AMD FX-4130 İşlemcimin soket yapısı ne?

artsbyfm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İşlemciyi internette bile zar zor buluyorum anakart alıcam soket yapısını öğrenemedim bilen yardımcı olabilir mi rica etsem?

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
O işlemciy almadıysan sakın alma aynı şekilde işlemci elindeyse sat gitsin anakart da alma çok kötü bir işlemci.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada AM3+

artsbyfm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
O işlemciy almadıysan sakın alma aynı şekilde işlemci elindeyse sat gitsin anakart da alma çok kötü bir işlemci.

bu arada AM3+

Elimde şuan o işlemci var fakat şöyle bi durum var am3 soketli msi bi anakart aldım yanında 8 çekirdekli bir amd işlemci hediye geliyor. Sanırım 2. El. Bu işlemciyi değiştiricem zaten de işlemcideki sorun ne onu anlayamadım

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
Elimde şuan o işlemci var fakat şöyle bi durum var am3 soketli msi bi anakart aldım yanında 8 çekirdekli bir amd işlemci hediye geliyor. Sanırım 2. El. Bu işlemciyi değiştiricem zaten de işlemcideki sorun ne onu anlayamadım
İşlemcinin kendisi çöp kendisinin çöp olması yaynında mimarisi daha da çöp mimarisinin çöp olmasının yanında performansı 0 yani ryzen serisi ve güncel athlon haricinde AMD işlemci almayın.

artsbyfm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İşlemcinin kendisi çöp kendisinin çöp olması yaynında mimarisi daha da çöp mimarisinin çöp olmasının yanında performansı 0 yani ryzen serisi ve güncel athlon haricinde AMD işlemci almayın.

Sipariş ettiğim anakartın yanında gelen işlemci şu AMD OPTERON 3365, fx işlemcim yerine bunu kullanmayı düşünüyorum. Sizce idare edebilir mi 8 çekirdekli bi işlemciymiş özelliklerini araştırdım benim işlemciyi ikiye katlıyor

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
8 çekirdekli olması birşey değiştirmiyor sadece kağıt üzerinde 8 yazıyor onun haricinde sen bundan 8 çekirdek perforamsnı filan almayı bekleme intelin 2 çekridekli işlemcileri bile bunun geçiyor ve bu arada karşılaştırmasını sadece cpubosstan bakabildim aldığın işlemci FX 8350'den bile kötü bir işlemci ve 8350 ise çöp bir işlemci i5 2400 bile ondan daha iyi yani anakart filan alma işlemciyi de satabilirsen sat.

elinizde DDR3 ram var galiba sadece anakart eksik ama bütçe düşükse direkt 2. el i5 2400+ H61 alabilirsin hatta daha yüksekse 3 veya 4. nesil de olabilir.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
fx 4130 dan iyi olması lazım,. Testleri pek yok ama bi kaç yerde puanları dikkatimi çekti. Zaten gelince bi cinebench testi yapıp,anlarız hemen durumu.
Anacak anladığım kadarıyla, elinde elinde FX 4130 var. Ve anakart ve anakartın üzerinde gelecek olan opteron server işlemcisini almayı düşünüyorsun. Anakartın modeli nedir ve kaç para vereceksin bu ikiliye.

artsbyfm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
fx 4130 dan iyi olması lazım,. Testleri pek yok ama bi kaç yerde puanları dikkatimi çekti. Zaten gelince bi cinebench testi yapıp,anlarız hemen durumu.
Anacak anladığım kadarıyla, elinde elinde FX 4130 var. Ve anakart ve anakartın üzerinde gelecek olan opteron server işlemcisini almayı düşünüyorsun. Anakartın modeli nedir ve kaç para vereceksin bu ikiliye.

az önce diğer sorumu cevaplamıştınız MSI anakartıma Win10 uyarmı diye sormuştum. Oradaki Anakart ve işlemci 404 tl ye aldım ikisi bir geliyor. Şuan kullandığım sistemde bir arıza var ve sitedeki kimse çözemedi. Pc durduk yere görüntü vermeyi kesiyor çalışır durumda olduğu halde, kimi zaman durduk yere reset atıyor. Kapandığı zaman açılmak bilmiyor falan çok garip bir sistemim var. PSU değiştim, ram değiştim hdd değiştim ekran kartını da değiştim. Hiçbiri sorunu çözemedi ben de en son anakart dedim artık yani anakart ya sorun ya da işlemciydi bu seçenekte de ikisi bir arada geliyor olduğu için işime geldi.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
400 tl ye anakart ,işlemci pek fena değil. Yalnız satan eleman bu ikiliyi kullanmışmı,çünkü MSI ın sitesinde opteron 3365 desteğini göremedim.

artsbyfm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
400 tl ye anakart ,işlemci pek fena değil. Yalnız satan eleman bu ikiliyi kullanmışmı,çünkü MSI ın sitesinde opteron 3365 desteğini göremedim.

Evet bende sordum bu konuda denenip sorunsuz çalıştığını söyledi

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
o zaman gelince bi test yapıp işlemcinin performansına bakarız,elindeki FX den daha iyi ise,FX si satıp,opteronla devam edersiniz.

artsbyfm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
o zaman gelince bi test yapıp işlemcinin performansına bakarız,elindeki FX den daha iyi ise,FX si satıp,opteronla devam edersiniz.

Aslında fx i satmayı düşünmüyorum arızalı da olsa işgören bi anakart fazlası olucak elimde yeni anakartım geldiğinde. O fx işlemciyi yine ona takıcam elimde 250gb hdd eski bi radeon grafik kartı ve psu ile 2-3 kasa var. Bir adet ram bulursam ufak kardeşime hediye bir pc toplamayı düşünüyorum