Allah gerçekten var mı?Büyük Patlama için başka nedenler olabilir mi?eğer sebep yoksa, nereden geldi?orada başka evrenler var mı?

Selahattiinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bazı fizikçiler yaratıcı yok diyorlar lawrence krauss quentin smith gibi??

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Dostum bilim, her zaman dinden ayrı işler. Bir profesörün seminerine katılmıştım kendisiyle kısa bir muhabbet şansım olmuştu ve bana şöyle demişti; "Bu odaya giriyorsan, dinini kapıda bırakacaksın." Açıkçası biraz şaşırmıştım ilk başlarda, daha sonra anladım. Çünkü din bize kesin ve değiştirilemez maddeler sunar, hal böyle olunca bilimsel olarak kanıtlanamayan veriler dahi gün yüzüne çıkınca insanlar arasında tartışmalar gerçekleşir. Çünkü gözü kapalı iman ettiğin zaman bu bilimin ve insanların zararına olur. Allah cidden var mıdır bilmem ama, potansiyelimize ulaşıp, dinimizi kendi içimizde yaşamamız herkes için en doğrusu oluyor.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,646
Milyonlarca canlı içerisinde neden sadece insanlar konuşabiliyor? Birşeyler üretebiliyor? Yok edebiliyor Hatta dünyanın dengesini bozabiliyorlar? Neden tek ispatlanabilen yaşam sadece dünyadadır? Neden herşey tesadüfse başka gezegenlerde yaşam bulunamadı? Bütün gezegenlerin ip gibi bir yörüngede gezinmesini kim ayarladı? Neden sadece dünyada canlıların yaşamına uygun sıcaklık ve atmosfer var? Bütün kainatı Allah yaratmıştır. Bütün canlıları insanlığın hizmetine vermiştir. Onların etinden sütünden derisinden vs yararlanmamızı sağlamıştır. Diğer cansız maddeleride örneğin altın, demir, petrol vs gibi materyalleri yine hizmetime vermiş bunlardan çeşitli üretimler yapmamızı sağlamıştır. Ve tüm bunlar karşılığında kendisine ibadet etmemizi gönderdiği peygambere inanmamızı ve şükretmemizi istemektedir. Allah afedersiniz kıçımın kenarı bilim adamının yok demesiyle yok olmaz.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,961
Dostum bilim, her zaman dinden ayrı işler. Bir profesörün seminerine katılmıştım kendisiyle kısa bir muhabbet şansım olmuştu ve bana şöyle demişti; "Bu odaya giriyorsan, dinini kapıda bırakacaksın." Açıkçası biraz şaşırmıştım ilk başlarda, daha sonra anladım. Çünkü din bize kesin ve değiştirilemez maddeler sunar, hal böyle olunca bilimsel olarak kanıtlanamayan veriler dahi gün yüzüne çıkınca insanlar arasında tartışmalar gerçekleşir. Çünkü gözü kapalı iman ettiğin zaman bu bilimin ve insanların zararına olur. Allah cidden var mıdır bilmem ama, potansiyelimize ulaşıp, dinimizi kendi içimizde yaşamamız herkes için en doğrusu oluyor.

Merak ettiğim için soruyorum İslamın bilim ile karşı karşıya kaldığı bir konu var mı?

Reaksiyon puanı
5,173
Tanrıya inanan bilim insanlarıda var inanmayanıda var. Bilim ile din arasında somut bir bağlantı olsaydı ya tüm bilim insanları ateist yada tüm bilim insanları tanrıya inanır olurdu.

Bilimden yola çıkarak ne tanrıyı kanıtlayabilirsin nede inkar edebilirsin...

