2.3.7 Güncellemesi CyanogenMod7 (Optimus Black)Anlatımı Resimli Güncel

ocean1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kullandığın sürüm nedir ?

kullandığın sürüme göre root etme şekli değişebilir. v10b'de gingerbreak, v10c'de superoneclick 1.9.5 ile root olabiliyorsun.

benim yüklü rom CM7 zaten onu tam kurmadan v10b yükleniyor. CM7 de sorunlar olduğundan yeniden yüklemek istedim. Ve forumun başında anlatılan şekilde yönergeleri izleyerek devam ettim. ancak olmuyor. sanki telefon bağlantısı yok gibi. PC ye bağlıyorum ama hiçbir driver yükleme işlemi olmuyor. yani rom yükleme ok oluyor gözüküyor,fakat root edemiyorum ve devam edemiyorum. root işleminde veya öncesinde nasıl olduysa kaldı telefonum LG logosunda başka da birşey yok.?? lütfen biri yardımcı olsun .....

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı rom u galaxy s ime yükledim yaklaşık 5 saat falan kullandım ama alışamadım bir kaç ufaktefek sorunlar canımı sıktı bende darky rom yükledim çok ii şimdiye kadar kullandığım en hızlı rom görsel olarak cyanogen kadar ii değil ama bu sorunuda go launcher ex sayesinde aştım :D darky ve go yu tavsiye edrim (yanlış anlaşılmasın cyanogen kötülemek gibi bi amcım yk zaten kötülenecek bir rom da değil ) darky romla o.c ile 1.3 ghzde quadrant ta 2844 ü gördü :D buarada anlatım güzel olmuş teşkkürler...

ocean1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı rom u galaxy s ime yükledim yaklaşık 5 saat falan kullandım ama alışamadım bir kaç ufaktefek sorunlar canımı sıktı bende darky rom yükledim çok ii şimdiye kadar kullandığım en hızlı rom görsel olarak cyanogen kadar ii değil ama bu sorunuda go launcher ex sayesinde aştım :D darky ve go yu tavsiye edrim (yanlış anlaşılmasın cyanogen kötülemek gibi bi amcım yk zaten kötülenecek bir rom da değil ) darky romla o.c ile 1.3 ghzde quadrant ta 2844 ü gördü :D buarada anlatım güzel olmuş teşkkürler...

benim sorularıma verecek bir cevabın varmı?

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@ocean1 malesef hocam lg hakında bilgim yk galaxy olsa yardımcı olabilirdm android forumlarına baktınız mı ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
benim yüklü rom CM7 zaten onu tam kurmadan v10b yükleniyor. CM7 de sorunlar olduğundan yeniden yüklemek istedim. Ve forumun başında anlatılan şekilde yönergeleri izleyerek devam ettim. ancak olmuyor. sanki telefon bağlantısı yok gibi. PC ye bağlıyorum ama hiçbir driver yükleme işlemi olmuyor. yani rom yükleme ok oluyor gözüküyor,fakat root edemiyorum ve devam edemiyorum. root işleminde veya öncesinde nasıl olduysa kaldı telefonum LG logosunda başka da birşey yok.?? lütfen biri yardımcı olsun .....

tam anlayamadım mesajını. eğer cm7 kuruluysa rootlu demektir. ama v10b kuruluysa marketten gingerbreak'ı indir o root ediyor v10b'yi

eğer v10b'yi kuramıyorsan ve pc usb'yi görmüyorsa ilk mesajdaki driverları tekrar kur. hala olmazsa xda forumlarını forumlarını gezip ilgili driver'ı bulana kadar denemen lazım

