Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır?

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
150 TL ardiye, 150 TL ordino, 250 TL+KDV gümrük müşavirlik hizmeti, mal bedelinin 12% vergi çıkar. Eğer bu malı geri ihracat edersen bu vergiyi 6 ay içinde tekrar alırsın. Bu hesaplamayı yaparak al ;)

buurakcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
150 TL ardiye, 150 TL ordino, 250 TL+KDV gümrük müşavirlik hizmeti, mal bedelinin 12% vergi çıkar. Eğer bu malı geri ihracat edersen bu vergiyi 6 ay içinde tekrar alırsın. Bu hesaplamayı yaparak al ;)
Ne anlamı kaldıkı ozaman çinden ucuz ürün getirmeye :)
İnsanlar nasıl bukadar ucuza çinden ürün getirip satabılıyorlar ?

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu bilgilendirme gümrüğe takılan ürünler için vereceğiniz paralarla alakalıdır. Eğer ürün takılmazsa zaten bir para vermiyorsunuz ;)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu bilgilendirme gümrüğe takılan ürünler için vereceğiniz paralarla alakalıdır. Eğer ürün takılmazsa zaten bir para vermiyorsunuz ;)

buurakcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

direk ticari sıfatıyla vergimi ödeme istesemde aynı ücretimi ödeyeceğim ?

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
na saçmalıdınız bee. ordan gelen ürünler açılmıyor bazı ürünler dışında. ayrıca ürünleri 50 50 alma 10 10 al her gün başka birinden al herbiri aynı anda gelmiyor ve beklemeden incelenmeden rahatlıkla kapına kadar gelir. 1 yolda 120 ürün aldım 2 tanesi açılıp bakıldı çamaşırda aldım açılmadan geldi adedine degil üstündeki ve ağırlıgına göre dikkat çeker

bestoforhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ali express'te çok hoşuma giden telefon kapları bulunuyor ve daha ucuz. Alışveriş yapan var mı bu siteden, ne kadar güvenilir? bir kaç konuyu okudum ama pahalı şeyler almayacağım. Dediğim gibi sadece telefom kabı :yes::confused1:

yılda 30 alışveriş yapanlar varmış AMAN DİKKAT BANKA HESAPLARINIZ VE GÜMRÜKTE ADINIZA GELEN PAKETLER KONTROL EDİLİYOR. EĞER MALİYENİN GÖZÜNE BİR TAKILIRSA GÖRÜRSÜNÜZ GÜNÜNÜZÜ

YILDA EN FAZLA BEŞ ALIŞVERİŞ HAKKINIZ VAR 75 EURO YU GEÇEMİYORSUNUZ BİŞEY OLMUYOR DEYİP ABARTMAYIN

BİZİM ARKADAŞA MALİYE 4000 TL CEZA KESTİ AMAN DİKKAT HA İLLA ALACAM DİYORSANIZ FARKLI KARTLARLA FARKLI HESAPTAN FARKLI İSİMLERLE ALIN HEP KENDİ ADINIZI KULLANMAYIN BENDEN TAVSİYE

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
na saçmalıdınız bee. ordan gelen ürünler açılmıyor bazı ürünler dışında. ayrıca ürünleri 50 50 alma 10 10 al her gün başka birinden al herbiri aynı anda gelmiyor ve beklemeden incelenmeden rahatlıkla kapına kadar gelir. 1 yolda 120 ürün aldım 2 tanesi açılıp bakıldı çamaşırda aldım açılmadan geldi adedine degil üstündeki ve ağırlıgına göre dikkat çeker

Insanlar yardım etmeye çalışıp bilgilerini paylaşıyor. Üslubunuza dikkat edin lütfen

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
insanları yanlış yönlendirmeyin adamın kafasını karıştırıyorsunuz ticaret yapmıyacak adam. bir sürü vergi vs cıkardınız

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yılda 30 alışveriş yapanlar varmış AMAN DİKKAT BANKA HESAPLARINIZ VE GÜMRÜKTE ADINIZA GELEN PAKETLER KONTROL EDİLİYOR. EĞER MALİYENİN GÖZÜNE BİR TAKILIRSA GÖRÜRSÜNÜZ GÜNÜNÜZÜ

YILDA EN FAZLA BEŞ ALIŞVERİŞ HAKKINIZ VAR 75 EURO YU GEÇEMİYORSUNUZ BİŞEY OLMUYOR DEYİP ABARTMAYIN

BİZİM ARKADAŞA MALİYE 4000 TL CEZA KESTİ AMAN DİKKAT HA İLLA ALACAM DİYORSANIZ FARKLI KARTLARLA FARKLI HESAPTAN FARKLI İSİMLERLE ALIN HEP KENDİ ADINIZI KULLANMAYIN BENDEN TAVSİYE

