Müptezel Gyn
Profesör
Merhaba arkadaşlar, termal macun ile küçük bir deney yapıyorum. 0.25 Mol kaç gramdır? veya mol nedir? internette 25 Gram falan diyor ama o çok yüksek olur. Kapsamlı olarak bilen var mı?
Mol gram mı acaba? Yoksa değişik bir şey mi hiç anlamadım yaa.Sınavda da bu tür soruları yapamadım.![]()
25 Gram olarak çıkıyor, 0.25 Mol o kadar fazla olması sıkıntılı biraz çünkü o zaman termal macunun içine çok fazla iletken olması için madde koyulması gerekir.
Lise 1 in ilk derslerindendir mol.25 Gram olarak çıkıyor, 0.25 Mol o kadar fazla olması sıkıntılı biraz çünkü o zaman termal macunun içine çok fazla iletken olması için madde koyulması gerekir.
Yani 0.25 Mol termal macun kaç gramdır? Satıcı sadece bana 0.25 Mol diyor.1 mol kaç gramdır diye direkt bir şey söyleyemezsin. 1 armut kaç elma yapar gibi bir şey bu. Her atomun mol cinsinden ağırlığı farklıdır. 1 mol Hidrojen ile bir mol Oksijen atomunun gram cinsinden ağırlığı farklı. Yani bir mol şu kadar gramdır diyemeyiz.
1 mol gümüş 107 gramdır.Yani 0.25 Mol termal macun kaç gramdır? Satıcı sadece bana 0.25 Mol diyor.
Bir benzeri bizim sınavımızda da vardı. 1 mol atomunun kütlesi 24 gr diye biliyorum ben. Oradan yola çıkarak bulunabilir.Sınavda da bu tür soruları yapamadım.![]()