Allah gerçekten var mı?Büyük Patlama için başka nedenler olabilir mi?eğer sebep yoksa, nereden geldi?orada başka evrenler var mı?

murattkn3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Lise 1.sınıfta din dersi hocasına sormuştum cevap veremedi.derine inersen kafayı yersin dedi.soru şu.
Madem herşeyi Allah yarattı ondan önce hiçbir şey yoktu.
Peki ya Allah nerden geldi.?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Lise 1.sınıfta din dersi hocasına sormuştum cevap veremedi.derine inersen kafayı yersin dedi.soru şu.
Başka bir Allah tarafından yaratılmış olamaz mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Allah daima vardı, daima var olacak. Öncesi ve sonrası yok. Bizim öncenmiz ve sonramız var, çünkü biz ölümlüyüz. Sonsuz ve sınırsız bir tek Allah. Bizim ebedi hayatımız da bir gün son bulacak. Yani, Cennet ve Cehennem'in de bir sonu olacak. Azrail'in son olarak canını alacağı kişi, kendisi olacak. (Kendi canını da alacak ve bizim sonsuzluk sandığımız da son bulacak)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Bu dusunce ile dinden imandan cikarsin O hep vardi oncesi sonrasi ve daima var olucak onu insan beyni ancak bu kadar idrak edebiliyor olmali tövbe et...

Selahattiinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Allah daima vardı, daima var olacak. Öncesi ve sonrası yok. Bizim öncenmiz ve sonramız var, çünkü biz ölümlüyüz. Sonsuz ve sınırsız bir tek Allah. Bizim ebedi hayatımız da bir gün son bulacak. Yani, Cennet ve Cehennem'in de bir sonu olacak. Azrail'in son olarak canını alacağı kişi, kendisi olacak. (Kendi canını da alacak ve bizim sonsuzluk sandığımız da son bulacak)
Allah allah nasıl ya cennet cehennem sonsuz die biliyoruz sanki allah sonsuz mu

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
İnsanları çocukluktan öyle bir korkutmuşlar ki kaç yaşları var ama hala kendilerine gelememişler.

İnsan olarak gelişmektense kendilerini bir küçükbaş hayvan tüccarının Tevrat ve İncil kitaplarını birleştirip yazan insanın kitapına taparlar.

O devirde herkes kendine peygamber diyordu olayı artık burdan düşünün. En iyi olabilmek için hepsi birbiriyle kıl yarışına girmişti. Aksini iddia edende açıp din kitaplarının anladığı dilde okumamasından kaynaklıdır.

Durupta bana cennet cehennem diyen olursa onun aklına şüphe edicem.

Bunlara inanan birisi bu Din olmasaydı eminim Afrikadakı gibi ölenlerin cesedini dikey gömme gibi geleneğe bile taparlar eminim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Kendi aklınızdan şüpheniz yoksa, sorun yok.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
O zaman Başımıza nükleer füze düşse deriz ki Allah bize zaten cenneti vermiş bizi Hayatta zorluklarla sınava çekiyor.
Akla mantığa gel.
Bir yandanda zengin olsanız Allah beni ödüllendirdi diyeceksiniz.

Evirip çevirip birşey demeye yer bırakırsınız. Bunun gibi.

6773_m.jpg

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Beğensen de beğenmesen de inansan da inanmasan da Yüce Allah (CC) var öcede sonra da sonsuza kadar var olucak kaynak Kur'an ona bakın!
Yok demekle yok olmaz sadece kendini kandırırsın!

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Biz araştırırız, onlar sorgular.
İnsan bilmediğini araştırır, çünkü bilmesi için önce öğrenmesi gerekir.
İnsan bilmediğini sorgulayamaz, zaten bilmiyor. Bildiğini sorgular.
Sorgulamak: redetmektir.
Araştırmak: öğrenmektir.
Aradaki fark bu.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Allahın olmasını sizden çok ben istyorum. Nedenini saysam ömrüm biter. Bu sözüme görede Cehennemde yanmaya razıyım eğer Cehennem varsa.
Hep Zalimler kazanıyor neymiş dünyayı onlara vermişler.
Zaten Dünyayı Müslümanlara verseydiler onlarda zalim olurdu. İdam hükmünden kendilerini mahveder şu millet.

