4 - 4.8 inç arası sağlam telefon

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Eski telefonum Samsung Galaxy Y sonunda bozuldu. Büyük telefon kullanamıyorum ellerim küçük o yüzden en fazla 4.8 inçlik bir telefon almaya karar verdim. Telefonda oyun oynayan biri değilim genellikle fotoğraf çekmek müzik dinlemek ve whatsapp için kullanacağım. Aklımda z3 compact vardı ama kamerasını hiç beğenmedim
Bütçem 1.500 tl

Aradığım özellikler:
-Metal veya cam kasa olması
-Kamerası kaliteli olsun
-En fazla 4.8 inç olsun çok büyük telefon kullanamıyorum

Bu kriterlerde bir telefon tavsiye edebilir misiniz çok teşekkür ederim şimdiden.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Eski telefonum Samsung Galaxy Y sonunda bozuldu. Büyük telefon kullanamıyorum ellerim küçük o yüzden en fazla 4.8 inçlik bir telefon almaya karar verdim. Telefonda oyun oynayan biri değilim genellikle fotoğraf çekmek müzik dinlemek ve whatsapp için kullanacağım. Aklımda z3 compact vardı ama kamerasını hiç beğenmedim
Bütçem 1.500 tl

Aradığım özellikler:
-Kamerası kaliteli olsun
-En fazla 4.8 inç olsun çok büyük telefon kullanamıyorum

Bu kriterlerde bir telefon tavsiye edebilir misiniz çok teşekkür ederim şimdiden.
Galaxy alpha
Samsung a serisine bakabilirsin 4.8 inc var mi bilmiyorum
Ama alpha 4.7 falan diye biliyorum
Birde guncelleme gelecekmis..
Fakat alpha uretimi durdu

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Galaxy alpha
Samsung a serisine bakabilirsin 4.8 inc var mi bilmiyorum
Ama alpha 4.7 falan diye biliyorum
Birde guncelleme gelecekmis..
Fakat alpha uretimi durdu

Teşekkür ederim ama Alpha aklıma gelmişti yazmayı unutmuşum tasarımını pek beğenmiyorum Samsung'un başka bi alternatifim var mıdır sizce

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
5 ince kabulüm derseniz Xperia M5'i bekleyin.

Diğer türlü Xperia Z3C almalısın. Kamerada super otofokus özelliği geldikten sonra daha da başarılı oldu.

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Huawei bak
Samsung alphayi düşün bir bence tabi israr etmiyorum
Sony bak
M4 aqua falan var sanirsam

teşekkür ederim :) dediklerini düşünücem

- - - Mesaj Güncellendi - - -

5 ince kabulüm derseniz Xperia M5'i bekleyin.

Diğer türlü Xperia Z3C almalısın. Kamerada super otofokus özelliği geldikten sonra daha da başarılı oldu.

5 inc bana fazla bana kalırsa 4.8 bile fazla ama bundan küçük telefon bulmak zor. Z3c a gelirsek kuzenimde var z3 kamerasını gerçekten beğenemedim 20.7 mp nin hakkını veremiyor sanki 5mp kamera ile çekilmiş bi görüntüsü var

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Aradığım özellikler:
-Kamerası kaliteli olsun
-En fazla 4.8 inç olsun çok büyük telefon kullanamıyorum.

Butce 1500tl.

Demissiniz.

Bu 3 kriterin ikisine sony xperia z3c uyuyor.Kamera olarak pek tavsiye edebilcegim bir urun degil acikcasi. Ama kucuk dayanikli kalitli bir urun olarak cokta alternetif yok. Bu ozelliklerde bir samsung alirsaniz 1 yilda sistemde touchwiz yuzunden yavaslama yasarsiniz. sonyde boyle bir sorun olmaz aldiginiz gunku gibi kullanima devam edersiniZ. Ayrica sony z3c piyasadaki en uzun pil suresini veren urunlerden biri. Suya toza dayanikliligida var.

Yok ben z3c istemiyorum derseniz.

bu 3 kriterinizede uyan bir telefon var. Oda iphone 5s. Fakat 1500 tl ye sifir bulmaniz biraz zor. Hem kucuk hem metal hem de kamerasi sony z3c gore daha iyi. 1100-1500 tl arasi ikinci el faturali hatta garantisi devam eden bir 5s bulabilirsiniz.

Onun disinda da piyasada hem metal veya cam hem kamerasi guzel hem 4.8 inc gibi bir urun zor. Ben 4.8 inc bir cihaz baksam bu ikisinden birini alirdim.

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Aradığım özellikler:
-Kamerası kaliteli olsun
-En fazla 4.8 inç olsun çok büyük telefon kullanamıyorum.

Butce 1500tl.

