Akıl Oyunları

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=63117]friendly[/MENTION], hız yapmaları gerekmiyor abim, hava sisli olduğu için görüş alanı kısaldığından böyle oluyor.
bazen öyle sis olur ki, yarım metre önünüzü dahi göremezsiniz.

bu arada konunun başlığının "Akıl oyunları" olarak değiştirmesi için yönetici arkadaşa rapor ettim. bi mahzuru olmaz demi?

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Birden yazın yaylada araba sürerken bir keresinde yoğun sisten dolayı benimde kafamı dışarı çıkardığım aklıma geldi [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] abi. :)

Hani orada başka bir arabayla çarpışma ihtimali olmazdı ama bir büyük baş sığıra çarpabilirdim diye şimdi aklıma geliverdi ürperdim.. :)

Konu isminin akıl oyunları olması iyi olmuş.

Diğer isminin içinde zeka kelimesi geçtiği için rencide oluyordum.. :D

Reaksiyon puanı
10,315
Smith ve Johns bakkala giderler. Amaçları bir çikolata almaktır. Smith’in bir çikolata alabilmek için 24 cent eksiği; Johns’un ise 2 cent eksiği vardır. Bunun üzerine Smith fedakarlık yapıp parasını Johns’a verir ama hala bir çikolata alacak paraları yoktur.

Buna göre bir çikolata kaç cent’tir?

size oldukça kolay, kafa dinlendirici bir soru daha... gecenin bu vakti yormak istemedim sizleri...
eminim en kısa sürede ve çabucak çözebileceksiniz.
yarına görüşürüz inşaallah.

sunelan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Smith ve Johns bakkala giderler. Amaçları bir çikolata almaktır. Smith’in bir çikolata alabilmek için 24 cent eksiği; Johns’un ise 2 cent eksiği vardır. Bunun üzerine Smith fedakarlık yapıp parasını Johns’a verir ama hala bir çikolata alacak paraları yoktur.

.

25 mi :D

edit:matematik sıfır benim yalnız :D

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1

size oldukça kolay, kafa dinlendirici bir soru daha... gecenin bu vakti yormak istemedim sizleri...
eminim en kısa sürede ve çabucak çözebileceksiniz.
yarına görüşürüz inşaallah.

cevap: 25 cent leri vardır

smith: 24 cent eksigi var yani elinde 1 centi var

Johns: 2 cent eksigi var yani 23 centi var

smith elindeki paranın hepsini johns verir 23 +1 = 24 cent yapar gene çikölata alamazlar. :)

Reaksiyon puanı
10,315
cevap: 25 cent leri vardır

smith: 24 cent eksigi var yani elinde 1 centi var

Johns: 2 cent eksigi var yani 23 centi var

smith elindeki paranın hepsini johns verir 23 +1 = 24 cent yapar gene çikölata alamazlar. :)

[MENTION=201814]XXXX37[/MENTION], Doğru ve net çözüme ulaşmışsın, tebrikler.
kolaydı demiştim zaten. belli ki hiç zorlamamış.
son demiştim ya, uyku zorluğu çekenler için (mesela bu [MENTION=63117]friendly[/MENTION] olabilir!):)

Reaksiyon puanı
10,315
Başsavcı öyle iki kişi tanıyordu ki, birinden biri, diğerini asla öldüremez, bunu düşünemez ve göze alamaz!

Eğer biri ötekini ağır yaralayacak olursa da, diğerine hapis cezası verilmez.

Bu bilgiler %100 doğru olduğuna göre, bu kişileri açıklayınız.