ocean1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam anlayamadım mesajını. eğer cm7 kuruluysa rootlu demektir. ama v10b kuruluysa marketten gingerbreak'ı indir o root ediyor v10b'yi eğer v10b'yi kuramıyorsan ve pc usb'yi görmüyorsa ilk mesajdaki driverları tekrar kur. hala olmazsa xda forumlarını forumlarını gezip ilgili driver'ı bulana kadar denemen lazım
Tam açıklayayım arkadaşlar; benim telefonumda CM7 3 haftadır yüklüydü ve sorunları vardı benim telefonda hatalı veya eksik bir yüklemeden dolayı olabilişr bu. Şimdi ben dün sorunlar düzelsin diye telefonumu ayarladım ve CM7 yi tekrar kurmak için 1. sayfadaki işlemleri sırası üzerine yapmaya başladım.ilk olarak V10B romu yükledikten sonra telefonu açmak istedim ve açılmadı. Yani LG logosundan başka birşey gelmiyor. telefon ekranı logo da kalıyor kısa bir süre sonrada karanlık ekran oluyor. Daha sonra root özelliği kazandırmak istedim ve SuperOnceClick 2.1.1 ile SRP.exe programlarını anlatılan şekilde çalıştırdım. fakat telefon bahsettiğim şekilde pc ye bağlı fakat tanımıyor gibi geldi. root i,şlemi olmadı bir türlü. ve sonra sonuç alamadım. LG update ile V10C ye daha sonra V10B ye güncelledim romları yükledim ama telefon yine açılmadı. Forum da Bu işle lgilenen operatörler de yok bir haftadır kimse yardımcı olmuyor. telefonum 2 gündür kapalı ve ben kafayı yemek üzereyim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
cm7'den v10'a dönüşte ekstra bir şey yapmanız gerekli. cm7 ext4 kullanıyor v10 ise ext3 bu yüzden sıkıntı çıkabiliyor. bunu aşmak için cihazı açabilmen gerekli. eğer v10b kurulmuyorsa v20 'yi deneyebilirsin.

v20'yi xda'dan kurabilirsin

eğer hala kuramazsan clockworkmod klasörüne gir install_recovery bat dosyasının kopyasını oluştur dosyayı aç içine adb.exe reboot recovery yaz kaydet sonra dosyaya 2 kere tıklayarak çalıştır.
cihaz kurtarma clockworkmod ile açılmalı.

ocean1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cm7'den v10'a dönüşte ekstra bir şey yapmanız gerekli. cm7 ext4 kullanıyor v10 ise ext3 bu yüzden sıkıntı çıkabiliyor. bunu aşmak için cihazı açabilmen gerekli. eğer v10b kurulmuyorsa v20 'yi deneyebilirsin.

v20'yi xda'dan kurabilirsin

eğer hala kuramazsan clockworkmod klasörüne gir install_recovery bat dosyasının kopyasını oluştur dosyayı aç içine adb.exe reboot recovery yaz kaydet sonra dosyaya 2 kere tıklayarak çalıştır.
cihaz kurtarma clockworkmod ile açılmalı.

V20 yükledim şimdi burdan da CM7 veya V10C ye nasıl geçeceğim. ? Yardım Lütfen

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Heryere yazınca ortalık karışıyor, nereye nerde ne cevap verdim oluyorum bende. :) Umarım bu sefer sorunun hallolur [MENTION=188687]ocean1[/MENTION]

kadrisercanoguz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaa arkadaşlar kusura bakmayın ben şimdi bu konulara biraz fransızım siz bakıyorumda resmen hatim indirmişiniz :D versiyon olayını hallettim ama gerisini yapamadım açıkca bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmıdır acaba bu konu ilee ilgili

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
yaa arkadaşlar kusura bakmayın ben şimdi bu konulara biraz fransızım siz bakıyorumda resmen hatim indirmişiniz :D versiyon olayını hallettim ama gerisini yapamadım açıkca bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmıdır acaba bu konu ilee ilgili

