Soru 4 Sene Çalışırsam Tıp Tutarmi

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Bu sene aklım başıma geldi lgsden sonra imamhatip lisesine gidicem muhtemelen 4 sene sıkı çalışırsam Tip fakültesi tutarmi abim yapamazsın diyo Doktor olmak istiyorum 4.siniftan beri en büyük hayalim siz nedersiniz ?

• Beğen
Reactions: alg

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Bu sene aklım başıma geldi lgsden sonra imamhatip lisesine gidicem muhtemelen 4 sene sıkı çalışırsam Tip fakültesi tutarmi abim yapamazsın diyo Doktor olmak istiyorum 4.siniftan beri en büyük hayalim siz nedersiniz ?
4 Seneye gerek yok.Kendini kasmadan Düzenli çalışırsan eğer istediğin yeri tutturabilirsin.Okulun ortamı iyi değil ise hiç arkadaş edinmene gerek yok.Lise ve Ortaokul arkadaşlıkları bence kalıcı değil.Kısaca düzenli ve kendini sıkmadan çalışırsan istediğin yeri tutturabilirsin.
Not : sık sık soru çöz.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
4 Seneye gerek yok.Kendini kasmadan Düzenli çalışırsan eğer istediğin yeri tutturabilirsin.Okulun ortamı iyi değil ise hiç arkadaş edinmene gerek yok.Lise ve Ortaokul arkadaşlıkları bence kalıcı değil.Kısaca düzenli ve kendini sıkmadan çalışırsan istediğin yeri tutturabilirsin.
Not : sık sık soru çöz.
Bu yaz 9.sinifa başlamayı düşünüyorum

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Bu yaz 9.sinifa başlamayı düşünüyorum
Kendine bir ders çalışma programı yap.Eğer yapamıyorsan okulların açılmasını bekle (bu sene bence açılacak).Rehber Hocan ile beraber çalışma takvimi yap.Yaparken programa şu saat bilgisayarda oyun oynayacağım, şu saat Matematik çalışacağım diye her şeyi yaz.Kitap okumayı ihmal etme.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Bence çok zor ama denemekten zarar gelemz tabi.

Bunun yerine teknik liseye gidip teknik lise kontemjanındam avantajlı olarak üniye girmek daha mantıklı gibi.
Anadoluya gitmek istemiyorum teknik lise olabilir anadolu lisesinde tipi tutturamassam işsiz kalırım ilerde

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
İş sadece tıptan ibaret değil ki.
Anadoluya gidersem mezun olunca niteliksiz birisi olucam imam hatipte veya meslek lisesinde girdiğim bölümden kpss den memur olabilirim diğer türlü fabrikaya gidicem muhtemelen
Mesaj otomatik birleştirildi:

4 sene boyunca hayatını verirsen, tutar.
Yapmak zorundayım galiba lgs de şansımı kaybettim eğitim sistemi beni buna zorluyor :(

alg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Rahat tutar ama düzenli olarak çalışman gerek bu yaz çalışmak istersen temelinde eksik varsa onları tamamla 9. sınıf konularına başlama. Ortaokuldan eksik kalmasın. 9 ve 10'da konuları öğrenip pekiştirmeye bak yazılılara vs. çalış ÇOK KASMA! Çalışmalarını bitirdikten sonra aşağıdaki sınavları sırayla çöz:
26 - 27 NİSAN 2017 8. SINIF 2. DÖNEM MERKEZİ ORTAK SINAV SORULARI VE CEVAPLARI (Bu sınavla başla, en kolayı bu 110+ net yapmalısın.)
https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_06/02125953_2019_SOZEL_BOLUM.pdf (45+ net yapmalısın.) https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_06/02130019_2019_SAYISAL_BOLUM.pdf (30+ net yapmalısın.)
https://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_06/03153730_SYZEL_BYLYM_A_kitapYY.pdf (45+ net yapmalısın.) https://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_06/03153730_SAYISAL_BYLYM_A_kitapYY.pdf (30+ net yapmalısın.)
https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/21195531_2020_sozel_bolum_a.pdf (45+ net yapmalısın.) https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2020/06/2020_sayisal_bolum_a.pdf (30+ net yapmalısın.)

Çalışmanı tamamladıktan sonra yukarıdaki sınavları soru başına 1,5 dakika vererek çözmeyi dene. Müfredatta olmayan soruları çözemeyeceğinden müfredatta olmayan soru sayısını belirttiğim netten çıkartarak değerlendir. En son olarak da bu yılki LGS'yi çöz.

Lisede dersi derste öğren matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi dersleri 1. öncelik olarak belirle. Bütçen müsaitse her dersten en az 2 soru bankası al ve birini konudan hemen sonra diğer(ler)ini tekrar amaçlı olarak çöz. 11. sınıfta sınav maratonuna geçiş yapacaksın ama mümkün olduğunca TYT matematik ve TYT fen oturmuş olsun 10'un 2. döneminden itibaren veya 11'den itibaren günlük olarak paragraf ve problem çöz. Sınava yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdür.

