Asus Zenfone 5'i almalımıyım?

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten hiç ısınmıyor mu ? bazı kişiler ısındığını demişti , üst postlarda biri 30 dereceye çıktığından bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam eğer gerçekten ısınmıyor ise kesinlikle bu telefonu alacağım
Evet, ısı değerlerini ben verdim. Yabancı inceleme yazı ve videoların altında gördüğüm yorumlardı bunlar. TR'deki işlemci 1.6 Ghz olduğu için yurt dışındaki 2 Ghz'ler kadar ısınmıyordur muhtemelen.

thesadizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefon alınabilecek durumda bence. Çok inceledim yurtdışındaki cihazlar olsa daha verimli olabilirdi. Bu segmentteki en iyi cihaz diyebilirim. Discovery felan hikaye bence asus teknoloji devi karşılaştırılması bile komik.

Reaksiyon puanı
16,128
0

sağdaki resimli ahize varsa görüntülü konuşma var dark evopad 3g m7220 de var.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Arkadaşlar telefonunuzdan ekran görüntüleri atsanız da bi baksak nasıl bi arayüzü varmış :)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Telefon güzel ama acelesi olmayan arkadaşlar biraz daha beklesin derim. Oppo **** 7 tam alınası telefon. Daha Türkiye'ye gelmedi.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Telefonu alan arkadaşlar bir iki resim çekip atarsanız kamerasını değerlendirme şansımız olur :)
Özellikle şu düşük ışık modu ile çekiin onu merak ettim :D

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ağustos'ta ASUS geldi. Sonbaharda Xamoi ve Oppo da gelirse tadından yenmez. Daha önce Oppo Ağustos sonunda Eylül başında gelebileceğine dair yazı okumuştum ama henüz bir hareketlenme yok. Eğer Eylül'de bir gelişme olmaz ise ASUS Zenfone serisinden iyi para kazanır...

thesadizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oppo gelmeyecek gibi görünüyor. Ancak Xamoi gelcek o kesin bilgi. Ama bu fiyat aralığında olmayacağı da kesin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar telefonu inceleme fırsatı buldum. bana göre kamerası yetersiz, eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız size yeterli gelmeyecektir. bende almayı düşünüyordum ama ülkemize düşük işlemci gönderilmesi beni vazgeçirdi. beklemenizde fayda var derim çünkü eylül ayında lenovo akıllı telefonları ülkemizde satışa sunulacak :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar, S3 Mini, Discovery ve Moto G ile aynı segmentte bulunan rakipleri ile karşılaştırıldığında alınası bir telefonmudur? 2GB RAM ile fazla kasma donma olacağını zannetmiyorum fakat telefonun ısınma durumu nedir?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam arkadaşlar ,
Samsung S4 mini almayı düşünüyordum ama ASUS Zenfone 5 kafamı karıştırdı :)
Bilen arkadaşlar tavsiyede bulunurlarsa sevinirim . Samsung S4 mini mi , ASUS Zenfone 5 mi?
Teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu iki telefon arasında kaldım. beklentim internet hızı, günlük pil ömrü, satış sonrası destek. oyun konusunda üst düzey beklentim yok. görüşünüze ihtiyacım var

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar telefonu inceleme fırsatı buldum. bana göre kamerası yetersiz, eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız size yeterli gelmeyecektir. bende almayı düşünüyordum ama ülkemize düşük işlemci gönderilmesi beni vazgeçirdi. beklemenizde fayda var derim çünkü eylül ayında lenovo akıllı telefonları ülkemizde satışa sunulacak
001_smile.gif
8 MP ile orta seviye telefonlar arasında iyi bir kameraya sahip. Lensler bu segmentteki telefonlar arasındaki en iyilerden denebilir. Bazı flash ve kamera sorunları ise gelen güncellemelerle düzelmeye başladı. Ama bir telefon ile en iyi şekilde çekim yapmak isteyenler için elbette yetersiz bir kamera bu. Daha iyisi için de yarı profesyonel dijital fotoğraf makinelerine bakılmalı. Telefondan fazlası beklenmemeli.

