Allah gerçekten var mı?Büyük Patlama için başka nedenler olabilir mi?eğer sebep yoksa, nereden geldi?orada başka evrenler var mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Öğrenmeye nokta konulan yer: Her şey zaten kendiliğinden oluyor diyerek konuyu kapatmak.
Ve bu kafa bir de bilimden söz eder. Bilim araştırmanın sonucu ortaya çıkar. Varsayımın (ve bununla birlikte doğan önyargı'nın) sonucu cehalettir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Allah (CC) var ister inan ister inanma görmüyon diye yok sayma görürsen delirir ,kör olur yada ölürsün belki merhameti her zaman üstünde bil yeter.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Allah sizi de boşuna yaratmamış. şu yorumlarınızı gördükçe şükür çekiyorum. sağolun :)

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Zalimler yanacak tamam fakat zülm edilenlere ne olacak? Onlar hayatını neden yaşayamıyadı? Herkesin yaşamaya hakkı var diyen sizin kitabınız değil mi? Ayrıca genetik hastalıklara ne demeliyiz?
işte müslümanların bütün sıkıntısı bu. öbür dünyanın, ahiretin, cennetin değerini önemini bilmedikleri için bu dünyanın bir sınav dünyası olduğunu anlayamamaları. Kul hakkı da ödenmez!

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
işte müslümanların bütün sıkıntısı bu. öbür dünyanın, ahiretin, cennetin değerini önemini bilmedikleri için bu dünyanın bir sınav dünyası olduğunu anlayamamaları. Kul hakkı da ödenmez!
Eğer bir sınav yapılacaksa bu sınavda herkesin eşit olması gerekir. Fakat sizin yaratıcınız engelli insanları hiçbir sağlık problemi olmayan zengin insanlarla beraber sınava sokuyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Zalimler yanacak tamam fakat zülm edilenlere ne olacak? Onlar hayatını neden yaşayamıyadı? Herkesin yaşamaya hakkı var diyen sizin kitabınız değil mi? Ayrıca genetik hastalıklara ne demeliyiz?
En hayırlısını sadece Yüce Allah (CC) bilir zamani gelince öğreneceğiz sıkma canını .

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bi dünya yazdım sildim, harbiden uğraşamıcam.
En hayırlısını sadece Yüce Allah (CC) bilir zamani gelince öğreneceğiz sıkma canını .
katılıyorum. nasılsa zaman gelince öğrenicekler..
Mesaj otomatik birleştirildi:

ha bide şunu şuraya yazayım; Allah kendisine şirk koşanları affetmez. bütün kapıları kapamayın da lazım olur..

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
kafayı yersiniz gençler bırakın bu işleri
deli olmadan veli,veli olmadan deli olunmaz,çünkü aşk budur.

genetikle oynayanlar neden sormuyorsunda forumda genetik mühendisi var da bana mı?denk düşmedi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Eğer bir sınav yapılacaksa bu sınavda herkesin eşit olması gerekir. Fakat sizin yaratıcınız engelli insanları hiçbir sağlık problemi olmayan zengin insanlarla beraber sınava sokuyor.
Bir de şuda var. Çocuk dünyaya göz açınca Kaderi Allah tarafından yazılmış oluyor. Tüm iyilikleri ve kötülükleriyle birlikte.

O zaman kendi yazdığı kötü kaderin sınavı kime? Olan gine zavallı varlığa oluyor öyle mi.

Şurda cenneti görüp gelmiş çok insan seziyorum. Altta-Alttan aşağılamaya çalışıyorlar. Hiçkimseyle tartışmak istemiyorum bunuda belirteyim.
Kim olursan ol, Kötü yada İyi herkes ölünce Bilincini kaybettiği için huzura kavuşacak ne Dini ne Arkabasını nede başka birşeyi hatırlayacak . Asıl Cehennem ve Cennet şu dünyada yaşanan hayattır.
Gözlerinizi açında iyi iyi bakın.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
@_Zaur_ Evet size bu konuda katılıyorum. Benim düşüncem bazı insanlar bu dine o kadar çok mensup kalmışki, artık hiç sorgulamıyorlar ne derlerse inanıyorlar, 2+2=5 yazsa bunada inanırlar, bunun kısa filmini inceleyebilirsiniz. Bkz ; 2+2=5. Ben fikrimi beyan ederim, karşı taraf kabul etmezse daha fazla uğraşmam, çünkü bu dine o kadar mensup kalmışlarki artık sorgulama yeteneklerini kaybetmişler, ne yazıyorsa inanıyorlar. Tabii herkesin kendi seçimi saygı duymamız gerekiyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
@_Zaur_ Evet size bu konuda katılıyorum. Benim düşüncem bazı insanlar bu dine o kadar çok mensup kalmışki, artık hiç sorgulamıyorlar ne derlerse inanıyorlar, 2+2=5 yazsa bunada inanırlar, bunun kısa filmini inceleyebilirsiniz. Bkz ; 2+2=5. Ben fikrimi beyan ederim, karşı taraf kabul etmezse daha fazla uğraşmam, çünkü bu dine o kadar mensup kalmışlarki artık sorgulama yeteneklerini kaybetmişler, ne yazıyorsa inanıyorlar. Tabii herkesin kendi seçimi saygı duymamız gerekiyor.
Kardeş Sen ne diyorsun. Sorgulamak ve Din?
Sorgulamak olsaydı zaten Din olmazdı :D ehuehuhe O yüzden bu tayfa böyle günde. Müslümanlardan hiçkimse sorgulamıyor diye teknolojik yada başka bir yenilikçi alanda üretim yok.

Biri kalkıp dese Hadi sende Dine pek bağlı birisine benzemiyorsun. Senin ürettiğin birşey varmı?
Ben bu toplumun içinde büyüdüğüm için benimde önüme engel konulmuş durumda. Çünkü bir Çocuğun zihni 5 yada 7 yaşına kadar ultra hızlı gelişir. O zaman ona ne öğretirsen o öğrenme durumu ve isteği Katlanarak artar. Bundan sonra ben öğrenmek istesemde öğrenemem. Misal C# dili derslerine bir ara başlıyordum ve isteğim olmadığına göre 4 yada 5`ci derste bıraktım peşini. Çünkü zihnim açık değil kardeş karmakarışık gibi görünüyor bana göre.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Videolari normal koyun boyle koyarsaniz spam muamelesi görür!

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Öldükten sonra beden çürümeye başlar. O halde yaşam bir kimyasal etkileşim olamaz. Ruh çıkınca bedenden kimyasal etkileşim başlar. Yaşam bir kimyasal etkileşimden ibaret olsaydı, ölüm olmazdı. Farklı şekilde etkileşim sürekli devam ederdi, veya bir son hal bulup, donardı.

Ölen bir kişinin, beden sağlam olsa dahi, tekrar çanlandığını gördünüz mü hiç? Göremezsiniz, çünkü Ruh artık başka bir boyuta göç etmiş. Ve asla bir daha da geri gelmez.

İnanmayanların genel görüşü: Tanrı diye bir şey varsa, neden bana veya bize hizmet etmiyor? O halde yok. Allah kimsenin hizmetçisi yada yardımcısı değil. Sizi eşit yaratmadı, çünkü her biriniz bir bağımsız bireysizniz. Her birininizin kendi kişiliği var. Öyle olmasaydı, bir Koyun sürüsünden hiç bir farkınız olmazdı. Bu hayat'ta her şeyi tadacaksınız. İyiliği de, kötülüğü de göreceksiniz. En son olarak ölümü tadacaksınız.

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
bu ülkede ;
bir din,
bir siyaset,
bir futbol
Halkın eroinidir ver bunları topluma sonra al eline çayı seyret ne kadar eğlenceli tahmin bile edemezsiniz,
açıkça yazmak gerekirse inançlı bir adam Allah (C.C) varlığını kanıtlamak zorunda değildir ,
ama ateist yada inanmayan sürekli bunu araştırıp durur,umarım bulursunuz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ancak din hiçbir şeyi araştırma izni vermez, konular ve maddeler kesindir, değiştirilmesi yasaktır
Yahu şu yorumun sığlığına ve boşluğuna bakar mısınız?

Din dogmatiktir evet neden dogmatiktir çünkü saf doğru olan ve kusursuz olan yaratıcıdan geldğine inanılır.

Din bir inançtır isteyen inanır isteyen inanmaz. Ama sen kalkıp da din dogmatiktir bu yüzden gelişime ve tartışmaya kapalı bu yüzden bilime manidir dersen adama orada dur derler. Din siyasettir, yaşam tarzıdır, yaratıcının insana nasıl yaşayacağını emretmesidir. Bilim ise yaratılanın kavranmasıdır.

Hangi akıl ve hangi zeka ürünü din bilime engeldir diyebilyior hangi dayanakla bunu söyleyebiliyor ben anlamıyorum. İslamiyetin ilk zamanlarında bilim adamı çoktu çünkü islam bilginleri bilimin yaratıcıyı kavrama ve bu sayede imanı kuvvetlendirme aracı olarak görüyordu bu yüzden bilim ilk islam toplumlarında çok ilerledi.

Bilim daha dün doğru dediğine bugün yanlış diyor. Daha 100-200 yıl öncesine kadar dalton denen adam atom bölünemezdir içi doludur diyip sallıyordu ve bu bilim olarak kabul ediliyordu. Bugün noldu atomun parçacağının da parçacığı bulundu.

Sen dinin mükemmel olan yaratıcıdan geldiğine inanan birinin dini konuları tartıştırmadığı için nasıl olurda bilim yapamaz veya dindar biri bilim yapamaza getiriyorsun lafı.

Bakın tekrar diyorum bilim dün doğru dediğine bugün yanlış diyor bugün doğru dediğine yarın yanlış diyebilir kimse bunun garantisin veremez.

High Noon

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Bazı fizikçiler yaratıcı yok diyorlar lawrence krauss quentin smith gibi??
Bence irdelemeye gerek yok eğer güneş batıdan doğar da kıyamet kopmazsa islamiyette büyük soru işaretleri oluşacaktır. O günü beklemek lazım. Açıkçası ben o alametteki batıdan doğma olayının fiziki bir anlam içerdiğini düşünmüyorum.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Çünkü madde ve enerji değişkendir. Din adamı bu duruma Allahın mucizesi diyip olayı kapatır.
Din bilimsel konuların büyük bir çoğunluğuna kesin yargı koymaz insanın yaratılışı gibi konular dışında.
Din şimdi bilimde bir kaç konuya yanlış veya eksik diyor diye din tamamıyla bilime engeldir mi diyorsunuz yani?

O zaman soralım bugün bu ülkede veya din ile yönetlen halkı dindar olan veya dindar olduğunu iddia eden herhangi bir ülkede iyi matematik, iyi fizik öğrenilmesine, teknolojik alet yapılmasına net şekilde karşı çıkan ayet veya hadis var mı elinizde?

Son düzenleyen moderatör:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Yapma be kardeş. Kendin söylemedin mi Bilim araştırdığını dün dediğini bugün kendisi yalanlıyor. Ama Din birşeyi diyip duruyor. Din insanlarının İmam hatiplerin filan Labalatuvar ortamlarında neyiyse araştırdığını gördün mü hiç?
Yahu bana söyle diyorum ben de dinin bilimsel olarak koyduğu dogma şeyleri. İnsanın yaratışı gibi konular müstesnaİ. Müstesna diyorum çünkü dinin konusu insan e bunun hakkında da birşeyler söylesin değil mi?

Türkiyede hangi lisede laboratuvarda araştırma yapıldığını gördün sen? Bütün laboratuvarlar göstermelik. Ben anadolu öğretmende pkudum. İlimdeki fen lisesinden sonraki en iyi ikinci lise. Bir Allahın günü laboratuvarda deney yaptığımı hatırlamıyorum. Laboratuvara inersek de soru bankasından soru çözüyorduk. Öne sürdüğünüz arguman gerçekten komik.

Bunu yanı sıra Türkiye laik bir ülke yani dinsiz. Tamam halkın büyük çoğunluğu müslüman olduğunu beyan ediyor fakat kimin neyi ne kadar yaşayıp yaşamadığı ortada.

Türkiye'de imam hatipler dahil bütün örgün eğitim kurumlarının yönetimi milli eğitim bakanlığının elinde, müfredatlar da onun elinde imam hatiplerin din kısımlarının müfredatı bile onun elinde. Diyanet ile çalışıyorlarsa bilemem o da devlet kurumu zaten.

2 ci yazdığına ithafen ---- Ne bilim Dine nede Din bilime engel filan değildir. Din Engel olsaydı Bilim Adamları bu kadar geliştiremezdi kendilerini. Yada Bilim engel olsaydı Dinlere inanç yokolup giderdi.

3 cü yazdığına ithafen ---- Bilim adamlarının Ayet çıkarmak gibi huyu yoktur. Onlar bilgi paylaşıcıdırlar. Birşeyleri emreden değildirler

Söylenilen şey din bilime engeldir. Yukarıda yazılanlardan açık şekilde bu anlaşılıyor siz oradan atladınız. Din bilime engeldir diyen herkese kaynaksız konuşmamasını ve dinin kaynağı olan ayet ve hadisten delil getirmesini istiyorum olay bu kadar basit.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Kusura bakma kardeş. Din ve Bilimin ne anlama geldiğini öğrende sonra gel şu konuya.
Ben yatıyorum yoksa işe gecikicem sabah. Herkese hayırlı geceler. Tartışma çıkarmayın haa forumumuz saygılı forum. Bir-birinizi sözle incitmeyin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Din basbaya siyasettir. Bunun başka bir izahı yoktur.

Siyaset insan ve devlet yönetme sanatıdır. Din de insalara öğüt ve emirdir onları yönetme amacıyla indirilmiştir.

Çünkü dostum bilim deneme yanılmaya dayanır ve kör kütük bir şeyi yasa olarak kabul etmez.

Kör kütük dediğin şey nedir? Örnek getir de ona göre tartışalım.

İbadet etmek mi bilimin konusudur abdest mi bilimin konusudur yoksa tuvalete nasıl girip çıkacağın, nasıl yemek yiyeceğin yani daha da uzatılabilecek adap kuralları mı bilimin konusudur.

Açık açık din araştırmaya izin vermez kesindir dogmatiktir mealinde bir cümle kurmuşsun ben de sana açık açık soruyorum. Bana bu ülkede yaygın olan islamın kaynağı olan ayet ve hadisten araştırmaya net şekilde karşı çıkan, bilime karşı çıkan bir delil bekliyorum. Dinin insan ile ilgili konuları dışında bilimsel konularda verdiği kesin bir hükmü getir tartışalım diyorum.

Dinin ise kesin kuralları vardır ve genişletilemez

Konu din ve bilim sen dinin kendi kurallarının genişletilemez olduğunu söyleyerek konuyu sadece dine çekiyorsun. E herhalde din genişletilemez olacak çünkü dine inanlar dinin kurallarının zaten en kusursuz olan yaratıcıdan geldiğine inanıyor da genişletilemez diyor. Peki bunun bilimsel araştırmalarla ne alakası var?
O yüzden boş bir tartışmaya girmeden önce lütfen araştırma yapın, bilimin ve dinin farklılıklarını bilin.
Burda da kendin diyorsun dinin ve bilimin farklılıklarını bilin. Bir parçasını alıntıladğım yorumunda bazı cümleler şunlar

Çünkü din bize kesin ve değiştirilemez maddeler sunar, hal böyle olunca bilimsel olarak kanıtlanamayan veriler dahi gün yüzüne çıkınca insanlar arasında tartışmalar gerçekleşir. Çünkü gözü kapalı iman ettiğin zaman bu bilimin ve insanların zararına olur
Ben buna bir örnek istiyorum.

İnanıp inanmamakta herkes özgür. Herkes yorum yapmakta da özgür. Herkes birşey iddia etme özgürlüğüne de sahip ama kaynakları ve delillerini sunduğu sürece.
. Eğer ki düşündüğün gibi din siyaset olursa, ki olduğunu farz edelim göreceğinizden pek emin değilim ancak; İran İslam Cumhuriyeti olmuş oluruz.
İran islam cumhuriyeti dediğin ülkede şeriat yasaları zenginlere geçmiyor biliyor musun?
Bugün dünyada tam manasıyla şeriatı uygulayan bir ülke var mı sence? Bence yok.
Ben ülkeye şeriat gelsin şu gelsin diyenlerden de değilim. Bu halk şeriat falan istemiyor. Şeriat isteyen adam önce kendi içinde şeriatı sağlar. Gördüklerimiz o yönde değil.

