Allah gerçekten var mı?Büyük Patlama için başka nedenler olabilir mi?eğer sebep yoksa, nereden geldi?orada başka evrenler var mı?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
O zaman Allahtan sana Sağlık diliyorum. Kendin iyi hissettim mi?

Pisikolojik altyapı işte. Ruhun iradesini güçlendiriyor.

Sadece Hipotez öne sürüyorsun Bilim adamları gibi.

Kendin diyorsun büyük patlama. Peki büyük patlama için gerekli maddeler bir araya toplanması için Milyarlarca zaman gerekli değilmiydi?
Zaman maddeden asılı halde değil unutma. Madde olmasa bile zaman ilerler aheste aheste
Sen deist vs. misin? Galiba üstü kapalı bize bunu söylüyorsun?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Sen deist vs. misin? Galiba üstü kapalı bize bunu söylüyorsun?
Ben Uzaylıyım :)
Herkesin kendini iyi hissetmesine karşı değilim. Sadece aydınlanmak adına Tartışma işte. Bende istiyorum sizin gelişmenizi. Ne kadar Din olacak birazda bilime yönelin birşeyler üretin üretken olun demek istiyorum.

Ayrıca yukarıda okudumda Vayyy sen yaptığın şeyi doğru anladıysam Ben senin yaptığını bile yapmamışım. :D Neden korkmuşsun anlayamadım olayı biraz. Parfüm filan yokmuydu kokuyu kaybetmek için? :D

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Herkesin kendini iyi hissetmesine karşı değilim. Sadece aydınlanmak adına Tartışma işte. Bende istiyorum sizin gelişmenizi. Ne kadar Din olacak birazda bilime yönelin birşeyler üretin üretken olun demek istiyorum.

Ayrıca yukarıda okudumda Vayyy sen yaptığın şeyi doğru anladıysam Ben senin yaptığını bile yapmamışım. :D Neden korkmuşsun anlayamadım olayı biraz. Parfüm filan yokmuydu kokuyu kaybetmek için? :D
Bu kokuyu bir tek ben alıyordum. Herkese sordum fakat öyle bir koku yok dediler. Eğer bir tek bende oluyorsa o şeyin insan yapımı olması imkansız.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Bu kokuyu bir tek ben alıyordum. Herkese sordum fakat öyle bir koku yok dediler. Eğer bir tek bende oluyorsa o şeyin insan yapımı olması imkansız.
Vay be Kokuyu tarif edebilir misin garip geldi biraz. Hakkatten yani :)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259

Merak etme bilim üstü bilime merak saldım. Sembolizm, okültizm vs. muhteşem şeyler. Ama dinimle karıştırmıyorum. Din başka bilim başka çünkü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vay be Kokuyu tarif edebilir misin garip geldi biraz. Hakkatten yani :)
Böyle is kokusuna benzer gibiydi fakat o da değildi. Sadece 1 ya da 2 saniye oluyordu. Bütün olduğum gün boyunca başıma hep kötü şeyler geldi üst üste. Rüyalarım bile kabus oluverdi huzurum kaçtı. Ben gusülü yıkandıktan sonra alırım hep fakat o durumda sabunun kokusunu alamadım. Sadece dibine kadar girdiğimde kokusu geliyordu. Abdest alma biter bitmez bu dediklerim kayboluverdi. Rüyalarım vs. Her şey düzeldi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Merak etme bilim üstü bilime merak saldım. Sembolizm, okültizm vs. muhteşem şeyler. Ama dinimle karıştırmıyorum. Din başka bilim başka çünkü.
Aynen
Din bir İnançtır.
Bilim ise Sorgulamak - Araştırmak - Öğrenmektir

Bilim bir bireyin kendini anlaması demesidir. Ben Kimim Neyim Ne yapmam gerekir demeyi başarabilmektir.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Aynen
Din bir İnançtır.

