discovery mi zenfone 5 mi yardımcı olur musunuz ? Birde garantisi hangi şirkete ait?

Birde alan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim s3 mini yi sattım 650-700 arası bütçem var bu telefon mantıklı ve güzel geldi hemen alsammı biraz beklesemmi alan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
asus zenfone 5 almalı mıyım? asus markası aslında iyi marka da telefon alanında yeni olduklarından çekiniyorum gm discovery mi zenfone 5 mi yardımcı olur musunuz ? Birde garantisi hangi şirkete ait?

Birde alan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim s3 mini yi sattım 650-700 arası bütçem var bu telefon mantıklı ve güzel geldi hemen alsammı biraz beklesemmi alan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler...

Z5 öneririm.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Sizde kullanıyormusunuz nasıl ısınma sorunu felan yok değilmi öyle yazanlar olmuştuda yarın gidip alıcam güzel gibi özelliklleri ve fiyatına göre alınabilecek en iyi telefon gibi duruyor şuanda .

Ben iphone 5s kullanıyorum, Zenfone 5'in inceleme videosunda nerdeyse hiç denilecek kadar az ısındığı söylenmişti, asphalt 8 oynarken hiç ısınma yapmıyormuş denildi fakat ne kadar doğuru bilemem.

İyi başırılı cihaz almanızı tavsiye ederim.

thexx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende dün zenfone 5 aldım.oyun oynamıyorum zaten..şarjı az gidiyor gibi geldi hemen karar vermeyin almak için.mobil veriyi kapattım.yoksa şarj dayanmaz gibi geldi.ben size pazartesi-salı gibi şarjı hakkında bilgi veririm.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam öncelikle hayırlı olsun. ekran parlaklığı az diyorlar güneşe çıktıgında ekran pek görünmüyor diyorlar bu konuda bilgi verebilir misin acaba ?

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
meraba benm aklıma bi soru takıldı menüye duvar kagıtı olmuyormu sadece ana ekrandamı oluyor menü siyah
Galiba olmuyor zenui launcher gelişe gelişe o özellik gelir. Ben zaten önceden beridir nova prime satın aldığım için onu yükledim.O launcher de menüde de duvar kağıdı oluyor tabi sen nasıl istersen.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar zenfone 5'i almalımıyım s3 mini vardı bugün sattım 650-700 arası telefon almayı düşünüyorum zenfone 5 mantıklı geldi fiyatına göre sizce almalımıyım alan arkadaşlar bilgilendirebilirmi herhangi bir sorun mevcutmu lütfen yardım?
Ben aldım memnunum tavsiyede ederim . Olan sorunlarını da önceki günlerde yazmıştık. Alıp almamak sana kalmış

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35

Öncelikle söylemem gerekirki Asus tamam mobil yönden daha yeni fakat bigisayar ve tablet yönünden iyi tanıdığımız firma.Ben zaten daha önceden tabletini kullanmasaydım zenfone 5i almazdım büyük ihtimal.Ama tabletinden anladimki ucuz fiyata kaliteli ve sağlam ve stabil cihazlar çıkartabiliyorlar.Nitekim telde de öyle oldu aynı makul bir fiyata kaliteli hızlı vede stabil olan bir telefona sahip oldum.Ha ekşi yönleri var mı tabiki de var.Hangi telefonda olmazki? Ben güzel bir şekilde kullanıyorum ve memnunum eğer beğenmese idim hemen geri iade edebilirdim.Eğer fiyatın düşmesini bekliyorsanız bence beklemeyin çünkü fiyatı hem Asus hemde teknosa ortak olarak alınan bi fiyat kararı pek 2-3ay düşeceğini zannetmiyorum.Zaten teknosa ilk defa kaliteli bi ürünü uçuk olmayan bi fiyata sattığı için hala şaşkınım [emoji3]Ha unutmadan garantisini bilkom dan galiba iphone telefonları ülkemize getiren firma imiş.Bu firma hakkında bir şey diyemem ileriki günlerde göreceğiz bakalım.