999. sayfadaki doğru![]()
Birde izninle bir tanede ben sormak isterim abi![]()
tessüf ederim abi. benim mesajı görmemişssin
muhabbet tellalı gibi geldi ama
ehem şakaydı zatenyav @Ahbârî, ilk doğru sonucu net olarak yazan kişiyi alıntıladım, senin yazdığında hem netlik yok, hem yanlış da zaten.
iyisi mi sen teessüf etme, değer mi yorulmaya, demi ama!![]()
abi yaparsın sen yavYa hemen cevap vermeyin sorulara...
Benim gibi çok zeki olmayan insanlara da süre tanıyın..![]()
abi yaparsın sen yav![]()
bizimki tahminBen soruyu anlamaya çalışana kadar siz cevap veriyorsunuz...
Bu adil değil![]()
harbi yav bir bar sahibi vardı. hiç de adı geçmedi. olabilirbar sahibi gibi geldiTanıklar katili koruyorsa kimse bar sahibini ispiyonlamamış
![]()
kafkada da buna benzer şeyler vardı@|SeYYaH| Eyvallah abi Soru
Bir kral halktan birine oyun oynamaya karar vermiş ve bunu bir odaya koymadan önce ona şunu söylemiş.Seni bir odaya koyucaz ve burda iki kapı olacak ve başlarında da iki cellat.Kapılardan birisi senin kurtuluşuna açılacakken diğeri ise senin ölüm kapın olacak.Bu cellatlardan birisi her zaman doğruyu birisi ise her zaman yalan söyler.Bu cellatlar hangi kapının doğru olduğunu biliyorlar ve senin bir soru sorma hakkın var demiş.Bunun üzerine adam bu kişilerden birine soruyu sorarak odan çıkmış soru nedir ?
Soru : Çıkabilir miyim?![]()
![]()
Abi ben orta okulda duymuştum bir yerden alıntı değildirkafkada da buna benzer şeyler vardı![]()
Muhabbet Tellalı mı?
'''''Bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum... Bana kalırsa ya Alev Hanım yalan söylüyor ya da Kenan Bey doğruyu...''''''''
Buradan çıkardım ben ama bilemiyorum..
alıntı değil ya. hikayesinde buna benzer şeyler vardı demek istedim. kapılar bekçiler vsLütfen i unuttun ?
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Abi ben orta okulda duymuştum bir yerden alıntı değildir![]()
@|SeYYaH| Eyvallah abi Soru
Bir kral halktan birine oyun oynamaya karar vermiş ve bunu bir odaya koymadan önce ona şunu söylemiş.Seni bir odaya koyucaz ve burda iki kapı olacak ve başlarında da iki cellat.Kapılardan birisi senin kurtuluşuna açılacakken diğeri ise senin ölüm kapın olacak.Bu cellatlardan birisi her zaman doğruyu birisi ise her zaman yalan söyler.Bu cellatlar hangi kapının doğru olduğunu biliyorlar ve senin bir soru sorma hakkın var demiş.Bunun üzerine adam bu kişilerden birine soruyu sorarak odan çıkmış soru nedir ?
sevgili @Doc. bugün kafam çok yoruldu. kısmetse biraz yarın kafa yorarız.
yarına kadar birileri çözecektir inşaallah!...![]()
ama soru çok güzel, kaliteli... de,
bizim aklımız ona basar mı şimdilik bişey diyemem.![]()
Evet sevgili batuhan, isim olarak katili doğru buldun. tebrik ederim.
sorunun detay olarak çözümüne gelirsek:
İlk olarak saptamamız gereken, Hatice Hanımın yalan söylemediği. Çünkü yalan söylemiş olsaydı ifadesi doğru olurdu.
Yani doğruyu söylüyordu ve Oruç Beyle Aytekin Beyin ya her ikisi birden yalan söylüyorlardı. yada tam tersine gerçeği.
Oruç Beyin yalan söylediğini varsayarsak, Kenan Beyle Alev Hanım yalan söylüyorlar demektir.
Bu da Aytekin Beyin "ya Alev Hanım yalan söylüyor, ya da Kenan Bey doğruyu" ifadesini doğruluyor.
Öyleyse Oruç Beyin İfadesi yanlış, Aytekin Beyin ifadesi ise doğru olmalıydı. Oysa bunu böyle olmadığını başta görmüştük. Demek ki Oruç Beyin ifadesi doğruydu ve Kenan Bey veya Alev Hanımdan birinin ifadesinde gerçek katil belirtilmişti.
Kenan Beyin yalan söylediğini varsayarsak, Alev Hanım doğru söylüyor demektir. Oysa bu da Aytekin Beyin ifadesi ile çelişiyor. Çünkü Aytekin Bey "ya Alev Hanım yalan söylüyor, ya da Kenan Bey gerçeği" demişti.
Sonuç olarak, Aytekin Beyin ifadesi de Oruç Beyin ifadesi gibi doğru olduğundan, Alev Hanım yalan söyleyen kişiydi. Kenan Bey de doğruyu söylüyordu. Ve Katil muhabbet tellalıydı.
Cevabi veriyim ozaman abi:evet, bu soruyu bilen biri çıkmadı anlaşılan.
aslında daha evvelinden bu soruyu bi yerlerden hatırlıyorum, ne ki uzun zaman geçmiş, cevabını hatırlayamadım bi türlü.
Cevabi veriyim ozaman abi:
Diğer kişiye sorsam bana doğru kapı olarak hangisini gösterirdi ? Sorusunu sorarak aldığı cevavabın tersini uygulayarak çıkmıştır.Açıklama ise:
Eğer doğru söyleyen kişiye sormuş olsa yalancının yanlış kapıyı göstericeğini bildiği için yanlış kapıyı göstermiş olur.
Eğer yalan söyleyen kişiye sormuş olsa da doğrucunun doğru kapıyı göstereceğini bildiği ve kendisi her zaman yanlış cevabı vereceği için yine yanlış kapıyı gösterecektir.