Sen CM7 mi kurmak istiyorsun ? onu belirtirsen yardımcı oluruz tabiki neden olmayalım :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
:) Güncellemeleri telefon üzerinden yapmamak için olsa gerek :) bunu herkes söylüyor ama benim yapmış olduğum güncelleme sonrasında gitmedi .. bende anlamadımm nasıL oluyor.. bende neden duruyor :) acep ben mı farklı yukluyorum ne :))

kadrisercanoguz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bende anlamadım güncelleme kısmı yok oldu şimdi ben bunun devamını nasıl getiricem bana bi yardımcı ol :D allahın sen hoş şu an bir problem yok telefonda gayet iyi en azından türcell uygulamaları gitti ama siz hararetle bahsedince 2.3.7 den bnm de devamını getiresim geldi açıkcası :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Çok değişik bir olay oluyor gerçekten , tavsiye ederim denemenizi ama sorunlar çıkabiliyor, sonuç olarak tam stabil denilmiyor..

O yüzden beklemen daha cazip bence şimdilik :) hiç olmassa LG tarafından çıkmış bir güncelleme olur, zaten şunun şurasında birşey kalmadı :)

kadrisercanoguz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla kardeşim bana yardım etsen çok makbule geçersin bi kere elimi sürdümya buna şimdi yapmassam içim rahat etmez gerçekden :D hem en azından ögrenmiş olurum şöle acemilere anlatım yapılan bi forum felan yokmu :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Acemilere anlatım değilde anlatım zaten son derece on numara bir anlatım :)
rahatlıkla halledersin.. Olmadı PM at sana msn adresimi vereyim , konuşuruz :)

Atakansayitoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ben çok acemiyim. Yapmaya çalışıyorum 2 gündürr bi beceremedim. Şu cwmde flashingte kalıyor. Telefona root özelliği kazandırdım ama gerisini anlamadım beceremiyorum sen yardımsevere benziyorsun bi oraları bana çok iyi anlatsanda yapsam çok heveslendim :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Yardımcı olayım dostum elimden geldiğince, ama zaten zor olanı yapmışsın ondan sonrası basit :)

mail adresini gönder bana :)

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
optımus biraiz daha düşsün alacak kişiler arasındayım, bir de güncelleme çıkacak mı çıkmayacak mı diye beklemekteyim.. anlatım gayet güzel de.. umarım bende birgün yapabilirim :) nokia 5800 kullanan biri olarak bayaa gerisinde kalmışız bu işlerin :/

Optimus Brain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ÖnceLikle Konu icin Çok tesekür ederim

Ama bi sorum oLucak bu Rom managere girip download rom diyorum sonra indiriyor sonra telefonu kapatıp acıyorum sonra download roma girdigim zaman premium free diye 2 tane yer görünüyor ama [ you must upgrade your Rom manager to the latest version! ] diye hata alıyorum Tamam dedigim zaman [Rom Manager uygulaması (com.koushikdutta.commanager işlemi) beklenmedik bir biçimde durdu diyor Lütfen tekrar deneyin diyor denesemde fayda etmiyor..Lütfen bu konuda yardımcı olurmusun

saat 01:03 iyi günler.

Optimus Brain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
* Flash your recovery to the latest and greatest ClockworkMod recovery.
* Manage your ROMs via a handy UI.
* Organize and perform backups and restores from within Android!
* Install ROMs from your SD card.
* Install your favorite ROMs over the air!

Bakalım unu uyguluyorum insallah olur...

