2 Konuma hiç mesaj gelmedi

Aanom8086

Öğrenci
Reaksiyon puanı
53
Merhaba. Bazı konularım hiç mesaj almadı. Nedenini bilmiyorum ancak 2. konumun bilgisizlikle alakası olmadığını düşünüyorum. İlk olarak birinci konudan başlayalım. 1. Konuda hangi yazılım lisansı seçmeliyim yazmıştım. Bunun basit bir soru olduğunu düşünüyordum ancak hiçkimse cevap vermedi. 2. Konuda ise C++ programlama diline başlamalıyım yazmıştım. Ancak o konuma da hiçbir mesaj gelmedi. Nedenini bilmiyorum ancak bazı tanıdığım kişilerin bile cevap vermemesi beni şaşırttı. Ancak 2. konumun cevaplanmadığının nedeninin meşgullükle alakası olmadığını farz ediyorum. 2. Konumun birçok kişinin okuduğunun farkındayım.

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,594
2. konumun bilgisizlikle alakası olmadığını düşünüyorum.
Madem teknik bir bilgi içermeyen bir konu o zaman niye konusunu açtınız? Soru basit ise sizde cavabını biliyorsunuzdur.
Ancak o konuma da hiçbir mesaj gelmedi.
Daha konuları açalı 3 saat olmuş. Nasıl hemen cevap yazılmasını bekliyorsunuz. Ayrıca kimsenin konuyla ilgili bilgisi yok ki yazmamış.

Aanom8086

Öğrenci
Reaksiyon puanı
53
Madem teknik bir bilgi içermeyen bir konu o zaman niye konusunu açtınız? Soru basit ise sizde cavabını biliyorsunuzdur.
Demek istediğim şey yardım almak istiyordum. Ancak hiçkimsenin 2. konu hakkında bir şey bildiğinin ancak cevap atmak istemediğini düşünüyorum.
Daha konuları açalı 3 saat olmuş. Nasıl hemen cevap yazılmasını bekliyorsunuz. Ayrıca kimsenin konuyla ilgili bilgisi yok ki yazmamış.
Kişiye göre mi değişiyor bu? Diğer konuları çok çabuk cevaplıyorsunuz ancak diğerleri çöp gibi duruyor. Nereden biliyorsunuz 2. konuda herkesin hiçbir şeyi bilememesini?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
"C++'a başlamalı mıyım?" konusunu açalı 4 saat olmuş.

"Yazılımlarım için hangi lisansı tercih etmeliyim?" konusu üzerinden 6 saat geçmiş. Bu forum'da KONU DIŞI, EĞLENCE konuları daha fazla ilgi görüyor. Teknik eleman yetersizliği diyebiliriz kısaca. Siz en iyisi her gün up'layın. @SENİOR_53, developer idi. Belki o da anlıyordur?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Üzgünüz paşam bir dahaki konunuzda böyle bir hata yapmayacağız.
Neden böyle bir cevap veriyorsun ki? Sorunun kaynağını aramak yerine direkt konu sahibine saldırın, zaten hep böyle yaptınız.

Adam, "mesaj gelmiyor" yazmış. Senin kurduğun cümleye bak. Demek ki bilgi seviyesi düşük. Ya da teknik konular gereken ilgiyi görmüyor mu? 2'ncisi daha mantıklı geldi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,392
1'inci konuya ithafen - Kullanacağın yazılım lisansını seçmelisin.
2'inci konuda C+++ ile haşır neşir değilim. Yani ilgi alanıma girmiyor.

3'üncü olarak çoğu arkadaş benim gibi iş güç görüyor. Bazen günlerce foruma uğrayamıyor. :)

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Merhaba. Bazı konularım hiç mesaj almadı. Nedenini bilmiyorum ancak 2. konumun bilgisizlikle alakası olmadığını düşünüyorum. İlk olarak birinci konudan başlayalım. 1. Konuda hangi yazılım lisansı seçmeliyim yazmıştım. Bunun basit bir soru olduğunu düşünüyordum ancak hiçkimse cevap vermedi. 2. Konuda ise C++ programlama diline başlamalıyım yazmıştım. Ancak o konuma da hiçbir mesaj gelmedi. Nedenini bilmiyorum ancak bazı tanıdığım kişilerin bile cevap vermemesi beni şaşırttı. Ancak 2. konumun cevaplanmadığının nedeninin meşgullükle alakası olmadığını farz ediyorum. 2. Konumun birçok kişinin okuduğunun farkındayım.
Konularına baktım ve geri dönüş sağladım, isterseniz konuyu açarken konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kişileri etiketlebilirsiniz. Bunu yaparsanız daha hızlı bir geri dönüş alabilirsiniz.

