Selahattiinn
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Bazı fizikçiler yaratıcı yok diyorlar lawrence krauss quentin smith gibi??
Ya bu sorulara cevap veremem ancak Allah'ın varlığına tün kalbimle inanıyorum. Evrendeki bu kadar denge, bir patlama ile olacak iş değil.Bazı fizikçiler yaratıcı yok diyorlar lawrence krauss quentin smith gibi??
Dostum bilim, her zaman dinden ayrı işler. Bir profesörün seminerine katılmıştım kendisiyle kısa bir muhabbet şansım olmuştu ve bana şöyle demişti; "Bu odaya giriyorsan, dinini kapıda bırakacaksın." Açıkçası biraz şaşırmıştım ilk başlarda, daha sonra anladım. Çünkü din bize kesin ve değiştirilemez maddeler sunar, hal böyle olunca bilimsel olarak kanıtlanamayan veriler dahi gün yüzüne çıkınca insanlar arasında tartışmalar gerçekleşir. Çünkü gözü kapalı iman ettiğin zaman bu bilimin ve insanların zararına olur. Allah cidden var mıdır bilmem ama, potansiyelimize ulaşıp, dinimizi kendi içimizde yaşamamız herkes için en doğrusu oluyor.
Sadece islamın denemez ancak bildiğim kadarıyla dinlerin bilim ile karşı karşıya kaldığı birçok durum mevcut;Merak ettiğim için soruyorum İslamın bilim ile karşı karşıya kaldığı bir konu var mı?
sonsuz, başı olmayan vb gibi ifadeleri insan beyni anlamakta zorlanıyor. allah ı da biri yaratsa onu da kim yarattı diye sürer bu sorular.Her zaman düşünmüşümdür Allah var ama onu kim yarattı illa birisinin yaratması gerekmiyor mu?
Konuya tuz sepelim biraz. Satanist filanda değilim sadece müsülman kardeşlere baya garip bilgi paylaşmak isterim. Bir satanist kitapı okumuştum uzun müddet önce. Çok garip bir kitaptı Bilim tarzında Müslüman ve Hristiyan Din`lerinin yazdığı olayları çürütyordu. Ve olayların gerçekliğini inkar etmiyordu Kitap girişinde ilk başta şöyle yazıyordu.
Başlangıçta insan yoktu. İnsan yokken, Tanrılar da yoktu. Neye göre tanrıdır bir tanrı? İnsan yoksa ve kul yoksa ve onu tanrı olarak bilen bir varlık yoksa tanrı olamaz hiç bir varlık. Bu yüzden, Tanrılar yaratmışlarken insanı, insanda yaratmıştır kendi tanrılarını.
Hatta Nedense Şeytan dediğiniz metafiziği varlık cennetin nasıl bir yer olduğu ve Cennet elmasının ne olduğunu bile yazıyor. Hehe![]()
Müsülmanlar için bayağı şaşırtıcı olmasa gerekKitap Öyle olaylara değiniyor ki insan kendini aldatılmış gibi hissediyor nedense.
Kitapı özet geçeyim biraz. Tanrıların kendi boyutundan evrenimize açılmış kapı sonucu dünyayı farketmesi + cennet bahçesi alanı oluşturulması + Tanrıların evrenimize ziyareti uzun müddet gelip gitmeleri + Bazı Tanrıların karşıdurması ve isyanı sonucunda en güçlü Tanrının ona katılan diğerlerinin enerjisini yutması + Bunun sonucu Tanrılar konseyinin kararına göre Evrenimize açılmış Tanrılar Diyarının kapısının kapanmasına göre Bizim bildiğimiz İki tanrısal gücü olan metafiziği varlığın bu diyarda sıkışıp kalması ve kiyamet gününe kadar savaşacaklarını belirten kitap...
Kitapların hepsini bir İnsan yazdığına göre pekte şeyetmiyorum ben. Amma güzel hikayesi var haa. Ölmeden okunması hayata biraz aksiyon katar.![]()
Ola ki o dedikleri doğru olsun diyelim,inançlı olanlar yanılıyor olsun yada başka bir şey olsun herhangi bir şey ,Bazı fizikçiler yaratıcı yok diyorlar lawrence krauss quentin smith gibi??
Bir de sadece Ateist bilim adamları varmış gibi davranıyorlar ya, onlar beni deli ediyor.Ola ki o dedikleri doğru olsun diyelim,inançlı olanlar yanılıyor olsun yada başka bir şey olsun herhangi bir şey ,
Ya biz haklı isek yani tüm inananlar ,Bu kadar kitap inmiş Tek bir Allah'a (C.C) Hak din İslam adına herkez yanılıyor olabilir mi? Tüm inanlar yanılıyor mu?
Bırak biz deli olalım Allah'a(C.C) varsın onlar akıllı olsun ,ben dokuz köyden kovuldum sıkıntı yapmıyorum,doğruları algılamak zor olsa gerek .Bir de sadece Ateist bilim adamları varmış gibi davranıyorlar ya, onlar beni deli ediyor.
![]()
İslam'ın Altın Çağı dönemi bilim insanları listesi - Vikipedi
tr.wikipedia.org
O zaman senin dahili organın içinde milyonlarca insan hücresi yaranıyor. Sözüne göre sende yaratıcısın? Sen bilerekten mi yaratıyorsun içindeki insanların ilkin çağını? Yani canlı organizmaları.Benim hiç sevmediğim ve Technopat'ta 2 kez ban yememin sebebi olan bu konu.Şöyle düşünmeni öneririm:
Sanatı yapan kişi illaki vardır, peki biz de o zaman birisi tarafından yaratıldık.