--- Mesaj Güncellendi ---

HaLLettim

işe yaramıyorr....

http://www.koushikdutta.com/2010/02/...ery-image.html adresinden RomManager.apk yi yükledim yeniden kurdum sorun çözüldü. Bunu
update-cm-7.1.0-SelfKANG7-2-OptimusBlack-signed

bu zipin icindeki system > app klasörürünün icindeki ile degistirin sonra telefonun kapatma tusuna basıp recovery deyim systemi yeniden kurun 10 saniye fln sürüyor

bunu konuya eklersen baya bir yardımcı olur

HaLLettim

işe yaramıyorr....

http://www.koushikdutta.com/2010/02/...ery-image.html adresinden RomManager.apk yi yükledim yeniden kurdum sorun çözüldü. Bunu
update-cm-7.1.0-SelfKANG7-2-OptimusBlack-signed

bu zipin icindeki system > app klasörürünün icindeki ile degistirin sonra telefonun kapatma tusuna basıp recovery deyim systemi yeniden kurun 10 saniye fln sürüyor

bunu konuya eklersen baya bir yardımcı olur

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaslar ilk sayfadaki rom linki eskide kaldi. get.cm adresinden p970 icin olan son surumu indirebilirsiniz

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
daha güncel daha uyumlu sürüm, gecelik güncelleme sürümleri var zaten son çıkanı da 20 numaralı olanı. son sürümde led flash ve radyo özellikleri de gelmiş. tabiki hala bazı sorunları var yok değil, mesela geçen durup dururken telefonun sesi gitti, kapatıp açtım düzeldi yeniden. fakat şimdilik sıkıntısı yok 2 günlük incelemeyle memnun kaldım gibi

bu arada sesin kesilmesinin sebebini öğrendim. bluetoothlu bir cihaza bağlayıp sonra bağlantıyı kestiğinizde ses gidiyor telefonda sadece titreşim çalışıyor fakat kapatıp açtığınızda düzeliyor. şimdilik bir bug olarak duruyor nightly20 sürümünde fakat RC0 sürümü çıkmış dün, bir ara denemeyi düşünüyorum get.cm 'ye eklendiğinde. denemek isteyenler için ise;

update-cm-7.2.0-RC0-OptimusBlack-KANG-signed.zip

MD5: f0584c15e2f5b12bf890794dad543961

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
optımus biraiz daha düşsün alacak kişiler arasındayım, bir de güncelleme çıkacak mı çıkmayacak mı diye beklemekteyim.. anlatım gayet güzel de.. umarım bende birgün yapabilirim :) nokia 5800 kullanan biri olarak bayaa gerisinde kalmışız bu işlerin :/
haftasonu vatan bilgisayar ve darty'de indirim vardı. optimus black fiyatı düşmüştü aslında. 5800'dan sonra sana ilaç gibi geleceği kesin. en basiti tasarım farkı var. birisi kalınlık abidesi diğeri incecik cihaz :) birinde bastırmatik rezistif ekran var diğeri dokunmatik kapasitif ekran. sonra bir de symbian'dan android'e geçiş olayı var tabi. umarım en kısa zamanda geçersin de sen de bu zevki tadarsın :)

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
haftasonu vatan bilgisayar ve darty'de indirim vardı. optimus black fiyatı düşmüştü aslında. 5800'dan sonra sana ilaç gibi geleceği kesin. en basiti tasarım farkı var. birisi kalınlık abidesi diğeri incecik cihaz :) birinde bastırmatik rezistif ekran var diğeri dokunmatik kapasitif ekran. sonra bir de symbian'dan android'e geçiş olayı var tabi. umarım en kısa zamanda geçersin de sen de bu zevki tadarsın :)

kredi kartlarında limiti bi düzlüğe çıkarsam almay düşünüyorum, parmaklar büyük, bana illa ki büyük ekranlı olucak :) arkadaşın wildfire S ini kullandım biraz, iyi android ama belirli zaman geçirmek gerekiyor alışmak için, birde forumlarda çok tartışılan bir konu var, lg ye androidin güncellemesi gelip gelmeyeceği.. daha önceleri nokia 5800 için firmware çıkarsın da güncelleyelim diye beklerdik, şimdi lg yi bekliyoruz :) şayet alırsam bu teldeki gereksiz turkcell zımbırtılarını temizlemek için rom kurulcak.. biraz baktım karışık geldi.. dur bakalım sonumuz ne olacak :)