Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Işte ilk defa görünce size yazdım sizde şaşırdınız ne dersiniz satici güvenli mi mobil uygulamadan görünmüyor
Satıcı güvenli gibi duruyor ancak seçtiğimizden farklı kargo firması ile de göndermesi muhtemel diye düşünüyorum.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Satıcı güvenli gibi duruyor ancak seçtiğimizden farklı kargo firması ile de göndermesi muhtemel diye düşünüyorum.
Baska firma gönderip göndermedigini satın alanların yorum bakmak gerek değil mi ? Birde bazı ürünlerde bu ürünü alamazsınız diyor satın al secenegi aktif değil neden öyle bir durum var acaba anlamadım.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Baska firma gönderip göndermedigini satın alanların yorum bakmak gerek değil mi ? Birde bazı ürünlerde bu ürünü alamazsınız diyor satın al secenegi aktif değil neden öyle bir durum var acaba anlamadım.
Stok bittiğinden dolayı satın alma seçeneği yoktur. Alıcıların yorumların geneli olumlu, büyük ihtimal istenilen kargo ile gelir.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Stok bittiğinden dolayı satın alma seçeneği yoktur. Alıcıların yorumların geneli olumlu, büyük ihtimal istenilen kargo ile gelir.
Yakın bir zamanda bir deneyeyim bakalım ilk defa aliexpressden alışveriş yapicam bakalım neler olacak yardımlarınız icin teşekkür ederim [MENTION=94965]SmH51[/MENTION] yine takıldığım birşeyler olursa buraya yazarım.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Yakın bir zamanda bir deneyeyim bakalım ilk defa aliexpressden alışveriş yapicam bakalım neler olacak yardımlarınız icin teşekkür ederim @SmH51 yine takıldığım birşeyler olursa buraya yazarım.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Aklınıza ne kadar takılan soru varsa sorabilirsiniz.

glsrn44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende siparis verdim ama kargo takipler cok sacma geldj bana acaba kandirildim mi oyleyse dispute acaym hemen mesela takip numaram 02498730299 bu cok sacma degil mi bu tarz takip no olan ve urunu gelen varmi?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Benim şuan 2 ürünümde hala takip numarası yok adam 1 hafta geçsin hallolur dedi hala olmadı mesaj attım geri dönüş yapmış ordaki 02 ile başlayan takip numarası ile alttada açıklamasını yapmış şu saatte bana geldi şu saatte kargoya veridm vs. ama 17track sitesinde takip edilemiyor

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Bende siparis verdim ama kargo takipler cok sacma geldj bana acaba kandirildim mi oyleyse dispute acaym hemen mesela takip numaram 02498730299 bu cok sacma degil mi bu tarz takip no olan ve urunu gelen varmi?

11 haneli rastgele rakamlardır hocam zaten takip numarası. Kandıraracağını düşünmüyorum. Puanı yüksek ise aldığınız kişinin bu ihtimal zor.

Benim şuan 2 ürünümde hala takip numarası yok adam 1 hafta geçsin hallolur dedi hala olmadı mesaj attım geri dönüş yapmış ordaki 02 ile başlayan takip numarası ile alttada açıklamasını yapmış şu saatte bana geldi şu saatte kargoya veridm vs. ama 17track sitesinde takip edilemiyor

Hocam sipariş vereli ne kadar oldu. Bazen 1 hafta 10 gün sonra düşüyor 17track sitesine.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
@Kenpachi Hocam şuan 9 gün oldu diyebilirim normalde direk sayı ile başlamıyordu takip kod bu direk 2 diye başlıyor ve zaten çıkmıyor bile satıcı zaten sağlam satıcı 22 bin puanı var ve oranları yüksek bekleyelim o zaman.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@Kenpachi Hocam şuan 9 gün oldu diyebilirim normalde direk sayı ile başlamıyordu takip kod bu direk 2 diye başlıyor ve zaten çıkmıyor bile satıcı zaten sağlam satıcı 22 bin puanı var ve oranları yüksek bekleyelim o zaman.
Takip numarası sisteme girilmek üzeredir bence

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Genellikle kodu aldıktan sonra 1 hafta içerisinde takip edebiliyorsun. Ama satıcı güvenliyse problem olacağını zannetmiyorum. Eğer illaki ne oldu dersen satıcıya bir mesaj gönder bi sor bakalım ne diyecek.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Genellikle kodu aldıktan sonra 1 hafta içerisinde takip edebiliyorsun. Ama satıcı güvenliyse problem olacağını zannetmiyorum. Eğer illaki ne oldu dersen satıcıya bir mesaj gönder bi sor bakalım ne diyecek.

Hocam zaten ne zaman ne olmuş saat kaçta kargoya vermiş yolladı yazıyı ama puanı yüksek zaten hemen geri dönüş yapıyor.Neyse bir sıkıntı çıkmaz heralde.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam zaten ne zaman ne olmuş saat kaçta kargoya vermiş yolladı yazıyı ama puanı yüksek zaten hemen geri dönüş yapıyor.Neyse bir sıkıntı çıkmaz heralde.
Sorun yok o zaman :thumbup:

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
12 gün önce bir ürün satın aldım bir hafta geçti kargoya verilmeyince dispute açtım şimdi geri bildirim bekleyen ürünler kategorisine geçmiş ben ürünü onaylamadım ki niye böyle oldu?

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
12 gün önce bir ürün satın aldım bir hafta geçti kargoya verilmeyince dispute açtım şimdi geri bildirim bekleyen ürünler kategorisine geçmiş ben ürünü onaylamadım ki niye böyle oldu?
Satıcıdan herhangi bir cevap geldimi? Disputenize karşılık.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Hayır, belki de ben yapmadım bilmiyorum ama eminim ürün ihtilaflı ürünler kategorisine deydi daha düne kadar.
Satıcı refund yani geri ödemeyi kabul etmiş. Paranın aktarılması 3 4 gün sürer. Refund olursa bile feedback bırakabilirsin.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Bandana geldi yanlış adres verdiğim telefon kılıfı hâlâ gelmedi ptt'yi arayıp sorabilir miyim?
a94bf2236b47a24913434063fed74323.jpg

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Güle güle kullan. Yanlış adres verdiğin takipsizmiydi?
Kısmen takipliydi hani bu sadece rakamlardan oluşan ve çin den çıkana kadar takip edilen numaralar varya onlardan, bundan 1gun önce falan sipariş etmiştim

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26

Bi kaç güne gözükür hocam o zaman -ki belkide gözükmüştür. İnşallah sağlam bir şekilde elinize geçer ürün.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bi kaç güne gözükür hocam o zaman -ki belkide gözükmüştür. İnşallah sağlam bir şekilde elinize geçer ürün.

Hocam 1 tanesinde zaten var parası düşük olmasına rağmen ama 2 sinde hala yok ama mesaj atınca direk cevap veriyor sabırla bekleyin diyor bende daha üstüne gitmedim.Ayrıca aylık sınırımız 75 dolar yani 200 tl değilmi ben tl olarak bakıyorum fiyatlara çünkü

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam 1 tanesinde zaten var parası düşük olmasına rağmen ama 2 sinde hala yok ama mesaj atınca direk cevap veriyor sabırla bekleyin diyor bende daha üstüne gitmedim.Ayrıca aylık sınırımız 75 dolar yani 200 tl değilmi ben tl olarak bakıyorum fiyatlara çünkü

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aylık sınır yoktur. Yani istediğiniz miktarda alabilirsin. Ancak yılda 5 tane ürün sınırı var. Yani 5 tane ürün alabilirsin yılda (Şunu belirteyim hiç bir zaman bu sınır 5 tane ile kalmıyor. Yılda 50 tane ürün alışverişim oldu ancak herhangi bir sınıra takılmadım.)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Aylık sınır yoktur. Yani istediğiniz miktarda alabilirsin. Ancak yılda 5 tane ürün sınırı var. Yani 5 tane ürün alabilirsin yılda (Şunu belirteyim hiç bir zaman bu sınır 5 tane ile kalmıyor. Yılda 50 tane ürün alışverişim oldu ancak herhangi bir sınıra takılmadım.)

Hocam anlamadım istediğim miktarda alacağım ama ürün çeşidi en fazla 5 mi olacak yıl içinde o zaman benim şuan 2 ürün siparişim oldu 6 tane daha var 1 tanesi gelmeyecek mi ?