6000 TL'yi geçmeyecek eğlence-iş notebook almak istiyorum

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Film izlemek için aldığın o laptop transformersta baş rol oynar :-) :-) Güle güle kullan

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=378910]ihmy38[/MENTION]

Nasil bir sey aldigini yazsaydin keske :)

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Apple karşıtlığı arkadaşında belirttiği gibi donanımın parasını karşılamaması. Aksi halde burada başka bir sebepten dolayı apple düşmanlığı yapan birinin olduğunu sanmıyorum. 5000 TL lik apple laptopun verdiği performansı 1500-1600 TL lik asus bilgisayardan alırsın. Görüntüsü/şıklığı için alan arkadaşlarım genelde üniversite kantinin de hava olsun diye dolaştırıyorlar şu an.
Aynen katılıyorum, bir de o makinanın fotolarını çekip instagrama doldurmaları da var :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle hayırlı olsun.
Sadece söylediğiniz işleri yapacak ve oyun oynamayacak veya PVC işinde modelleme gibi işler yapmayacaksanız biraz gereksiz bir para harcamışssınız. Tüm (saydığınız) ihtiyaçları marka imajı da ekleyerek 3000TL'lik bir laptopta karşılayabilirdiniz. Güle güle kullanın.

Apple'a gelince.
Performansı veren donanım değildir güzel arkadaşlar. Hayatında bir Apple ürününe para vermemiş birisi olarka yazıyorum bunu da. Elbette marka parası alır Apple, hayli de çok alır. Ancak kimseyi parasını çöpe atmakla itham etmek sizin lüksünüz değildir. Oturup kırk saat de sayabilirim neden Apple alması gereken veya almasında bir sakınca olmayan insanlar olabileceğini. Kendi pencerenizden gördüğünüz ihtiyaçları tüm insanlığın ihtiyaçları olarak görmeyin.

Evet bir çok insan imaj olsun diye alıyor, doğrudur, bunun benzerini ben de hastanelerde iMac kullanımı için yazdım. Hastaneyi geçtim, benim paramla yaşayan devlet üniversitesinde, binanın güvenliğindeki adama eşşek kadar iMac veren yerler var, kafayı yersiniz sinirden. Ama insanların böyle bir alım tercihleri olması, markanın ürettiği ürünü kötü göstermek zorunda değil. Bunu Beats için söyleyebilirsiniz, ben de ucuza aldığım bir Beats kulaklık kullanıyorum mesela (kulak içi ve mikrofonlu, telefonda kullanıyorum), ama söylemenin de bana bir zararı yok. Beats asla ve asla aldığı paraları hakeden bir ürün üretmiyor. Beats Studio'ya verilen paraya çok az bir meblağ ekleyerek Bowers&Wilkins almak mümkün yahu :)

* Biraz kıl kıl yazıyorum diye hafiyelik peşinde koşanlar olabilir, Apple'a para vermedim konusuna açıklık getireyim. Kendime ait iki tane iPod'um oldu, birini kaybettim diğeri hala duruyor ama kullanmıyorum, ikisi de hediye geldi. İdareten iPhone4'ü kendi telefonum olarak kullandım bir süre, bir çok arkadaşımda da haliyle var. Macbook / iMac de benzer şekilde arada kullanıyorum.
Senin iPhone'nen olamaz pis yalancı diye giydirenler olmuştu bir ara, sonra sen iPhone fanatiğisin diyenler oldu başarılı yönünü savununca, ondan bu gereksiz kısmı ekledim kusura bakmayın :)

tier44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, esnaflık yapıyorum, eğlence ve hesap işlerimi yapabileceğim bir laptop almak istiyorum, benim için önemli olan boş vaktimiz çok olduğundan internette gezmek ve film izlemektir. Tabi hesap kitapta tutarsam daha iyi olur, tavsiyelerinizi bekliyorum
kayserili olduğunu nasıl belli ediyon esnaf olduğuna göre yilli sindir 2000 tl lik leptop yeterde artar işini görür 6000 liralik çok gereksiz senin için hemşerim
kayseri foruma gidiyorsun http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/pr...452,465625,1034537.html?langId=-14#infoTabNav bunu alıyorsun bu senin işini yeterince görür sana yeterde artar bile

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Senin Kayserili olman imkansız. Hele Kayserili esnaf olman mümkün değil...
imkansız değil abi bu kayserinin yillilerinin böyle gösteriş huyu vardır alırlar ben inanırım

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Sadece film ve internet için 6 bin tl para. Gerçekten israf, acaba ben mi çok fakirim bu yüzden mi böyle düşünüyorum ?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Esnafın kan ağladığı filan yok kardeşim.Aha bakın işte adamlar film izlemek için 7000 liraya sadece bi laptop alıyor.Sonra "esnaf kan ağlıyor" diyorlar.

7000 liraya evinin bi odasına sinema salonu yapardı esnaf arkadaş ama cahillik işte ...

kunyeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaslar.bende bi tavsiye almak istiyorum.dun aksam vatan bilgisayardan asagidaki iki urunu inceledim ve kararsız kaldım yardim edermisiniz.

Asus N550 JV - CN 239 H - Core i 7 4700 HQ 2.40 ghz- 12 Gb Ram-1 Tb-15.6"-4 Gb Gt750M-win 8 (3066 tl)

Msi GE 70-20E-201 TR -Core i 7 4700 HQ 2.40 Ghz-16 Gb Ram -1 Tb-17.3"-2 Gb GTX 765M-Blue Ray-win 8 (3380 tl)
Msi olan cihazin kasasi plastikmi yoksa aluminyummu.

iki cihazdada ssd yok takmak icin slot yeri varmi yada hdd yi cikarip yerine ssd takilabiliyormu.

sizler hangi cihazi onerirsiniz cevaplarinizi bekliyorum

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba arkadaslar.bende bi tavsiye almak istiyorum.dun aksam vatan bilgisayardan asagidaki iki urunu inceledim ve kararsız kaldım yardim edermisiniz.

Asus N550 JV - CN 239 H - Core i 7 4700 HQ 2.40 ghz- 12 Gb Ram-1 Tb-15.6"-4 Gb Gt750M-win 8 (3066 tl)

Msi GE 70-20E-201 TR -Core i 7 4700 HQ 2.40 Ghz-16 Gb Ram -1 Tb-17.3"-2 Gb GTX 765M-Blue Ray-win 8 (3380 tl)
Msi olan cihazin kasasi plastikmi yoksa aluminyummu.

iki cihazdada ssd yok takmak icin slot yeri varmi yada hdd yi cikarip yerine ssd takilabiliyormu.

sizler hangi cihazi onerirsiniz cevaplarinizi bekliyorum

Eğer asusu sadece malzeme kaLitesinden dolayı alacaksanız, iki laptop da alüminyum kasaya sahip, MSI da metal fırçalama kullanıldığı için yüzeyi daha pürüzsüz, bu ışıklı klavyeyi daha belirgin hale getirmek için yapılmış, MSI'nin artıları, çok daha iyi bir ekran kartı, SSD, yüksek donanımlarda en iyi performansı alabilmek için SSD gereklidir, ışıklı kLavye, oyuncu mousesi ve oyuncu çantası hediye, daha ucuz. Asusun artıları, iki işlemcide 4.nesil haswell ancak, asusta ki işlemci biraz daha iyi, iyi olmasının nedeni daha iyi overlock olması ama, arada yok denecek kadar az fark vardır..

SSD'siz

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge...65m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_49582/

SSD'Li

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge...65m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_51357/

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Eğer asusu sadece malzeme kaLitesinden dolayı alacaksanız, iki laptop da alüminyum kasaya sahip, MSI da metal fırçalama kullanıldığı için yüzeyi daha pürüzsüz, bu ışıklı klavyeyi daha belirgin hale getirmek için yapılmış, MSI'nin artıları, çok daha iyi bir ekran kartı, SSD, yüksek donanımlarda en iyi performansı alabilmek için SSD gereklidir, ışıklı kLavye, oyuncu mousesi ve oyuncu çantası hediye, daha ucuz. Asusun artıları, iki işlemcide 4.nesil haswell ancak, asusta ki işlemci biraz daha iyi, iyi olmasının nedeni daha iyi overlock olması ama, arada yok denecek kadar az fark vardır..

SSD'siz

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge...65m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_49582/

SSD'Li

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge...65m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_51357/
Arkadaş ge70 demiş siz ge60 önermişsiniz. Ayrıca işlemcileri aynıysa OC farkı nasıl oluyor?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Arkadaş ge70 demiş siz ge60 önermişsiniz. Ayrıca işlemcileri aynıysa OC farkı nasıl oluyor?

:) GE70 GE60'tan tek farkı bLuray sürücü barındırması. Ayrıca arkadaşın söz ettiği o model de SSD yok. iki işlemci de 4. nesil haswell GE60-G70 da i7-4700MQ Asus da ise i7-4700HQ işlemci kullanılıyor bu işlemcinin overlock potansiyeli bir miktar daha iyidir..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

iLk önerdiğimin ekranı 15.6 daha büyük ekran istiyorsanız 60 Lira fazLadan verip bunu aLın. 17.3

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge...65m-2gb-173-full-hd-freedos-hediyeli/p_51146/

kunyeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ikinizede Degerli gorusleriniz icin teşekkür ederim.tavsiye ettiginiz cihazda yazilim yok buda benim kafami karistiriyo sıkıntı cikarir diye.ve internet üzerinden alışverişe pek guvenemiyorum

Faruknabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sLm asuun bu markası ile ilgili bir bilgin var mı ? ASUS K55VJ-SX222H

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Esnafın kan ağladığı filan yok kardeşim.Aha bakın işte adamlar film izlemek için 7000 liraya sadece bi laptop alıyor.Sonra "esnaf kan ağlıyor" diyorlar.

7000 liraya evinin bi odasına sinema salonu yapardı esnaf arkadaş ama cahillik işte ...

Bir kişiden milyonlarca insanla ilgili yorum yapacaksan vay halimize arkadaş?

Rizeli'lerin hiç bir sıkıntısı yok arkadaş, aha bakın işte Rizeli Başbakan.
Kayserili'lerin ağladığı falan yok arkadaş, aha bakın işte adamlardan Cumhurbaşkanı çıktı.
Hatta her şehirden bir milletvekili olsa böyle böyle, milletçe zenginiz lan!?