Asus Anakartmı? Bedava verseler almam.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baaydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
12. ayın 15. inde asus 785td-m evo model bi anakart aldım ve maalesef başıma belada almış oldum. anakart bir türlü stabil olarak çalışmadı telefon açtım ramleriniz uyumsuz dediler bende gittim 20 dolar zararla anakartın destek listesinde olan ramlerde değiştim ama ne fayda. aldıktan 20 gün sonra çizgi elektroniğe gönderdim. bana güney köprüsü değişti arıza giderildi diyerek geri gönderdiler. anakart geldikten sona eskisine göre daha iyi çalışıyordu ama yinede bilgisayar her açılışında new cpu install f1 enter bios f2 defult to contine hatası veriyordu. tekrar çizgi elektronik ile irtibata geçtim. anakartı tekrar göndermemi söylediler. bende söküp gönderdim. bana 2 gün sonra bi arıza yok diyerek işlemci ve ramleri göndermemi söylediler. bende işlemci ve ramleride gönderdim. biosu güncelledik sorun kalmadı diyerek geri yolladılar. ama anakartı kargodan alıp yerine taktığımda birde ne göreyim sanki hiç yollamamışım gibi aynı hata devam etmekte f1 f2. ertesi gün yine telefonla görüştüm ve aynı hata devam ediyor dedim. bana bu seferde kasayı komple yollayın dediler. bende hiç üşenmeden kasayı komple paketleyip yolladım çizgi elektroniğe 2 gün sonra bana bi direnç değişti arıza giderildi diyerek kasayı geri gönderdiler. akşam üstü kasayı alarak eve gittim. bi hevesle kutuyu açtım birde ne göreyim kasanın içinde HDD leri tutan geçmeli kelepçelerden birisini takmadıkları için hdd nin birisi yerinden çıkmış diğerinin üzerine düşerek diğerinide yerinden çıkarmış ve 2 hdd kasanın içinde taşıma boyunca ordan oraya savrulmuş durmuş. neyse dedim çok önemli değil bilgisayar çalışsında. yine bir hevesle bilgisayarı yerine bağladım ve açtım ilk etapda görüntü gelmedi biosu sıfırladıktan sona görüntü geldi bilgisayara bios ayarlarını yaptım kayıt edip çıktıkdan sonra bilgisayar açıldığında ne göreyim yine f1 f2 hatası. bir kaç kere biosa girip denedikten sonra aynı hatanın devam ettiğini anladım ve çok sinirli bir şekilde ertesi gün çizgi elektroniği aradım. bana inanmadılar video çekmemi istediler. bende video çekerek maille gönderdim. videoyu izledekten sonra haklı olduğumu anladılar ve sanki bi şey olmamış gibi anakartı göndermemi istediler bir daha. bende artık değişim yada iade olacaksa göndereceğimi yoksa göndermiyeceğimi belittim. iade olarak kabul edeceklerini belirttiler. bende aynı gün kargoya verdim anakartı. 4-5 gün sonra anakartın iade olduğunu ve boğaziçi bilgisayardan paramı alacağımı söylediler. bende boğaziçi bilgisayarı aradım onlarda bana direkt olarak ödeme yapamıcaklarını
anakartı satın aldığım yere gitmem gerektiğini söylediler. bende uzun uğraşlar sonucu sonunda iade işlemlerini başlattım ve allah kısmet ederse çarşamba günü anakartın parasını alabileceğim sanırsam :D bu bahsettiğim olayların yaşanma süreci 15 aralık 2009 14 mart 2010 arası. uzun lafın kısası Asus anakartmı aman aman aman uzak dursun benden. Çizgi Elektroniğin bana çektirdiklerini şiddetle kınıyor ve onları asus merkezine ayrıca şikayet edeceğimide burdan bildiririm.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Hocam yine de ASUS anakarta önyargılı davranmayın.Elektronik işi şans işidir.Ben şimdiye kadar topladığım bütün pc lerde ASUS anakart kullanıyorum ve bana bir kere bile sorun çıkartmadılar.Bu kullandığım pc'de 2 yıllık ve 2 yıldır ASUS m3a kullanıyorum.Hiç sorun yok.Sizinki şanssızlık olmuş :)

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Biz onlarca gönderiyoruz hiç problem yaşamadık. En geç 10 güne kadar ürünü tamir değişim yada iade işlemlerini sorunsuzca yaptıklarını gördük.

Senin şansızlığın bence. Çizgi bu işi iyi yapıyor. 3 - 5 istisna olabilir. Hatası illa olacaktır ki , Çizginin hatasını Asusa mal etmen yanlış

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
walla arkadaşla ben 15 yıldır bu işi yapıyorum ve böyle bir sorunu ne gördüm nede duydum. kendinizi benim yerime koyun çektiklerimi anlarsınız. 2000 tl harcıyorsunuz pc kuruyorsunuz ama 3.5 aydır kullanamıyorsunuz. kocaman asus yada kocaman çizgi 180 tl lik anakart için bu kadar uğraştırırmı yav ayıptır. benim zoruma giden önce bi şey yok diyip sonrada doğru şu bozukmuş demeleri. yav bu kadar zormu bir anakartı adam gibi test edip teslim etmek ???

