64 Bit'e geçeyim mi?

sinan_d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ;

64 Bit işletim sistemi kullanabilmek için ram en düşük 3 gb olması gerekir.İşlemcide 2.00 ghz olmalı ( core2duo ve quad core ise ) .Diğer türlü farkını anlamazsınız.

Şirkette kullandığım Pc dual core 2.20 ghz ve 2 gb ram var denemek için kurdum 64 bit windows 7 ultimate fakat performans alamadım :) test edilmiştir yani aamaa ;

Evdeki pc quad 2.66 ghz , 4gb 1066 Mhz ram 1tb hdd ve Nvidia gtx260 ekran kartı var

ve Windows 7 Ultimate 64 bit kurulu mükemmel derecede çalışıyor.Gerçektende hissediliyor ;)) Oyun , Program hiçbir zorluk yaşamadım.Ztn 32 bit için ayrı bir Program files var ( arkadaşımızn da sölediği gibi ) ve en önemlisi uyumuluk özelliği var sistemin :) hiçbir sorun yaşamazsnız ;))

Allaha emanet olun .. =)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
209pybo.png

Vurdur Peter :D
İşlemcilerimiz aynı sayılır __kadıköyRAP__

Bi O/C ile aynı olur aradaki ghz farkı düşük bişi :D

Bende DEP neden OFF yahu :D
Görüşleriniz için sağolun arkadaşlar karar kıldım 32 bitte kalmaya, farkı hissedecek kadar güçlü sistemim yok ne yazıkki :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
RAM'in 2 GB'ken nasıl geçmeyi düşünüyorsun?
RAM 512 olsa bile 64 bite geçilebilir.

O zaman uzak dur bence de. Zaten 2 GB'da 64-bit sistem çalıştırmanın bir mantığı yok, hele Windows sistemlerini çalıştırmanın hiçbir mantığı yok.

1-2 sene önce 2 gb ram olan sistemimde Crysis gibi 64 bit destekleyen oyun,yazılımlarda performans artışını gözle görülebilir biçimde olduğunu fark ettim.
Tabi eğer bilgisayarınız gözle fark ettiremeyecek kadar hızlıysa benchmark testi yaparak anlayabilirsiniz fps artışını...

Arkadaşa indirttiriyorum, torrent istemiyor kimse nete giremiyormuş torrent indirirken.

Şu an torrent açık ve 4 tane torrent dosyası sıralı fakat hala nette gezebiliyorum..
Yanlış bir düşünce..

64 Bit işletim sistemi kullanabilmek için ram en düşük 3 gb olması gerekir.İşlemcide 2.00 ghz olmalı ( core2duo ve quad core ise ) .Diğer türlü farkını anlamazsınız.

what do you mean?

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
64 bit ile aynı anda birçok programı daha iyi çalıştırabilirsin.Donanım özelliklerim iyi ise performansa daha da iyi yansıyacaktır.İmkanın varsa indir dene.3d cilere sormak lazım gözlemlerini.