Arkadaşlar, S3 Mini, Discovery ve Moto G ile aynı segmentte bulunan rakipleri ile karşılaştırıldığında alınası bir telefonmudur? 2GB RAM ile fazla kasma donma olacağını zannetmiyorum fakat telefonun ısınma durumu nedir?
Discovery ve Moto G'yi direk eleyebilirsiniz. Yerli-yabancı forum ve teknoloji platformlarındaki incelemelerde bu iki telefondan fiyat-performans-kalite üçgeninde daha iyi sonuçlar veriyor Zenfone 5. S3 mini ise biraz eskidi gibi. Şuan S4 mini ile rekabet ediyor Zenfone 5.

Selam arkadaşlar ,
Samsung S4 mini almayı düşünüyordum ama ASUS Zenfone 5 kafamı karıştırdı
001_smile.gif

Bilen arkadaşlar tavsiyede bulunurlarsa sevinirim . Samsung S4 mini mi , ASUS Zenfone 5 mi?
Teşekkürler..
Ülkemize gelen 1.6 Gzh lik işlemci, S4 Mini'den biraz geri bırakıyor benchmark sonuçlarında diye okudum bazı yerlerde. 2.0 Ghz ile 1.6 Ghz Asus Zenfone5 ler karşılaştırıldığında bariz fark ortaya çıkıyor. Üstelik iki işlemci arasında ciddi bir fiyat uçurumu da yokken niye böyle bir şeye izin verdi Asus TR bilmiyoruz. Bazı firmaların ASUS'u buna zorladığı yönünde bildirimler var. Bu arada; gelecek 4.4 güncellemesi, ara güncellemeler ve root ayarı ile performansın şimdiden yukarılara çıkacak olması test edildi ve onaylandı. Bana kalırsa Samsung gibi sorunlu bir firmanın mini modeliyle boğuşmak yerine Zenfone 5 tercih edebilirsiniz ki arada 150 TL'lik bir fiyat da var. Tabii zenfone serisinde nasıl kronik sorunlar çıkacak henüz bilmiyoruz. Ama ilk izlenimlerde edindiğimiz bazı sorunlara bile güncellemeler ile giderilmeye başlandı şimdiden. Bu iyi bir gelişme. Ben 1 ay daha bekleyip zenfone 5 neler yapacak görmenizi tavsiye ederim. Hem S4 için indirim de gelebilir zenfona ile rekabet amacıyla.