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
“Her şey yok olduğunda gene O var olacak...” tan maksat, kıyamet kopup her şey yok olduktan sonra yine Allah’ın var olmaya devam edeceği gerçeğidir. Bu ifadenin böyle kullanılması, “Yerin üstünde olan herkes fanidir. Ancak senin azamet ve kerem sahibi Rabbinin Zatı baki kalır.”(Rahman, 55/26-27)

Bu konuda önemli olan nokta şudur: Cennet ve cehennem ebedidir, insanlar da o iki yerden birinde ebedî olarak kalacaklardır. Ancak, bunların ebediliği bağımsız, müstakil bir ebedilik değildir. Bunlar, ancak Allah’ın onları ibka etmesiyle bakileşir, onları ebedileştirmesiyle ebedileşirler. Halbuki bağımsız olarak tek başına bâkî olan yalnız Allah’tır. Bu sebeple, mutlak olarak ebedilikten ve bekadan söz edildiği zaman, bu vasıf sadece Allah’a verilir.

İlgili ayetin meali şöyledir:

“0, evvel ve âhir, zahir ve bâtındır. O her şeyi bilir.“ (Hadid, 57/3)

Ayette zikredilen "evvel, âhir, zahir, bâtın" isimleri Hz. Peygamber (asv)'in, Allah'ın doksan dokuz isminin sayıldığı "esmâ-i hüsnâ" ile ilgili hadisin yanı sıra, onun şu şekilde başlayan bir münâcâtında da yer alır:

"Allahım! Sen evvelsin, senden önce olan yoktur; sen âhirsin, senden sonra da hiçbir şey yoktur. Sen zahirsin, senden daha açık ve üstün olan yoktur; sen bâtınsın, senden daha gizli ve senden öte hiçbir şey yoktur..." (Müslim, Zikr 61; Tirmizî, Da'avât 19)
Bu isimlerin anlamları kısaca şöyledir:

a) Evvel: Allah Teâlâ kadîmdir, ezelîdir; varlığının başlangıcı yoktur; O, her şeyin başlangıcı ve başlatıcısıdır.

b) Âhir: Allah Teâlâ bakîdir, ebedîdir, varlığının sonu yoktur; her şey sonludur ve sonunda O'na ulaşmak üzere vardır.

c) Zahir: Allah Teâlâ'nın varlığı ve varlığının kanıtları, kudretinin eserleri açıktır. O açıkta olanları bilir; üstündür, yücedir, hikmet sahibidir.

d) Bâtın: O'nun zâtının mahiyeti gizlidir, yaratılmışlarca bilinemez; gözler O'nu göremez, akıllar O'nu idrak edemez, muhayyileler O'nu kuşatamaz. O ise bütün gizlilikleri bilir, her şeye nüfuz eder.

Bu Âyeti "O Evvel'dir, Âhir'dir, Zâhir'dir, Bâtın'dır" veya "O Evvel, Âhir, Zâhir ve Bâtın'dır" şeklinde de çevirmek mümkündür.

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Merak ettiğim için soruyorum İslamın bilim ile karşı karşıya kaldığı bir konu var mı?
Sadece islamın denemez ancak bildiğim kadarıyla dinlerin bilim ile karşı karşıya kaldığı birçok durum mevcut;
Mesela bilim araştırmaya ve yeni deneylere dayalı olarak kesin bilgilerin insanlara duyurulma durumudur. Ancak din hiçbir şeyi araştırma izni vermez, konular ve maddeler kesindir, değiştirilmesi yasaktır. Bu konuda dini kitapların öncelerinde insanların kendi mezhepleri doğrultusunda kendi aleyhlerinde değiştirildiği gerçeği ortaya konmuştur. Demem o ki bilim deney yanılma yöntemlerine dayalı iken din tek bir konu üzerinde tek bir şart ve tek bir cevap koşar, deneme ve yanılma yoktur. Din ile bilimin en çok karşı karşıya geldiği durum budur.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
İşte buna bilim dini denir.

Bakın herkes bir şeye inanır. Herkesin bir dini vardır. Dinsizlik diye bir şey yoktur. Bazısı alemlerin Rabbinin indirdiği dine inanır, bazısı bilim adamlarını oluşturduğu bilim dinine inanır, bazısı özgürlük dinine inanır, ama herkes bir şekilde inanır.

