Asus Zenfone 5'i almalımıyım?

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
selamun aleykum ben de zenfone 5 almak istiyorum .... birkaç tane sorum olaacak... :)
1.telefonun bataryası 1 günü kurtarır mı
2.eliyakacak şekilde ısınır mı
3.telefonun boyutu t50 den büyük mü acaba
4.ayrıyetten başka bir dezantaj var mı acaba ... SİZ DENEYİMLİ KULLANICILARDAN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

selamun aleykum ben de zenfone 5 almak istiyorum .... birkaç tane sorum olaacak... :)
1.telefonun bataryası 1 günü kurtarır mı
2.eliyakacak şekilde ısınır mı
3.telefonun boyutu t50 den büyük mü acaba
4.ayrıyetten başka bir dezantaj var mı acaba ... SİZ DENEYİMLİ KULLANICILARDAN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM...
1. soruna şöyle cevap verebilirim ilk aldığımda üstün tasarruf modunda iken sabahtan akşama kadar zar zor götürüyor idi fakat son güncelleme ile bir artış olduğunu gözetlemekteyim.
2.Oyun oynarken ısınıyor fakat ileri seviyede değil.
3. t50'yi inceleme yada elimde tutma fırsatım olmadı fakat biraz daha büyük olabilir.
4.Avantajlarını zaten biliyorsun dezavantajlarını da elimizden geldiği kadar yazmıştık geri kısımlarda.
Umarım güncelleme gelmeye devam ederde ufak tefek eksiler silinmiş olur .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben asus zenfone 5 kullanıyorum gayet iyi bi telefon oldukca kullanışlı ve güzel ayrıca çok hızlı tavsiye ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar zenfone 5 ve zenfone 6'da ses çok kötü diyorlar, dışarda veya arabada karşıdaki kişiyle anlaşmak zor oluyormuş.. telefonu kullananlar bilgi verirse sevinirim

zonahe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
saolasın kestal bugün teknosada inceleme fırsatım oldu. galaxy s4 ile karşılaştırdığımda büyük denecek kadar büyük.. bide asphalt 8 oynadım test ettim 10 dk oynadıktan sonra ısınmaya başladı bariz bi şekilde.. oyun ilk başlarda ksmalar hafif oluyor gibi ama ilerde öyle bi sorun filan olmuyor..sesi normal kullanıcılar için yeterli bence.. ekran parlaklığı yeterli..şarjını test edemedim şarjda sokulu olduğu için.. bence normal kullanım için yeterli ama ben bütceme 100 tl daha ekleyerek s4 mini almak istiyorum daha doğrusu almaya karar verdim .. çünkü bugün bi arkadaşımdan kullanma fırsatım oldu telefonda 50 60 fotoğraf çektim fazla kullanmadığım halde şarjı %92 idi. nasiğ olursa fethiye gold bilgisayardan s4 miniyi olıyorum...

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar zenfone 5 alalı 4 gün oldu ön kamerada sorun var galiba kendime doğru tuttuğumda yüzümü algıladıktan sonra pembeleşmeye başlıyor ve gittikçe koyulaşıyor biraz çeviriyom sağa sola düzeliyo bu sorunla karşılaşan varmı birde arada dalgalanma oluyo ön kamerada lütfen yardım mağazadan aldım değişim yapabilirmiyim veya iade alırlarmı? Başına Gelen varmı?? Çözümü varmı?? Başka taraflara tuttuğumda sıkıntı yok yüzü algılayınca yavaş yavaş pembeleşiyo ? Lütfen Yardım çokmu pimpirikliyim bilmiyorum ama önemsemeyip geçende olmuştur belki bazen olmuyo bazen oluyo pembeleşme ve dalgalanma?

zonahe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
oktay o sorunun muhtemelen çözümü ya güncelleme ile çözülecek ya da telefonu garantiye vereceksin.. peki bi şey sorcam telefonda ayrı bi sıkıntı yada keşke bu özellikte olsaymış dedirten bi olay var mı bu arada pili ve kamerası benzer statüdeki telefonlara nazaran nasıl ?

