Anket: En iyi anti-virüs yazılımını seçiyoruz

Sizzce en iyi anti-virüs hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    385
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zeus123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CA Antivirüs programını kullanıyorum ve de çok memnunum. Daha önce Avast kullanıyordum ve kurduğum her makineye Avast yüklüyordum, bunun sonucu okuldaki her bilgisayarda ve her öğretmenin flash belleğinde nurtopu gibi virüsleri oldu. Şimdi okulumuz tamamen tertemiz. Hatta ilçemiz milli eğtim camiasını saran, MSN de dosya göndererek yayılan virüs bir çok bilinçsiz kullanıma rağmen okula bulaşamadı.

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
belkide CA taramada virüsleri bulamadığı için sana güzel ve bilgisayarın temiz geliyordur :P

testlerde CA nın virüs bulma oranları %50lerde geziyor :I

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Ücretsizlerde AVG Derim ben

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
zeus123 dedi ki:
CA Antivirüs programını kullanıyorum ve de çok memnunum. Daha önce Avast kullanıyordum ve kurduğum her makineye Avast yüklüyordum, bunun sonucu okuldaki her bilgisayarda ve her öğretmenin flash belleğinde nurtopu gibi virüsleri oldu. Şimdi okulumuz tamamen tertemiz. Hatta ilçemiz milli eğtim camiasını saran, MSN de dosya göndererek yayılan virüs bir çok bilinçsiz kullanıma rağmen okula bulaşamadı.
Herhalde bilgisayar Casper...

can_dostum1979

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bitdefender gibisi yok arkadaşlar.
avas ve norton kasıyor

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
can_dostum1979 dedi ki:
bitdefender gibisi yok arkadaşlar.
avas ve norton kasıyor
Size bir soru soracağım.Siz nortonun son sürümlerini denediniz mi ??? hayır denemediniz.Deneseydiniz böyle birşey diyemezdiniz(tabii bilgisayarınızda p3 450mhz işlemci 64mb ram vs. yoksa)

ahmet347

Asistan
Reaksiyon puanı
0
walla karspersky 6,0 kullanıom.tamam biraz yavaşlatıo ama o kadar degil. hatta kolay kolay farkedemiom desem yeridir. ve güvenlik olarak 10 numara bence.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
çok sevindim bu başlığı görünce çünkü bende bana hangi anti-virüs yazılımını tavsiye edersiniz şeklinde başlık açmayı düşünüyordum :) sonuç olarak sanırım Kaspersky kuracağım :) teşekkürler :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
mavinok.ta dedi ki:
çok sevindim bu başlığı görünce çünkü bende bana hangi anti-virüs yazılımını tavsiye edersiniz şeklinde başlık açmayı düşünüyordum :) sonuç olarak sanırım Kaspersky kuracağım :) teşekkürler :)
İşte burada çok büyük hata yapmış olursunuz.En iyi antivirüsü kendiniz seçmelisiniz.Benim bildiğim çok iyi 10-12 tane antivirüs programı var(Internet security vs. dahil).Her ay bu programlardan birini kurarak hem hangisinin daha iyi olduğunu kendiniz görmüş olursunuz hemde yasal bir şekilde bilgisayarınızı bedavaya korumuş olursunuz.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
en iyi antivirüs neye göre seçiliyo?yani virüsü bulup silme,bilgisayarı yorma,hız falan gibi konuşardan hangisi acaba?ben virüs programı olarak panda yı tek geçerim.acaip bilgisayarı kasıyo ama inanılmaz yapmışlar.ben onu tavsiye ederim...

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@yer6 herkes ne kullanıyorsa onu seçiyor maalesef.En kolayda cracklenebilen kaspersky olduğu için en çok onun kullanılmasına şaşırmadım :)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
m1903 dedi ki:
@yer6 herkes ne kullanıyorsa onu seçiyor maalesef.En kolayda cracklenebilen kaspersky olduğu için en çok onun kullanılmasına şaşırmadım :)

aynen

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
necdet35 dedi ki:
En iyisi kesinlikle Kaspersky dir.... :)
bende hemen şunu sorayım: DAYANAĞIN NEDİR ??? bana göre en iyisi kaspersky desen neysede kesinlikle demen biraz fazla olmuş.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
m1903 dedi ki:
necdet35 dedi ki:
bende hemen şunu sorayım: DAYANAĞIN NEDİR ??? bana göre en iyisi kaspersky desen neysede kesinlikle demen biraz fazla olmuş.

evet kesinlikle demişsin ama neye dayanarak. hiçbirşey mükemmel deildir hepsinin hatası vardır.kesinlikle biraz fazla olmuş

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
K-C dedi ki:
m1903 dedi ki:
necdet35 dedi ki:

evet kesinlikle demişsin ama neye dayanarak. hiçbirşey mükemmel deildir hepsinin hatası vardır.kesinlikle biraz fazla olmuş