Demissiniz.

Bu 3 kriterin ikisine sony xperia z3c uyuyor.Kamera olarak pek tavsiye edebilcegim bir urun degil acikcasi. Ama kucuk dayanikli kalitli bir urun olarak cokta alternetif yok. Bu ozelliklerde bir samsung alirsaniz 1 yilda sistemde touchwiz yuzunden yavaslama yasarsiniz. sonyde boyle bir sorun olmaz aldiginiz gunku gibi kullanima devam edersiniZ. Ayrica sony z3c piyasadaki en uzun pil suresini veren urunlerden biri. Suya toza dayanikliligida var.

Yok ben z3c istemiyorum derseniz.

bu 3 kriterinizede uyan bir telefon var. Oda iphone 5s. Fakat 1500 tl ye sifir bulmaniz biraz zor. Hem kucuk hem metal hem de kamerasi sony z3c gore daha iyi. 1100-1500 tl arasi ikinci el faturali hatta garantisi devam eden bir 5s bulabilirsiniz.

Onun disinda da piyasada hem metal veya cam hem kamerasi guzel hem 4.8 inc gibi bir urun zor. Ben 4.8 inc bir cihaz baksam bu ikisinden birini alirdim.

Ozaman benim 2 seçeneğim var. Ya alpha alıcam pek tipini sevmesemde yada z3 compact. Sanırım başka seçeneğim yok. Ne kadar z3c almak istesem de alpha nın kamerası daha iyi gibi. Sizin fikirlerinin nelerdir 2 telefonun kamerası hakkında?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ozaman benim 2 seçeneğim var. Ya alpha alıcam pek tipini sevmesemde yada z3 compact. Sanırım başka seçeneğim yok. Ne kadar z3c almak istesem de alpha nın kamerası daha iyi gibi. Sizin fikirlerinin nelerdir 2 telefonun kamerası hakkında?
Alpha sana tavsiyemdir tipini begenmesende genellikle begenilir:)
Ve cok stabil bir telefon 6.0 guncellemeside gelecek:)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

yani ben alpha demedim. Cunku alpha ile z3c yi kiyasladigimizda. z3c pilde cok iyi. Alpha bu konuda basarisiz. Kamera konusunda z3c den cokta bir ustun yani oldugunu dusunmuyorum belli bir sure kullanimdan sonra kamerayi kullanirken bile kasmalar yasaniyor. Ama fiyat olarak tabi z3c yr gore daha uygun. aluminyum kasaya sahip olmasi gayet guzel. 8 crkirdekli 5430 islemcisi 4 cekirdek a7 4 cekirdek a15. soyle bir baktigimizda z3c nin snapdragon 801 islemcisi alpha nin 5430 islemcisinden daha iyi bir performans veriyor. Ozelliklede oyunlar snpdrgon 801 ile gelen adreno 330 gpu su exynos 5430 un mali t 628 gpu sundan daha basarili.

bence ya gidip bir z3c alin yada ikinci el temiz bir 5s alin. sony z3c alirsaniz bikere zamanla yavaslama olmaz.alpha da bu touchwiz yuzunden oluyor. Hee yanlis anlasilmasin mesela 2000 tl ye bir urun baksan samsung note4 veya lg g4 al derdim yani samsunga vir garezim yok. Orta ve alt srviye samsunglarin touchwiz i zamanla yavasliyor. ust seviye samsung lar da bu durum biyle degil tabi. Ama sony nin z1 de z2 de z3 de z3c de boyle zamanla bir yavaslama olmaz. yani ben alpha yi da z2 yide z3u de z3c yide iphone 5s ide teknik incelemeler sonucu soyluyorum bunu. Genede karar sizin.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
yani ben alpha demedim. Cunku alpha ile z3c yi kiyasladigimizda. z3c pilde cok iyi. Alpha bu konuda basarisiz. Kamera konusunda z3c den cokta bir ustun yani oldugunu dusunmuyorum belli bir sure kullanimdan sonra kamerayi kullanirken bile kasmalar yasaniyor. Ama fiyat olarak tabi z3c yr gore daha uygun. aluminyum kasaya sahip olmasi gayet guzel. 8 crkirdekli 5430 islemcisi 4 cekirdek a7 4 cekirdek a15. soyle bir baktigimizda z3c nin snapdragon 801 islemcisi alpha nin 5430 islemcisinden daha iyi bir performans veriyor. Ozelliklede oyunlar snpdrgon 801 ile gelen adreno 330 gpu su exynos 5430 un mali t 628 gpu sundan daha basarili.