Halbuki bugünkü bilim, 10 sene önceki "bilimsel olarak ispatlanmış" şeyleri reddetmekte gayet cüretkar. Dün A denilen şeye bugün B diyor bilim. Ama bak, Allah'ın kitabı 1400 yıldır aynı şeyi söylüyor. Ve 1400 yıldır da kimse "bunun şurası modern bilime aykırıdır." diyemiyor.

Kur'an 1400 yıl önce "Göğü de biz gücümüzle bina ettik ve biz onu genişletmekteyiz. " dedi. (Zariyat suresi, 47)

Peki bilim evrenin genişlediğini ne zaman keşfetti?

Biz bunları konusunca bazı arkadaşlar muhtemelen bizi "bağnaz, taassub sahibi" falan diyordur, biliyorum. Ama unutmamak gerekir, bilimi de Allah yaratmıştır ve hiçbir şey O'nun bilgisinden azade değildir.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Diğer konuya yazdım bunu ve bu konuyada cukk oturdu diye burayada kopyalıycam.

Ben biraz Materyalist düşünceye sahibim. Maddesel ve etkileşime göre bakarım herşeye. Yaratıcı bana göre İki zıttı enerjinin bir araya gelmesi sonucunda oluşabilecek yeni bir şeyi yaratabilen küvvetlere söylenir.
Ve nedense Bu evrende Bir enerjinin yada söylenebilen tüm terimlerin Bir zıttı bulunmakta.

Olaya dahildir ilk önce Baba ve Anne. Zıttı küvvetlerin yarattığı çocuk.
Manyetik + ve - tarafı. Ve bu zıttı olan küvvetin Yarattığı olmazsa olmaz Elektrik. Belki daha çok özelliği var ama basit örnek bu.
Soğuk ve Sıcak henüz bu küvvetlerin bir araya gelmesi sonucu bir sağlam örnek veremem. Çünkü olay çok karmakarışık sonuca varılır ve maddesel olan herşeye etki edebilen güce sahipler :D

İnsanın Vücudu bile ikitaraflı. Bir taraf erkek, bir taraf dişi. Beyinden tut Her aksi tarafı olan organa böyle. Yani içimizde oluşabilecek afadersiniz bu söze göre Spermleri bile erkek ve dişi olan Ta**akların çiftleşmesi sonucu ortaya çıkabiliyor.

Eğer bir Ta**ak sağlam değilse O erkeğin çocuğu olamaz hiçbir zaman.

Evrenimiz de Ya Erkek Yada Dişi bir canlı. Bu çıkarıma vardım

İKİ Zıttı enerjinin olması yaratıcının tek bir enerji olduğu İddiasını çürütüyor. Ve İKİ yaratıcının sonucuna varılır.
(Bana göre) Sonuç İki yaratıcı var. :D

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,561
materyalistim ama tasavvuf ilgimi çekiyor. tasavvufun genel öğretisi sicim teorisinin insanın ruhani yanıyla harmanlanmış bir hali gibi sanki. henüz girişemedim ama genişçe vakit ayırmayı düşünüyorum. bütünlük ve bir olma metaforu bildiğin sicim teorisinin özü.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Her zaman düşünmüşümdür Allah var ama onu kim yarattı illa birisinin yaratması gerekmiyor mu?

Reaksiyon puanı
5,173
Benim takıldığım nokta Allahın var olması yada olmaması değil.

Eğer Allah yoksa ben Allaha inanarak hiçbir şey kaybetmeyeceğim ama eğer ki Allah varsa o zaman inanmayanları genişçe bir cehennem bekliyor.

Mantıkla bilimle dini açıklamaya çalışan insanlar malesef bu mantığı bile kuramayan insanlar.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Konuya tuz sepelim biraz. Satanist filanda değilim sadece müsülman kardeşlere baya garip bilgi paylaşmak isterim. Bir satanist kitapı okumuştum uzun müddet önce. Çok garip bir kitaptı Bilim tarzında Müslüman ve Hristiyan Din`lerinin yazdığı olayları çürütyordu. Ve olayların gerçekliğini inkar etmiyordu Kitap girişinde ilk başta şöyle yazıyordu.

