Asus Zenfone 5'i almalımıyım?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kestal kardeşim bu yöntemi deneyip bizi bilgilendirirsen çok makbule geçer.

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ben de almayı düşünüyorum ama ses boğukluğu ve görüntülü görüşme olmaması benim için çok kötü oldu. Aslında güncelleme ile düzeltilebilecek sorunlar ama Asus bu güncellemeyi verebilecek mi aceba? :confused1:

"Hintli bir abi dün yayınladığı youtube videosunda gelen güncellemeyle boğukluk sorununun düzeldiği söyledi."

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Hintli bir abi dün yayınladığı youtube videosunda gelen güncellemeyle boğukluk sorununun düzeldiği söyledi."
Kaynak:
teknoseyir.com/asus-zenfone-6
İnşallah hocam görüntülü görüşmede gelirse çok güzel olur. :) Bu arada hocam siz önerir misiniz bir de bilginiz varsa şarjı kaç gün gidiyordur?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada Asus' a bu eksikliklerin giderilip giderilmeyeceğiyle ilgili mail attım. Eğer geri dönüş olursa burada bilgilendiririm.

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazı test etmedim fakat yurt içi ve yurt dışı incelemeleri okudum/izledim. Şarj normal kullanımda 1 gün, az kullanımda 1,5 gün gider diyorlar. Fakat sürekli oyun oynayanlar için şarj sıkıntı olacaktır. Bir kaç saatte(4-5 saatti sanırım*) şarj biter ve aşırı ısınma olur.

*4-5 saat son parlaklık ve son ayarda yüksek grafik ve işlem gerektiren oyun oynama için geçerlidir.

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazı test etmedim fakat yurt içi ve yurt dışı incelemeleri okudum/izledim. Şarj normal kullanımda 1 gün, az kullanımda 1,5 gün gider diyorlar. Fakat sürekli oyun oynayanlar için şarj sıkıntı olacaktır. Bir kaç saatte(4-5 saatti sanırım) şarj biter ve aşırı ısınma olur.
Sağolun hocam çok oyun oynayan biri değilim sadece internette ve sosyal ağlarda gezinirim. Bu da yeterlidir sanırım benim için zaten her gece yatmadan telefonu şarja takan birisiyim. :)

[MENTION=336021]kestal[/MENTION] hocam görüntülü görüşmenin olup olmadığını [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] hocamın dediği gibi test edip deneyebilir misiniz aceba?

Reaksiyon puanı
16,128
yalnız 3g görüntülü konuşma yoksa güncelleme ile gelmez diye biliyorum birde patent meselesi var samsung'a ait görüntülü konuşma patenti.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonda ısınma gibi bir sorun var mı ? kaç saatlik bir kullanım sonrası sınıyor ve de ısınmasıne ne ekti oluyor ?

Birde ben bu telefonu almayı düşünüyorum başta samsung galaxy grand neo almayı planlıyordum ama zenfone 5 daha hoşuma gitti diğer sorunlar bir kenera ısınma sorunu kafamı karıştırıyor tabi böyle bir sorun varsa.

Ben bu telefonu alınca whatsapp facebook vine ve 2, 3 oyun oynarım her dakika telefon elimde açık bir şekilde dolaşmam bunları yaperken ısınır mı ?

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Kaynak:
teknoseyir.com/asus-zenfone-6
Hakikaten mi kardeş valla beni nasıl sevindirdin biliyor musun [emoji3]

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Yahu arkadaslar samsung disinda telefonlarda görüntülü görüşme yok markette 3. Parti uygulamalarla yaparsini, onu dert etmeyin yanlış olmasin bir de gm da var diye biliyorum o kadar

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Yahu arkadaslar samsung disinda telefonlarda görüntülü görüşme yok markette 3. Parti uygulamalarla yaparsini, onu dert etmeyin yanlış olmasin bir de gm da var diye biliyorum o kadar
Gerçekten samsung dışındaki tellerde görüntülü görüşme yokmu