Ticari değil de bireysel alışveriş yapınca ithalat olmuyor. Arkadasınızın cezasının icerigi nedir paylaşırsanız daha iyi olur.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
insanları yanlış yönlendirmeyin adamın kafasını karıştırıyorsunuz ticaret yapmıyacak adam. bir sürü vergi vs cıkardınız

150 tane aynı üründen sipariş ederseniz ister istemez gümrükte problem çıkabilir. 3-5 neyse de 50 çok. Yardımcı olmak icin çıkardık o vergileri ve masrafları. Biz ok desek ürün gümrükte takılsa yazık günah. Gereksiz hak yemeyelim sonuçta belli bir para harcayacak arkadas.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
o şekilde değilde. farklı yontemler belirleyebilirsiniz
10 10 alsan kimse sana bakmaz 50 adette dag gibi bir koli olur ozaman dikkat çeker. her ürün farklı kargolanıyor bşrden fazla firmadan alınabilir. her ürün farklı günlerde teslim edilir az az alırsan gümrüktte takılan olsa bile geri iade edilebiliyor.

buurakcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu ürünleri 75 euro altında gösterip bi şekilde soksam ve gittigidiyor üzerinden satsam bir sıkıntı çıkar mı ?
Condomun dahi çin malı var durex condomları alıp gittigidiyora koysak o bile kar elde edebilir, Tabi kutuların üzerleri çinçe müşteri birşey demezse...Maliye bunları yakalamaz mı ? bir sıkıntıya düşmemek için ne yapmamız lazım?

deryaderya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu siteyi yeni duydum hiçbir fikrim yok alışveriş ypmak istiyorum bana yardımcı olabilecek biri var mı

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
mesajına cevap attım

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
yapmadım paypal yok diye ama bi sahtekarlığını duymadım valla.o kadar araştırdım bu siteyi.

bu siteyi yeni duydum hiçbir fikrim yok alışveriş ypmak istiyorum bana yardımcı olabilecek biri var mı

chormede Türkçeye çevirirsen sıkıntı kalmaz yalnız satıcılara dikkat et satış oranlarına bak.

Sakura-Chan zz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben China Post Ordinary Small Packet Plus ile sipariş etmek istiyorum sıkıntı çıkar mı?

Pleseydor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben sıkça kullanıyorum miktar tek seferde fazla olmadıktan sonra sıkıntı yaşamazsın

hsy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 350$ lık tek bir alışveriş yapmam gümrükte sıkıntı çıkarır mı?

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
benimde bu site ile ilgili sorularım var yeni konu açıp konu kirliliğine sebep olmak istemiyorum o sebepden yardımcı olursanız sevinirim
1- bu satıcının güvenilirlik puanı oluyormuş bu puan tam olarak nerede
2-ödeme'yi paypal'la mı yapıyorsunuz
3-ben ilk etapta 1-2$'lık bir alışveriş yapacağım bu sayede olası bir aksilik'de en az kayıp yaşayacağım ama kafamda ki asıl düşünce telefon almak! diyelim ki telefon geldi gümrüğe takılırsa ne yapacağım?
bunları'da bilmiyorsan yuh sana dediğinizi duyar gibiyim :D yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
benimde bu site ile ilgili sorularım var yeni konu açıp konu kirliliğine sebep olmak istemiyorum o sebepden yardımcı olursanız sevinirim
1- bu satıcının güvenilirlik puanı oluyormuş bu puan tam olarak nerede
2-ödeme'yi paypal'la mı yapıyorsunuz
3-ben ilk etapta 1-2$'lık bir alışveriş yapacağım bu sayede olası bir aksilik'de en az kayıp yaşayacağım ama kafamda ki asıl düşünce telefon almak! diyelim ki telefon geldi gümrüğe takılırsa ne yapacağım?
bunları'da bilmiyorsan yuh sana dediğinizi duyar gibiyim :D yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Bu konuda anlattım güvenirlirlik puanı nerededir, nelere dikkat edilmelidir vesaire. Telefon işinde ise, alıcıya mesaj olarak hediye yazmasını isteyin, gümrük sorunlarından bahsedin. Hediye adı altında geliyor ürün size gümrüğe takılma ihtimali olmuyor. Bazı kişiler gümrüğe takılırsa telefon geri ödeme veya tekrardan telefon gönderebiliyorlar :)