Bilim bir bireyin kendini anlaması demesidir. Ben Kimim Neyim Ne yapmam gerekir demeyi başarabilmektir.
İşte bu yüzden dinden çıkmadım bir kere bile. Zihnimdeki tabuları yıktım. Hâlâ Müslüman o yüzden.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Böyle is kokusuna benzer gibiydi fakat o da değildi. Sadece 1 ya da 2 saniye oluyordu. Bütün olduğum gün boyunca başıma hep kötü şeyler geldi üst üste. Rüyalarım bile kabus oluverdi huzurum kaçtı. Ben gusülü yıkandıktan sonra alırım hep fakat o durumda sabunun kokusunu alamadım. Sadece dibine kadar girdiğimde kokusu geliyordu. Abdest alma biter bitmez bu dediklerim kayboluverdi. Rüyalarım vs. Her şey düzeldi.
Pisikolijik altyapı işte. Öncede dindar birisi olduğunu varsayarak söylüyorum. Eğer kabir azabınada inanıyorsan inanma. Ölünce fena eziyyet çekersin yoksa. Senin isteğinle olmuyor o iş Beyin işte.
O inança göre öldükten sonra Gömüldükten sonra Sinir sistemine öyle bir sinyal gelirki Dünyada geçirdiğin acıların yüz katını çekersin.

Boşyere Kendinizi zülme terketmeyin yazıksınız. Bak koku olayını düşünerek söyledim bunu hemende ne diyorsun sen demeyin bana.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Aynen
Din bir İnançtır.

Evet din bir inançtır ama körü körüne bir inanç değil.Mesela ben sana diyorum ki şu ayette şöyle diyor sen bana inanmayacaksın eğer müslümansan merak edeceksin araştıracaksın ayeti doğrusunu öğreneceksin.Meal okuyarak inanç olmaz dini de araştırmak sorgulamak gerekir öğrenmek adına.Kitabı doğru düzgün okuyan bile yokki ama sorsan herkes inançlı yav arkadaş okumadın ki neye inandın önce oku sonra inan yada inanma.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Evet din bir inançtır ama körü körüne bir inanç değil.Mesela ben sana diyorum ki şu ayette şöyle diyor sen bana inanmayacaksın eğer müslümansan merak edeceksin araştıracaksın ayeti doğrusunu öğreneceksin.Meal okuyarak inanç olmaz dini de araştırmak sorgulamak gerekir öğrenmek adına.Kitabı doğru düzgün okuyan bile yokki ama sorsan herkes inançlı yav arkadaş okumadın ki neye inandın önce oku sonra inan yada inanma.
Dini araştırmanı bir Bilim araştırmasıyla denk tutmaya çalışıyorsun. Burada yanılıyorsun.
Bu arada Okumadın ki neye inandın sözüne katılıyorum. İşimizde birisi var diyor harf anlamıyorum okuyayım. Bakıyorsun namaz kılıp oruç tutan birisi amma Ağzından küfürler dökülüyor.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Dini araştırmanı bir Bilim araştırmasıyla denk tutmaya çalışıyorsun. Burada yanılıyorsun.
Bu arada Okumadın ki neye inandın sözüne katılıyorum. İşimizde birisi var diyor harf anlamıyorum okuyayım. Bakıyorsun namaz kılıp oruç tutan birisi amma Ağzından küfürler dökülüyor.
Zaten aynı değil dinde kanıt olmaz ama bence en azından oku araştır doğrusunu iyice öğren sonra ister inan ister inanma sana kalmış sonuçta bu bir inanç.Bilim öyle değil ama her ne kadar bilim de zaman zaman yanılsa da tabi genel olarak farklı bilimle din.Ancak bizim dinimiz bilimi destekler orda oku araştır derken sadece dinini değil herşeyi oku araştır bilgi sahibi ol demek istiyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Zaten aynı değil dinde kanıt olmaz ama bence en azından oku araştır doğrusunu iyice öğren sonra ister inan ister inanma sana kalmış sonuçta bu bir inanç.Bilim öyle değil ama her ne kadar bilim de zaman zaman yanılsa da tabi genel olarak farklı bilimle din.Ancak bizim dinimiz bilimi destekler orda oku araştır derken sadece dinini değil herşeyi oku araştır bilgi sahibi ol demek istiyor.
Bilimin yanıldığı bir konu yeni bir gelişmenin anlamıdır.

Amma Dinin yanıldığı bir şey olursa İnançın zayıflamasının anlamıdır. Gerçi öyle bir duruma gelmişki din konusu artık gelişme anlamında Gelişmenin ~G~ sini bulamazsın.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Bilimin yanıldığı bir konu yeni bir gelişmenin anlamıdır.