İşsiz kalırsam napicam :/
Tıp iş garantisi ve maaşı için okunacak bir bölüm değil. Çevrendekilerin gazına gelme.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Rahat tutar ama düzenli olarak çalışman gerek bu yaz çalışmak istersen temelinde eksik varsa onları tamamla 9. sınıf konularına başlama. Ortaokuldan eksik kalmasın. 9 ve 10'da konuları öğrenip pekiştirmeye bak yazılılara vs. çalış ÇOK KASMA! Çalışmalarını bitirdikten sonra aşağıdaki sınavları sırayla çöz:
26 - 27 NİSAN 2017 8. SINIF 2. DÖNEM MERKEZİ ORTAK SINAV SORULARI VE CEVAPLARI (Bu sınavla başla, en kolayı bu 110+ net yapmalısın.)
https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_06/02125953_2019_SOZEL_BOLUM.pdf (45+ net yapmalısın.) https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_06/02130019_2019_SAYISAL_BOLUM.pdf (30+ net yapmalısın.)
https://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_06/03153730_SYZEL_BYLYM_A_kitapYY.pdf (45+ net yapmalısın.) https://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_06/03153730_SAYISAL_BYLYM_A_kitapYY.pdf (30+ net yapmalısın.)
https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/21195531_2020_sozel_bolum_a.pdf (45+ net yapmalısın.) https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2020/06/2020_sayisal_bolum_a.pdf (30+ net yapmalısın.)

Çalışmanı tamamladıktan sonra yukarıdaki sınavları soru başına 1,5 dakika vererek çözmeyi dene. Müfredatta olmayan soruları çözemeyeceğinden müfredatta olmayan soru sayısını belirttiğim netten çıkartarak değerlendir. En son olarak da bu yılki LGS'yi çöz.

Lisede dersi derste öğren matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi dersleri 1. öncelik olarak belirle. Bütçen müsaitse her dersten en az 2 soru bankası al ve birini konudan hemen sonra diğer(ler)ini tekrar amaçlı olarak çöz. 11. sınıfta sınav maratonuna geçiş yapacaksın ama mümkün olduğunca TYT matematik ve TYT fen oturmuş olsun 10'un 2. döneminden itibaren veya 11'den itibaren günlük olarak paragraf ve problem çöz. Sınava yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdür.

Tıp iş garantisi ve maaşı için okunacak bir bölüm değil. Çevrendekilerin gazına gelme.
Maaş için değil doktorluk hoşuma gidiyor o yüzden eğer doktor olamazsam meslek ve imamhatip liselerinden nitelikli birisi olabilirim ama anadolu lisesinde sadece mezun olmuş olurum

Noldu ?

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
İmamhatipe gitmeni önermem nedeni ise eğitimi din odaklı olduğu için diğerlerine vakit ayıramayabilirsin

Reaksiyon puanı
5,173
Anadoluya gidersem mezun olunca niteliksiz birisi olucam imam hatipte veya meslek lisesinde girdiğim bölümden kpss den memur olabilirim diğer türlü fabrikaya gidicem muhtemelen

Yapmak zorundayım galiba lgs de şansımı kaybettim eğitim sistemi beni buna zorluyor :(
Kardeşim Tıp kazanamamış ama üni sınavında 59k yapan bilgisayar müh. okuyan biriyim. Tıp kazanmak ne kadar zordur çok iyi bilirim. Senin yollarındanda geçtim aynı zamamda. Haddime değil ancak yanlış tercih kurbanı olma istiyorum.

Öncelikle tıp kazanabilir misin? Ben seni tanımıyorum ama senin puanında yapan biri için açıkca söyleyebilirim ki senin puan aralığında yapan insanların %99.9 u tıp kazanamayacak. Elimde büyük bir veri yok ama benden daha iyi sonuçlar alıp tıp okuyan arkadaşlarımdan bildiğim kadarı ile sınıf arkadaşlarının tamamı iyi lisereden mezun. Bu çok büyük bir gerçek. İyi liseden mezun olanşar doğal olarak iyi ünilerede gidiyorlar.

Bu ülkede iş = KPSS + TIP demek değil. Bunu kim kafana koyuyor bilmiyorum ancak şuan mtok ile benden çok daha kötü bir sıralama ile benimle aynı yerde hatra benden çok daha iyi yerlerde okuyan insanlar var. Üstelik ben lisede saçma sapan coğrafya şu bu ile uğraşırken onlar kod yazdığı için benden çok daha başarılılar.

Sağlık alanındada sağlık meslek liseleri vardır muhakkak. Eğer hedefin sağlık sektörüyse sağlık ile ilgili mtok kontenjanı varsa(sağlıkta olmayabilir belki) onları araştır. En azından b planın olur. O %99.9 kişi içinde olurda tıp kazanamazsan en azından yine çok iyi meslekler önüne çıkar.