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Orada tamamiyle Çizgi Elektronik hatalı.ASUS'un bir kabahati yok açıkçası.ASUS'a şikayetinizi bildirirseniz daha başka kişilerinde başı yanmaz bu konuda.Ama ASUS anakarttan vazgeçmeyin yine de :).Anakart denildiği zaman akla ilk ASUS gelir :)

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Çizgide çalışanlarda insan sonuçta onlarda hata yapabilir. Kendin söylemişsin 15 yılda böyle bişi duymadım diye 15 yılda bi defa olmuş. Zaten Asus ve çizgi de böyle bi hata 15 yılda bir olur herhalde oda sana denk gelmiş :)

Geçmiş olsun paranı kurtarmışsın sonuçta

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Çizgide çalışanlarda insan sonuçta onlarda hata yapabilir. Kendin söylemişsin 15 yılda bi defa olmuş olabilir. Zaten Asus ve çizgi de böyle bi hata 15 yılda bir olur herhalde oda sana denk gelmiş :)

Geçmiş olsun paranı kurtarmışsın sonuçta
henüz alamadık hayırlısı ile çarşamba alıcaz inşallah. ama asusa şikayet edeceğim kesin çizgiyi.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Olayı genelleme hatasına düşmeyin :)
15 Sene bu işi yaptıysanız bunu en iyi sizin bilmeniz gerek...
Tamam sinirlisiniz öfkelisiniz...
Bu yüzden mantık yerine duygular ile düşünüyorsunuz :)

ASUS Bilgisayar dünyasında en kaliteli markalardan en üst sıralardadır...

Başınıza gelenler için üzgünüm ancak bir Markayı toptan karalamak yerine bunun sizin kötü şansınız olduğunu kabul etmeniz daha mantıklı olacaktır... :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ASUS'un iki modeli vardı buna benzer şimdi bunula birlikte sayı üç'e çıktı bu serilerin hepsi böyle çıkıyor şansla alakası yok,bir kere denk geldin mi yandın değiştirip durular artık aynı olaya yakın benimde başımdan geçti KPL serisinden bir karttı tam 6 kez değiştirdiler kartı tamir yok hepsi aynı en sonunda ASUS'un başka bir modeli ile değiştirdik ve sorun kalmadı bunda kimsenin bir suçu yok cizgi bu bozuk seri durumlarını bir raporlasa böyle olaylar olmaz ama onlarda ihmalkarlık yapıyorlar seni bir sürü uğraştırmışlar baksana bende ASUS kullanıyorum 10 yıldır hiç sorun yok ama bazen fabrikadan bazı serilerde sorun olduğu için birde bu tarz ürünleri ülkemize gönderdikleri için bu durumlar doğuyor,ama ASUS'tan soğumana gerek yok takip edip en çok hangi satılıyor gözlemle ve ona göre hareket et her markanın kartların bu gibi sorunlar olabilir normaldir yani.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Asus markasını sadece dizüstü bilgisayarda tavsiye ederim. Masaüstü bilgisayarda gigabyte anakarttan şaşmam.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Benim anakartım asus.2 yıldır kullanıyorum. 2 arkadaşıma bilgisayar topladım anakartları asus. Onlar mutlu ben mutlu :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
hic bir anakart kötü degildir .her seyin bir zayif noktasi vardir size o gelmistir , ben de 6-7 yildir auslarla hasr nesirim bende de hic bu denli sorun cikaran asus olmadi .arkadas demis gigabyt,bugun onuda gördüm externe 2.5 hdd ye güc vermiyordu 600 watt psu ile ,her seyin bir hatasi olabilir direk markayi kötülememek gerek ,yasadigim yerde böyle bir sorun olursa direk karti degistiriyorlar

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim kızdığım asusun kötü olması olmaması değil ilgisizlik.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben gigabyte kullanıyorum ama memnun değilim. bir daha sistem kurarken tercihim kesinlikle asus olacaktır. seninki arkadaşların da dediği gibi şansızlık olmuş. ilk arızada tamir yerine değişim isteseydin keşke. :)

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
ben konuyu açan arkadaşa katılıyorum nedeni ise eğer büyük bir markaysanız teknik servisliğini verdiğiniz firmayı iyi seçmeli ve denetlemelisiniz. yeni kart ve 4-5 kez gidip gelen ürün. bunu bir avrupa ülkesinde yaşayamazsınız kesinlikle. firmayı dava eder yüklü bir tazminat alırsınız. Biz hala keyfe keder çalışan firmaların eline mahkumuz. Nedemek videosunu çek gönder.. dalgamı geçiyorsunuz derdim ben olsam. terbiyesizliğin bu kadarı..

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Arada böyle sorunlu modellerle karşılaşabiliyor ve sonunda o markadan nefret edebiliyor insan:)Benim bir arkadaşım onca ati ekran kartının içinden yanlış hatırlamıyorsam ala ala gitti 4870 aldı.Fakat o kartta genel bi sorunmu varmış ne oyun oynamayı geçtim başka bir işlem bile yapamıyordu:)Ati deyince tüyleri diken diken oluyor hala:D
Yalnız senin şanssızlığın teknik servistede devam etmiş.Malesef bu kafada giden servis çok var ülkemizde!!

öztürk27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elektronik işi gerçekten şans işidir. Bende bir sistem toplayacaktım ilki sizin dediğiniz anakartlıydı. Kısmet işte gigabyte aldım. Ondanda memnunum. Bir sorun yok Allaha çok şükür. Kesinlikle şans işi elektronik. geçmiş olsun diyelim artık

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
gigabyte ve asus bu alanda bilinen ve en sağlam anakartlara imza atan firmalardır. bu tarz bir sorunu genellemek çok yanlış olur. sizin sorununuz daha çok çizgi elektronik ile. bu tarz durumlarda doğrudan asus servisi ile iletişime geçerseniz daha kısa sürede sonuç alırsınız.