Yardım Asus DSL-AC750 hız düşmesi

dequeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Geçen gün ASUS DSL-AC750 satın aldım. Modem kurulumunu yaptıktan sonra belli bir süre geçince atıyorum 5 saat 6 saat civarı modemde hız düşüklüğü oluyor, hız testi yaptığımda 150-210 kbps arası bir hıza iniyor bazen 15 mb oluyor bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardımcı olun.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Kullandığın internet sağlayıcı şirket nedir?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Yüzde 99 TırtKelekom kaynaklıdır. Başka bir modem ile denedin mi?

Fakat şöyle diyeyim, modemin güçlü sağlam bir modemdir, benim modem ile aynı ve bende sorunsuz kaç zamandır çalışır ama TırtKelekom kullanmıyorum ben :D

dequeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yüzde 99 TırtKelekom kaynaklıdır. Başka bir modem ile denedin mi?

Fakat şöyle diyeyim, modemin güçlü sağlam bir modemdir, benim modem ile aynı ve bende sorunsuz kaç zamandır çalışır ama TırtKelekom kullanmıyorum ben :D
Ya Zyxel modem kullanıyordum yıllardır hiç böyle bir problem yaşamadım modemi değiştirme sebebim de wifi çekme problemi yaşadığım için bunun çekim kapasitesi yüksek diye aldım fakat böyle bir sorun ile karşılaştım çok huzursuzum lütfen yardım edin

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ya Zyxel modem kullanıyordum yıllardır hiç böyle bir problem yaşamadım modemi değiştirme sebebim de wifi çekme problemi yaşadığım için bunun çekim kapasitesi yüksek diye aldım fakat böyle bir sorun ile karşılaştım çok huzursuzum lütfen yardım edin
Şuan elinde deneme yapabileceğin başka bir modem var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu aldığın modemde 5gz wifi dahi var. Ve sıkıntısız çalışır eğer modem arızalı değil ise...

İkinci el mi aldın yoksa sıfır mı?

dequeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Şuan elinde deneme yapabileceğin başka bir modem var mı?

Bu aldığın modemde 5gz wifi dahi var. Ve sıkıntısız çalışır eğer modem arızalı değil ise...

İkinci el mi aldın yoksa sıfır mı?
Sıfır aldım sıfır jelatinini bile çıkardım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sıfır aldım sıfır jelatinini bile çıkardım
Modemi güncellemedin galiba ?

Firmware i güzel bir şekilde güncelleyin ama bilgisayardan güncelleyin. otomatik internetten güncelleyince sorun olabiliyor. Ben firmware güncelledikten sonra hiç sorun yaşamadım. Umarım sorunlarınız hallonur. Buraya yazmayı unutmayın. :)

1631472280034.png

1631472291565.png

dequeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Modemi güncellemedin galiba ?

Firmware i güzel bir şekilde güncelleyin ama bilgisayardan güncelleyin. otomatik internetten güncelleyince sorun olabiliyor. Ben firmware güncelledikten sonra hiç sorun yaşamadım. Umarım sorunlarınız hallonur. Buraya yazmayı unutmayın. :)

Ekli dosyayı görüntüle 163101

Ekli dosyayı görüntüle 163102

Ya güncelleme yaptım onu da denedim ardından dsl sabitleme gibi zımbırtılar oldu onları da denedim bu sefer modem dsl ışığı söndü ve resetlemek zorunda kaldım bir sürü işkence gibi iş çıktı yani bilmiyorum ya

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ya güncelleme yaptım onu da denedim ardından dsl sabitleme gibi zımbırtılar oldu onları da denedim bu sefer modem dsl ışığı söndü ve resetlemek zorunda kaldım bir sürü işkence gibi iş çıktı yani bilmiyorum ya
Resim atar mısın, donanım yazılım sürüm numarasını gösterir bir biçimde?

Bence sen hatalı güncelleme yapmaya çalıştın ve güncelleme olmadan eskiye döndü sistem... Onun için menüden ilgili kısımdan resim at.

dequeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Resim atar mısın, donanım yazılım sürüm numarasını gösterir bir biçimde?

Bence sen hatalı güncelleme yapmaya çalıştın ve güncelleme olmadan eskiye döndü sistem... Onun için menüden ilgili kısımdan resim at.

Ekli dosyalar

• Adsısz.png
    Adsısz.png
    149.8 KB · Görüntüleme: 199
  • Adsız.png
    Adsız.png
    123.9 KB · Görüntüleme: 191

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Tam olarak ne işlemler yaptın tam bilmiyorum ama firmware güncelleme olayını tekrar bir dene ve dns ayarları ile oynadın isen onları sıfırla veya eski haline getir.

dequeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sorunum şuan için çözüldü sanırım ASUS müşteri hizmetlerini aradım ve TurkTelekom altyapısını destekleyen bir güncelleme paketi sundular ve mail olarak bana bunu yolladılar. 552. güncelleme paketi benim için uygun oluyormuş bu tür sorunlarla karşılaşmamak amacıyla. Yardımlarınız için teşekkürler benim sorunumu yaşayan arkadaşlar için de bana gönderilen mail içeriğini paylaşıyorum ;

İlk olarak daha önce de internet sağlayıcınız ile sorunsuz çalışan sürüm güncellemesini teyit etmenizi rica ederim. Bu sürümlere aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz. Bu sürüm işlemleri sağlandıktan sonra altyapınıza göre kararlılık ayarlarını hattınıza göre düzenlemeniz gerekecektir. Yönetim kısmında DSL ayarları bölümünde, DLA ayarı devre dışı bıraktıktan sonra, kararlılık ayarını hattınıza göre ayarlamanız gerekecektir. Kararlılık ayarınızın yanında bulunan SNR Margin değerinin 10db üzerine çıkması gerekecektir. Kararlılık ayarınızı ayarlarken internet sağlayıcınızdan da destek talep edebilirsiniz.

DSL-AC750: Yavaşlama ve bağlantı sorunları için belirtilen sürümler aşağıdaki gibidir;

➢ISP Türk Telekom sürüm 552 ile 674
➢ISP Türknet sürüm 473
➢ISP Süper Online sürüm 617

➢Ürün Sayfası: DSL-AC750|Modem Router|ASUS Türkiye
➢Modem Güncelleme: [Kablosuz] Yönlendiriciniz, en güncel aygıt yazılımına nasıl güncellenir? (ASUSWRT) | Resmi Desteği | ASUS Türkiye
➢Modem Kurulum: ADSL/VDSL Modem Kurulumu (TURKNET/TTNET müşterileri için) | Resmi Desteği | ASUS Türkiye