360 Derece Dönbilen Gökdelen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Be5tE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
1.jpg

Dubai'de dünyanın ilk hareket eden binasının inşasına yakında başlanıyor. Evet yanlış okumadınız.​

2.jpg

420 metrelik koca beton ve çelik yığını sürekli dönecek. Aynı noktaya gelmeniz 1 ila üç saati bulacak.​

3.jpg

Dinamik Kule'nin daire fiyatlarını hiç sormayın. 36 milyon dolara kadar değişiyor.​

4.jpg

Bu çılgın yapı sıradışı tasarımların mekanı dünyanın yükselen yıldızı Dubai'de inşa edilecek.​

5.jpg

Dinamik Kule adı verilen 80 katlı binanın her katında bulunan prefabrik dairelerin her biri de birbirlerinden bağımsız devinim halinde olacak. Böylece binanın şekli de sürekli değişecek.​

6.jpg

Binanın mimarı David Fisher, "Bu kendi etrafında dönen, hareket eden ve şekli sürekli değişen ilk bina olacak." dedi.​

7.jpg

New York'ta projenin tanıtımı sırasında konuşan İtalyan mimar Fisher, "Bina hiçbir zaman aynı görünmeyecek, ikinci bir kez aynı şekle bürünmeyecek." diye konuştu.​

8.jpg

420 metre yüksekliğindeki binadaki daireler, ses komutasıyla merkezi bir kolonun etrafında 360 derece dönüş gerçekleştirecek.​

9.jpg

Bu dönüş, her kat arasında bulunan toplam 79 adet rüzgâr türbininin sağladığı enerjiyle söz konusu olacak.​

10.jpg

Ayrıca bu türbinler tüm binanın kullanacağı elektriği ve fazlasını da üreteceği için, bina enerji açısından dış kaynaklara gereksinim duymayacak.​

11.jpg

Kendi eksenleri etrafında dönmeleri bir ila üç saat alacak olan dairelerin fiyatları da 3 milyon 700 bin ila 36 milyon dolar olacak.​

12.jpg

Benzeri 70 katlı bir binanın da Moskova'da inşa edilmesi planlanıyor.​

13.jpg

İtalyan mimar David Fisher, "Bu binaları, zamanın tasarladığı, hayatın şekillendirdiği binalar olarak tanımlıyorum. Bu binalar vizyonumuzu çepeçevre, yeni bir hayata doğru genişletecek." diyor.​

14.jpg

Dinamik Kule'nin inşasının 700 milyon dolara malolması ve 2015 yılında yerleşime açılması planlanıyor.​

15.jpg

16.jpg

17.jpg

Kaynak : The pandora BoX

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
çok güzel görünüyor
şaka gibi 360 derece dönecek birde :wassat:

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
adamlar neler yapıyolar parası olan konuşuyor işte

ahmet331

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gereksiz harcama ihtiyacı olanlara verseler daha iyi öteki dünyada da ben görcem 360 derece dönerken bu israfçıları:)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
en üst katı ben ve aşkım için şimdiden alındı ...

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
araya bir de ferrari karışmış ona göre yol da yapmılar mı

venselos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hemen bir tartışma konusu açim. Araplar o binada kıbleyi nasıl bulacaklar.:stuart:

MagNiFiCenCe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
döndürmeyi sağlayan mekanik bölüme kıbleyi belirtirler bina namaz vakitlerinde otomatik olarak kıbleye döner merek etme o kadarını yapan onuda akıl eder

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
dünya dönüyo gökdelen dönmüş çok mu:)

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
duymuştum da bu adar ayrıntılı değil bilgi için saol şimdi bu binayı komle alırdım, bi imzama bakar da jetim bakımda olduğu için biraz bekleyecekler :D

Core Quart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Walla çok harika tasarım yapmışlar.Bence hem mimarı hemde yaptıran devleti teprik etmek lasım :)

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bazı yönlerden güzel, bazı yönlerden çirkin.

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
olucak daha çok sey var kıyamet alametı bunlar

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yaparlarsa yaparlar, ben birşey yapamam bu şekilde saçmalamaktan başka:D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Mimar Sinan ın yapılarını tek geçerim... Gerisi hikaye...