2+1 (+)2+1 Daha Yüksek ses mi demek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar hemen çözmemiz gereken bir durum var.kısa bir özet geçiyorum.

Laptopa 2+1 bağladık ses yeterli gelmedi bize.sonra laptopa 1+1 bağladık ,2+1 i ise 1+1 hoparlörü üzerindeki girişe bağladık.

Ses daha fazla oldu.Ancak bu sırada 1+1 den ses gelmiyordu 2+1 in sesi belirgin derecede artıı.

Şimdi ben laoptopa 2+1 bağlasam sonra başka bir 2+1 i de laptopa bağlı olan 2+1 e bağlasam ses çok daha yüksek mi olur

Soru biraz karışık ama 1 saat içinde alacağım cevaplara göre küçük bir yolculuğa çıkmam gerekebilir..Yani biraz sıkışık durum söz konusu

Lütfen görüşlerinizi yazın varsa bi r ihtimal deneyelim yoksa zahmet etmeyelim

---------- saat 11:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:41 eklenmişti ----------

anlaşıldı deneyip yanılacağız ya da yanılmayacağız:)

---------- saat 12:00 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:59 eklenmişti ----------

Ben buradan sonucunu yazarım artık:)

fahrenheit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet büyük ihtimalle daha yüksek olur ama kalite düşer.

Daha önce yaptığın işlemde 1:1 e giriş yapmış üzerindeki çıkıştan çıkış almışsın.Burada ses amplifikasyona uğramış yani sesin genliği artmış.Böylece 2.1 e giren sesin genliği daha yüksek olduğu için 2.1 in yaptığı amplifikasyon sonucu yüksek bir ses elde etmişsin.(çıkan ses 2 cihazın amp. değerlerinin çarpımı olur)1.1 den ses gelmemesi normal çünkü üzerindeki çıkışa bağlantı yapıldığında iç devreyi kesmiştir.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yani arkadaşım;2+1 e girş yapsak daha yüksek ses alırız ancak kapasitwesi yetmeyeceğinden ses bozulur diyorsun değil mi

---------- saat 12:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:05 eklenmişti ----------

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim.

fahrenheit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet dediğin gibi diğer 2.1 in kapasiteside yetmeyecektir.Ayrıca ses amplifikasyonunda cihazın iç gürültüsünden kaynaklanan(elektriksel gürültü) bozulmalar olur.(hoparlör boşta iken sesi sonuna kadar açtığında duyduğun boğuk ses gürültü örneğidir).2. hoparlörde bu seste artacaktır.Ayrıca her amplifikasyon sesin genliğyle oynadığı için sesi bozar.Tabi bu kullandığın cihaza bağlı.Kaliteli bir amp. ta bunu anlamak zordur.Çok detaya girdim sanırım :rolleyes:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yok çok güzel anlattın.Teşekkürler.Peki soon bir soru hocam ilgin için teşekkürler.

5+1 kullansak ses yüksekliği belirgin derecede artar mı yoksa sadece daha kaliteli ses mi çıkarır.

fahrenheit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sesin kalitesi bilgisayara bağladığın ilk cihaza bağlı.Çünkü ses ilk işlemi o cihaz üzerinde görecek.O cihaz ne kadar kaliteliyse ses te o kadar az bozulmaya ve gürültüye maruz kalarak 2. cihaza ulaşacak.Bi de 2.1 in çıkışına 5.1 bağlarsan ses yine stereo olacaktır.
Bi de böyle bi şeye neden ihtiyaç duydun merak ettim :rolleyes:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Zorhak 2+1'e sesi 1+1'den aldığın için ses artmaz, o çıkış oraya kulaklık takılabilmesi için konulmuş. İkisi aynı anda çalışıyor olsa haklısın ama bu durumda, 2+1'in gücü neyse o sesi alırsın. Sistem alırken watt olarak karşılığına bak doğru orantılı olarak yüksek ses elde edersin, creative ve logitech ürünlerinden kötü ses çıkmaz zaten. :)

Günümüzde çok kalitesiz bir ses kartı yok zaten, ama 5 kanal ses için, 5 kanal ses destekleyen kart şart tabiki...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
2+1 ile 2+1 birbirine bağladım ses yüksekliğinde bir artış oldı en güzeli de sesin boğulma olayı kalktı.:)