bence ya gidip bir z3c alin yada ikinci el temiz bir 5s alin. sony z3c alirsaniz bikere zamanla yavaslama olmaz.alpha da bu touchwiz yuzunden oluyor. Hee yanlis anlasilmasin mesela 2000 tl ye bir urun baksan samsung note4 veya lg g4 al derdim yani samsunga vir garezim yok. Orta ve alt srviye samsunglarin touchwiz i zamanla yavasliyor. ust seviye samsung lar da bu durum biyle degil tabi. Ama sony nin z1 de z2 de z3 de z3c de boyle zamanla bir yavaslama olmaz. yani ben alpha yi da z2 yide z3u de z3c yide iphone 5s ide teknik incelemeler sonucu soyluyorum bunu. Genede karar sizin.
Aslında ekrani buyuk sevse
A serisi iyidir yani
Birde e serisi var

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Aslında ekrani buyuk sevse
A serisi iyidir yani
Birde e serisi var

gecenlerde bir baktim o a7 ve a8 guzel yani saglam bir his veriyor da hani bazi noktalar insanin olmazsa olmazidir ya sen a8e 1500 tl ustu para ver bildirim led i bile olmasin. Yani bakin arkadaslar boyle yuksek fiyatlarda ara model urunler almayin. illa biyerden kısıyolar. Gecen yilin amiraliji alin inan daha memnun kalirsiniz. birde urun bakarken islemcinin cekirdeklerine bakin. Alpha da oldugu gibi a7 a15 cekirdekler a 53 ve a57 gibi cekirdeklerin verdigi performansi vermez.

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93

Benim için önemli olan kamerası performansında değilim telefonu çok dolurmayacağım daha çok fotoğraf ve whatsapp için kullanacağım. O yüzden fazla dolacağını sanmıyorum dolarsada iki reset atarım. İkinci el telefonlara içimde hiç sinmez. Sonuç olarak alpha veya z3c den kamerası hangisinin iyiyse onu alıcam sanırım. Biraz araştırma yapıp ikisinin kamerası hakkında karar vereceğim teşekkür ederim ilgilenen herkes için

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Benim için önemli olan kamerası performansında değilim telefonu çok dolurmayacağım daha çok fotoğraf ve whatsapp için kullanacağım. O yüzden fazla dolacağını sanmıyorum dolarsada iki reset atarım. İkinci el telefonlara içimde hiç sinmez. Sonuç olarak alpha veya z3c den kamerası hangisinin iyiyse onu alıcam sanırım. Biraz araştırma yapıp ikisinin kamerası hakkında karar vereceğim teşekkür ederim ilgilenen herkes için
Sonuc alpha cikacak:) rica ederim

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Kardeş sen 400ü geçecek bir araba önerin ama bugatti olmasın diyorsun. Fazla seçenek yokki. En uygunu z3 compact. Alphaya gelirsek. İnan bana pişman olursun. Discovery(bildiğin ilk versiyon) bundan arkadaş alphaya geçti. Pişman oldu. Batarya berbat. Zaten touchwiz samsung baştan kaybediyor. Kameradada bence sen yanlış düşünüyorsun. Z3 compacttan iyi olduğunu düşünmüyorum. Batarya ve performansta zaten aşmış bir telefon. Müziktede kulaklıkta gayet kaliteli. Güncelleme sıkıntısıda yok sony 2 sene sözünü tutuyor. Z3compacttan iyi o boyutlarda tek telefon z5 compacttır. Gerisi senin kararın. İstediğin kadar araştır gerçek bu.

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Z3C istemiyorum
İphone bütçeyi aşıyor.
Samsung Galaxy Alpha pil konusunda kötü
O zaman önerebileceğim telefonlar;
-Discovery Air 2 GB
-Casper Via V10
-Z1C
en kötü ihtimal Discovery 1

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
264
Z3C istemiyorum
İphone bütçeyi aşıyor.
Samsung Galaxy Alpha pil konusunda kötü
O zaman önerebileceğim telefonlar;
-Discovery Air 2 GB
-Casper Via V10
-Z1C
en kötü ihtimal Discovery 1
1300 tl altı en iyi seçenek Lenovo P70 dahada bişey demek istemiyorum :)

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Xperia Z3c mis gibi cihaz. Nesini beğenmiyorsunuz ki?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
1300 tl altı en iyi seçenek Lenovo P70 dahada bişey demek istemiyorum :)

sen baya sevdin bu p70 i:-) ama herkese ayni cihazi tavsiye olmaz ki:-) yani.herkesin.beklentisi farkli. arkadasin.beklentisi 4.8 inc e kamerasi guzel birsey olsun diyor. p70 tamam performansi bataryasi guzelde kamera z3c nin. alpha nin.ikinci el 5s in gerisinde kaliyor. p70 1000tl alti guzel bir tercih performans acisindan