Başlangıçta insan yoktu. İnsan yokken, Tanrılar da yoktu. Neye göre tanrıdır bir tanrı? İnsan yoksa ve kul yoksa ve onu tanrı olarak bilen bir varlık yoksa tanrı olamaz hiç bir varlık. Bu yüzden, Tanrılar yaratmışlarken insanı, insanda yaratmıştır kendi tanrılarını.

Hatta Nedense Şeytan dediğiniz metafiziği varlık cennetin nasıl bir yer olduğu ve Cennet elmasının ne olduğunu bile yazıyor. Hehe :D

Müsülmanlar için bayağı şaşırtıcı olmasa gerek :) Kitap Öyle olaylara değiniyor ki insan kendini aldatılmış gibi hissediyor nedense.

Kitapı özet geçeyim biraz. Tanrıların kendi boyutundan evrenimize açılmış kapı sonucu dünyayı farketmesi + cennet bahçesi alanı oluşturulması + Tanrıların evrenimize ziyareti uzun müddet gelip gitmeleri + Bazı Tanrıların karşıdurması ve isyanı sonucunda en güçlü Tanrının ona katılan diğerlerinin enerjisini yutması + Bunun sonucu Tanrılar konseyinin kararına göre Evrenimize açılmış Tanrılar Diyarının kapısının kapanmasına göre Bizim bildiğimiz İki tanrısal gücü olan metafiziği varlığın bu diyarda sıkışıp kalması ve kiyamet gününe kadar savaşacaklarını belirten kitap...

Kitapların hepsini bir İnsan yazdığına göre pekte şeyetmiyorum ben. Amma güzel hikayesi var haa. Ölmeden okunması hayata biraz aksiyon katar. :D

Reaksiyon puanı
66
Her zaman düşünmüşümdür Allah var ama onu kim yarattı illa birisinin yaratması gerekmiyor mu?
sonsuz, başı olmayan vb gibi ifadeleri insan beyni anlamakta zorlanıyor. allah ı da biri yaratsa onu da kim yarattı diye sürer bu sorular.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuya tuz sepelim biraz. Satanist filanda değilim sadece müsülman kardeşlere baya garip bilgi paylaşmak isterim. Bir satanist kitapı okumuştum uzun müddet önce. Çok garip bir kitaptı Bilim tarzında Müslüman ve Hristiyan Din`lerinin yazdığı olayları çürütyordu. Ve olayların gerçekliğini inkar etmiyordu Kitap girişinde ilk başta şöyle yazıyordu.

Başlangıçta insan yoktu. İnsan yokken, Tanrılar da yoktu. Neye göre tanrıdır bir tanrı? İnsan yoksa ve kul yoksa ve onu tanrı olarak bilen bir varlık yoksa tanrı olamaz hiç bir varlık. Bu yüzden, Tanrılar yaratmışlarken insanı, insanda yaratmıştır kendi tanrılarını.

Hatta Nedense Şeytan dediğiniz metafiziği varlık cennetin nasıl bir yer olduğu ve Cennet elmasının ne olduğunu bile yazıyor. Hehe :D

Müsülmanlar için bayağı şaşırtıcı olmasa gerek :) Kitap Öyle olaylara değiniyor ki insan kendini aldatılmış gibi hissediyor nedense.

Kitapı özet geçeyim biraz. Tanrıların kendi boyutundan evrenimize açılmış kapı sonucu dünyayı farketmesi + cennet bahçesi alanı oluşturulması + Tanrıların evrenimize ziyareti uzun müddet gelip gitmeleri + Bazı Tanrıların karşıdurması ve isyanı sonucunda en güçlü Tanrının ona katılan diğerlerinin enerjisini yutması + Bunun sonucu Tanrılar konseyinin kararına göre Evrenimize açılmış Tanrılar Diyarının kapısının kapanmasına göre Bizim bildiğimiz İki tanrısal gücü olan metafiziği varlığın bu diyarda sıkışıp kalması ve kiyamet gününe kadar savaşacaklarını belirten kitap...

Kitapların hepsini bir İnsan yazdığına göre pekte şeyetmiyorum ben. Amma güzel hikayesi var haa. Ölmeden okunması hayata biraz aksiyon katar. :D

Bu mesajını okuyunca aklıma önceden izlediğim bi film geldi.adını hatırlayamadım ama yer yüzünde adaleti sağlasın diye melekler gönderilmiş.yine de düzelmeyince bir melek daha gönderilmiş. yeni melek eskileri buluyor. kimi beyaz kadın ticareti ile uğraşıyor kimi ücretli hayat arkadaşlığı yapıyor felan...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
İnsan her tür bilgi ve beceriden yoksun doğar ve kendisinden önce dünyaya gelmiş olanlardan buradaki hayat şartlarını öğrenir. Ve her nesil, bir sonrakinden öğrendiklerine kendi bir şeyler katarak, ortak bilgi birikimini artırır. Bunun için araştırır. Araştırarak ala öğrenemeyeceği şeyleri de insan oğluna din haber verir. Çünkü ölümün ötesini ne görebiliriz, ne de tahmin edebiliriz. Evrende küçücük bir nokta üzerinde yaşıyoruz ve küçücük bir icat bulduğumuzda kendimizi tanrılaştırıyoruz. Oysa evrende bir hiç olma ötesine hiç bir zaman varamayacak kadar aciz yaratıklarız.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Yaratılan şey ilah olamaz, çünkü yaratılmış olursa eksik ve kusurlu olur, bu nedenle Allah "yaratılmamış olan"dır.

Emin_Arda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Allah'ın varlığını kanıtlamak ve İslam'ın doğru Din olduğunu kanıtlamak için Kur'an-ı Kerim'e bakmak gerekir. Eğer Kur'an'ın İlahi Kitap olduğunu kanıtlarsak İslam'ın da Hak Din olduğunu kanıtlamış oluruz.

“İki denizi birbirlerine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.” (Rahman Suresi 19-20)
Bu Ayette günümüzden 1400 yıl öncesinden bilimsel bir gerçek haber veriliyor. Atlas Okyanusu ve Akdeniz'in birbirine karışmaması.O dönemlerde böyle bir bilgiyi kim bilebilir?

“Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz.” (Zariyat, 51/47)
Evren'in genişlediğini 1400 yıl öncesinden haber veren bir Ayet.

“Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir.” (Yasin, 36/38)
“Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratan O’dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.” (Enbiya, 21/33)
Güneş'in hareket ettiğini haber veren Ayetler.

Ben burada sadece 4 Ayet örneği verdim eğer araştırırsan böyle bir sürü Ayet bulabilirsin. Yahudilik-Hristiyanlık-İslam bunların üçü de Allah'ın Din'i, ilk ikisi insanlar tarafından değiştirildiğinden Allah İslam'ı gönderip korumuştur. Çin'deki Putperest Dinleri veya Çoklu Tanrı Dinlerini açıklamıyorum bile ne kadar saçma olduklarını hepimiz biliyoruz. :)
Yoksa Onlar bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa O Yaratıcı kendileri midir? Yoksa yeri ve göğü onlar mı yarattılar? Hayır! Onlar düşünüp hakikati anlamazlar. (Tur Suresi, 35/36)

Son düzenleme:

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
Bazı fizikçiler yaratıcı yok diyorlar lawrence krauss quentin smith gibi??
Ola ki o dedikleri doğru olsun diyelim,inançlı olanlar yanılıyor olsun yada başka bir şey olsun herhangi bir şey ,
Ya biz haklı isek yani tüm inananlar ,Bu kadar kitap inmiş Tek bir Allah'a (C.C) Hak din İslam adına herkez yanılıyor olabilir mi? Tüm inanlar yanılıyor mu?Tüm indirilmiş Kitapları tasdik eden Tüm gelen peygamberlerin adı geçen Kuran-ı Kerim yalnış olabilir mi?
Ben kendi adıma diyebilirim ki koskoca bir HAYIR.

