2009'un en çok izlenen 10 yapımından beşi Türk filmi

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
2009 sinema sektöründe galip Türk filmleri oldu. En çok izlenen 10 film arasında 'Recep İvedik 2', 'Güneşi Gördüm' ve 'Nefes' ilk üçte yer aldı

Yeni yıla yaklaşık iki hafta kala, sinema sektörü 2009 yılının bilançosunu çıkardı. Bu yıl en çok izlenen 10 filminden beşi yerli, beşi yabancı film oldu. Şahan Gökbakar'ın 'Recep İvedik 2' filmiyle birinci olduğu listede onu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı, yönettiği ve oynadığı 'Güneşi Gördüm' izledi. Levent Semerci'nin 'Nefes' isimli filmi ise üçüncü oldu. İşte liste ve filmlerin gişesi: Liste kabarık
1- 'Recep İvedik 2': 4 milyon 330 bin 714 kişi
2- 'Güneşi Gördüm': 2 milyon 491 bin 454 kişi
3- 'Nefes': 2 milyon 393 bin 631 kişi
4- 'Buz Devri 3 Dinozorlar Şafağı': 1 milyon 406 bin 544 kişi
5- '2012': 1 milyon 260 bin 911 kişi
6- 'Alacakaranlık: Yeni Ay': 958 bin 720 kişi
7- 'Melekler ve Şeytanlar': 705 bin 709
8- 'Harry Potter ve Melez Prens': 640 bin 098 Listede yer alan 'Kurtlar Vadisi: Gladio' ile 'Neşeli Hayat' hâlâ vizyonda olduğu için gişe rakamları kesinleşmedi. Filmlerin ilk üç rakamları şöyle:
'Kurtlar Vadisi: Gladio': 270 bin 445,
'Neşeli Hayat': 280 bin 428.

Kaynak

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
O kadar vatan millet sakarya denildi...
Ama Türk Halkı yine hanzoyu aldı en başa koydu...

Bu halk bu hanzoda ne buluyor anlamıyorum...
Bu halkın kültüründe ahlağında geleneğinde yaşamında bu yoktu... Bu toplum anadolu insanı böyle değildi... 4 milyon kişi sinemada izlemiş...
bunun 10 katı cd alıp izleyen vardır.... 40 milyon...

Türkiye nin hayran olduğu klitesizliğe bakar mısınız?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ne Olursa Olsun Türk Filmleri Güzel Gişe Yapıyor Ülkemizde Eskiden Esameleri yoktu

Git Gide Kalite Artıyor Türk Sinemalarında

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Gişe yapıyor yapmasına da...

ABD sineması ABD ye hizmet ediyor... ABD de sinemayı en büyük gücü olarak kullanıyor.... Onu hertürlü destekliyor...

Bizde ise Sinema kime hizmet ediyor?
Ya devleti karalıyor...
Ya halkı karalıyor...
Ya dindari dini karalıyor...
Ya da halkın ahlağını yapısını kültürünü bozuyor...

Doğru düzgün kaliteli yapımlar ise gişede iş yapmadığı için film festivallerinde 3-5 sinema severe gösteriliyor...

Bu halk gişe yapıyor diye bu sinemaya layık görülemez...

Bizim kültürümüz bizim ahlağımız bizim geçmişimizden dünyayı sarsacak sinema filmleri çıkar... Bunu çekebilecek yöntmen de var... Oyuncu da var... Teknoloji de var... Para da var... ama nedense kimse bu işe girmek istemiyor... Ya da birileri engel oluyor girdirmiyor... Türk halkına İvedik ayısı dayattırılıyor o popüleştiriliyor...

Ben bekliyorum acaba kaç yıl sonra Gerçekten Türkiye'li Türkiye yi tarihini kültürünü yansıtan kaliteli yapımlar sinemada hak ettiği yeri alacak...

Eminim mutlaka vardır çok kaliteli filmlerimiz ama nerdeler? Ben sen biz bilmiyoru o filmler neden sinemada gişe yapmıyor?

Bence halk izlemediği için değil...
Filmler kötü olduğu için değil...

Bunlar gözden kaçırıldığı popüleştirilmediği reklamı yapılmadı için öyle geri planda arkada kalıyor...

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Bu halkın kültüründe ahlağında geleneğinde yaşamında bu yoktu... Bu toplum anadolu insanı böyle değildi... 4 milyon kişi sinemada izlemiş...

