Acaba Sorun Öğrencide mi Yoksa İdarecide mi?

Bu konuyu okuyanlar

ZorhaK

Müdavim
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
Olumsuz öğrenci davranışlarının masaya yatırıldığı bölge müdürlerinin toplantısında yaş ortalaması 50 idi sanırım.Ortalamayı düşüren 28 yaşlarında iki müdür de yanyana oturuyorlardı toplantıda.

Her okul müdürü gençlern olumsuz davranışlarından bahsetti.kridorlara kamera koymaktan bahsedildi.

Asıl sorunun ailede olduğu da söylendi.

Zaman değişti eskiden böyle miydi ...diyen de oldu..

Ya da bir öğrenciyle yaşadığı sorunu ve nasıl atlattığını anlatan müdürler de oldu..

iki genç müdür ise aralarında ortak bir söylem oluşturdular birbirlerine fısıldayarak.

Söz hakkı onlara geldiğinde.

'efenim gençlerin internete ilgisi büyük.bugüün okuldan kaçan liselilerin tek adresi internet kafeler oluyor.Ve bu gençler genelde facebook denen sitede çok etkin zaman geçiriyorlar.

Ve o sitede kullandıkları dil maalesef çok bozuk.Okul adına bir grup açılsa bunun duyurusu yapılsa öğrencilere...ve grup yönetiminde en yetkili kişi bir öğretmen olsun geriye kalan yöneticiler ise okuldaki sorunlu öğrencilerden oluşsun.Onlara okul sayfasında paylaşabilecekleri düzgün videolar ya da yazılar önerilsin.Okul sayfasında örnek teşkil edecek yazışmalar yapılsızn bizzat müdür ve öğretmenler tarafından....Yani diyoruz ki biz gençlerin internete meraklarını kullanmalıyız.''



toplantı salonundaki müdürler konuşma bittikten sonra yaklaşık 5 saniye bakarlar iki genç müdüre.5 saniyelik bir sessizlik...5 saniyelik bir bakış..Yalnız manasız gelir bu bakışlar genç müdürlere..Kendilerini kötü bitr şey deiş gibi hissederler.

ve çevirirler kafalarını.İçlerinden biri yüzünü hafif ekşiterek ''yoh hoca olmaz öyle internet minternetle bu işler'' der ve toplantı sonraki gündem maddeleriyle devam eder:))
 

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Öğretmenler de yeni gelen öğretmen nesiliyle gelişecekler inşallah..
 

LaWa

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Hocam genç müdürlerin fikirlerini onların anlaması biraz zor.Dedikleri mantıklı,bu şekilde işe farklı bir noktadan yaklaşılabilir.Çözüm budur tabi doğru değil ama ne kadar kurtarabilirsen hesabı.
Yaşadığımız çağda sorunlar oldğu iiçin haliyle gençlerde de davranışsal sorunlar olacaktır.Bizde onların yaşlarında olsaydık bize de yansımalrı olacaktı.
Bu sorun her çağda vardı;geçmiş azdı şimdi giderek büyüyor.
Aklı başında temiz gençlerimiz de yok değil.
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Sorun tek taraflı Olmaz Öğrenci, Öğretmen, Aile, İdareci herkesde var ancak Sorunu çözmeye çalışan kimse yok!

Bir çok Öğrenci var lisede Başkalarınında eğitim hayatını kısıtlayan

Bir çok Öğretmen var Öğrencilerle yaptığı muhabbet ders işleme şekli öğretmenlikle alakası yoktur bunlar denetlenmeli Önüne gelen öğretmen oluyor İş puanı alıp kadroya geçip öğretmen olmakla geçiştirilmemelidir öğretmenler her sene denetlenmeli Diksiyonundan Davranışına kadar!

İlk temel eğitim ailede atılıyor bunun bilgilendirme çalışmaları yapılmalı

Ve tabikide Eğitim Sistemini doğru düzgün bir sisteme oturtulmalı Her sene değişen sınav sistemi Öğrenciler üstünde büyük etki yaratıyor!

Sorun Herkeste ama Çare arayan Yok!
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
İdarecilerin bilmediği daha doğrusu unuttuğu bir gerçek var. Zamana ayak uyduramamak bir imparatorluğu bile bitirebiliyor(bknz: Osmanlı).

Bugün 6. sınıf öğrencilerimle Facebook'u, Justen Bieber'i vs konuştuk.

Bilgisayar dersinde 600 milyon üyesi olan bir siteyi görmezden gelemezsiniz. Gelmedim de. Facebook üzerinden iletişim grubu bile kurduk. Bundan sonra kimse ders, ödev vs neydi diye sormuyor facebook'taki grupta etkinlik olarak duyuruluyor :)
 
Üst