bu iki telefon arasında kaldım. beklentim internet hızı, günlük pil ömrü, satış sonrası destek. oyun konusunda üst düzey beklentim yok. görüşünüze ihtiyacım var
Discovery 2 modelini ben de bekledim ve zenfone5 ile karşılaştırmaya aldım/aldık. General Mobile ve telpa ile ilgili gelen geri bildirimler beni bu firmadan oldukça soğuttu ve bir kaç kalitesiz, göz boyamaya yönelik şişirilmiş donanım özelliği ile ASUS kalitesini değişmeme karar verdim ve bir kaç hafta zenfone 5 i izlemeye aldım herhangi bir sorunla karşılaşacak mıyız diye. Eğer ASUS beklentimizi karşılarsa General Mobile markası kendine çeki düzen verecek veya tarih olacaktır... İnternet hızı iyi fakat entegre tarayıcı, sekmeler arası geçişte zorlanıyormuş. 3. parti tarayıcılar kullanmak daha doğru olacaktır ki genelde kullanıcılar zaten böyle yapıyor tüm telefonlarda. 3. parti web tarayıcılarında herhangi bir problem yokmuş. oldukça akıcı... Günlük pil ömrü, normal kullanımda yeterli ve 4.4 güncellemesi ile daha iyi bir optimizasyon sağlanacaktır. Root ayarı ile de gözle görülür artış oluyor pil süresinde. Satış sonrası destek hakkında henüz detaylı bilgi bulamayız çünkü daha ilk telefonlar kullanıcılarının eline yeni geçti. Teknik destek test edilebilmiş değil. Fakat Türkiye'de geniş bir ağa sahip ASUS'un desteğini iyi olacağını tahmin ediyoruz. Bu arada; günlük pil kullanımını etkileyen en büyük faktör İntel işlemci. Oldukça pil tüketiyor. Bunu ASUS tabletlerden de biliyoruz. Fakat bu sorunu İntel ve ASUS ortaklaşa en aza indirebilmiş şimdilik. Yani pil optimizasyonuna çok önem vermişler gördüğümüz kadarıyla. Ama bu önemi pil mah değerine verememiş ASUS nedense... :) 6" ve 5" modelin arasını tutturamamış...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ülkemize gelen 1.6 Gzh lik işlemci, S4 Mini'den biraz geri bırakıyor benchmark sonuçlarında diye okudum bazı yerlerde. 2.0 Ghz ile 1.6 Ghz Asus Zenfone5 ler karşılaştırıldığında bariz fark ortaya çıkıyor. Üstelik iki işlemci arasında ciddi bir fiyat uçurumu da yokken niye böyle bir şeye izin verdi Asus TR bilmiyoruz. Bazı firmaların ASUS'u buna zorladığı yönünde bildirimler var. Bu arada; gelecek 4.4 güncellemesi, ara güncellemeler ve root ayarı ile performansın şimdiden yukarılara çıkacak olması test edildi ve onaylandı. Bana kalırsa Samsung gibi sorunlu bir firmanın mini modeliyle boğuşmak yerine Zenfone 5 tercih edebilirsiniz ki arada 150 TL'lik bir fiyat da var. Tabii zenfone serisinde nasıl kronik sorunlar çıkacak henüz bilmiyoruz. Ama ilk izlenimlerde edindiğimiz bazı sorunlara bile güncellemeler ile giderilmeye başlandı şimdiden. Bu iyi bir gelişme. Ben 1 ay daha bekleyip zenfone 5 neler yapacak görmenizi tavsiye ederim. Hem S4 için indirim de gelebilir zenfona ile rekabet amacıyla.

Cevap için teşekkürler. Uğraşmış tüm soruları yanıtlamışsınız.
Arkadaşlar pilden bahsetmişler. Bildiğim kadarıyla Asus Zenfone 5 in pili çıkmıyor. Buda pilin ömrü bittiğinde telefonu çöpe atacağımız anlamına geliyor sanırım. Önemli bir sorun gibi görünüyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
asus zenfone 5 almayı düşünen ve kafası karışık olan arkadaşlar. görüyorum ki birçok arkadaşımız asus u çok beğenmiş ve tavsiye ediyorlar. ama malesef asus, Türkiye ye çifte standart uyguladı ve donanımsal olarak her yönüyle yetersiz bir ürün piyasaya sürdü(ram hariç). şimdi bazı arkadaşlar bu fiyata ve orta seviye ürünler için çok iyi diyecekler. buna cevap olarak gm discovery 2 demek istiyorum. her yönüyle zenfone 5 ten daha üstün olarak piyasaya girdi. biraz daha fark ödeyerek daha iyi bir telefona sahip olabilirsiniz.(gm markasını sevmeyen biri olarak). asus markasını çok sevmeme ve zenfone 5 i büyük ümitle bekleyen biri olarak'' .ÇUVALLADIN ASUS TÜRKİYE'' demek istiyorum:) Türkiye ye benim gözümde hakaret ettiler... (LÜTFEN TEPKİNİZİ BİLDİRİN)