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonda başka bir sıkıntı görmedim gayet stabil ve hızlı bir cihaz özellikle ZenUI arayüzüne hayran kaldım menü geçişleri olsun görüntü bakımından olsun ZenUI Arayüzü hoşuma gitti Süpernote diye bir program var çok güzel telefonun kendi içinde geliyor başka keşke şuda olsaymış dediğim bi özellik yok bence güzel bir cihaz.

Çoğu yerde belirtildiği gibi pil biraz az gidiyor ama bu bence sorun değil çünkü çoğu android cihazda bu durum böyle zamanlada düzene girecektir bence 1-2 haftadır kullananlar bariz bir düzelme olduğunu söylemişler.

Arka kamera 8mp gayet güzel ve düzenleme seçenekleri olsun mod seçenekleri olsun baya iyi video çekimide çok iyi 1080p HD çekim yapıyor tek sorunum ön kameranın arada dalgalanma yapması ve arada pembeleşmesi ama buda pek sorun gibi değil yazılımsal olduğunu düşünüyorum yada ben biraz abarttım pimpirikliğimden :D

zonahe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
bence abartılacak kadar değil lakin daha canlı duruyor gibi... bence o kadar dert etme..
bu arada verdiğin bilgiler için çok saol.....:)

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet forumlarda biraz araştırdım bir kaç kişi resim atmış aynı durum var renkletde farklılık zamanla güncellemelerle düzelecektir..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yorumlarda senin gibi bende tereddüt etmiştim ama bek bir sıkıntı ile karşılamadım hatta ses o kadar fazla ki konuşmanan dışarıdan bile duyuluyor...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bir arkadaşıma teknosadan aldık zenfone 5. telefonda kullanım açısından hiçbir sorun sıkıntı yok. her cihaz gibi ısınıyor ama fırın olmuyor. şarjı piyasadaki diğer telefonlarla benzer. kamerası gayet iyi. fakat arkadaşım öyle bir sorun yaşadıki bir daha ne teknosadan alışveriş yaparım nede asus markalı herhangi bir ürün alırım. telefonun ekranı kendi kendine ortadan kırıldı. bildiğiniz kendiliğinden. herhangi bir düşürme çarpma darbe vs olmamasına rağmen durduk yerde gorilla glass 3 kırıldı. teknosaya götürdük ''siz kırmışsınızdır'' diyerek 300 lira istediler. asus servisine götürmedik aynı şeyi söyleyecekler nasılsa diye. alacak arkadaşların buna dikkat etmesini tavsiye ediyorum.

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Geliştirici seçeneklerini aktifleştirdim şimdi inaktifleştirmek için tek şart fabrika ayarlarına dönmekmi onuda yapmak istemiyorum tüm yaptığım uygulama güncellemeleri felan gider diye fabrika ayarlarına dönmekten başka çözümü varmı? Ayarlarda geliştirici seçeneklerinin gözükmesi sıkıntı birisi telefonu alır kurcalar felan sıkıntı olmasın sonra?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar telefon u aldik 10 gundur bizde 3 g olmadini duydumuzda dumura uğradik nasil olur diye
ama gerek olmadini fark ettik vassap ve dier proglarla goruntulu konusuluyo
5 inc ekran cok geniş erkekler için ekran buyuk ama bayanlar için harika ama daha buyuğu taşinmaz diye dusunuyorum zen 6 yani
isinma olusmuyo denecek kadar az telefon cok hizli goruntu harika kamera ilk basta zayif geldi
ama kamera ayarlarini oğrendikce bayildim bu fiyata alinak tek telefon dahi iyisini isteyen bin tl yi gozden cikarsin
beklentilerimin ustunde cikti kesinlikle tavsiye ederim dokunmatiği cok cok hassas eksi yonu pili 2,100 amh
2500 3000 olsa tadindan yenmezmiş