Amma Dinin yanıldığı bir şey olursa İnançın zayıflamasının anlamıdır. Gerçi öyle bir duruma gelmişki din konusu artık gelişme anlamında Gelişmenin ~G~ sini bulamazsın.
Bizim dinin yanıldığı bir nokta görmedim ben daha hatta bilim geliştikçe dinimizi destekler nitelikte oluyor ayrıca ahir zaman için söylenenler de bir bir gerçekleşiyor.Gerçi bende tam dinime bağlı biri değilim yani bende bu konuları araştıran biri değilim sadece bildiğim kadarıyla bişiler anlatmaya çalışıyorum.Ben de yanılıyor olabilirim yani ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
İnsanlar her zaman yanılabilir. Yaratan yanılmaz. Çünkü yaratan kendisi. Ve hiçten yaratan. Bilimin bugün büyük patlama dediği, yoktan tüm bir evrenin varoluşu. Bilime göre hiçten varoluş olamayacağına göre, mutlaka bir zerre kadar sıkıştırılmış madde olmalı. Gerçekte hiç bir şey yoktu ve yaratıldı. Ve tekrar vakti geldiğinde, her şey hiç olacak.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Gerçekte hiç bir şey yoktu ve yaratıldı. Ve tekrar vakti geldiğinde, her şey hiç olacak.
Söylediğin buna benziyor.

Biz dünyaya gelmemişten önce hiç birşey yoktu ve öldükten sonrada hiç birşey olmayacak.

Evrende nokta bile değiliz bir hiçiz. Güneş dünyayı yutsa kimin umurunda ki? olması gereken doğal fizik kuralı olmazmıydı?

Heee yoksa ahiret günü mü olurdu Din insanlarının deyimine göre?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Biz bütünün bir parçasıyız. Var olmamızdan önceki süre sadece lafta algılayabildiğimiz bir süre. (Sadece bizim gezegenimiz "Dünya" 4 milyar yaşında) Biz yok olduktan sonra da uzun süre Evren var olacak. Ancak sonunda o da yok olacak. Böyle şeyleri küçük boyutlarda düşümeyeceksin. Yada karşındakini aptal saymayacaksın.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Nereden çıkardın Zamanın Başı ve sonu olduğunu?

1. Önerme: Evren yaratılmıştır.
2. Önerme: Zaman, evrende bir boyuttur.
3. Önerme: Zaman yaratılmıştır.

Bonus: Yaratılmış olan her şeyin başı ve sonu vardır.

ben sana "galaktik federasyonu yetkilisi" deyince kızıyorsun ama :D

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
1. Önerme: Evren yaratılmıştır.
2. Önerme: Zaman, evrende bir boyuttur.
3. Önerme: Zaman yaratılmıştır.

Bonus: Yaratılmış olan her şeyin başı ve sonu vardır.

ben sana "galaktik federasyonu yetkilisi" deyince kızıyorsun ama :D
1- Evren Bir sebepden Varolmuştur yaratılmıştır benim düşümceme göre değil.
2- Zaman Evrenimiz içinde ve dışında Tüm boyutlarda vardır. Aksi görüşler benim düşünceme göre değil
3- Zaman Yaratılmışsa yaratılmak için bile zaman gerekli değil mi? Boş mantıksız düşünceler benim düşünceme göre değil

Bonusa karşılık Hediyye çeki : Evrenin ve zamanın bir kimse tarafınan bilerekten Yaratıldığına inanmak benim düşünceme göre değil. Çünkü Bir son Diğer bir şeyin başlangıcıdır. Evren Çökse bile yine geri yaranacak zıttı reaksiyon gidecek düşünceme göre.

Galaktik Federasyon yetkilisi olmak bana göre değil. Uzaylı kafamla serbestim ben sağol. :D

Biz bütünün bir parçasıyız. Var olmamızdan önceki süre sadece lafta algılayabildiğimiz bir süre. (Sadece bizim gezegenimiz "Dünya" 4 milyar yaşında) Biz yok olduktan sonra da uzun süre Evren var olacak. Ancak sonunda o da yok olacak. Böyle şeyleri küçük boyutlarda düşümeyeceksin. Yada karşındakini aptal saymayacaksın.
4 Milyar yaşında olduğu Benim düşünceme göre değil. Daha çok olmalı. Bir insana göre Evrenin yok olacağı zaman sadece o insanın öleceği zamandır.
Hiçkimseyi Aptal sayacak kadar düşünceli değilim. Araştırmak ve öğrenmek için kendimizi geliştirmemiz lazım böyle bilim adına yapılmış tartışmalar ile.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Allah CC 'tan başka ilah yok varlığını sorgulamak küfre girer.