Allah neden uyumaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HanifTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ALLAH NEDEN UYUMAZ

Uyku ya da uyanıklık bir durum belirtir yani varlık uyuyorsa belli bir zaman önce uyanıktır. Uyanmış ise de belli bir zaman uyumuştur. sonuçta bir değişim vardır iyi yada kötü hiçbir değişimi ALLAH kavramı kabul etmez. değişim zamana bağımlılık arzeder zamana bağımlılıkta sonuçta ebedi ve ezeli olmamak demektir
ALLAH için değişim söz konusu olmadığı için ALLAH"ı uyku tutmaz

Arslan_Azrail

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hz.Musa sormuş Allah'a Yarab sen uyuyonmu Allah öğrenmek için iki levha al uyumamaya çalış tabi uyudu ve paramparça oldular sonra uyandığında Allah eğer uyusaydım işte bu levhalar gibi kainat paramparça olurdu

HanifTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hz.Musa sormuş Allah'a Yarab sen uyuyonmu Allah öğrenmek için iki levha al uyumamaya çalış tabi uyudu ve paramparça oldular sonra uyandığında Allah eğer uyusaydım işte bu levhalar gibi kainat paramparça olurdu

Eğer ALLAH uyumuyorsa ve ALLAH"ta kesinlikle bir değişme söz konusu değilse Evreni yaratmadan önce Tek ALLAH var iken bugün nasıl oluyorda Hem ALLAH var Hemde şeytan insan melek ve evren var diyebiliyoruz Tek olan ALLAH değişim mi geçirdi Haşa da Bir ALLAH var Birde Yarattıkları var.

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer ALLAH uyumuyorsa ve ALLAH"ta kesinlikle bir değişme söz konusu değilse Evreni yaratmadan önce Tek ALLAH var iken bugün nasıl oluyorda Hem ALLAH var Hemde şeytan insan melek ve evren var diyebiliyoruz Tek olan ALLAH değişim mi geçirdi Haşa da Bir ALLAH var Birde Yarattıkları var.

baydin beni yaw

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
uyumuyomuymuş allah alla neyse bunuda öğrendim tamam :D

tartıştığınız şeye bak töbe töbe ya havle :D

HanifTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşlerim benim yazdıklarımda uçan şeyh hikayeleri 100 kadınla cima edebilecek kapasitedeki hocalar yada peygamberin yahudi kadınlarca büyü yapıldığı iddia eden uydurma hadisler bulamazsınız bu yazılanlara anlamak için biraz Aklınızı kullanmalısınız

Bu sorduğum soruya verecek cevabı olan buraya yazı yazsın yoksa kardeşim başka başlıklara girsinler hatta kendileri bir başlık atıp konu açsınlar karanlığa küfredeceğinize bir mum siz yakın

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Kainatı ve içindekileri(şeytan,insan,melek ve evren) Allah yarattı,neyi tartışıyorsun?Açtığın başlık da Allah neden uyumaz.Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyorsun,ama sana burda müşteri yok ;)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kardeşlerim benim yazdıklarımda uçan şeyh hikayeleri 100 kadınla cima edebilecek kapasitedeki hocalar yada peygamberin yahudi kadınlarca büyü yapıldığı iddia eden uydurma hadisler bulamazsınız bu yazılanlara anlamak için biraz Aklınızı kullanmalısınız

Sen burada küfre giriyorsun be adam.. Peygamberine saygısı olmayan bir adamın islamla ne gibi bir alakası olabilir.. Soruyorum;

Gerçekten müslüman mısın?

Yoksa Allah'a başka bir şekilde mi inanıyorsun?

ya da provakatör müsün?

HanifTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen burada küfre giriyorsun be adam.. Peygamberine saygısı olmayan bir adamın islamla ne gibi bir alakası olabilir.. Soruyorum;

Gerçekten müslüman mısın?

Yoksa Allah'a başka bir şekilde mi inanıyorsun?

ya da provakatör müsün?

Kardeş bu yazımdan bunu mu anladın ben demiyorum sahih denilen hadisler peygamberin büyülendiğini ve kendini bilmez halde dolaştığını anlatıyor Ben değilim ama sizler burada benim yazdıklarımı provike ediyorsunuz

HanifTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KURAN’DAN SONRA HANGİ HADİSE İMAN EDİYORLAR?

7- Araf suresinin 185. ayetidir. Ayetin Türkçe çevirilerinde hadis kelimesinin yerine söz dendiğine de şahit olabilirsiniz. Bu çeviri de tabi ki doğrudur; çünkü Arapça hadis kelimesi Türkçe söz kelimesinin karşılığıdır. Bu ayette ve diğer ayetlerde hadis kelimesinin kullanımı ve Kuran’a eş kaynaklar olarak uydurulan sözlere hadis denmesi, Kuran’ın bir mucizesidir. Kuran dinin başına bela olacak, Peygamber’e atfedilecek, dinin tek kaynağını yüzlere çıkaracak hadislere mucizevi bir tarzda işaret etmiştir. Peygamber’e birçok yalanı atfeden hadisçiler, agval=sözler, ahber=haberler, hikem=hikmetler veya başka bir Arapça kelimeyi Peygamber’in sözlerini belirtmek için kullanabilirlerdi. Her hususta çelişen hadisçilerin bu sözlere oy birliğiyle hadis deyip, Kuran’ın bu ayetlerinin işaretine girmeleri, Kuran’ın sayısız mucizelerinden biridir.

Bu Kuran uydurulacak bir hadis (söz) değildir. Aksine o önündekini tasdikleyici, her şeyi detaylandırıcıdır. İnanan bir topluluk için kılavuz ve rahmettir.

12- Yusuf Suresi 111

Allah, Kuran’ın uydurulan bir hadis olmadığını söylediği bu ayette, kitabın detaylandırıldığı gibi geleneksel İslamcıların bir türlü anlayamadıkları bir gerçeği de vurgular. Oysa gelenekçiler kitabın detaylı olduğunu görmezlikten gelip hadisleri, gelenekleri, şahsi görüşlerini Kuran’ın detayları yetersizmiş gibi dine sokarlar. Bunlarda da hadisler başroldedir. Oysa aynı ayet Kuran’ın uydurulmuş bir hadis olmadığını söyleyerek, anlamaya niyeti olana mucizesini sergiler.

Şimdi sen bu hadise (söze) inanmazlarsa, belki de arkalarından kendini eritircesine üzüleceksin.

18- Kehf Suresi 6

Ayetten, Peygamber’in insanlar inanmıyor diye üzüldüğü yegane hadisin (sözün) Kuran olduğunu anlıyoruz. Peygamber Kuran dışında bir hadise kimseyi davet etmemiştir. Hiç kimsenin kendi hadislerini yazmasını da söylememiştir. Eğer Peygamber’in kendi hadisleri de dinin kaynağı olsaydı Peygamber’imiz onları da yazdırırdı, insanlar o hadislere inanmadığı için de kendisini eritircesine üzülürdü. Peygamberimiz’in uğrunda mücadele verdiği tek hadis Kuran’dır. Kuran’ın hadis kelimesiyle belirtip uymamızı istediği tek hadis de Kuran’dır. Kuran kendisi dışında uymamız gereken hiçbir hadise işaret etmez. Eğer Peygamber’in hadisleri (sözleri) de Kuran dışında dinin bir kaynağı olsalardı, Kuran bunu bir çok ayetle belirtirdi. Bu konuda tek bir ayet olmaması ve hadis kelimesinin Kuran’da gösterdiğimiz şekliyle kullanımı, günümüzdeki hadis kavramının sonradan uydurulduğunun açık bir delilidir.

İşte bunlar, Allah’ın ayetleridir ki, onları sana gerçek olarak okuyoruz. Hal böyleyken Allah’tan ve ayetlerinden sonra hangi hadise inanıyorlar?

45- Casiye Suresi 6

Allah ayette böyle sormaktadır. Geleneksel İslam savunucuları, Sunni ve Şii mezheplerinin taklitçilerinin hareket tarzlarından çıkan cevap ise şöyledir: Buhari’ye, Müslim’e, Oniki İmamın hadislerine(sözlerine), Ebu Davud’a, İbni Mace’ye inanıyoruz.

Kimin hadisi (sözü) Allah’tan daha doğru olabilir?

4- Nisa Suresi 87

Eğer doğru sözlüler iseler onun benzeri bir hadis getirsinler.

52- Tur Suresi 34

Kuran’ın bu izahına karşı Ebu Davud adlı meşhur hadis kitabında Peygamber’in kendisine, Kuran ve benzeri hadis verildiği söylenerek hadisler kurtarılmaya çalışılır. Oysa bu söz hadisleri kurtarmaya yetmez. Çünkü hadisler Kuran kadar değil, Kuran’ın hacminden kat kat fazladır. Üstelik bu gelenekçi zihniyeti ifade eden hadis, Kuran’ın benzeri bir hadis olamayacağını söyleyen yukarıdaki ayetle çelişmektedir.

İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak ve o yolu oyalanma aracı yapmak için hadis eğlencesi satın alırlar. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.

31- Lokman Suresi 6

Aynı surenin 7. ayetinde, ayetler bu şahıslara okunduğunda yüz çevirdiklerini görüyoruz. Ne yazık ki sadece Kuran’a dayandırarak bir hükmü söylediğimizde, mezhep taassubu yüzünden ayetleri görmezlikten gelenler, bu ayetleri sadece musikisi için değil, anlamak için de okurlarsa açıklamaya çalıştıklarımızı daha iyi kavrayacaklardır. (26. Bölümdeki Recm konusu, Kuran’a rağmen hadisi Kuran’ın önüne geçirenlere iyi bir örnektir.)

Kuran’da Peygamberimiz’le ilişkili olarak hadis kelimesi sadece iki defa ve aşağıdaki şekliyle kullanılmıştır:

Ey inananlar yemeğe çağırılmadan Peygamber’in evlerine girmeyiniz... Yemeği yiyince dağılın, bir hadise dalmayın. Böyle davranmanız Peygamber’i rahatsız eder.

33- Ahzab Suresi 53

Hani Peygamber eşlerinden birine gizli bir hadis söylemişti. Derken o bunu haber verip, Allah da ona bunu açığa vurunca, o da bir kısmını açıklamış bir kısmından vazgeçmişti.

66- Tahrim Suresi 3

Görüldüğü gibi hadis kelimesi Peygamberimiz’le ilişkili olarak iki defa geçer. Oysa buradaki kullanımın Sunni ve Şii mezhepçi görüşle hiçbir alakası yoktur. Hadis kelimesini Hz. Muhammed Peygamberimiz’in sözleri olarak kullanan iki ayetin işareti, tartışmamız açısından çok önemlidir. Geleceği bilen Allah, hadis kelimesini Sunnilerin ve Şiilerin iddia ettikleri gibi dini öğretiler için değil, Peygamber’in kişisel sözleri için kullanır. Üstelik her iki yerde de hadis kelimesi olumsuz bir bağlamda kullanılır. Sünnet kelimesi ise Kuran’da tek geçerli sünnetin Sünnetullah (Allah’ın sünneti, Allah’ın adeti) olduğu şeklinde geçer. (16. Bölümde göreceğiz.) İslam’ın diğer kaynaklarından biri olarak gösterilen icma kelimesi ve türevlerinin Kuran’daki geçişi de sürekli olumsuzdur. Bu, Kuran’ın hadis ve sünnet kavramları gibi, icmayı da mucizevi bir şekilde mahkum ettiğini gösterir. (İcma kelimesi ve türevleri için bakınız 20- Taha 60, 70-Mearic 18, 104- Hümeze 2, 3-Ali İmran 173, 3-Ali İmran 157, 10-Yunus 58, 43-Zuhruf 32, 26-Şuara 38, 12-Yusuf 19, 10-Yunus 71, 20-Taha 64, 17-İsra 88, 22-Hac 73, 54-Kamer 45, 28-Kasas 78, 7-Araf 48, 26-Şuara 39, 26-Şuara 56, 54-Kamer 44)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kardeş bu yazımdan bunu mu anladın ben demiyorum sahih denilen hadisler peygamberin büyülendiğini ve kendini bilmez halde dolaştığını anlatıyor Ben değilim ama sizler burada benim yazdıklarımı provike ediyorsunuz

ilgisi olmayan konuları ayetlere bağlama.. Tamamen yanlış bilgilendiriyorsun..