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asus zenfone 5 almayı düşünen ve kafası karışık olan arkadaşlar. görüyorum ki birçok arkadaşımız asus u çok beğenmiş ve tavsiye ediyorlar. ama malesef asus, Türkiye ye çifte standart uyguladı ve donanımsal olarak her yönüyle yetersiz bir ürün piyasaya sürdü(ram hariç). şimdi bazı arkadaşlar bu fiyata ve orta seviye ürünler için çok iyi diyecekler. buna cevap olarak gm discovery 2 demek istiyorum. her yönüyle zenfone 5 ten daha üstün olarak piyasaya girdi. biraz daha fark ödeyerek daha iyi bir telefona sahip olabilirsiniz.(gm markasını sevmeyen biri olarak). asus markasını çok sevmeme ve zenfone 5 i büyük ümitle bekleyen biri olarak'' .ÇUVALLADIN ASUS TÜRKİYE'' demek istiyorum:) Türkiye ye benim gözümde hakaret ettiler... (LÜTFEN TEPKİNİZİ BİLDİRİN)

Sadece işlemci olarak 1.6 Ghz'i Türkiye'ye getiren ASUS'a tepki ama dandik donanımlar, kalitesiz malzeme ve göz boyama özellikler ile ülkemize gelen General Mobile tavsiye öyle mi? :D
Elbette sağlam telefonlar çıkacaktır aradan ama GMD'nin Türk kullanıcısını enayi yerine koyup ucuza yüksek özellik vadeden TV satıcılarından pek bir farkı yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yalnız asus zenfone yurtdışında 2.0 ghz işlemci ile satılıyo türkiyeye gelenler 1.6 ghz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
general mobıle de sarj soketı sorunu oldugunu kımse soylemıyor zenfone 5 ıse bence s4 mini den daha ii bır cıhaz kaldıkı 1,6 ıle sunulması cokta onemlı degıl benım ıcın
cok onemlıyse baska markalar tercıh edılır yaklasık 2-3 gundur ıncelıyorum tercıh edılebılecek telefon saygılar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben kullandım ve geri verdim. bataryası özelliklerine göre zayıf kaldığı için süngerin su çekmesi gibi özellikler pilin enerjisini sömürüyor hem de ekran en kısıkta, sadece internet açıkken.. 2dk da %1 sarj gidiyor sıradan bir internet tarayıcısındayken. konuşmada gelen seste hafif hışırtı var ama iki basamak kısınca gidiyor ses (belki bu benim kullandığım cihazın arızasıydı...) bu iki durum haricinde android olarak mükemmel bir telefon. çok hızlı... ek güç kaynağı tayıp kullanılabilcek muazzam bi cihaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yukarıda bir arkadaş yazmış. Zenfone 5'in pilinin çıkmaması sorun olurmu acaba , pilim ömrü bitince telefonu atmakmı gerekir ?

byzeyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben kullandım ve geri verdim. bataryası özelliklerine göre zayıf kaldığı için süngerin su çekmesi gibi özellikler pilin enerjisini sömürüyor hem de ekran en kısıkta, sadece internet açıkken.. 2dk da %1 sarj gidiyor sıradan bir internet tarayıcısındayken. konuşmada gelen seste hafif hışırtı var ama iki basamak kısınca gidiyor ses (belki bu benim kullandığım cihazın arızasıydı...) bu iki durum haricinde android olarak mükemmel bir telefon. çok hızlı... ek güç kaynağı tayıp kullanılabilcek muazzam bi cihaz.
Keşke araştırsaydınız... Batarya kalibrasyonu gerekiyor ve batarya hücreleri bu sayede 1 haftaya kadar açılıp anca verimli çalışmaya başlıyor. Batarya tüketimi yeni gelen cihazlarda hep böyledir zaten.

bugrabugra001

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şu gmdciler bi bitmedi malzeme kalıtesı 0 olan kamerası orta sevıye olan genel muduru kıtkat gelecek dıyıp aylardır bekleten fırmanın telefonunumu alalım yoksa dunya markası asusumu?

yemişim bataryasını aşağı yukarı aynı gider bataryası çıkan tel olduğunda biten bataryayı sokağamı atıyorsunuz? 4.4 bekleyin batarya diyeceğinize

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefon çok ısınıyor kamerası iyi değil kullandım beğenmedim tasarım iyi ama hız da iyi..