Dediğim gibi siyaset insanı ve devleti yönetme işidir.. Din ise insana inmiş, insana emredilmiş onu yönetmeyi amaçlıyan bir yapı. Yani basbaya siyaset.

Din siyaset değildir diyenlere gülüyorum sadece. Sizin anladığınız şekilde dini siyasete alet etmek deyimi tamamıyla yanlış bir deyim dini çıkarlarına alet etmek çok daha doğru bir şey.
Din ve devlet işleri birbirinden ayrıdır ve karıştırılmamalıdır.
Devlet nedir? İnsanların kendilerini yönetmesi için kurduğu yapı. İnsanları yönetmek için gönderilen din nasıl devlet işlerinden ayrı olabiliyor? Bakın ordan biri atlayıp bana yok lakiklik düşmanı yok cumhuriyet düşmanı diyecek. Ülke işleriyle gerçekten uğraşmıyorum ve ayrıca şuanki kurulu düzen ile ilgili olumsuz veya olumlu bir yorumum yok ben işime bakarım.

Herkes hak ettiği ve istediği şekilde yönetilir. Çünkü yöneticiler yine bu halktan çıkıyor. Bu halk böyle yönetilmeyi ve bu şekilde yaşamayı istiyorsa benim bir itirazım olmaz zaten de yok.

Yani sırf sen Müslümansın diye Din Siyasettir dersen ve Müslümanlığını siyasetine bağdaştırırsan, Hristiyanların, Yahudilerin, Hindusitlerin, Budistlerin, Ateislerin ve daha nice dine iman eden milyonlarca insanın yasal haklarını taciz etmiş olursun.
Din siyasettir konusunu tekrar açıklamaya gerek yok ben neyi kast ettiğimi açık açık yukarıda izah edebildğimi düşünüyorum.

Ayrıca dediğim gibi biz şuan laik bir ülkedeyiz(hoş nasıl laik ülkedeysek devletin resmi din kurumu var(diyanet)) ve ayrıca laiklik kelimesinin ne kadar din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gibi basit bir cümleyle açıklanamayacağına ve anayasada bu açıklanmadığı için bir boşluk olduğunu düşünsem de bizim ülkemizdeki din anlayışını ilk 3 madde de bulunan laiklik değil anayasanın 24. maddesi daha çok açıklıyor bence.

Yani uzun lafın kısası kimseyi kısıtlama derdinde değilim. Mevcut yasalara karşı olumlu veya olumsuz tavrım yok ve yukarıda değim gibi Herkes hak ettiği ve istediği şekilde yönetilir şeklinde düşünüyorum.

Bu son yorumum daha da bu konuşmayı devam ettirmeyi düşünmüyorum bilginize.

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
abi laiklik nedir?

araştırdım ama hiç bi şey anlamadım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Laiklik devlet işlerinin dinden ayrilmasi dinsizlik değil.

siyasi anlamı devlet ve din işlerini ayırma diye geçer motomot düz mantıkta bildiğin ateistliğin kurallar dahilinde yazılanı.
Öyle bişey değil devlet işleri ile din işlerinin ayrilmasi devletin dini olmaz insanlarin dini olur cahil cahil yaziyon.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
şu videoyu izleyin

celal şengöre bir çok populer dinci argümanını direk çürütüyor burada

bayındır denen safsatacı din bilimden üstündür diye bir laf kuruyor

celal şengörde uçuruyor.

evrime big bange inanmıyorsunda ama süleymanın halıyla uçtuğuna inanıyorsun ne iş ?

ayrıca ülkedeki eğitim seviyesini görünce utanırsınız

ben lise sondan itibaren bir sürü evrim kitabı okuyup bitirdim celal hocayı az çok anlıyorum burada

ama oradaki insanlar ona bile gayret sarfetmiyor çok alakasız kişiler var

birisi çıkıp komunizm devrim dedi o derece ilgisiz kişileri almışlar

Selahattiinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Konuyu kapat admin bi soru sorduk sorduğuna pişman ettirme bizi :D