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
1- Bu konuyu açmanda ne gerek var?

2- Kimse senin konuna mesaj yazmak zorunda değil!

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
Yazılım ile alakalı bu sorular çok fazla soruluyor ve bunların net cevapları zaten pek çok sitede ve YouTube videolarında bulunuyor. Yani bu sorular artık pek çok kişinin canını sıkıyor çünkü konuyla ilgili çok fazla kaynak var. Gerçekten yazılıma başlamak isteyen insan hangi dil ile başlamalıyım demek yerine bunu Google'da aratırsa daha net cevaplar alır. Çünkü dediğim gibi konuyla ilgili tonla içerik var. Ben mesela bu tarz konulara cevap yazmıyorum artık çünkü Google kullanmayan kişiler yazılımla uğraşırken çok zorlanır. Bunu kişisel algılama lütfen.

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
"C++'a başlamalı mıyım?" konusunu açalı 4 saat olmuş.

"Yazılımlarım için hangi lisansı tercih etmeliyim?" konusu üzerinden 6 saat geçmiş. Bu forum'da KONU DIŞI, EĞLENCE konuları daha fazla ilgi görüyor. Teknik eleman yetersizliği diyebiliriz kısaca. Siz en iyisi her gün up'layın. @SENİOR_53, developer idi. Belki o da anlıyordur?
Etiketlediğiniz için teşekkürler.
Yalnız ben Web alanı ile uğraşıyorum.
Bu konuda bir bilgim yok.

su_acayip_kisi

Asistan
Reaksiyon puanı
211
mesaj yazmak zorunlu muydu, abboooo yandık

Aanom8086

Öğrenci
Reaksiyon puanı
53
2. Konuma birçok kişi baktı ama ilgilenmedi.
Sitede o konulardan anlayan eleman sayısı az olabilir.
Anlayan eleman sayısı az olabilir mi? Dediğim gibi 2. konuma birçok kişi baktı. Kanıtım yok ancak burada şüpheli bir koku var.
Konularına baktım ve geri dönüş sağladım, isterseniz konuyu açarken konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kişileri etiketlebilirsiniz. Bunu yaparsanız daha hızlı bir geri dönüş alabilirsiniz.
Çoğu kişi benimle ilgilenmediğini düşünüyorum. Siz de 2. konuma bakmıştınız ancak başka bir yere yöneldiniz.

1. Konularım yazılımlarım ve programlamam için gerekli.
  2. Zorunda değil mi? Öneri konusuna cevap atmak istemeyip çöp gibi durmasını isteyen bir Forum mu olur? O zaman başlığınıza boşuna "en iyi teknoloji forumu" koymayın.
Bunu kişisel algılama lütfen.
Kişisel algılama mı? Bu Forumda benimle çoğu kişi ilgilenmiyor nedenin bilmiyorum. Benimle ilgili sorunununuz varsa söyleyin. Bana boşuna yüklenmeyin.
Zorunda değil mi? Öneri konusuna cevap atmak istemeyip çöp gibi durmasını isteyen bir Forum mu olur? Dediğim gibi o zaman başlığınıza boşuna "en iyi teknoloji forumu" koymayın.

su_acayip_kisi

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Zorunda değil mi? Öneri konusuna cevap atmak istemeyip çöp gibi durmasını isteyen bir Forum mu olur? Dediğim gibi o zaman başlığınıza boşuna "en iyi teknoloji forumu" koymayın.
benim bikaç konuma saatler sonra mesaj geldi ve ben de hiçbir şekilde niye mesaj atmadınız niye kimse bakmıyo demedim, diyemem de. çöp gibi durmasını bekleyen dediğiniz forum bu konuya çok mesaj yazıyosa demektir ki birdahaki konularda sabretmeyi öğreneceksiniz

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
@Aanom8086, bu forumda 400.000 e yakın üye bulunmakta
Her bir üye ile tek tek ilgilenmek mümkün değil.
Yani bu durum sana özel yapılan bir şey değil.
Yazılım ile ilgilenen arkadaşlar o an aktif olmayabilir veya konuyu görmeyebilir, gayet normal.
Konuya okuyanlardan ama cevap yazmayanlardan bahsediyorsun. Konu hakkında bilgili olmayabilir veya başka bir nedeni de olabilir zorla konuya cevap yaz diyemezsin.
Açıklayıcı olmuşumdur inş.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
2. Konuma birçok kişi baktı ama ilgilenmedi.

Anlayan eleman sayısı az olabilir mi? Dediğim gibi 2. konuma birçok kişi baktı. Kanıtım yok ancak burada şüpheli bir koku var.

Çoğu kişi benimle ilgilenmediğini düşünüyorum. Siz de 2. konuma bakmıştınız ancak başka bir yere yöneldiniz.

1. Konularım yazılımlarım ve programlamam için gerekli.
  2. Zorunda değil mi? Öneri konusuna cevap atmak istemeyip çöp gibi durmasını isteyen bir Forum mu olur? O zaman başlığınıza boşuna "en iyi teknoloji forumu" koymayın.

Kişisel algılama mı? Bu Forumda benimle çoğu kişi ilgilenmiyor nedenin bilmiyorum. Benimle ilgili sorunununuz varsa söyleyin. Bana boşuna yüklenmeyin.

Ben sana neden bu konulara mesaj gelmediğini açıklamaya çalıştım. Kişisel algılamadan kastım Google kullanmayan kişiler lafıma ithafen. Dediğim gibi, bu gibi konularla ilgili çok fazla kaynak olduğu için insanlar artık bu sorulardan bıkmış durumda. O yüzden cevap vermemiş olabilirler. Çünkü bu tarz konuları herhangi bir forumda sormak yerine Google'da araştırman senin cevaplara daha çabuk ulaşmana yarayacaktır. En basitinden Google'da yazılıma hangi dil ile başlamalıyım diye yaz, tonla kaynak çıkar.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru

@Görkem Say, konuya böyle içi boş yorum atanlar uyarı alıyor muydu?
Etiketlediğiniz için teşekkürler.
Yalnız ben Web alanı ile uğraşıyorum.
Bu konuda bir bilgim yok.
Web alanıyla uğraştığını biliyorum, diğer diller hakkında bilgin var diye düşündüm.

Aanom8086

Öğrenci
Reaksiyon puanı
53
benim bikaç konuma saatler sonra mesaj geldi ve ben de hiçbir şekilde niye mesaj atmadınız niye kimse bakmıyo demedim, diyemem de. çöp gibi durmasını bekleyen dediğiniz forum bu konuya çok mesaj yazıyosa demektir ki birdahaki konularda sabretmeyi öğreneceksiniz
Sabretmek değil bu. Benimle ilgilenmediğiniz bir konu daha var. Bulursanız anlarsınz ne demek istediğimi. Sorununuz varsa bana özel mesajdan atın.