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Bu konuda anlattım güvenirlirlik puanı nerededir, nelere dikkat edilmelidir vesaire. Telefon işinde ise, alıcıya mesaj olarak hediye yazmasını isteyin, gümrük sorunlarından bahsedin. Hediye adı altında geliyor ürün size gümrüğe takılma ihtimali olmuyor. Bazı kişiler gümrüğe takılırsa telefon geri ödeme veya tekrardan telefon gönderebiliyorlar :)
Hocam konunuz çok açıklayıcı ama aliexpres' de paypal'ı desteklemiyor diye belirtmişsiniz ödeme nasıl yapılıyor?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler ben çoklu mal değilde böyle 10 15 dolarlık eşyalar var diyelim 12 dolar ve bunlardan 6 tane getirdik hepsi aynı mal değil belki 2 tanesi aynı mallardan 72 dolar oluyor bunlar gümrüğe takılıyor mu vergi oluyor mu ?

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Hocam konunuz çok açıklayıcı ama aliexpres' de paypal'ı desteklemiyor diye belirtmişsiniz ödeme nasıl yapılıyor?

Paypal'la ödeme yapılabiliyor. Düzeltiyim hemen :)

Beyler ben çoklu mal değilde böyle 10 15 dolarlık eşyalar var diyelim 12 dolar ve bunlardan 6 tane getirdik hepsi aynı mal değil belki 2 tanesi aynı mallardan 72 dolar oluyor bunlar gümrüğe takılıyor mu vergi oluyor mu ?

Hepsini tek seferde değilde ayrı ayrı sipariş ederseniz bi sıkıntı olmaz. Tek seferde fazla ürün gelmesi durumunda gümrüğe takılma ihtimali artıyor :)

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
75 Euro altı alımlarda gümrüğe takılacağını zannetmiyorum. Almış olduğunuz ürünün aynısından 2 taneden fazla olmaması gerekiyor. Tabi ürünün cinside önemli bazı ürünler gümrükte takılabiliyor.

ebsahin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eyvallah anlattıkların için ama şu telefon olayına takıldım biraz . Şimdi satıcıdan hediye yazmasını istesek cep telefonu gelebilir mi yani ?

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Diyelim ki 75 euro geçti vergi ödememiz gerekiyor vergiyi nereye ve nasıl ödeyeceğiz ?

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ptt üzerindense kapıda ödersiniz.ama özel kargo ile gelirse gümrüğe gitmeniz evrak vs işleri çıkabiliyor.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
75 Euro altı alımlarda gümrüğe takılacağını zannetmiyorum. Almış olduğunuz ürünün aynısından 2 taneden fazla olmaması gerekiyor. Tabi ürünün cinside önemli bazı ürünler gümrükte takılabiliyor.

Hocam 2 3 şeyi tek seferde yani tek bi sepetten sipariş verme durumunda sıkıntı yaşandığını duymuştum. Tek seferden kastım o idi :) 75€'u geçmese bile sıkıntı yaşayanlar olmuş, ben hiç öyle bişey denemediğim için kesin bir bilgim yok.

eyvallah anlattıkların için ama şu telefon olayına takıldım biraz . Şimdi satıcıdan hediye yazmasını istesek cep telefonu gelebilir mi yani ?

Hediye olarak gönderilen ürünlerde gümrük vergisi 75€'nun üzerinde alınıyor birde hediye olarak gönderilmesi dışında satıcıya faturaya daha düşük bir ücret yazmasınıda talep edebiliyorsunuz. Bu vb. numaralarla sıkıntı yaşama ihtimalini düşürebiliyorsunuz. Ve bazı satıcılar Türkiye'ye göndermiyorlar :)

Bazı satıcılar Türkiye' ye mal göndermiyormuş.

Evet hocam. Bazı satıcılar göndermiyor.

Diyelim ki 75 euro geçti vergi ödememiz gerekiyor vergiyi nereye ve nasıl ödeyeceğiz ?

Telefonla veya kağıtla size haber ediyorlarmış.

Allah kimseyi gümrük kapılarına düşürmesin. Yurt dışından telefon alma olayınada pek sıcak bakmanızı tavsiye etmem. Alet bozulduğu zaman elinizde kalma ihtimali var. OnePlus aldınız mesela, nereden bulacaksınız teknik servis, parça ? Telefonu ülkemizden almak daha sağlıklı. Tabi iphone felan alırsanız garantisi olmasa bile yaptırırsınız sıkıntısız ama Dolar'ın 3 olduğu bu günlerde neredeyse aynı fiyata denk gelmekte. 200 300 lira için garantiden olmaya, gümrükle uğraşmaya değmez :)