Peki sorgulamak araştırmaktan önce geldiğine göre sorgulamak lazım.
Araplarda Allaha tapmamıştan önce 30 dan çok Puta tapıyordu. En güçlü Put`ları Ay tanrıçasıydı Kadın yani. Arapların Ay sevdası bitmemiş sizde iyi iyi Araştırın derim kardeş.

Ramazan bayramında Ayın çıkmasını beklemenizi nasıl açıklarsınız? Herkes Ay tanrıçasının geri dönmesini bekliyor ve geri dönünce herkes orucunu açıp şenlik yapıyor.

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Putları sen araştır. İlgi alanıma girmiyorlar.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Arapları araştırırken Putları buldum. Sonrada araştırmak öğrenmektir diyorsun he?
Bilim insanlığı kurtarıcak vesselam.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
İyi işte bir şeyler öğreniyorsun. Devam et.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872

Bu sorunun cevabı oldukça basit, derine dalmana gerek yok :)

Bizim yaşadığımız evren 4 boyutludur, zaman da bu boyutlardan biridir. Yani zaman aslında başı-sonu bulunan bir kesittir.

Öyleyse "zamandan önce ne vardı" demek saçma olur, onun öncesi sonsuzluktur (zamansızlık).

Aynı şekilde, Allah zamandan -zaman boyutundan- münezzehtir. Zaman ile kayıtlı değildir. Dolayısıyla "Allah nereden geldi, Allah'tan öncesi, Allah'tan sonrası" vb. üretilebilecek bütün sorular mental olarak hatalı sorulardır. Yani soru yanlıştır. Yanlış bir soruya da doğru cevap bulamazsınız, imkansızdır.

Biz 4 boyutlu bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle algımız bu sınırlar içerisinde hareket edebiliyor. İnsan zihni içerisindeki yaşadığımız boyutlar sebebiyle "zamansızlığı" anlamaya elverişli değil.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907

Bizim yaşadığımız evren 4 boyutludur, zaman da bu boyutlardan biridir. Yani zaman aslında başı-sonu bulunan bir kesittir.

Öyleyse "zamandan önce ne vardı" demek saçma olur, onun öncesi sonsuzluktur (zamansızlık).

Aynı şekilde, Allah zamandan -zaman boyutundan- münezzehtir. Zaman ile kayıtlı değildir. Dolayısıyla "Allah nereden geldi, Allah'tan öncesi, Allah'tan sonrası" vb. üretilebilecek bütün sorular mental olarak hatalı sorulardır. Yani soru yanlıştır. Yanlış bir soruya da doğru cevap bulamazsınız, imkansızdır.

Biz 4 boyutlu bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle algımız bu sınırlar içerisinde hareket edebiliyor. İnsan zihni içerisindeki yaşadığımız boyutlar sebebiyle "zamansızlığı" anlamaya elverişli değil.
Allah allah, dünya ne zaman 4 boyutlu olmuş...

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Araplarda Allaha tapmamıştan önce 30 dan çok Puta tapıyordu. En güçlü Put`ları Ay tanrıçasıydı Kadın yani. Arapların Ay sevdası bitmemiş sizde iyi iyi Araştırın derim kardeş.

Ramazan bayramında Ayın çıkmasını beklemenizi nasıl açıklarsınız? Herkes Ay tanrıçasının geri dönmesini bekliyor ve geri dönünce herkes orucunu açıp şenlik yapıyor.

:) Galaktik federasyonu yetkilisi yine komplo teorilerini üretmiş.

Söylediğin bilgiler hatalı. MÖ. 2000 li yıllardan kadim arapların ay gibi nesneleri kutsal kabul ettiği doğrudur. o dönemde sadece ay değil, güneş, yıldızlar vb. erişilmesi güç nesneler de kutsal kabul edilebiliyordu.

