Allah seçimi ona bırakanlara, en iyisini verir...

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Adamın biri Mevladan çok güzel bir çicek ve o çiçeğin üzerinede çok bir güzel kelebek ister. Bu isteğini Mevlaya hergün arz eder. Adam sabırla beklemektedir. Bu sabrın nihayetinde Mevla ona, bir sabah üzerinde küçük bir tırtıl böceğiyle kaktüs çiceği verir. Adam şaşırır, ''hayırdır inşaallah!'' deyip, onlara bakar fakat sabır ve ısrarla aynı şeyi istemeye devam eder. Ve bir gün adam görürki o üzerinde tırtıl duran kaktüs istediği gibi güzel bir çicek açmış, o tırtılda güzel bir kelebek olmuş!

Eğer Allah'tan bir şey isterseniz ve o size baska bir şey verirse güvenin! Onun her zaman ihtiyaç duyduğunuz şeyi, uygun zamanda vereceğinden emin olabilirsiniz. İstekleriniz her zaman ihtiyacınız olan şeyler değildir... O yüzden kuşkulanmayın, şikayet etmeyin... O'na inanmaya devam edin!

Allah seçimi ona bırakanlara, en iyisini verir...

Kaynak: Gelen Kutum. B)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hakikaten güzelmiş. Teşekkürler :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Aslında bazı şeylerin anlatılabilmesi için uydurma yazılar yazılmasını çok büyük rahatsızlıkla izliyorum. Sakın yanlış anlamayasın mavinok.ta, senin yazınla ilgili değil; ama müslümanlar Hristiyanlardan çok fazla kopya yapıyor bugünlerde, öyküler/fıkralar alınıyor böyle "İslami" versiyonlara dönüştürülüyor bu da beni rahatsız ediyor. Allah'ın zaten yeterince "gerçek" bildirileri varken, O'nun adına yeni öyküler uydurulmasına gerek yok diye düşünüyorum.

Örneğin hemen bir hadis söyleyelim; "Sizler çoğu zaman dua edersziniz de Allah size onu değil, daha güzelini verir".

Ya da yine peygamberden gelen rivayetlerden birisi;

Çok abid bir kul (çokça ibadet eden) bir gün ibadetini yaparken bir melek gelip ona şöyle söyledi: "Senin adın bu dünyada mutsuzların kitabında yazılıdır". Adam "elhamdulillah" dedi. Melek şaşırdı, "ben mutsuzların defterin adın yazılı dedim, sen elhamdulillah dedin" dedi. Adamsa şöyle cevapladı: "Benim için Allah'ın seçmiş olduğuna şükürler olsun".

Ya da yine bir başka hadis: "her halükarda elhamdulillah". Elinden gelenin en iyisini yapan kişi, mutlaka elinden gelenin en iyisinden daha iyisini başarır bu hadise göre.