Reaksiyon puanı
16,128

birde dark evo'larda var örnek e40 ve dark evopad 3g m7200,7220 de var.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
telefonu bugün aldım.
teknosaya zenfone 6 almak için gittim telefonu elime bi aldım resmen tablet :D
zenfone 5 i aldım adam sigortada yapalımmı diye sordu çalınmada %80 geri iade , yapılamayacak hasarlarda %80 ilk 6 ay geri iade .
ücretsiz tamir vs..
elimden düştü diyelim ücretsiz yapılacak yüksek ihtimal.

aklınıza takılan sorular varsa cevaplayabilirim.
kısaca izlenimlerim olumlu fakat ön kamera vasat ( evde ışıksız ortamdayım diyede olabilir ).
fm radyosu yok fakat root atılarak açılabiliyor ama rootla işim olmaz
birde tek simli gerçi ben tek sim kullanıyorum :)
telefon çok zarif ve çekici bi tasarıma sahip. özellikle eldivenle kullanım benim için olsa gerek

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ön kameralar böyle, takma kafana. Sadece Discovery Elite ön kamerada başarılı, diğerleri vasat.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefonu bugün aldım.
zenfone 5 i aldım adam sigortada yapalımmı diye sordu çalınmada %80 geri iade , yapılamayacak hasarlarda %80 ilk 6 ay geri iade .
ücretsiz tamir vs..

kısaca izlenimlerim olumlu fakat ön kamera vasat ( evde ışıksız ortamdayım diyede olabilir ).
telefon çok zarif ve çekici bi tasarıma sahip. özellikle eldivenle kullanım benim için olsa gerek

Isınma gibi bir sorun var mı ? varsa ısınmaya ne neden oluyor ve ısınma srunu varsa ne kadarlık bir kullanım saatinden sonra ısınıyor.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Farklı sitelerin yaptığı karşılaştırmalarda hep aynı sorun var; ana kamera aşırı kırmızı tonda (sıcak) çekim yaparak fotoğrafı bozuyor. Tabii bunu belki bir güncelleme ile düzeltirler.

Ayrıca yurt dışında LTE için Snapdragon 400 işlemciye sahip bir modeli de var.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
telefonu bugün aldım.
ücretsiz tamir vs..

Hayırlı olsun Asus zenfone kulübüne hoş geldin [emoji3]

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Burada da actik konu zenfone kullanicilar kulubu diye dileyen orada paylasabilir deneyimlerini :)

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görüntülü konuşma işini bir kez daha araştırdım yabancı sitelerden ve görüntülü konuşma özelliğinin maalesef olmadığını, 3. parti yazılımlar aracılığıyla yapılabileceğini teyit etmiş olduk.

Isınma sorununa gelince; bu sorun var, evet. Yabancı bir platformda belirtildiğine göre Subway Surfers oyununu 5-10 dk oynadıktan sonra sıcaklığın 30 dereceyi geçtiğini ve yüksek grafikli bir oyunda ise 40 dereceyi hemen aştığını belirtmişler. Fakat yerli bir incelemede gördüğüm kadarıyla sıcaklığın(40-45 derece olarak üstteki yorumlarından birinde belirttiğim durum) çok hissedilmediği belirtilmişti sanırım. Kasa, sıcaklığı biraz engelliyor olsa gerek diğer telefonlara göre...

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Asusun bana yolladığı mesaj:

Merhaba Ali Bey,

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

Zenfon 5 cihazlarımızda görüntülü görüşme özelliğimiz bulunmamaktadır.

Görüntülü görüşme için tango gibi ek programlar kullanmanız gerekmektedir.

Telefonumuzda yapılacak güncelleştirmelerde görüntülü görüşme özelliği ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.

Ses ile ilgili bir hata bilgilisi tarafımıza iletilmemiştir.

Farklı bir talebiniz veya sorunuz olması halinde yanıtlamaktan memnunluk duyar, iyi günler dileriz.

Görüntülü konuşma işini bir kez daha araştırdım yabancı sitelerden ve görüntülü konuşma özelliğinin maalesef olmadığını, 3. parti yazılımlar aracılığıyla yapılabileceğini teyit etmiş olduk.

Isınma sorununa gelince; bu sorun var, evet. Yabancı bir platformda belirtildiğine göre Subway Surfers oyununu 5-10 dk oynadıktan sonra sıcaklığın 30 dereceyi geçtiğini ve yüksek grafikli bir oyunda ise 40 dereceyi hemen aştığını belirtmişler. Fakat yerli bir incelemede gördüğüm kadarıyla sıcaklığın(40-45 derece olarak üstteki yorumlarından birinde belirttiğim durum) çok hissedilmediği belirtilmişti sanırım. Kasa, sıcaklığı biraz engelliyor olsa gerek diğer telefonlara göre...
Hocam yurt dışında üretilen işlemci 2.0 GHz ama Türkiye' de 1.6 GHz işlemcili telefonu ithal ediyorlar. Isınma sorunu yurt dışındaki cihazların işlemcisinden dolayı olabilir mi aceba?

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam yurt dışında üretilen işlemci 2.0 GHz ama Türkiye' de 1.6 GHz işlemcili telefonu ithal ediyorlar. Isınma sorunu yurt dışındaki cihazların işlemcisinden dolayı olabilir mi aceba?
Dün geç saatlere kadar okuduğum yorumlar ve incelemelerde bu durum aklıma geldi. Kesinlikle haklısınız. Hindistan ve Türkiye'ye gönderilenler 1.6Ghz ve ısınma buna paralel olarak düşük olacaktır. Ama ASUS bunu kıyak geçer gibi değil de 3. dünya ülkesi olarak gördüğü için yaptı. Bu şekilde kâr ediyor...

Ekleme: Intel işlemciler, aynı seviyedeki diğer işlemcilere göre daha çok ısınıyormuş. Bunun da büyük bir etkisi var.

alieroglu04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün geç saatlere kadar okuduğum yorumlar ve incelemelerde bu durum aklıma geldi. Kesinlikle haklısınız. Hindistan ve Türkiye'ye gönderilenler 1.6Ghz ve ısınma buna paralel olarak düşük olacaktır. Ama ASUS bunu kıyak geçer gibi değil de 3. dünya ülkesi olarak gördüğü için yaptı. Bu şekilde kâr ediyor...

Ekleme: Intel işlemciler, aynı seviyedeki diğer işlemcilere göre daha çok ısınıyormuş. Bunun da büyük bir etkisi var.
Evet hocam 3. dünya ülkesi olarak görülmek gerçekten üzücü ama yapacak bişey yok. Daha çok gelişmemiz lazım. :(

bgra92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefon dün elime ulaştı . Pilinden bahsetmek istiyorum önce. Pil ömrü oalrak discovery ile hemen hemen aynı sonuca ulaşırsınız. 2gb ram var telefonda 30 uygulama aynı anda açsanız 1 tane bile takılma kasma olmuyor.Arayuz harika olmuş.Görsellik olarak android l gibi yapmışlar. Hiç takılma yok. Kamerası zaten çok guzel asusta buna çok vurgu yaptı.Alınabilir diyorum.Gelelim intel işlemciye.Casper tabletim varddı ve ondanda intel vardı.Tableti 5dk kullansam elimi değemiyordum ısıdan . O yuzden biraz önyargım vardı ama zenfone 5 hiç ısınmıyor .Ayrıca intel uyumluluk sorununu çok iyi aşmış.Markette sadece 1 2 uygulama uyumlu değil.
Ayrıca birisi 700 veren 500 daha verir demiş ama öyle birşey olsa Türkiye de discovery çılgınlığı olmazdı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Gerçekten hiç ısınmıyor mu ? bazı kişiler ısındığını demişti , üst postlarda biri 30 dereceye çıktığından bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam eğer gerçekten ısınmıyor ise kesinlikle bu telefonu alacağım

furkandmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu telefonu bende dün aldım, benim çok hoşuma gitti her acıdan. Merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz