Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır?

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Hocam ben bu işin detayını nerden ögrenebilirim ona göre alışveriş yapmak istiyorum.Verdiğim siparişleri adam onaylamış 60 gün süre yazıyor şuan
Başka ne detayları istiyorsun?merak ettiklerini sor cevaplarım ben

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Başka ne detayları istiyorsun?merak ettiklerini sor cevaplarım ben

Ürün alırken nelere dikkat edicem neler vergiye takılır ürün bozuk çıktığında ne olur vs. Çünkü çok ucuz ve güzel ürünler var göründüğü gibi gelirse her ay bir şeyler alırım buradan

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Ürün alırken geri bildirimlere bak. Kaç yıldız vermişler kaç tane geri bildirim var yorumlar nasıl vs. Vergiye 75 dolara kadar aldığın çoğu ürün takılmaz. Ayakkabı alırsan vergi istiyorlar. Telefonlar geçmiyor sadece bi kaç satıcı var Türkiye ye yollayabilen. Bozuk veya ürün gelmediği zaman Dispute açıyorsun. Paranı geri iade ediyorlar

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ürün alırken geri bildirimlere bak. Kaç yıldız vermişler kaç tane geri bildirim var yorumlar nasıl vs. Vergiye 75 dolara kadar aldığın çoğu ürün takılmaz. Ayakkabı alırsan vergi istiyorlar. Telefonlar geçmiyor sadece bi kaç satıcı var Türkiye ye yollayabilen. Bozuk veya ürün gelmediği zaman Dispute açıyorsun. Paranı geri iade ediyorlar

Anladım hocam yani gayet güvenli ve dilediğim gibi alışveriş yapabilirim 75 doları geçmeyecek şekilde küçük ürünler.Adamın puanına bakıyorum en az ne kadar olması lazım o elmas puanı ?ve o geri bildirim puanı çok yüksek en kötü %85 olanlara bakıyorum

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
aliexpressten ürün alırken...

- referans puanlarına bakın ve ne kadar satıldığına..
- alışverişiniz 75 euroyu geçmesin... gümrükte takılabilir.. gerçi satıcılar parayı düşük gösteriyorlar.. fakat buda bazen işe yaramayabiliyor.. açıp kontrol ediyorlar sizden evrak bile isteyebiliyorlar... fatura gibi..
- alışverişnizde tek seferde aynı üründen fazla alışveriş yapmayın ayrı ayrı adreslere ve kartlardan alın.. Fazla ürün geldiğinde gümrük acaba bu işin ticaretini mi yapıyor diye yine vergi çıkarabilir..

bu zamana kadar 20 alışveriş yaptım hiçbir sorun yaşamadım.. kargolar 15-45 gün arasında değişti ..

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Anladım hocam yani gayet güvenli ve dilediğim gibi alışveriş yapabilirim 75 doları geçmeyecek şekilde küçük ürünler.Adamın puanına bakıyorum en az ne kadar olması lazım o elmas puanı ?ve o geri bildirim puanı çok yüksek en kötü %85 olanlara bakıyorum

Burada anlattım ne şekilde güvenli alışveriş yapabileceğinizi. :)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Anladım hocam bir sorum daha olacak bu geri bildim yüzdesi var en az kaç olmalı ve puan sürekli değişiyor elmasın yanındaki o kaç olmalı çünkü 5 bin ile 20 bin arasında illaki fark vardır ama yorumlarda hepsi memnun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Burada anlattım ne şekilde güvenli alışveriş yapabileceğinizi. :)

Bunu en baş okudum hocam sağ olun

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Anladım hocam bir sorum daha olacak bu geri bildim yüzdesi var en az kaç olmalı ve puan sürekli değişiyor elmasın yanındaki o kaç olmalı çünkü 5 bin ile 20 bin arasında illaki fark vardır ama yorumlarda hepsi memnun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bunu en baş okudum hocam sağ olun

Hocam elmas ve feedback olduktan sonra 5 bin yada 20 bin olması önemli değil.

Adamgibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aliexpresten 550-600 dolarlik "bga rework" laptop tamir cigazi isticem ama gumruge takilirmi takilirsa ne gibi yaptirimlar uygulanir bilen varmi acaba?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
takılır gümrük ver parasını ödemen gerekir.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Aliexpresten 550-600 dolarlik "bga rework" laptop tamir cigazi isticem ama gumruge takilirmi takilirsa ne gibi yaptirimlar uygulanir bilen varmi acaba?

telefon yasak olduğu halde gümrükten geçirebilenler var:) siz de satıcıyla konuşup değerini az gösterebilirsiniz. gümrük sınırı 75 Euro deniyor, eğer gümrüğe takılırsa üstüne vergi ekleyip de alabilirsiniz. ama dediğim gibi satıcıyla konuşursanız parça parça araba bile sokabilirsiniz.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Peki bu ürün takibini nasıl yapabilirim.

Ürünü satın aldıktan sonra size aliexpress'ten mail gelmiş olması lazım ürünle ilgili bilgilerin olduğu. Orada takip için linkte veriyorlar. Birinci link, ürünü getiren kargo firmasının linki. İkinci link ise 17track.net isimli site.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ürünü satın aldıktan sonra size aliexpress'ten mail gelmiş olması lazım ürünle ilgili bilgilerin olduğu. Orada takip için linkte veriyorlar. Birinci link, ürünü getiren kargo firmasının linki. İkinci link ise 17track.net isimli site.

Hocam 2 numarayıda yazıyorum not found diyor ?

flyingsoul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasla cok yaptık. kesinlikle cok kusursuz bir site. er yada geç o mal eline ulaşıyor. tabii satıcının yıldız puanına bakmayı ihmal etme. 4/5'in altında olan yıldız puanından alısveris yapmamanı tavsiye ederim.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Geç düşüyor takibe hocam. Her gün bakın. 1 haftanın sonunda hala gözükmemişse adama mesaj atın. Geri dönüyolar zaten mesajınıza.

Hocam hala gözükmüyor sizce anormal bir şey varmıdır 2 üründe aynı şekilde

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
9 Aralık'tan sonra almışsın sanırım anca düşer takibe, tabi daha önce almadıysan.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
9 Aralık'tan sonra almışsın sanırım anca düşer takibe, tabi daha önce almadıysan.

8 aralıkta almışım hocam 2 farklı üründe takibi gözükmyür ve 2 side farklı ürün ve satıcılar parayıda aldılar zaten umurlarındamı

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Hocam bende 2 aralıkta sipariş verdim 1-2 haftadır takipte satıcılara sorun genelde ilgili oluyorlar. Kargo takip kodunu 17track sitesinde denediniz mi?

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Küçük şeyler takip edilmiyor zaten. Bu kadar endişeye gerek yok. En geç 60 günde gelir ürün

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Küçük şeylerde 2 ürün 40 lira civarı tutuyor şimdi bunun güvenirliliği yok mu 2 ay içnde gelemzse paramı ne zaman alıcam geri zaten 25 gün sonra otomatik onaylanıyor diyorlar? Ayrıca bu sipariş kısmında çeviri olarak onayla eşya alınan ve parça siparişi yazıyor ve açık anlaşmazlık bunlar nedir tam olarak

mixwatch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2014 de 5 ürün sınırı vardı 2015 de o sınır kalktı diye haber okudum. Şimdi sınır kalktıysa, 2014 de sınırı geçip bir çok kez ticari olmayan hepsi farklı ürünlerden alışveriş yapan birine 2015 veya sonraki yıllarda ceza gelebilir mi? 2015 de sınır kalktı, kanun da geriye yürütülemiyor ama hangi şartlarda yürütülemiyor? Yada hepsini geçip sırf 5 ürün sınırını geçti diye birine ceza gelme ihtimali nedir?

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Küçük şeylerde 2 ürün 40 lira civarı tutuyor şimdi bunun güvenirliliği yok mu 2 ay içnde gelemzse paramı ne zaman alıcam geri zaten 25 gün sonra otomatik onaylanıyor diyorlar? Ayrıca bu sipariş kısmında çeviri olarak onayla eşya alınan ve parça siparişi yazıyor ve açık anlaşmazlık bunlar nedir tam olarak

Beklemekten başka çaren yok. Ürün gelmezse şikayet açıyorsun yani açık anlaşmazlık yazar orjinali Dispute. Paran bi kaç gün içinde hesabına yatar. Eğer ürün gelirse de onayla ya basıp puan falan verirsin.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beklemekten başka çaren yok. Ürün gelmezse şikayet açıyorsun yani açık anlaşmazlık yazar orjinali Dispute. Paran bi kaç gün içinde hesabına yatar. Eğer ürün gelirse de onayla ya basıp puan falan verirsin.

Anladım hocam adamların ikiside gösterdi şuan uçakta gözüküyor paketlenmiş sizce tahmini gelme süresi ne kadar sürer ?