Asus VivoBook X505bp Ani Reset Sorunu

jeunesturcs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,
Bir ay önce aldığım notebook ilk aldığım günlerden bu yana reset sorunu yaşıyor. Yaptığım işlem farketmeksizin ani resetler yaşıyorum. Örneğin yoğun yük altındayken yani oyun oynarken ya da nette sörf yaparken pc ani reset atıyor ve hiç bişey olmamış gibi yeniden başlıyor. Sonrasında devam edebiliyorum ancak resetin herhangi bir saati yok. Reset atma durumları farklı zamanlarda olmakta ve tutarsız bir şekilde devam etmekte. Bir gün hiç reset atmazken diğer günlerde gün içinde birden çok reset atabiliyor.
Bios dahil tüm güncellemeleri yaptım ancak soruna çözüm bulamadım. Son zamanlar da çıkan haberlere Spectre ve Meltdown yamaları bu duruma neden oluyor diye düşünüyorum. Çünkü bu yamalardan sonra pcler tutarsız bir şekilde çalışmakta, donmakta ve reset atmaktaymış ancak benim sorunum farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Forum da az önce böyle bir başlık daha gördüm. Çözümleri merak ediyorum. Aynı pc'ye sahip birisi varsa yardım edebilir mi?
Bir de Amd Redeon M420 harici gpu'ya sahibim ancak kendi güncelleştirmesini yaptıktan sonra gpu Hd 8500m oldu. Performans kaybı yaşamadım ancak yazılımı tekrar silip Windows'un güncelleştirmesiyle driver'ı kurmaya kalktığımda M420 olarak gözüküyor fakat sonrasında kararsız çalışmaya başlıyor, harici gpu'da herhangi bir oyun açarsam açılmıyor ve pc donuyor. Görev yöneticisine takılarak girdiğimde Sistem kesintileri cpu'yu %100 kullanıyor. Sanırım Hd 8500m M420 ile aynı işlemci mimarisinde ancak aralarında yıllarca fark var. Sizce bir sorun teşkil eder mi?
Bu arada sistemim;
Amd A9 9420m
Radeon R5 M420m

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ısınma sorunun varsa ondan restart yapıyor servise verin baksınlar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
galiba hata vardı onda toplatılmış olan modeldi o servise ver bir üst model ile değişir belki yada iade et...
geçmiş olsun.

jeunesturcs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kesinlikle ısınma sorunu değil. Zaten ısınmıyor bilgisayar. Yük altında da kullansam Max 70-75 arası geziyor ki reset yük altında olmadığı zaman yapıyor çoğunlukla.

---- Mesajlar birleştirildi ----

forumda biri diyordu ve sadece vatan da var bu...
Eğer kronik sorunlu bir modelse geri vermeyi düşünebilirim ancak değişim veya iade yapılmazsa zaman kaybetmiş olacağım sadece.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
cpu amd daha doğrusu apu ısınmayı göremeden soğuyorsa ondan amd notebookta tercih edilmiyo zaten...

jeunesturcs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
cpu amd daha doğrusu apu ısınmayı göremeden soğuyorsa ondan amd notebookta tercih edilmiyo zaten...
Oyun oynarken vs apu'dan kullanmıyor harici olmasına dikkat ediyorum fakat dediğim gibi ısınma sorunu değil kesinlikle. Amd notebook için çok performanslı değil. Pil tüketimi, boştayken kullanımı hoş değil ancak benim veya bizim sorunumuz kesinlikle ısımadan değil. Oyun oynarken herhangi bir takılma vs yok. Durup dururken ani reset var. Isınma olduğunda çoğunlukla fps düşüşleri oluyor o da yok. Hdd sorunu diye düşündüm başlarda ancak hdtune testi yaptığımda sorun bulamadı.

uzmanibo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Bir ay önce aldığım notebook ilk aldığım günlerden bu yana reset sorunu yaşıyor. Yaptığım işlem farketmeksizin ani resetler yaşıyorum. Örneğin yoğun yük altındayken yani oyun oynarken ya da nette sörf yaparken pc ani reset atıyor ve hiç bişey olmamış gibi yeniden başlıyor. Sonrasında devam edebiliyorum ancak resetin herhangi bir saati yok. Reset atma durumları farklı zamanlarda olmakta ve tutarsız bir şekilde devam etmekte. Bir gün hiç reset atmazken diğer günlerde gün içinde birden çok reset atabiliyor.
Bios dahil tüm güncellemeleri yaptım ancak soruna çözüm bulamadım. Son zamanlar da çıkan haberlere Spectre ve Meltdown yamaları bu duruma neden oluyor diye düşünüyorum. Çünkü bu yamalardan sonra pcler tutarsız bir şekilde çalışmakta, donmakta ve reset atmaktaymış ancak benim sorunum farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Forum da az önce böyle bir başlık daha gördüm. Çözümleri merak ediyorum. Aynı pc'ye sahip birisi varsa yardım edebilir mi?
Bir de Amd Redeon M420 harici gpu'ya sahibim ancak kendi güncelleştirmesini yaptıktan sonra gpu Hd 8500m oldu. Performans kaybı yaşamadım ancak yazılımı tekrar silip Windows'un güncelleştirmesiyle driver'ı kurmaya kalktığımda M420 olarak gözüküyor fakat sonrasında kararsız çalışmaya başlıyor, harici gpu'da herhangi bir oyun açarsam açılmıyor ve pc donuyor. Görev yöneticisine takılarak girdiğimde Sistem kesintileri cpu'yu %100 kullanıyor. Sanırım Hd 8500m M420 ile aynı işlemci mimarisinde ancak aralarında yıllarca fark var. Sizce bir sorun teşkil eder mi?
Bu arada sistemim;
Amd A9 9420m
Radeon R5 M420m

Merhaba,Asus x 505 bp serisi leptoptan yaklaşık 3 ay önce aldım.İlk kurulumda bilgisayar çok yavaş ve hantaldı.Fakat 2 .kez Windows 10 home için yükleme yaptığımda sorun kalmadı.Birde 1709 windows güncelemeden sonra leptop dahada hızlandı.Bu arada hiç yeniden başlatma sorunu yaşamadım.Yaklaşık 1 ay sonra,çok ender olarak hiçbir sebep yokken bilgisayar yeniden başlatma sorunu yaşadım.8 gb.2133 rem takviyesini kendim yaptım.Bilgisayarın hızına hız kattı.Ama buda yeniden başlatma sorununu çözmedi.Bazı windows ayarlarından hata durumunda windows u yeniden başlat seçeneğini kapattım..Oda çözüm olmadı.Oyun oynarken,yüklü işlemler yaparken,bu sorunla hiç karşılaşmadım.İnternette gezerken yada boş masa üstünde beklerken bile yeniden başlatma sorunu kafamı kurcaladı.Tüm aygıtları güncelledim.Özellikle ekran kartı amd sitesinden güncelledim..Ama hala ender olarak reset sorunu yaşıyorum.Birşey dikkatimi çekti,Pilde çalışırken bu hata daha çok oluyor.Window 10 hatası olarak düşünüyorum.Çünki hp leptop almıştım.Teknosadan,oda reset hatası yüzünden değiştirildi.Ama aldığım asustada aynı sorun çıkınca şaşırdım.Ya amd a 9 işlemcilerde yada windows 10 kökenli hata diye düşünüyorum.Çok sık güncelleme geliyor.Sanırım bu güncellemeden sonra yeniden başlatma yapıyor..Selamlar