Bir bağımsız güvenlik araştırmacısı, önemli bir antivirüs firmasına ait bir yazılımının kendisini ataklara karşı açık hale getirebileceğini söyledi.
En büyük güvenlik firmalarının birçok ürünündeki hata ve açıkları bu yılın başlarında ortaya çıkaran Alex Wheeler’e göre, Kaspersky laboratuvarlarının geliştirdiği antivirüs çekirdeği saldırganlar tarafından kötü niyetli olarak yaratılan “.cab” eklentili dosyalar kullanılarak etkisiz hale getirilebilir.
“.cab” dosya biçimi Microsoft’un dağıtım diskleri ve OEM bilgisayarı içinde Windows ve uygulamaların tekrar kurulumu için gerekli olan dosyaların sıkıştırılmış hali ile saklanması için kullanılmaktadır.
Kaspersky çekirdeğinin yığın/küme taşmasına açık olması, olası virüs ve solucanlar için bilgisayara gelen “.cab” dosyaları analiz edilirken saldırganın bilgisayar sistemini tamamen kontrol etmesine imkan verebilir. Daha kötüsü, saldırı hiçbir kullanıcı etkileşimine ihtiyaç duymayacağı gibi, SMTP (e-mail), HTTP (web siteleri) veya FTP (dosya indirme) protokolleri üzerinden başlatılabilir.
Kendi internet sitesinde yeralan bir açıklamaya göre Alex Wheeler, “Kaspersky’ın birçok platformda çalışan; ağ geçidi, sunucu ve kullanıcı antivirus ürünlerinin çok büyük bir bölümü, yazılım kütüphanesinin kendine özgü tasarımı ve temel fonksiyonları nedeniyle bu tip bir saldırıya açıktır” demektedir.
Alex Wheeler, Kaspersky antivirüs çekirdeğini OEM olarak kullanan diğer firmaların ürünlerinin de aynı şekilde bu tip saldırılara karşı açık olabileceği konusunda uyarmaktadır. Kaspersky’ın OEM iş ortakları Moskova kaynaklı şirketin kendi internet sitesinde yer almaktadır.
Kaspersky’daki bu hata, Alex Wheeler’in Ağustos sonlarında rakibi Sophos’un antivirüs çekirdeğindeki Microsoft Visio dosyalarında antivirüs taranması ile ilgili olarak ortaya çıkardığı hata ile benzerlik göstermektedir. Alex Wheeler, bu yılın başlarında ISS (Internet Security Systems) firması ile birlikte çalıştığı sıralarda, içinde Symantec, F-Secure ve Trend Micro gibi antivirus pazarının önemli firmalarının da içinde bulunduğu birçok firmanın güvenlik ürününde saldırıya açık olan hataların bulunup tanımlanmasında yardımcı olmuştu.
Symantec, Alex Wheeler’in açığa çıkardıkları doğrultusunda hemen bir alarm verip belli önlemler almaya çalışmıştır. İş ortaklarına ve büyük müşterilerine; bütün “.cab” dosyalarının iletişim ağı girişinde engellenmesini, iletişimin sadece güvenilir kaynaklarla yapılmasını, potansiyel saldırıya açık cihazlar ile iletişimlerin sınırlandırılmasını ve gelen saldırı izlerinin takibi için atak tesbit sistemlerinin sürekli izlenmesini tavsiye etmiştir.
Fakat, Symantec bütün bunların yine de yeterli olamayabileceği konusunda uyarmıştır. “Şu bilinmelidir ki, zararı hafifletmeye yönelik bu stratejiler, açıkları ve hataları istismar eden bir saldırganın tesbit edilmesini veya saldırıya açık yazılım ve cihazların devre dışı kalmasını tamamen önlemeye yönelik değildir.”
Kaspersky Laboratuvarlarından bu konuda bir açıklama istenmiş, ancak henüz bir cevap verilmemiştir.
4 Ekim 2005
Kaspersky firması hızlı bir şekilde ürünlerinde saldırıya açık olan hata konusunda kendi sitesinden bir cevap verdi.
Alex Wheeler tarafından bulunan ve Kaspersky antivirüs ürünlerinde saldırıya açık olan önemli hata üzerinde Kaspersky uzmanlarının derhal bir çalışmaya başladığını belirtilerek, sadece Windows işletim sistemi üzerinde çalışan ürünlerinin bundan etkilenebileceğini, diğer işletim sistemleri için bir sorun olmadığı belirtilmiştir. Her ne kadar 29 Eylül 2005 tarihindeki bir güncelleme ile bu soruna neden olabilecek saldırıyı önleyebileceği düşünülen birkaç önlem mevcut olsa da, örnek olay ve testler ile firmanın olayı daha derinlemesine incelemesine ihtiyaç olduğu belirtilmiştir.
Bu saldırıya açık hatadan etkilenen ve üzerinde çalışılıp çözüm geliştirildikten sonra güncellemeleri yapılacak olan Kaspersky ürünlerinin; Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0, Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5.0, Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows Workstations, Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows File Servers, Kaspersky Personal Security Suite 1.1 şeklinde olduğu belirtilmiştir.
Çok ilginç ve önemli olarak da; Kasperksy antivirüs ürünlerinin 4.5 sürümlerinde bu tür bir açık ve sorun olmadığı özellikle belirtilmiştir.
Bunun yanı sıra, Kaspersky ile OEM ilişkisinde olup onun ürünlerini bir şekilde kendi ürünlerinde kullanan iş ortaklarında bu saldıraya açık ve hatalı modül bazında bir ilişki kurulmadığı için OEM ürünlerin bu tehlikeden etkilenmeyeceği belirtilmiştir.
Kaspersky firması sonuçta bu açığın çözümünün bulunarak gereken güncellemenin çıkarılması için çalışmaların başlatıldığını bildirmiştir.

alıntııı..

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kaspersky ama kasıyor makineyi galiba avast proya geçeceğim oyu kaspersky aldı ama...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
konu Freeware / Ücretsiz Araçlar ama antivirüslerin neredeyse hepsi paralı :D

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
NecronomicoN dedi ki:
konu Freeware / Ücretsiz Araçlar ama antivirüslerin neredeyse hepsi paralı :D

Ben bu anketi açtığımda hepsi ücretsizdi.Sonra Troy arkadaşımız ücretlileride eklemiş ( ücretsiz yazısını görmemiş ) . Sonra bana sordu ve böyle kalmasına karar verdik. İlk sayfalarda var iyi bak okumadan yorum yapma.

SerSeri1i

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nod32 olmadıktan sonra ben yukarda ki rem canavarlarına oy vermem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...