Aklımızda Kalan Minik Bilgiler

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Normal bir kadın günde 7 bin, normal bir erkek ise 2 bin kelimeyle konuşuyor.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Bir insan nefesini tutarak intihar edemez. En kötü ihtimalle bilincini yitirir ve ciğerleri otomatik olarak nefes almaya başlar…

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bir insan nefesini tutarak intihar edemez. En kötü ihtimalle bilincini yitirir ve ciğerleri otomatik olarak nefes almaya başlar…

zaten hep merak etmişimdir. acaba nefesini tutarak intihar eden birisi varmıdır diye. bu bana cvp oldu :)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32

Bi çok yerde bu böle de geçse, şöle bi haber de yok deildir :);
1983’de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. polisler kadını tabii bırakmadılar ve, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu. :(

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
--------------------------------------------------------------------------------
İnsan beyninin kapasitesi 110-120 gigabyte arasındaymış.
--------------------------------------------------------------------------------

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Güneş, Güneş Sistemi'ndeki en büyük gök cismidir. Çok sıcak ve yanmakta olan bazı gazlardan oluşur. Bu nedenle, yüzeyinde her saniyede milyonlarca atom bombası patlamasına eşit güçte patlamalar olur. Bu patlamalarda boyu Dünyamızın büyüklüğünün 40-50 katı olan alevler fışkırır.
Güneş'in dış yüzeyindeki sıcaklık 6000 derece, içindeki sıcaklık ise 12 Milyon derecedir.

110-120 gb ise demekki ben hepsini doldurdum. :D Film izlemekten :D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Güneş, Güneş Sistemi'ndeki en büyük gök cismidir. Çok sıcak ve yanmakta olan bazı gazlardan oluşur. Bu nedenle, yüzeyinde her saniyede milyonlarca atom bombası patlamasına eşit güçte patlamalar olur. Bu patlamalarda boyu Dünyamızın büyüklüğünün 40-50 katı olan alevler fışkırır.
Güneş'in dış yüzeyindeki sıcaklık 6000 derece, içindeki sıcaklık ise 12 Milyon derecedir.

wuuuuuff allahtan yakın değiliz azcık yakın olsak herhaldee :fever::fever: :S

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4

bu hiçde hiç inandırıcı bir bilgi değil. düşünsene hayatın boyunca yaşadığın herşeyi bir videoya kaydetmeyi başarabilsen bu anılar kaç trilyon tb tutar. üstelik çözünürlülük süper ötesi hd filan haltetmiş yanında.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
bu hiçde hiç inandırıcı bir bilgi değil. düşünsene hayatın boyunca yaşadığın herşeyi bir videoya kaydetmeyi başarabilsen bu anılar kaç trilyon tb tutar. üstelik çözünürlülük süper ötesi hd filan haltetmiş yanında.

Amacım inandırıcı bilgi değil gereksiz bir bilgi paylaşmaktı :)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yanlış anlama ben sana inandırıcı bilgiler koymalısın demiyorum.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
yanlış anlama ben sana inandırıcı bilgiler koymalısın demiyorum.

öle anladım da :)

neyseeee ben öle ne bulursam koydum ;)

BİR BEBEK 300 KEMİKLE DOĞUYOR FAKAT YETİŞKİN BİR İNSANIN VÜCUDUNDA 206 KEMİK BULUNUYOR...

4 kemik nerde o.O:D:D:D

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
94 Kemik demek istedin galiba :D Büyüdükçe kemikler birbirine kaynayıp birleşiyor diye biliyorum. :)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
valla bizim arkadaşda 350 kemik vardı heralde bi sürü ameliyat oldu aldılar kemikleri.

Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kuşların tüyleri su geçirmediği için, su üzerinde yüzerken kuşların batmasını önler.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir devekuşunun gözü beyninden büyükmüş. Şaşırtıcı öyle değilmi... :D

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kartal155om1rk.jpg

Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır.

80 yıla kadar yaşayan kartallar vardır.
Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.
Kartalın yaşı 40'a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de
beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir.
Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır.
Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır.
Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır.
Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.
Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir.
Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.
Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir.
Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına
gerek olmayan bir yerde yuvasındakalır.
Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar.
En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.
Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler.
Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır.
Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmayabaşlar.
5 ay sonra kartal, kendisine 30-40 veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şu kartaldaki asalate bak be... Çok asil bir hayvan...

crow2.jpg

Bir keresinde kargaların 400 seneye kadar yaşayabildiklerini duymuştum.
Peki kargalar gerçekten kaç yıl yaşarlar?

Şimdiye kadar kaydedilmiş doğadaki en fazla yaşamış karga ömrü 13 yıl 4 aydır.İnsan kontrolü altında 80 yıl yaşamış bir karga da kayıtlara geçmiştir. Ayrıca Londra’da bir merkezde yaşayan kargaların ortalama 44 yıl yaşadığı saptanmış. Sonuç olarak, aslında kargalar sanıldığı kadar uzun yaşamıyorlar.
Kaynak

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kargalar çok Asil yaa kimse Sevmesede hastasıyım ben onların xD

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben Kartal için söylemiştim ama neyse madem sen kargaların hastasısın... :D

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
- Tüm insanlar doğup ölünceye kadar sayı saysa ancak bir iğnenin ucu kadar atomu saymış oluyor.

- Yetişkin bir insanın damarları uc uca getirildiğinde, dünyanın etrafını üç kez dolaşabiliyor.

idealidea46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar gerçekten güzel bilgiler paylaşmışsınız yalnız şunu merak ettim..bir arkadaş soğan doğrarken sakız çinerseniz gözleriniz yaşarmaz demiş..de ben denemedim ama pek de bir alakasını göremedim..

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
demek ki sen tam konsatre olamamışsın bi daha dene :D

Özlem Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilmeyen yoktur ama ben yinede yazmak istedim hıdırellezde akşam ezanı olmadan yazılıp gül dibine ekilen dilekler gerçek oluyomuş iki senedir deniyorum bi tane dileğim imkansız gibiydi ama gerçek oldu batılda olsa inanıyorum sizde deneyin bişi kaybetmezsiniz :))