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Acaba bu ürün teknosa harici yerlere(mediamarkt, gold, bimeks vb.) ne zaman gelicek bilgisi olan var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar konu açıldığından bu yana zen 5 i uzun süreli kullanan arkadaşlar dan yorum alabilirmiyiz birde telin iyi yanları kötü taraflarından fazla gibi gözüküyor tabi eleştriler de olacak ama bu fiyat ve özelliklerde araştırdğım en iyi telefon gibi gözüküyor bazı arkadaşlarlar tel in bataryasının zamnla oturacağından bahsetmişler onlardan da bilgi alabilirsek seviniriz bir de dün tanıtılan vod. 4G aklımı karıştırdı tek iyi tarafı 3000 mha pili cezb edici sırf pili için onamı dönsem acaba ne yapmalıyım... teşekkürler

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Acaba bu ürün teknosa harici yerlere(mediamarkt, gold, bimeks vb.) ne zaman gelicek bilgisi olan var mı?
Şu birkaç ay içerisinde geleceğini sanmıyorum ama gelirse de istanbul bilişim veya hepsi burada gibi sitelere gelirki oda zaten parelel ithalat olur galiba.

thesadizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus tablet kullanmıştım dokunmatik aşırı hassas idi. Bunda da böyle mi acaba. Zorlamisti çünkü beni.

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bu asus zenfone 5 in 3 çeşit modeli var galiba A500CG - A501CG - A500KL Bizdeki A501CG oluyor kutusunda A501CG yazıyor A500CG işlemcisi 2580 olanmı oluyor? Teknosadaki tanıtım videosundaki sunumda işlemcisinin atom z2580 olduğunu söylüyor ama bizde z2560 ? Teknosa yalanmı söylüyor? :devil:

babutza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon dan 2 tane aldım birini kardeşime birini kendime şans banamı denk geldi anlamadım ama bentek zenphone 5 çok ısınıyor ve oyunlarda wifi bağlantısı kopuyor böyle sorunlar yaşan var ısınma çok aşırı telefonu geri versemi ne dersinizz

htc2014

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kagıt ustunde hepsı ferrarı pıste cıkınca mokoko

Jacob97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba Ben Azerbaycandanim..Sizlerden bir yardim istiyorum..Şimdi sorum şu:ASUS ZENFONE 5 ayni guçde ama farkli sitelerde.Arka ASUS ve İNTEL logosunda da fark var..Şimdi bunlardan 2-si de originalmi?Originalsa neden bu kadar fark var?

http://www.antelife.com/asus-zenfon...illa-glass-3-ogs-screen-smartphone-black.html

http://www.ebay.com/itm/New-ASUS-Ze...1266611863?pt=Cell_Phones&hash=item2c8860e297

Yardiminiz için şimdiden teşekkürler.

İkiside aynı gözüküyor sadece arkadaki intel etiketi var ilk sitede olanda.

Ebay'den alın orası daha güvenli.

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar telefonu kapalı vaziyette 7-8 saat şarja bıraksam sıkıntı olurmu? Pil için bir zararı olurmu ? Yoksa cihaz dolunca otomatik enerjiyi kesiyormu? Bir arkadaş önceki sayfalarda cihazı kapalı şekilde 7-8 saat şarj ettiğinde şarj ömrünün iyi gittiğini söylemişdide pil için sıkıntı olmaz değilmi bu li-po pillere tehlikeli yanıcı felan diyorlarda o yüzden sordum?

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ekran parlaklık ayarı otomatikdeyken ayarlarken bazen en sonada çeksen en başada çeksen aynı hiç değişim olmuyo bu neden olur? Bazende yine otomatikdeyken çubuğu oynadığımda parlaklık değişiyor anlamadım?