@Aanom8086, bu forumda 400.000 e yakın üye bulunmakta
Her bir üye ile tek tek ilgilenmek mümkün değil.
Yani bu durum sana özel yapılan bir şey değil.
Yazılım ile ilgilenen arkadaşlar o an aktif olmayabilir veya konuyu görmeyebilir, gayet normal.
Konuya okuyanlardan ama cevap yazmayanlardan bahsediyorsun. Konu hakkında bilgili olmayabilir veya başka bir nedeni de olabilir zorla konuya cevap yaz diyemezsin.
Açıklayıcı olmuşumdur inş.
Bana özel değil bu Forumu hep öneriyorsunuz ancak önermenizin sonucu bu oluyor. Benimle ilgilenmediğinizi düşünüyorum. Gayet normalmiş şimdi anladım bu Forumun amacını. Bu benim son konum olacak. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Ben sana neden bu konulara mesaj gelmediğini açıklamaya çalıştım. Kişisel algılamadan kastım Google kullanmayan kişiler lafıma ithafen. Dediğim gibi, bu gibi konularla ilgili çok fazla kaynak olduğu için insanlar artık bu sorulardan bıkmış durumda. O yüzden cevap vermemiş olabilirler. Çünkü bu tarz konuları herhangi bir forumda sormak yerine Google'da araştırman senin cevaplara daha çabuk ulaşmana yarayacaktır. En basitinden Google'da yazılıma hangi dil ile başlamalıyım diye yaz, tonla kaynak çıkar.
  1. 1. Konumun amacı sizi denemekti. Meğerse sizi çok yanlış anlamışım.
  2. Gerçek yardımcı dediğin herkese yardımcı olur. Sevmediğiniz o Forum gibi olamadınız. Yazık.
  3. Bu Forumda eğlenceden başka bir ibaret yok.
Artık yeter. Sizin rezilliğinize katlanamıyorum. Bu Forumdan ayrılmak istiyorum. Modaretörlerinizle iyi eğlenceler.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
  1. Bu Forumda eğlenceden başka bir ibaret yok.
Artık yeter. Sizin rezilliğinize katlanamıyorum. Bu Forumdan ayrılmak istiyorum. Modaretörlerinizle iyi eğlenceler.
İlk başta iyimser düşünmüştüm ama senin nereye gideceğin şimdiden belli: Technopat.

Güle güle!
1615964889118.png

Kasmayan forum, en iyi forum...

"En iyi forum" olmak isteselerdi 28'nci kuralı getirmezlerdi. Bu bile "en iyi forum" olmaktan çıkarıyor. Üstte belirtmedim mi zaten? İlk geldiğimde de böyleydi, konumda 14K view var ama sadece 200 yorum, diğer forumlarda 1 günde alınan sayıyı ben 1 ayda zor alıyorum. Bahsi geçen konu:

Son düzenleyen moderatör:

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
938
Sabretmek değil bu. Benimle ilgilenmediğiniz bir konu daha var. Bulursanız anlarsınz ne demek istediğimi. Sorununuz varsa bana özel mesajdan atın.

Bana özel değil bu Forumu hep öneriyorsunuz ancak önermenizin sonucu bu oluyor. Benimle ilgilenmediğinizi düşünüyorum. Gayet normalmiş şimdi anladım bu Forumun amacını. Bu benim son konum olacak. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

2. Gerçek yardımcı dediğin herkese yardımcı olur. Sevmediğiniz o Forum gibi olamadınız. Yazık.
Şimdi beğenmediğimiz forumda konu açıp burayı mı kötüleyeceksin?

su_acayip_kisi

Asistan
Reaksiyon puanı
211
ilgilenmek zorunda değiliz efendim, istediğimize mesaj yazarız istediğimize yazmayız lütfen konuyu daha fazla uzatmayın

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534

Tane tane anlatmaya çalıştım ama olmuyor sanırım. Sen belirli bir bütçe ile telefon ve bilgisayar tavsiyesi istesen veya spesifik bir sorununu yazsan hak vereceğim veya yeterli teknik bilgisi olan kişi olmadığı için cevap gelmemiş diyebilirim. Ancak, yazılım ile olan konular başka çünkü cevaplarını forumlardan değil başka kaynaklardan çok daha rahat bulabilirsin. Açmış olduğun yazılım konusu spesifik değil ki, çok genel bir konu. Bugün en iyi mühendise git hangi dilden başlayayım, nasıl başlarım, ne yapmalıyım de seni Google'a yönlendirir direkt. Çünkü bu işin ana kaynağı Google. Benden sana ufak bir bilgisayar mühendisi tavsiyesi. Sense üstüne gelmiş halen gerçek yardımcı herkese yardımcı olur diyorsun. Yazılım öğrenmek isteyen bir kişiye esas yardım Google kullanmasını sağlayarak yapılır.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Konu nerden nereye gelmiş. Sadece konularıma mesaj gelmiyor diyor. Ama başka yerlere doğru gidiyor konu. ? Hayretler içinde seyrediyorum ve okuyorum yazdıklarınızı.
İnsanlar da sonuçta güvenlik kamerası değil ya 7/24 saat baksınlar. Forum eskisi kadar çok aktif sayılmaz. Bazıları bırakıyor bile. Bir de herkes de her şeyi bilmiyor. Yani onun içinde cevap gelmeyebilir.