ASUS X550VX Elektrik Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba

6-7 Ay önce iki arkadaş Ebrar Bilgisayardan Asus X550VX-DM254DC laptoplardan sipariş ettik. Aynı evde kalıyoruz. Oyun oynamak için aldık. Ancak başlarda herhangi bir problem yokken şimdi enteresan bir problemle karşılaştık. Oyun oynarken arkadaşımın pcsi birden kapanıyor. Bu normal gelebilir. İlginçlik burda başlıyor. Onun pcsi kapandığı gibi modem de saçmalamaya başlıyor. 3 bilgisayar online oyun oynuyoruz mesela. Arkadaşın pcsi kapanınca modemin de interneti gidiyor. Ping 40'lardayken 2700'lere kadar çıkıyor 10sn sonra internet tekrar geliyor ve ping normale düşüyor. Dediğim gibi kapanan pc ile benim pc aynı model. Beraber aldık zaten. Benimki kapanmıyor ama arkadaşın pc kapanıyor. Isınma sorunu olabilir mi diye düşünüp dereceleri kontrol ettik. Benim pcnin ısı dereceleri ile öbür pcnin dereceleri hemen hemen aynı oyun içindeyken. 75 - 80 arası ikiside gidip geliyor. Isınma problemi olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunlarda kasma, donma gibi problemler yok. Gayet akıcı oynarken birden kapanıyor. Onun kapanması evdeki elektrik aksamında ilginç bir etkiye sebep oluyor. Bu problemle karşılaşan var mı? Donanımsal olarak ne gibi bir arıza olabilir? Yoksa evdeki elektrik tesisatında bir problem mi var?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Evdeki elektrik tesisatında sorun olsa sizde de olurdu zannımca fakat bir de akım korumalı prize bağlayıp deneyin bilgisayarı.Büyük ihtimal sorun donanım ile alakalı ve bu birden kapanma olayları hiç de iyiye işaret değil.HDD den tutun da anakarta kadar sorun olabilir.

Bed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evdeki elektrik tesisatında sorun olsa sizde de olurdu zannımca fakat bir de akım korumalı prize bağlayıp deneyin bilgisayarı.Büyük ihtimal sorun donanım ile alakalı ve bu birden kapanma olayları hiç de iyiye işaret değil.HDD den tutun da anakarta kadar sorun olabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Evdeki tüm prizleri zamanında akım korumalı almıştık zarar görmesin cihazlar diye. O konuda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bize de donanımsal bir problem gibi geliyor. İnternetten araştırdığımda bu seride bu tür problemler olduğunu gördük. Servise gönderen kullanıcılar da açıkçası memnun değiller. Ya bişey yok deyip geri gönderiyorlarmış yada şu parçaları değiştirdik diyorlarmış ama sorun devam ediyormuş. İade alanlar falan olmuş ama bilmiyoruz biz nasıl bir yol izleyeceğiz. Aslında performans olarak bilgisayardan memnunuz ama şu problem olmasa.

Bilgisayarda donanımsal bir sorun varsa bunu yazılımlar aracılığı ile öğrenebilir miyiz peki? Mesela anakartı, HDD'yi veya fanlarda vs bir sıkıntı olduğunu gösteren yazılımlar neler? AIDA64 kullanıyorum ben. Başka yazılımlar var mıdır bu konuda? En azından bilgi sahibi olabilirz belki nerde sıkıntı var.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Sorunu direkt olarak gösterecek bir program var mı bilmiyorum PC Doctor a bakın isterseniz.Benim bilgisayarım Dell kendi programım var bütün parçaları kendisi tarayıp yaklaşık 2 saat sonra bunu bana iletiyor bende ona göre önlemimi alıyorum fakat Asus da var mı böyle bir şey bir fikrim yok siteye bakmanızı öneririm.