(Anket) Forum Altyapıları

En iyi forum sistemi sizce hangisi ?

• SMF (SimpleMachinesForum)

Kullanılan: 14 41.2%
  • VBulletin

Kullanılan: 17 50.0%
  • phpBB3

Kullanılan: 2 5.9%
  • Diğer

Kullanılan: 1 2.9%

• Kullanılan toplam oy
    34

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yeni forum kuracak arkadaşlara da yol göstermesi amacıyla en iyi forum sistemlerini içeren ankete oy kullanarak,bu konu üzerinde ki deneyimlerinizi paylaşalım.
Herkes bu sistemlerin artı ve eksi yönlerini belirtirse oldukça yararlı bir konu olacaktır.Şimdiden teşekkürler !!!

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
bence vBulletin ama bizim üyelerimiz SMF ye alıştığı için SMF diyecekler.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
İçlerinden en iyi kullanışlı vBulletin.. ama SMF'ninde vBulletinden eksiği yok sayılır.. eksikleride güngün kapatıyolar..
SMF Ücretsiz ve açık kaynak kodludur.. kullanımı daha kolaydır.. vbulletin'de gereksiz kod kalabalığı var..

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben bu forum işlerinde daha yeniyim ama SMF açık kaynak kodlu olmasıyla beraber bence kullanımı da kolay bir forum sistemi.Tabii diğerlerine göre artısı ve eksisi de vardır ama çok farkedeceğini sanmıyorum.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
forum yazılımlarından çok anlamıyorum ama sdn nin eski forumunu daha çok sevdiğim için doğal olarak smf diyorum

Webkont

Asistan
Reaksiyon puanı
0
seditio demek istiyorum ama açıkları çok olduğu için hacklenme durumu çok yüksek. En güvenlisi VBulletin.

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
WBB yi eklemek isterim. Özellikle son versiyonu WBB3, gerçekten kullanış bakımından, tema çeşitliliği bakımından ve güvenlik açısından sağlam bir sistem. Ayrıca kodlarla falan uğraşmanıza gerek yok, eklentiler paket halinde otomatik olarak yükleniyor. wbb3 versiyonunda Türkçe'de mevcut.
Tek sorunu yayınlanan eklentilerinin çoğunda Türkçe dili yok. Tercüme etmek gerekiyor. Bunu da php bilginiz olmasa bile acp den yapabiliyorsunuz.
Sistem Almanların. Ana destek forumları malesef almanca. Ama Türkiye'de resmi destek sitesi mevcut.
Bilgi almak isteyenler: WBBTURK

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
VBulletin kullanmadım ama SMF'den henüz bir şikayetim yok.Üstelik kullanımı kolay ve ücretsiz :)

ChernobyL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bana göre vbulletin hem tasarım olarak hem güvenlik olarak mesala phpbb forumları nın bir çok açığı var site sahipleri bu açıkları kapatmadığı süre o forum hacklenebiliyor...