İlyas salman bu konu için çok güzel bir söz söylemişti bi röpörtajında.ÇOk izlenen bu tür filmler için yapılan bir konuşmaydı.İlyas salman ''Kemal sunal'ın yada eski Türk filmlerinin ne kadar izlendiğini biliyormusunuz,halada izlenmeye devam etmekte.Yarın ,bu yeni yapılan kaliteden yoksun filmlerin hangisini kim izleyecek?kim hatırlayacak?'' demişti

aynen katılıyorum;şimdi bile televizyonda tekrarı çıkan bu filmleri izleyen kaç kişi var?

MeTeCiK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dun izledim "deli deli olma" Tarık Akan'ın bir iflmi gercekten kaliteli bir filmdi.. receb'i sevmem gec hele nefes tamamen Türk İnsanın Milli Duyguları İle oynaıldıgı için Bu kadar sevildiği kanısındayım izlenilecek bir film değil(kendi görüsüm ve bir sinemakolik birisi olarak diyorum)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

bende sizi anlamıyorum şahsen türk halkı şehitleri teroristleri filmlerde değil gerçek hayatta görüyor izliyor avrupalılar aşkın mutsuz sonla bitmesine ağlarken biz şehitlerimize ağlıyoruz :crying::crying: izin verin 1,5 2 saatliğine de olsa gülelim eğlenelim filmlerde bie olsa türk halkının gülmeye de hakkı var diye düşünüyorum.

siz sevmesiniz izlemezsiniz o başka ama türk halkını neden izliyor veya izledi diye eleştiremezsiniz :hammer::hammer:

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
bunlar Sadece hesapta Olanlar Bide Hesapta Olmayanlari Hesaplasak Daha fazla CIkar :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
bende sizi anlamıyorum şahsen türk halkı şehitleri teroristleri filmlerde değil gerçek hayatta görüyor izliyor avrupalılar aşkın mutsuz sonla bitmesine ağlarken biz şehitlerimize ağlıyoruz :crying::crying: izin verin 1,5 2 saatliğine de olsa gülelim eğlenelim filmlerde bie olsa türk halkının gülmeye de hakkı var diye düşünüyorum.

siz sevmesiniz izlemezsiniz o başka ama türk halkını neden izliyor veya izledi diye eleştiremezsiniz :hammer::hammer:

Türk kültüründe gülmenin de yeri var...

Karagöz Hacivat...
Meddah vs vs bir çok karakterimiz var...

Gülmeyi edepli ahlkalı namuslu bir şekilde yapabilmiş atalarımız...

Karagöz oynatalım demiyorum ama Karagöz hanzoluk yapıp mı güldürdü bu milleti?

Meddahlar her türlü ahklaksızlığı sergileyerek mi güldürdü...

Ataralarımız da gülme ihtiyacı hissetmiş ve birileri atalarımızı ahlaklı namuslu güldürürken düşündürerek bilgi vererek güldürmüş...

Şimdi gülme ihtiyacım var ondan izliyorum demek mantıksız...

gülmeyi bir adamın bacak arasında ve ağzından çıkan küfürlerde buluyorsanız burada bir problem var demektir...

MeTeCiK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

küfürle eğlenirlirse şahan gelsin ben onu eğlendireyim.. birde devletten para alıyorlar (sinema yardımı)..

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Türk kültüründe gülmenin de yeri var...

Karagöz Hacivat...
Meddah vs vs bir çok karakterimiz var...

Gülmeyi edepli ahlkalı namuslu bir şekilde yapabilmiş atalarımız...

Karagöz oynatalım demiyorum ama Karagöz hanzoluk yapıp mı güldürdü bu milleti?

Meddahlar her türlü ahklaksızlığı sergileyerek mi güldürdü...

Ataralarımız da gülme ihtiyacı hissetmiş ve birileri atalarımızı ahlaklı namuslu güldürürken düşündürerek bilgi vererek güldürmüş...

Şimdi gülme ihtiyacım var ondan izliyorum demek mantıksız...

gülmeyi bir adamın bacak arasında ve ağzından çıkan küfürlerde buluyorsanız burada bir problem var demektir...

Buna ve bundan önce yapmış olduğun tüm yormlara katılıyorum.Yazık diyorum...