Emin_Arda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Ola ki o dedikleri doğru olsun diyelim,inançlı olanlar yanılıyor olsun yada başka bir şey olsun herhangi bir şey ,
Ya biz haklı isek yani tüm inananlar ,Bu kadar kitap inmiş Tek bir Allah'a (C.C) Hak din İslam adına herkez yanılıyor olabilir mi? Tüm inanlar yanılıyor mu?
Bir de sadece Ateist bilim adamları varmış gibi davranıyorlar ya, onlar beni deli ediyor.

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,561
aslında asıl sorun dayatma. yoksa birilerinin bir şeye inanmasının zararı yok kimseye. muza tapan adamın da kendince sebepleri vardır, reenarkasyona inananın da. dayatmadan çıkıyor bütün sorunlar.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Sorun, inanmayanların inanmadıkları için çok şey bildiklerini sanması ve akıl hocalığına kalkışması.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,872
Benim hiç sevmediğim ve Technopat'ta 2 kez ban yememin sebebi olan bu konu. :D Şöyle düşünmeni öneririm:

Sanatı yapan kişi illaki vardır, peki biz de o zaman birisi tarafından yaratıldık.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Ne yazık ki, böyle şeyler hakkında türkçe kaynaklar sana yetmiyecektir. Hem aşırı fazla yalan var full yalan dolu bir yer türk kaynakları senin ingilizce kaynaklara bakman gerekiyor bu şeyler hakkında.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Bence evreni kim yarattı, evren nasıl başladı, insanoğlu daha bu tür soruları kavrayabilecek kadar gelişmedi ve bilemezde. Dinler ise insana saçma gibi geliyor, eşitlik kavramlarından bir haber çoğu din. Ahirette adalet olacağını vaat ediyor fakat, aynı zamanda doğuştan yanma garantisi veriyor. Bebekler doğduğunda günahsız saf sözde fakat bazı bebekler genetik hastalıklarla doğuyor. Tanrıya inanlara zülm ediliyor fakat tanrı kılını kıpırdatmıyor, açlıktan ölen bir sürü insanlar var, onların dualarına ne oluyor? Özgür irademiz var diyor fakat, aynı zamanda gelecekte neler olacaklarını biliyor. E bak tüm anlam akışı bozuldu, bu kitabın şimdi bir insanın yazabileceği kitaptan ne farkı kaldı?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Benim hiç sevmediğim ve Technopat'ta 2 kez ban yememin sebebi olan bu konu. :D Şöyle düşünmeni öneririm:

Sanatı yapan kişi illaki vardır, peki biz de o zaman birisi tarafından yaratıldık.
O zaman senin dahili organın içinde milyonlarca insan hücresi yaranıyor. Sözüne göre sende yaratıcısın? Sen bilerekten mi yaratıyorsun içindeki insanların ilkin çağını? Yani canlı organizmaları.

Ortam tam bir kaos ortamıdır emin ol. Seni yaratanın senden bile haberi yoktur bu duruma göre.

Herşey istemsizce yaranıyor kardeş. İlla bir üstün zekanın bana yaranmalısın demesiyle ben yaranmadım.
Yani bir üst boyuttakı olay patlak verirse tüm evren direk çöker. Misal Baba olabilecek insan kazaya uğrar ve içindeki tüm taşıdığı canlılarda onunla birlikte toprağa gömülüverir. En kaba misalım bu benim

Tüm evreni ve gezegelerin sadece ol demekle yarattı söyleyenlerden uzak kaçarım. Çünkü herhangi bir Olay Başka Olayı çekerek bir şeylere sebep oluyor.

Soru sorsanız ki -- Peki biz neden dünyaya geldik. Niçin geldik?
Ben derim ki -- Sadece hayatta kalmak için sıcacık olan yerler bizi ölmeye koymuyordu.
Sonunda dünyaya göz açtık ve durum ne? Yine olay aynı :)
Güneş sıcağının etrafında dönen ılık bir gezegen ve Güneşin bir gün söneceğinden korkan yaratıklar :(

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,872
Bu konuda fazla sözüm yoktur. :)