Bununla alakalı İbrahim Peygamber'den bahseden ayetlerde şöyle denilir:

75. Böylece biz İbrahim'e göklerin ve yerin melekûtunu (muhteşem varlıklarını) gösteriyorduk ki, kesin inananlardan olsun.

76. Üzerine gece bastırınca, bir yıldız gördü: "Rabb'im budur." dedi. Yıldız batınca da:" Ben batanları sevmem." dedi.

77. Ay'ı doğarken gördü: "Rabb'im budur." dedi. O da batınca: "Yemin ederim ki, Rabbim bana doğru yolu göstermeseydi, elbette sapıklığa düşen topluluktan olurdum." dedi.

78. Güneş'i doğarken görünce: "Rabb'im budur, bu hepsinden büyük." dedi. O da batınca dedi ki: "Ey kavmim! Ben sizin (Allah'a) ortak koştuğunuz şeylerden uzağım." (En'am Suresi)

Müşrik araplarda putlar, eski atalarından mülhemdir. Yani aslında her bir put, ait olduğu kavmin atalarından ileri gelen bir şahsiyeti simgelerken, zamanlar bu putperest zihniyet de asimile olmuş ve gök cisimleri ile putlar eşleştirilmeye başlanmıştır.

FAKAT UNUTMAMAK GEREKİR Kİ, HİÇBİR DÖNEMDE ALLAH İNKAR EDİLMEMİŞTİR, putlar ise, alemlerin yaratıcısı olan Allah'a bir yakınlaşma vesilesi olarak görülmüştür.

Bununla alakalı şu ayetleri de inceleyebilirsiniz:

Andolsun onlara: “Gökleri ve yeri kim yarattı, güneşi ve ayı sizin yararınıza kim boyun eğdirdi?” diye sorsan, “Allah'tır” derler. (Ankebut, 61)

Allah'ın dışında canlı veya cansız başkalarını (putları) dost ve koruyucu kabul edenler: “Biz bunlara, sırf bizi Allah'a daha çok yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz” derler. (Zümer, 3)

Ay, belirttiğiniz şekilde İslam'da kutsallaştırılmamıştır. Sadece bir takvim hesabıdır. Çöl ikliminde en değerli şey Aydır. Ve takvim hesabı yaparken aydan faydalanmak kadar da doğal bir şey yoktur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah allah, dünya ne zaman 4 boyutlu olmuş...

Bu soruyu Einstein'a sorabilirsiniz. Zira bu keşif kendisine aittir.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451

Sağolasın Dünya İslam aleminin Dindarlar üzre yetkilisi. Beni Dini üslupda aydınlattığın için...

Nereden çıkardın Zamanın Başı ve sonu olduğunu? 4 Boyutu boşverde bu sözü nasıl kurabildin anlamadım :D

Zaman her boyutta var. Var olmayada devam edicek ebediyyen olarak. Hiçbir enerji ve madde zamana etki edemez.

İnanki dün haberde okudum. Bizde 5-6 Dindar bir Başka kişinin Cinin çıkaracam diye Nar ağacı çubuğuyla o kadar dövmüş ki adam ölmüş. 6 kişiyi hapse atmışlar Hepsi ayrılıkta 10 yıl içeride.

Ayrıca Din üzerinde böyle para olunca Ohooo adamım Herkes İmam olur orası ayrı mesele. 65303960_1263966830446354_6846172702978342912_n.jpg

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Allah var abi, kim inkart ederse başına bela geldiğinde boşuna ağlayıp durmasın.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Zaman, maddenin bir halden diğer hale geçiş süresi. Maddenin olmadığı yerde zaman da olmaz. Mesela büyük patlamadan önce madde yoktu. Evren çöktüğünde (blim insanları böyle olacağını varsayıyorlar) madde tekrar yok olacak. Zaman da o zaman yok olacak.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Allah var abi, kim inkart ederse başına bela geldiğinde boşuna ağlayıp durmasın.
O zaman Allahtan sana Sağlık diliyorum. Kendin iyi hissettim mi?

Pisikolojik altyapı işte. Ruhun iradesini güçlendiriyor.

