4 Kelebek ve Merak ???

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Dört tane kelebek bir gün bir ateş görmüşler. Bunun nasıl bir şey olduğunu öğrenmek istemişler. Birinci kelebek ateşe biraz yaklaşmış ve üzerinin aydınlandığını görmüş. Arkadaşlarının yanına gelmiş ve:

-Bu ateş aydınlatıcı bir şey!, demiş..

İkinci kelebek bununla yetinmeyerek daha fazla şey öğrenmek istemiş. Biraz daha yaklaşmış ve ısındığını hissetmiş… Demiş ki:

-Aynı zamanda bu ateş ısıtıcı bir şey!

Üçüncü kelebek bununla da yetinmemiş, Biraz daha biraz daha yaklaşmış. Bir anda ateşin kanatlarını yaladığını hissetmiş ve yanmış kanatlarıyla geri dönmüş… Şöyle demiş:

-Ve bu ateş yakıcı bir şey!

Sonuncu kelebek daha da çok şey öğrenmek istiyormuş. Biraz yaklaşmış, aydınlandığını görmüş. Biraz yaklaşmış, ısındığını hissetmiş. Biraz daha yaklaşmış, ateş kanatlarını kavurmuş.

ve biraz daha yaklaştıktan sonra tamamen yanan kelebek "poff !" diye ortadan kayboluvermiş...

Ateşin gerçekten ne olduğunu belki bir tek o öğrenmiş ama geri dönüp söyleyememiş… Çünkü o kaybolmuş ateş içinde ve bir şeyi, ancak içinde kaybolan bilebilirmiş!... sadece

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu benzetmeyi bu ayın Bilim ve Ütopya dergisinde Karadelik ler ile ilgili yazıda bulabilirsiniz.Aynı insanlar kelebeklere kara delik ise ateşe benzetilmiş.İçine gidenin daha olmadığı olacaksa da geri dönemeyeceği ve sadece gidenin ne olduğunu öğreneceği bir yer olarak anlatılmış.
Gerçekten güzel bir kıssa.

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
;D

" - Kaptan AGS100023 nolu kara deliğe hiç olmadığı kadar yaklaştık.Emirlerinizi bekliyoruz...
- Yanan kelebeğin aşkına tam yol ileri...
- Kaptan çoluğum çocuğum var benim germe şimdi bizi...
- Ulen maceranın içine etmeyin!..
- Kaptanı duydunuz bağlılık yemini ettiniz... Tam yol İLERİ! "

;D

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hoşmuş :) Ölümü, ölen dışında kimsenin anlamadığı ve anlatamadığı gibi :)

Düzeltme: Yorumum cabbarcanın sansürlü yazısına değil :P

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iol dedi ki:
Hoşmuş :) Ölümü, ölen dışında kimsenin anlamadığı ve anlatamadığı gibi :)

Düzeltme: Yorumum cabbarcanın sansürlü yazısına değil :P

:P düzeltildi....

Bi konuda espri yapıyorsam beğenmişim demektir bikerem... :P
Konu harika....
Yeni bi söz buldum çok harika...

"Yanan kelebeğin aşkına benimle gel"
( ;D gerçek olanı bulmak isteyenler... diyip sağa sola sarkıcam :P bütün kızları tav eder bu valla ... )

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Şu yazıdan bile kızları tavlamak için malzeme çıkarıyorsun cabbarcan tebrikler :D

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben kelebeği anladım valla zaten ölcez 1 hafta ömrümüz var ha şimdi ölmüsüz ha daha snr diyerekten dalmış bence :)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
@LgOsS dedi ki:
ben kelebeği anladım valla zaten ölcez 1 hafta ömrümüz var ha şimdi ölmüsüz ha daha snr diyerekten dalmış bence :)
yanlış hatırlamıyorsam kelebeklerin 1 günlük ömürleri vardı