Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam anlamadım istediğim miktarda alacağım ama ürün çeşidi en fazla 5 mi olacak yıl içinde o zaman benim şuan 2 ürün siparişim oldu 6 tane daha var 1 tanesi gelmeyecek mi ?
Hocam yok sipariş miktarı olarak 5 tane yani 5 paket gelmesi konu. Gümrük ve Ticaret Kanununda da geçiyor bu 5 tane ürün alınabileceği ancak bu pek uygulanmıyor. Çünkü ürünlerin çoğu takipsiz geliyor, ancak takipli gelse dahi ona dikkat etmiyorlar gümrükte.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam anlamadım istediğim miktarda alacağım ama ürün çeşidi en fazla 5 mi olacak yıl içinde o zaman benim şuan 2 ürün siparişim oldu 6 tane daha var 1 tanesi gelmeyecek mi ?
Hocam yok sipariş miktarı olarak 5 tane yani 5 paket gelmesi konu. Gümrük ve Ticaret Kanununda da geçiyor bu 5 tane ürün alınabileceği ancak bu pek uygulanmıyor. Çünkü ürünlerin çoğu takipsiz geliyor, ancak takipli gelse dahi ona dikkat etmiyorlar gümrükte.

mustafaaaaaaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar ptt niye kapıya ürünü bırakıp gidiyo?
Biri alsa sorumlusu biz mi oluyoruz ?
insan kapıyı çalar ya

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hocam bir şey daha sormak istiyorum mesela ürün takipsiz satıcının feedback sayısı yüksek ama ürün 60 gün içinde gelmedi süre doldu dispute açarsak para iadesi mümkün olabilir mi?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
insan kapıyı çalar ya
Ürünler takipsiz olunca kapıyı çalıyorlar, bulamazlarsa komşu veya kapıya bırakıp gidiyorlar. Şikayeti: https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp buraya bildir, bir daha bırakmazlar.

insan kapıyı çalar ya
Ürünler takipsiz olunca kapıyı çalıyorlar, bulamazlarsa komşu veya kapıya bırakıp gidiyorlar. Şikayeti: https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp buraya bildir, bir daha bırakmazlar.

Hocam bir şey daha sormak istiyorum mesela ürün takipsiz satıcının feedback sayısı yüksek ama ürün 60 gün içinde gelmedi süre doldu dispute açarsak para iadesi mümkün olabilir mi?
Olur. Zaten dispute açtığınız zaman satıcıya mesaj gidiyor. feedbackleri yüksek olan satıcılarda olumsuz yorum almamak için kabul ediyorlar para iadeleri. Ayrıca kabul etmese bile opendispute açarsınız ve aliexpress karar verir iade edilip edilmeyeceğini.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26

Hocam eğer 56-57. günde hala gelmemişse elinize dispute açın direk.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
[MENTION=277299]Kenpachi[/MENTION] [MENTION=94965]SmH51[/MENTION] sağ olun hocam teşekkür ederim bilgilendirme için.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bir sorum olacak az önce aliexpressten 60 liralık alışveriş yaptım da bu ilk alışverişim ve bazı sorularım olacak:her sitede ürün elinize ulaşmadan confirm order received kısmını seçmeyin diyor ama bende öyle bir kısım yok mesela aldığım ürünlerden ikisi şu: http://i.hizliresim.com/yLvNza.png karşısında cancel order var sadece
mesela üstteki ürüne view detail dediğimde de gelen şu: http://i.hizliresim.com/W1ygq2.png ödeme onaylandı diyor ama ben herhangi bir şeye basmadım kendiliğinden oldu bu bu bir sorun yaratır mı?yoksa sipariş verdiğim saatle mi alakalı? ordaki saatte bir geri sayım var o ne peki?
son sorum 10 doların altındakilere sipariş no verilmediğini bizim satıcıya mesaj attığmızı okumuştum ama hepsinde order id var yani 10 doların altında olduğunda genelde çıkan sorun ve çözümü ne tam anlamadım :D
bu bilgilerin hiçbirini bulamadım internette kusura bakmayın biraz fazla soru oldu şimdiden teşekkür ederim :)

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
arkadaşlar bir sorum olacak az önce aliexpressten 60 liralık alışveriş yaptım da bu ilk alışverişim ve bazı sorularım olacak:her sitede ürün elinize ulaşmadan confirm order received kısmını seçmeyin diyor ama bende öyle bir kısım yok mesela aldığım ürünlerden ikisi şu: http://i.hizliresim.com/yLvNza.png karşısında cancel order var sadece
mesela üstteki ürüne view detail dediğimde de gelen şu: http://i.hizliresim.com/W1ygq2.png ödeme onaylandı diyor ama ben herhangi bir şeye basmadım kendiliğinden oldu bu bu bir sorun yaratır mı?yoksa sipariş verdiğim saatle mi alakalı? ordaki saatte bir geri sayım var o ne peki?
son sorum 10 doların altındakilere sipariş no verilmediğini bizim satıcıya mesaj attığmızı okumuştum ama hepsinde order id var yani 10 doların altında olduğunda genelde çıkan sorun ve çözümü ne tam anlamadım :D
bu bilgilerin hiçbirini bulamadım internette kusura bakmayın biraz fazla soru oldu şimdiden teşekkür ederim :)

Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ilk sorunuzun. Geri sayımla ilgili pek bi bilgim yok dikkat etmiyorum ben o tarz şeylere :D Ürününüzün fiyatı ne olursa olsun satıcı sağlam olduğu sürece bir sıkıntı olmaz. Aldığınız ürünlerde satıcının puanına, ürünün feedbacklerine dikkat ettiyseniz gerisi önemsiz detaylardır :)

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar aliexpress alacagim birsey var satıcıya pek güvenemedim size bir sorayım dedim sizce güvenilir mi ?
9bc62fd1bf51408292983f89152af864.jpg

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
@Teknoartistik güvenli bir satıcı 2 elması var. Sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Mert Samet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefon alırsanız bildiğim kadarıyla gümrükte kalıyor yani bosa para vermiş olursunuz

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
@Teknoartistik Ödeme sistemi güvenlidir. Ancak ödemelerinizi paypal veya sanal kart ile yapmanızı tavsiye ederim.

LastWorld1910

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben almadım ama arkadaşlarım bi kaç kere alışveriş yaptılar hiçbir sorun çıkmadı

Mert Samet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne alacaksınız telefon alınca gümrük te kalma ihtimali var

W

Wucioo

SDN Okuru
Samsung galaxy note 4 veya onun gibi yüksek fiyatlı bir ürün alırsam (500$ dan fazla) bir sorun oluşurmu ? Gümrük falan. Bide orjinalmi ?

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Samsung galaxy note 4 veya onun gibi yüksek fiyatlı bir ürün alırsam (500$ dan fazla) bir sorun oluşurmu ? Gümrük falan. Bide orjinalmi ?
Aylık en fazla 75$ gibi bir sınır var sonrası ticariye giriyor.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Telefon alırsan gümrükte takılır. Ayrıca 500 dolar gibi bir ürün alsan dahi (yasak ürünler hariç) onun üzerine belirli bir miktar gümrük vergisi ödemen gerekiyor.

S

sesizgurultu

SDN Okuru
Hocam cümleten ufak bir sorum olacak aliexpress ile ilgili şimdi 2.500$ civarinda tek bir ürün alacagim ve ilk alisverisim olacak bu siteden güvenli alis veris icin yazdiklarinizi okudum fakat gümrüge takilirmi bu ürün 170cm boyunda 50cm eninde bir koli vergisi neyse veririz cikarsao_O sadece gumruge takilirmi birde 2.500$ sıkıntı cikarir mi? :D

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bu mobil uygulamadaki coins olayı nedir bilen anlayan var mi ingilizcem olmasına rağmen hiçbir şey anlamadım ne demek istiyor ?

brkclsz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güvenilir bi sitedir gönül rahatlığıyla alışveriş yqpabilirsin

hece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.500$ civarı tek ürün alabiliyor muyuiz? Yaklaşık 2metrelik bir karton kutuda?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Çok güzel saatler var, almak istiyorum. Arkadaşımın bir alışverişinde gümrük sorunu yaşamıştım onun için biraz tedirginim..

admkrtp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam cümleten ufak bir sorum olacak aliexpress ile ilgili şimdi 2.500$ civarinda tek bir ürün alacagim ve ilk alisverisim olacak bu siteden güvenli alis veris icin yazdiklarinizi okudum fakat gümrüge takilirmi bu ürün 170cm boyunda 50cm eninde bir koli vergisi neyse veririz cikarsao_O sadece gumruge takilirmi birde 2.500$ sıkıntı cikarir mi? :D

Böyle büyük boyutlu ve meblağlı ürünleri gümrük müşavirlikleri aracılığı ile getirebilirsiniz. İthalat belgesi gerektiren malzemeler ise zaten onlar aracılığı ile de getiremezsiniz ama öyle gümrüğü neyse ödeyelim kadar basit bir mevzu değil durum. İstanbul gümrük müşavirleri derneğine bağlı gümrük müşavirlikleri, herhangi birinden detaylı bilgi alabilirsiniz. İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği - portal

admkrtp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Çok güzel saatler var, almak istiyorum. Arkadaşımın bir alışverişinde gümrük sorunu yaşamıştım onun için biraz tedirginim..

Saat aldım çokca ve hiçbiri de gümrüğe takılmadı. Dikkat etmeniz gereken 1 postalamada 2'den fazla ürün almamanız ve mebkağların 75€'yu aşmaması. Eğer aşıyor ise satıcı ile iletişim kurup daha düşük bir meblağ ile fatura kesmesini yada ürün formuna yazmasını isteyebilirsiniz. Bir de posta firması da önemli UPS, FedEx, DHL gibi firmalar taşıdıkları ürünleri gümrükten kendileri geçiriyorlar dolayısı ile çok titiz davranıyorlar ve bundan dolayı bazı malzemelerin takılması çok daha kolay fakat China Post, China EMS, Hongkong Post gibi firmalardan gelen ürünler direk PTT'ye devrolduğu için orada işler biraz daha basit ilerliyor anladığım kadarıyla. Geçmişte 10 adetli bir ürün aldım ve UPS ile gönderildi, UPS'den aradılar bu şekilde gümrüğe sokarsak takılır, gümrük müşavirliği ile çıkarmak isterseniz şu kadar masrafı fln var dediler ve ben de geri gönderdim ürünü. Ama aynı ürün China Post ile gönderildi ve Türkiye'de PTT devraldı taşımayı herhangi bir sorun olmadan geldi.

berkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
merhabalar ben aliexpress ten 15 gün önce bi kaç şey aldım 1.50$ 2.00 $ lık ucuz seyler daha gelmedi . acaba kargo bana ulastıgında ekstra bir ücret ödermiyim ürünlerin aldında free shipping yazıyor ama yine ödermiyim yardımcı olursanız sevinirim

admkrtp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
merhabalar ben aliexpress ten 15 gün önce bi kaç şey aldım 1.50$ 2.00 $ lık ucuz seyler daha gelmedi . acaba kargo bana ulastıgında ekstra bir ücret ödermiyim ürünlerin aldında free shipping yazıyor ama yine ödermiyim yardımcı olursanız sevinirim
Free yazıyorsa free'dir, kaldı ki shipping ücreti olsa bile bunu alışveriş esnasında ödersin. Çinden kapıda ödemeli yada karşı ödemeli kargo göndermezler :)
Yine de satıcıyla irtibat kurmak en kesin cevabı almanı sağlar.