Zaman, maddenin bir halden diğer hale geçiş süresi. Maddenin olmadığı yerde zaman da olmaz. Mesela büyük patlamadan önce madde yoktu. Evren çöktüğünde (blim insanları böyle olacağını varsayıyorlar) madde tekrar yok olacak. Zaman da o zaman yok olacak.
Sadece Hipotez öne sürüyorsun Bilim adamları gibi.

Kendin diyorsun büyük patlama. Peki büyük patlama için gerekli maddeler bir araya toplanması için Milyarlarca zaman gerekli değilmiydi?
Zaman maddeden asılı halde değil unutma. Madde olmasa bile zaman ilerler aheste aheste

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Din ve devlet işlerinin ayrı olması ben devleti Allah'ın söylediği yöntemden daha iyi yönetirim demenin bir başka şeklidir ve islamiyette demokrasi yoktur olamaz da yönetim sadece Allah'a aittir.Devleti yönetecek kişinin de Allah'ın kanunlarını uygulaması gerekir.Dinimizi işimize geldiği kadarıyla kabul ediyoruz günümüzde ne yazık ki o yüzden inancın gücü azalmış durumda.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Sizi bilemem ama ben Elhamdülillah Müslüman'ım. Size delil sunabilirim. Örneğin ben bir kere günahkârlık yapmıştım. Bir kaç gün Cünup olarak geçirdim. Geçirdiğim 2 gün berbat geçti hep kötü olay oldu. Birde iğrenç kokuyordum. Gusül abdesti aldım sonra koku birden kayboldu ve tövbe ettim. Sonra her şey düzelmeye başladı. Allah bizi sınadığından gücünü fiziksel yollarla gösteriyor direkt olarak değil. Bence sizde günah karşılığında deneyebilirsiniz. Cidden bir ara böyle bir şey yaptım ayıptır söylemesi. İnanmayan denesin görsün.

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Din ve devlet işlerinin ayrı olması ben devleti Allah'ın söylediği yöntemden daha iyi yönetirim demenin bir başka şeklidir ve islamiyette demokrasi yoktur olamaz da yönetim sadece Allah'a aittir.Devleti yönetecek kişinin de Allah'ın kanunlarını uygulaması gerekir.Dinimizi işimize geldiği kadarıyla kabul ediyoruz günümüzde ne yazık ki o yüzden inancın gücü azalmış durumda.
abi bu sözünü okulda söyleyecem, çok güzel yazmışsın.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Aslında demokrasi var. Hesap günü hayvanlar vs. hakkını hepsi alacak şahitlere birlikte.

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Sizi bilemem ama ben Elhamdülillah Müslüman'ım. Size delil sunabilirim. Örneğin ben bir kere günahkârlık yapmıştım. Bir kaç gün Cünup olarak geçirdim. Geçirdiğim 2 gün berbat geçti hep kötü olay oldu. Birde iğrenç kokuyordum. Gusül abdesti aldım sonra koku birden kayboldu ve tövbe ettim. Sonra her şey düzelmeye başladı. Allah bizi sınadığından gücünü fiziksel yollarla gösteriyor direkt olarak değil. Bence sizde günah karşılığında deneyebilirsiniz. Cidden bir ara böyle bir şey yaptım ayıptır söylemesi. İnanmayan denesin görsün.
abi bende küçük çocuğun topunu patlkatmıştım ama o para o gün akşamında benden çıktı, gerçekten kimsenin hakkı kimsede kalmıyo.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
abi bende küçük çocuğun topunu patlkatmıştım ama o para o gün akşamında benden çıktı, gerçekten kimsenin hakkı kimsede kalmıyo.
Allah deliller sunuyor işte günahkar vs. olursak. Bu tür şeylerin tesadüf olması imkansız değil mi? Benim anlattığım olayda öyle. Birde Cünup iken bazenleri burnuma kömür ateş kokuları gelip hemen kayboluyordu. Abdest aldıktan sonra ne pis koku kaldı ne de olaylar. Her şey yoluna girdi kavga vs. ettiğim kişilerle vs. barıştım.