Bir kere sahih hadis nedir? şartları nasıl oluştuğu günümüze nasıl geldiği? bunları biliyor musun?

Hayır..

Bilmeden büyülenmiş dediğin hadisleri dikkate alıp kıyaslama yaparak inkar ediyor.. yazdığın ayetlere bile ters düşüyorsun..

nasıl bir inanmaktır bu?..

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
dostum sn Allah a inanıyormusun ??? inanıyorsan bile müslümanmısın ???

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Arkadaşın açtığı konuların saçmalığı bir tarafa, SDN gümbürtüye gidecek bu konular yüzünden ona endişeleniyorum :D :D

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşın açtığı konuların saçmalığı bir tarafa, SDN gümbürtüye gidecek bu konular yüzünden ona endişeleniyorum :D :D

Şöyle bir bağlantı kurdum.. akpartiye kapatma davası açan savcı googleden faydalandı..

Şuranın kapanmasına vesile olacak şu gafil de googleci..

dava açmasa da açılmasına sebep olur..

ah google ah..

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mesaj yazmamaya gayret ediyorum ama dayanamadım.

Yahu bu foruma ne oldu böyle ? Son zamanlarda teknoloji forumu formatından uzaklaştı.

Birsürü abuk subuk başlık, Kuran'da hesap hatası, ALLAH (C.C.) neden uyumaz, hadislere inanmam vs.. vs..

Beyler tehlikeli sularda yüzüyorsunuz haberiniz olsun. Böyle başlıklar açarak ilgi çekmeye mi çalışıyorsunuz.

Burası teknoloji forumu. Kimse kimseye inancı veya inançsızlığı sebebiyle 2. sınıf insan muamelesi yapmaz. Mesela bilgisayar sorunu ile ilgili bir başlığa ateist bir arkadaş cevap yazarsa kimse ona sen kimsin senin yardımına kalmadık demez. Neyin mücadelesi bu. ?

Ayrıca başlığı açan arkadaş madem inançlı bir arkadaşsın ne diye abuk subuk başlıklar açmaya gerek duyuyorsun. Uyumak dünya üzerindeki canlılara özel bir durumdur. Meleklerin bile yiyip, içmedikleri, uyumadıkları, cinsiyetleri olmadığı belirtilmiş, sen tutmuş Yaratıcı'dan bahsediyorsun.

Böyle konular açmaya devam edersen kafamda bir artniyet oluşacak.

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesaj yazmamaya gayret ediyorum ama dayanamadım.

Yahu bu foruma ne oldu böyle ? Son zamanlarda teknoloji forumu formatından uzaklaştı.

Birsürü abuk subuk başlık, Kuran'da hesap hatası, ALLAH (C.C.) neden uyumaz, hadislere inanmam vs.. vs..

Beyler tehlikeli sularda yüzüyorsunuz haberiniz olsun. Böyle başlıklar açarak ilgi çekmeye mi çalışıyorsunuz.

Burası teknoloji forumu. Kimse kimseye inancı veya inançsızlığı sebebiyle 2. sınıf insan muamelesi yapmaz. Mesela bilgisayar sorunu ile ilgili bir başlığa ateist bir arkadaş cevap yazarsa kimse ona sen kimsin senin yardımına kalmadık demez. Neyin mücadelesi bu. ?

Ayrıca başlığı açan arkadaş madem inançlı bir arkadaşsın ne diye abuk subuk başlıklar açmaya gerek duyuyorsun. Uyumak dünya üzerindeki canlılara özel bir durumdur. Meleklerin bile yiyip, içmedikleri, uyumadıkları, cinsiyetleri olmadığı belirtilmiş, sen tutmuş Yaratıcı'dan bahsediyorsun.

:yes::icon_:

sallagitsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen balatayi siyirmissin birader. Islamda bukadar srgulamak iyi degildir.bu kadar sorgulayanda iman kalirmi ALLAH bilir ama iyi degildir.ALLAH uyurmu ne demek ya.Uyku sana bana verilmis bir sey.ALLAH uyurmu ne demek.Senki hadislere inanmiyorum diyecek kadar motoru yakmissin ALLAH yardimcin olsun

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben hikayeyi anlamadım, levhalar uyuyunca neden parçalanıyor?

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Uyurken bazı olayların farkında olamazsınız. Levhaların parçalanması hikayesi ise Hz.Musa'nın sorduğu soruya karşılık Rabbim'in ona uygulayarak Allah'ın uyumasının nelere sebep olacabileceğini göstermesidir. Çünkü Allah uyursa evrende olup bitenden nasıl haberi olacak bu sistemi o yokken kim kontrol edecek ? 2.bir Allah da olmadığına ve olmayacağına göre Allah uyumaz. Çünkü Allah'ı hiç kimse doğurmamıştır, o bir insan değildir, hiç kimseye hiç bir maddeye kesinlikle benzemez.

Sizin mantığınız uykuyu algılayabiliyor uykusuzluğu değil. Seni beni yaratan Allah niye uyusun ki onun buna ihtiyacı yok. Sen gün içerisinde yoğun bir tempoyla çalışırken vücudun dinlenmesi için uykuya ihtiyacın oluyor, uyuyor ve genelde dinlenerek daha zinde kalkıyorsun. o Allah ki bunu sana mükafat olarak vermiş. Bunun için gece ve gündüzü yaratmış. Kullarım gündüz işleri ile uğraşırken gece de dinlenebilsinler diye.
Allah ı bir yaratan olmadığı için ve Kur'anda geceyi gündüze çeviren kudretin Allah olduğunu anlatan ayetler onu doğrulayan sözler varken ve bunu görecek göz varken neyini sorguluyorsunuz? Çok anlamsız kendimce...
( Daha çok yazabilirim ama zamanım kısıtlı sonra tekrar bu konuya değineceğim inşAllah ... )

Bir de şunu rica ediyorum. Sizler böyle kof konuları konuşurken neden sadece akıllı sizmiş gibi davranıyorsunuz ve hakaret ediyorsunuz. Eğerki aklınızı kullansaydınız, evdeki Kur'anlarınızı okuyun süs gibi durmasın vs.bilmem ne gibi cümleler sarfediyorsunuz. Tek akıllı sizsiniz yani bu evrende herkes gerizekalı öyle mi bu laf buna çıkıyor. Kur'an sadece mealden öğrenilmez. Bu tefsiri yapan kişinin Kur'an-dan anladıklarının yorumu olarak çıkar. Eğerki çok fazla aklınıza takılıyor ve çelişiyorsanız o zaman gidin tefsirciliği öğrenin boşuna burda vakit kaybediyorsunuz. Burda harcadığınız onca saati eğitiminize verebilir ve sorularınıza yanıt bulabilirsiniz eminim.
Malesefki bu konuları bilen arkadaşlarımız ( din konusunda daha çok eğitimli olanlar ) internete fazla giremediklerinden bu sorularınıza cevap veremeyebilirler ve özellikle bu teknoloji platformunda dinini tam anlamıyla bilen tefsirci bir insan bulmak çok zor. (Yine de konuyla ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler.) Bu sorularla ilgili İslami siteler bulunmakta oralara sorabilir oralarda tartışabilirsiniz.

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
ne kadar aptalca konular açıyosun sen ya :angry:
ya kendi isteği üzerinde forumdan ayrılmadı mı bu arkadaş konuları hala neden tartışılıyo bırakın boşverin :pinch:

frmpc12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uyuyo veya uyumuyo siz neden karışıyorsunuz aptal aptal konuşuyosunuz bence uyuyo nedenmi uyumuyo olsaydı sizin gibileri yaratmaz hatta bu yazdıklarınızı yazmanıza izin vermezdi !!!!

ayrıca düzen zaten kurulu dünya gel gel sağ yap dön yapmıyor Allah. Düzeni kurmuş işleyişi devam ediyor düzenin zaten şahısları izleyen melekler var. osu var busu var geleceği yapacaklarımızıda biliyor du bakalım bunnar napıyor diye bizi izlemeyede ihtiyaç yok eğer uyursa kırılacak dağılacak herşeyden haberi olur kırılmaması için okur bi sure :D kırılmaz ve uyur.

saçma sapan konular açmayın yha

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen hastasın ne olduğun bile belli değil kardeşim sen nesin
müslünamısın değilmisn ne olduğunu bile anlayabilmiş değilim ama şu bi gerçekki sen ve senin gibi bir ikitane hasta ruhlu arkadasta var o (nlarr) kendini biliyo
sizin derdiniz nee sizin ciddi ruhsal problemleriniz var arkadasınde dediği gibi gidin kardeşim burada salyangoz satıcağınız adam yok
neyi amaçlıyosunuz bence siz dini imanı sorgulayana kadarki bu sizin gibilerin haddine biile düşmez önce kendi insanlığınızı sorgulayın adam gibi çıkın insansanız deikalıysanız amacınızın ne olduunu söyleyin ikitane fesefi cümle sarfedip ki siz öyle olduğunu sanıyosnuz bizce sonderece saçma sapan boş insan işleri bunlar ,,böyl abuk subuk başlıklar konular acarak kime neyi ispatlamaya çalışıyosunuz nekadar aptal olduğunuzu ispatsa niyetiniz yeterince anladık yetr bukdarı fazla acırım tükürsemn tükrüğe bee,forum yöneticileri siz bu formu böyle sacma sapan şeyler içinmi açtınız yoksa amaca hizmet etsin diyemi teknoloji sitesi olarak kalmasını istiyosanız uyanın artık ve iizin vermeyn butarz başlıklara
bu tarz konular acarak dikkat cekmeye alışan iki üç kişiye son söz kendi karanlığınıza kendi yanlızlığınıza inaçsızlığınıza adam çekmeye çalışıtkca dhada gömülüyosunuz kendi tehlikeli sularınızda sadece siz boğulucaksınız

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hiç okumadım ne yazdını bilmiyorum. yorumum bu konuya değil sana. sen en son bizi terketmemişmiydin?

maviblue47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazık tabiki kendince haklı zira allah bize akıl vermiş geliştirmek öğrenmek anlamak için ama arkadaşım öğrenmek yerine bilmediğini öğretmeye çalışıyor enden ricam şu siteyi iyice bir dolaş zira tam senlik konlar var cevabını alırsın eminim artı dowload bölümünde mp3 olar anlatıyor çok güzel öğrenmek herzaman taktir edilmesi gerekilen bir şeydir Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
mesaj yazmamaya gayret ediyorum ama dayanamadım.

Birsürü abuk subuk başlık, kuran'da hesap hatası, allah (c.c.) neden uyumaz, hadislere inanmam vs.. Vs..

Burası teknoloji forumu. Kimse kimseye inancı veya inançsızlığı sebebiyle 2. Sınıf insan muamelesi yapmaz. Mesela bilgisayar sorunu ile ilgili bir başlığa ateist bir arkadaş cevap yazarsa kimse ona sen kimsin senin yardımına kalmadık demez. Neyin mücadelesi bu. ?

Ayrıca başlığı açan arkadaş madem inançlı bir arkadaşsın ne diye abuk subuk başlıklar açmaya gerek duyuyorsun. Uyumak dünya üzerindeki canlılara özel bir durumdur. Meleklerin bile yiyip, içmedikleri, uyumadıkları, cinsiyetleri olmadığı belirtilmiş, sen tutmuş yaratıcı'dan bahsediyorsun.

+98794646...9879798

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...