baaydin
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7
12. ayın 15. inde asus 785td-m evo model bi anakart aldım ve maalesef başıma belada almış oldum. anakart bir türlü stabil olarak çalışmadı telefon açtım ramleriniz uyumsuz dediler bende gittim 20 dolar zararla anakartın destek listesinde olan ramlerde değiştim ama ne fayda. aldıktan 20 gün sonra çizgi elektroniğe gönderdim. bana güney köprüsü değişti arıza giderildi diyerek geri gönderdiler. anakart geldikten sona eskisine göre daha iyi çalışıyordu ama yinede bilgisayar her açılışında new cpu install f1 enter bios f2 defult to contine hatası veriyordu. tekrar çizgi elektronik ile irtibata geçtim. anakartı tekrar göndermemi söylediler. bende söküp gönderdim. bana 2 gün sonra bi arıza yok diyerek işlemci ve ramleri göndermemi söylediler. bende işlemci ve ramleride gönderdim. biosu güncelledik sorun kalmadı diyerek geri yolladılar. ama anakartı kargodan alıp yerine taktığımda birde ne göreyim sanki hiç yollamamışım gibi aynı hata devam etmekte f1 f2. ertesi gün yine telefonla görüştüm ve aynı hata devam ediyor dedim. bana bu seferde kasayı komple yollayın dediler. bende hiç üşenmeden kasayı komple paketleyip yolladım çizgi elektroniğe 2 gün sonra bana bi direnç değişti arıza giderildi diyerek kasayı geri gönderdiler. akşam üstü kasayı alarak eve gittim. bi hevesle kutuyu açtım birde ne göreyim kasanın içinde HDD leri tutan geçmeli kelepçelerden birisini takmadıkları için hdd nin birisi yerinden çıkmış diğerinin üzerine düşerek diğerinide yerinden çıkarmış ve 2 hdd kasanın içinde taşıma boyunca ordan oraya savrulmuş durmuş. neyse dedim çok önemli değil bilgisayar çalışsında. yine bir hevesle bilgisayarı yerine bağladım ve açtım ilk etapda görüntü gelmedi biosu sıfırladıktan sona görüntü geldi bilgisayara bios ayarlarını yaptım kayıt edip çıktıkdan sonra bilgisayar açıldığında ne göreyim yine f1 f2 hatası. bir kaç kere biosa girip denedikten sonra aynı hatanın devam ettiğini anladım ve çok sinirli bir şekilde ertesi gün çizgi elektroniği aradım. bana inanmadılar video çekmemi istediler. bende video çekerek maille gönderdim. videoyu izledekten sonra haklı olduğumu anladılar ve sanki bi şey olmamış gibi anakartı göndermemi istediler bir daha. bende artık değişim yada iade olacaksa göndereceğimi yoksa göndermiyeceğimi belittim. iade olarak kabul edeceklerini belirttiler. bende aynı gün kargoya verdim anakartı. 4-5 gün sonra anakartın iade olduğunu ve boğaziçi bilgisayardan paramı alacağımı söylediler. bende boğaziçi bilgisayarı aradım onlarda bana direkt olarak ödeme yapamıcaklarını
anakartı satın aldığım yere gitmem gerektiğini söylediler. bende uzun uğraşlar sonucu sonunda iade işlemlerini başlattım ve allah kısmet ederse çarşamba günü anakartın parasını alabileceğim sanırsam
bu bahsettiğim olayların yaşanma süreci 15 aralık 2009 14 mart 2010 arası. uzun lafın kısası Asus anakartmı aman aman aman uzak dursun benden. Çizgi Elektroniğin bana çektirdiklerini şiddetle kınıyor ve onları asus merkezine ayrıca şikayet edeceğimide burdan bildiririm.
anakartı satın aldığım yere gitmem gerektiğini söylediler. bende uzun uğraşlar sonucu sonunda iade işlemlerini başlattım ve allah kısmet ederse çarşamba günü anakartın parasını alabileceğim sanırsam