Mtok demek 30 net az yapsan bile istediğin bölüme gidebilmen demek. Ki 30 net artışta 150 bin yerine 40 bin olmak gibi bişey demek.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: alg

busra_db

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
doğru ve düzenli çalışırsan neden olmasın. her şeyden önce kendine güven

alg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Tıp hedefin varsa imam hatiple meslek arasından imam hatip seçmelisin ancak anadoluya gitmeni öneririm tıp okumak istiyorsan.

Bir de tıp kazanmak fen lisesi kazanmaya benzemez LGS'de iyi bir çalışma 1 ise YKS'de 5-6-7 olabilir.

Son düzenleme:

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Foruma artık daha az girdiğim ve bildirim gelmediği için mesajını görmedim fakat neden öyle dedin çok merak ettim?
Bana göre anadolu lisesi de iyidir ve ileride bir meslek sahibi olursun ki meslek sahibi okul ile de olunmuyor.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Foruma artık daha az girdiğim ve bildirim gelmediği için mesajını görmedim fakat neden öyle dedin çok merak ettim?
Bana göre anadolu lisesi de iyidir ve ileride bir meslek sahibi olursun ki meslek sahibi okul ile de olunmuyor.
Anadolu Lisesi iyidir diye bir şey yok. Bir sürü meslek lisesi Anadolu liselerinden kaliteli eğitim veriyor. Fen-Anadolu-Meslek olarak değil okullara bakarak karar verilmeli. Eğitim kalitesi , disiplini nasıl gibi şeylere bakılmalı.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Anadolu Lisesi iyidir diye bir şey yok. Bir sürü meslek lisesi Anadolu liselerinden kaliteli eğitim veriyor. Fen-Anadolu-Meslek olarak değil okullara bakarak karar verilmeli. Eğitim kalitesi , disiplini nasıl gibi şeylere bakılmalı.
Bizim buradaki meslek liseleri iyi değil o yüzden Anadolu daha iyi bir seçim fakat konu sahibinin "Anadoluya gidersem mezun olunca niteliksiz birisi olucam" cümlesi biraz sinir etti beni.

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
4 sene çalışmak çok zor. Tıp kazanmak daha zor.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Bizim buradaki meslek liseleri iyi değil o yüzden Anadolu daha iyi bir seçim fakat konu sahibinin "Anadoluya gidersem mezun olunca niteliksiz birisi olucam" cümlesi biraz sinir etti
Konuyu açmadan önce rehberlik hocasına gittim dediki mesleğe gidersen orda elin iş tutar örneğin motor teknisyenliginde bilgin olur fabrikaya gidersin. anadoluya gidersen üniversiteyi kazanmak zorundasın kazanamazsan niteliksiz birisi olursun dediği için öyle diyorum

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Bizim buradaki meslek liseleri iyi değil o yüzden Anadolu daha iyi bir seçim fakat konu sahibinin "Anadoluya gidersem mezun olunca niteliksiz birisi olucam" cümlesi biraz sinir etti beni.
E haklı diyebiliriz. Üniversiteyi kazanamazsa ne niteliği oluyor? Meslek Lisesi mezunu olunca Teknisyen olarak işe girebilir.

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Konuyu açmadan önce rehberlik hocasına gittim dediki mesleğe gidersen orda elin iş tutar örneğin motor teknisyenliginde bilgin olur fabrikaya gidersin. anadoluya gidersen üniversiteyi kazanmak zorundasın kazanamazsan niteliksiz birisi olursun dediği için öyle diyorum
Rehber hocaları hiçbir zaman anlamadım kendilerine göre yol çiziyorlar. Hayat senin hayatın böyle diyerek sana anadolu lisesine gitme demeye getiriyor. Eğer kendine inanıyorsan tıp/mühendislik kazanırım diyorsan anadoluda ders çalışmak için daha çok zamanın olacaktır. Ben bu sene 10. sınıfı bitirdim ve özel bir fen lisesine gidiyorum. Benim bir arkadaşımsa yerel yerleştirmeyle alan bir anadolu lisesine gidiyordu. Arkadaş benden çok çalıştı netleri beni geçti ve bir kolejin bursluluk sınavında 1. oldu, seneye %100 bursla koleje gidecek. Eğer düzenli çalışarsan sen de yapabilirsin. Hatta üniversite sınavını kazanmak için birçok kişi sınav senesinde açığa geçiyor bile.

E haklı diyebiliriz. Üniversiteyi kazanamazsa ne niteliği oluyor? Meslek Lisesi mezunu olunca Teknisyen olarak işe girebilir.
Ama hedefi tıp olan biri böyle bir şeye olur gözüyle bakıyorsa akkıma direkt şu video geliyor:

Son düzenleyen moderatör: