Anakartı Soğutmak için fan ?

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar benim böyle bi sorunum yok ama bilgi amaçlı soruyorum
bilgisayarın kasasın yan tarafındaki (Egsoz) fan dışarıya doğru üflüyor bunu ters çevirsem anakarta doğru üflese anakartta ve içeride bir soğutma yaratmaz mı ?

Egsoz fanı olarak arkaya bi tane fan taksam nasıl olur ?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kasan büyükse zaten yandaki fan içeriye öfler.Mesela ben Thermaltake Armor MX kullanıyorum yandaki fan içeriye üflüyor egzoz fanıda dışarıya atıyor ayrıca kasanın üzeride açık oradan da çıkıyor ama kasan küçükse içeriye üflemek zararlı olacaktır.Çünkü sıçak havayı içeride döndürüyorsun.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya siz hala bunlarla mı uğraşıyorsunuz dışarıya üfleyen fanı bırakın o üflesin içeriye üfleyin fanda üflesin sol fan dışarıya üfliyorsa arka fan içeriye sağ taraftaki kapakta fan yok sökün kapağı önüne 1 tane büyük ya da iki tane küçük vantilatör koyun son derecede rahatlayın.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Hacı öyle bişi yapma o sirkülasyonu saglıyor.Her taraftan içeriye hava üflemek mantıklı mı sence :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Her taraf değil canım ön taraf kapalı o zaman en mantıklısı kapağa yuvarlak açarız 2 tane küçük vantilatörlerin o uç taraflarını takarız fan gibi olurlar üflerler 4 tane fan neye yetmez he birde dışarıya üfleyenden bir tane daha alırız olur biter.

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hacı öyle bişi yapma o sirkülasyonu saglıyor.Her taraftan içeriye hava üflemek mantıklı mı sence :D

yaw bende bi tane fan var o da dışarıya üflüyor
ben bunu anakarta doğru çevirsem(zaten yanda kapakta)

Sonra egsoz olayı için yeni fan alıp arkaya taksam onuda dışarıya yönlendirsem diyorum

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
O zaman ısınma sorunun çıkacak çünkü egsoz fan ısıyı alıp içeriye koyacak ;)
Ayrıca bende egsoz fan yok :(