Yardım Allahtan olmadık şeyi istemek

bloodbane0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamın Aleyküm hayırlı ramazanlar bu konuyu arkadaşım için açiyorum. evet başlıkta gördüğünüz üzere dünya da olmayan ve hiç bir zaman olmayacak şeyi istemek doğrumudur? veya olabilir mi? dua ederek her istediğimizi isteyebilirmiyiz? arkadaşım bir saçma düşünce düşünüyor imkansız dedim biraz güldüm ama olabilir mi diye tartışmak istiyorum onla.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Yüce Allah'tan İslam Dini kanunlarına göre hakkımız olan akla gelebilecek her şeyi isteme, duasını yapma hakkımız vardır.

Fakat istediğimiz duanın makbul ve kabul olunması için en azından o duaya yaraşır bir iman ve inanç düzeyinde, derecesinde olmamız gerekli olabilmektedir. Böylelikle duamızın kabulu hızlanabilmektedir.

Genel bir ifade olarak cevap yazdım çünkü sorun detaysız ve genel olduğu için. Eğer sorunu detaylandırır isen pek tabi daha güzel değerlendirmeler gelebilir.

bloodbane0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yüce Allah'tan İslam Dini kanunlarına göre hakkımız olan akla gelebilecek her şeyi isteme, duasını yapma hakkımız vardır.

Fakat istediğimiz duanın makbul ve kabul olunması için en azından o duaya yaraşır bir iman ve inanç düzeyinde, derecesinde olmamız gerekli olabilmektedir. Böylelikle duamızın kabulu hızlanabilmektedir.

Genel bir ifade olarak cevap yazdım çünkü sorun detaysız ve genel olduğu için. Eğer sorunu detaylandırır isen pek tabi daha güzel değerlendirmeler gelebilir.
Hocam şöyle söyleyeyim benim arkadaşım Süper kahraman hayranı gerçek olmayan onlardan bi güç istiyor çok saçma evet dünya da böyle bişeyin olmadığını biliyorum ama böyle biseyi Allah'tan istiyor. İnançlı dinine bağlı birisi olursa böyle bisey gerçek olurmu

Reaksiyon puanı
29
Hocam şöyle söyleyeyim benim arkadaşım Süper kahraman hayranı gerçek olmayan onlardan bi güç istiyor çok saçma evet dünya da böyle bişeyin olmadığını biliyorum ama böyle biseyi Allah'tan istiyor. İnançlı dinine bağlı birisi olursa böyle bisey gerçek olurmu
Olması çok zor hatta imkansız.
hangi kahraman acaba? Bazı kahramanlar hiç olmasa benzeri yapılabiliyor.

bloodbane0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Olması çok zor hatta imkansız.
hangi kahraman acaba? Bazı kahramanlar hiç olmasa benzeri yapılabiliyor.
Hocam güçlerini istiyormuş benim arkadaş biraz kilolu hiç koşamiyormuş Flashın hızını istiyormuş kara delik vb şeyler dedi de dediğim gibi imkansız şeyler.

Reaksiyon puanı
994
Hz. Musa Allah'ı görmek istemişti sonra neler oldu izlesin o arkadaşın ondan sonra tekrar düşünsün oluru var mı diye.

Reaksiyon puanı
29
Hocam güçlerini istiyormuş benim arkadaş biraz kilolu hiç koşamiyormuş Flashın hızını istiyormuş kara delik vb şeyler dedi de dediğim gibi imkansız şeyler.
Fazla koşu yapsın yeter. Aslında yapılmayacak bir şey değil fakat elbette flash hızına ulaşamaz. Fakat koşsa birde sizin verdiğiniz bilgiye göre kiloluymuş galiba. Biraz kilo verirse başarır fakat dua ile olacak bir şey değil bu.

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
Allah, arkadaşına yardımcı olabilir mi bilmiyorum fakat Flash'ınki gibi bir kafaya ulaşmak istiyorsa Bağcılar'da bol bol satıcı bulabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

bloodbane0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Fazla koşu yapsın yeter. Aslında yapılmayacak bir şey değil fakat elbette flash hızına ulaşamaz. Fakat koşsa birde sizin verdiğiniz bilgiye göre kiloluymuş galiba. Biraz kilo verirse başarır fakat dua ile olacak bir şey değil bu.
Anladım peki dua ile olmazsa başka bişeylerle olmaz mı yani imkansız değil dimi.